Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CRNA GORA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CRNA GORA
dusan
 [img][/img]
dusan priložio:
dsc07327a.jpg

DusanD.

dusan
 [img][/img]
dusan priložio:
dsc07378a.jpg

DusanD.

dusan
 [img][/img]
dusan priložio:
dsc07585a.jpg

DusanD.

dusan
 [img][/img]
dusan priložio:
dsc08014a.jpg

DusanD.

dusan
 [img][/img]
dusan priložio:
dsc08027a.jpg

DusanD.

Vasojevic
 Hristos vaskrseDrutvo
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

vucko
 Vaistinu vaskreseBye
LOV je veliko druzenje

neso
 Komovi, planina iz masiva prokletija, nekada je tu bilo dosta divokoze ali nažalost izlovljena. Mislim da je to i prelaz divokoze iz Prokletija ka kanjonima Male Rijeke i Morače.
Maš drug Vasojević o lovu na Komovima može nešto više reći.

i44.tinypic.com/2cdy2vs.jpg

i39.tinypic.com/1zlbz9j.jpg

i41.tinypic.com/k31v0o.jpg

i43.tinypic.com/e9xgt0.jpg

dusan
 HRISTOS VOSKRESE

Planina Komovi pripada Dinarskom planinskom sistemu i prostire se u jugo-istocnom dijelu Crne Gore, nalazi se izmedju rijeka Lima i Tare.
Planinski masiv Komova, dug 40 km i širok 30 km je sa svih strana pokriven prostranim visoravnima, prosečne nadmorske visine od 1900 metara - Štavna i Ljuban na severu, Rogam na zapadu, Crne na jugu i Varda na istoku. Najviši vrhovi Komova su planine ujedinjene pod imenom Komovi - Kučki Kom (2487 m), Ljevoriječki Kom (2469 m, severni vrh Kučkog Koma) i Vasojevički Kom (2460 m).Okruzen je nepreglednim sumskim kompleksima Pecka ,Crnