Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Puške sačmarice, češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Puške sačmarice, češke proizvodnje
Podunavac
 Mislim da može. Mehanizam u glavi kod Super Brno se sastoji iz tri dela. Dve su pločice (leva i desna) koja svaka na sebi nosi udarače sa orugama. Treći je okidački mehanizam koji se jednostavno skida. Sobzirom da su udarači na pločicama, mislim da je dovoljna zamena samog okidačkog mehanizma bez prepravki. Ali za svaki slučaj bolje je da se raspitaš kod nekog puškara.
Tri prsta 2Kolce

MMilos
 Pitao sam majstor Tozu i Mitketa iz Trofeja.
Toza kaze da ne moze ali nine siguran dok ne proba a Mitke da moze al ne zna dok ne proba...
E sad...meni ima logike da moze jer znam da Cesi sve prave modularno...bar sam takav utisak stekao gledajuci mehanizam kod moje ZH...al opet ko ce ga znati dok se ne proba.

MMilos
 Izgleda da je zamena mehanizma sa skeet na lovnu ipak moguće i da nije neki problem.
Našao sam neke likove iz Češke koji su to odradili. Našao sam ih preko oglasa, pa im slao mejlove... Smile
Elem, sad kad sam to utvrdio, dogovorio se sa kolegom da on kupi moju ZH...I on sinoć došao da se dogovorimo, uzeo moju pušku, a ja sedim sa strane i gledam...pa mi dođe žao da je prodam. Ne treba mi ni za šta ako kupim drugu, a opet mi žao.
I sad sam u dilemi, da l uopšte da kupujem Brno Super sada, ili da sačekam dok ne skupim pare i uzmem neku novu žabarku.
Ili možda sada da uzmem polovnu žabarasku bokericu...Balkan Hunter ima brat bratu jedno 50 komada, samo bokerica.
Dakle, da skratim prenemaganje...
da li menjati ZH za:
1. Brno Super uz doplatu od ~200 EUR
2. Menjati za neku italijansku bokericu uz doplatu od ~ 400 EUR
3. Čekati 3,4 godine pa kupiti novu, npr Fabarm, Marocchi ili Sabatti.

Da se razumemo, pare nisu problem ni sad, nego me ubrzo čeka opak trošak...valja mi se ženiti ena

klaja
 Milose ,glasam za br.1
kasnije mozes da dokupis rezervne cevi i milina. A nije puno para ako doplacujes 200eura.

A ove polovne talijanke ko zna koliko su ispalile patrona i sta je sve vec radjeno na njima.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

sheytan
 Teshko moze da qpi rezervne cevi, ne pashu "svake na svaq" kao kod ZH...

Za polovne zabarke se nachelno slazem(ako su iz uvoza)... Mozda su vetj hilznovane i sl.! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hercegovac
 Načelno zamjena zh za brno super uz doplatu od 200 evropljana je dobra solucija, ali ja bi zadržao zh i uživao u lovu dok ne dođem do para za novu pušku.

Brka bez brkova
 Menjo bih za super brnn,ali nikako ne bih cackao oko mehanizma za okidanje,jer od toga moze samo da te boli glava,super brno H&H sistem

ssekir75
 варијанта под 1 је ок, али ја бих ипак ишао на варијанту 3.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Miloše definitivno Super Brno. Nigde nema tako dobre puške za tako malo para. Nemoj ovu priliku da propustiš.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 MilosM ika
Super Brno !!!
NaroĆito za doplatu od 200€ ... to je džabana za SuperQ Stari

... polovne talijanke + 400jurića ... bolje ostavi ZH i ne bacaj te novce bRez veze
a i nove talijanke ... personality bi' pre uz'o SuperQ ako je u odličnom stanju neg' bilo koju od novih nabrojaTih talijanki Yes

ja tako a ti kako oš iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

MMilos
 Hvala na savetima, kolege.
Načelno, Super Brno je puška koja mi se oduvek svđala, ali kada sam kupio ZH, nsam imao para jer sam bio student, koji je i za ZH 20 dana radio na gradilištu.
Ova puška izgleda solidno i povoljna je jer je dečko našao nekog fabarma i trebaju mu pare...bar tako kaže. Čini mi se pošten, čak je i ponudio da mi plati put ako stanje puške nije onako kako je rekao. Cevi bi možda trebalo izbrunirati, ali ostalo je sve kao full.
E da... 200 EUR sam računao sa zamenom okidača, inače je 150 ;)

E sad...gledah na sajtu Sport Perića neke puškice, i zvao sam ih.
Ima jedna Miroku, 12/70 - 75K din, i neke dve Amerikanke ali sa kratkim cevima :
Prva je remington 64cm ~ 50K din i Winchester 101 66cm - 62K din.
Takođe, imaju i neke Španske EIBAR baš jeftino, oko ~ 40K din.
Znajući da je Miroku vrhunsko oružje, brine me mala cena...
Ove dve Američke ne bih uzimao jer mislim da je sve ispod 70 cm malo kratko...a za Španske nikad čuo do pre sat vremena.
Šta velite na to?

Podunavac
 Miroku i Winchester su puške veoma dobre kvalitete i ako su očuvane isplati se uzeti ih. Neka te dužina cevi na Winchesteru ne brine, jer osim duže nišanske linije sačmarica sa dužinom cevi od 70-72 cm nema nikakve prednosti u odnosu na nju. Razlika u početnoj brzini sačme između cevi sa 66 cm i 70 cm je oko 4 m/s, što je potpuno zanemarivo. A u šumskom lovu i gustišu se lakše barata sa kraćom cevi.
Tri prsta 2Kolce

MMilos
 Miroku su čuvene po kvalitetu i koliko znam noviji modeli imaju BOSS bravljenje.
Ali ova se i na slici vidi da je lepo korišćena, glava je sva bela od ruku, a i prodavac sam kaže da je dosta radila, ali kao može još 2x toliko...u šta ne bih da se lično uveravam.

Winchester je oko 62K din, ali me odbijaju kratke cevi...
Generalno, i sve puške u Sportu isto kao i kod Balkan Hunter-a mi ne ulivaju poverenje, jer nisu došle ovde jer su mnogo dobre...a i ako su ovde oko 300 EUR (Španske) , preko Amera (400-500) do 600 (Miroku), koliko li su koštale vani, kad treba da zarade izvoznik, carina, država, i prodavac...
verovatno bilo na kilo Grin
Mislim da ću ako ne nađem ništa bolje uzeti Brno Super krajem godine...

kimi

canis aureus kaže:
... personality bi' pre uz'o SuperQ ako je u odličnom stanju

Kolko mi se čini super brno ima tvrdo hromirane cevi, ako nema luftova onda i nije strašno i da je u malo lošijem stanju brunir i drvo, to se lako i za ne baš puno para da odraditi a čak i ne mora odmah.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

ssekir75
 шпанске пушке нису ни мало за подцењивање! Stari е сад, лепо рече, да су добре не би дошле овде, поготово не за те паре. ипак ти узми ту супер брно да се не би уједао тамо где се још нико ујео није (али ојео јесте HaHaHa)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Miloše neznam što uopšte gledaš druge puške ako si se dogovorio za Super Brno. Pogotovo što je i cena povoljna.
Tri prsta 2Kolce

MMilos
 Do malopre sam gledao onako, ali od večeras samo to i imam kao opciju...Čovek me otkačio iako smo se dogovorili sve, jer mu je neko ponudio 40 eur više.
Nije problem u parama, dao bih mu ja i 100 više ako to valja, ali sa takvima nema dogovora ... ko zna šta bi me ili me je već slagao.
Idemo dalje...ako izleti neka druga, izleti...inače, otpada šoping bar za neko vreme Sad

AcaNik
 Пљунуо на реч због 40јура?!

mrwa22250
 Danas se u ovoj sprdnji od drzave na rec pljuje i za mnogo manje,pa cak i za dzabe.ika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Kad nadjes nešto tako povoljno nema čekanja,pali se auto i odmah se rešava.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 89 29.12.2014. 11:35
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,607 posete www.srbijalov.com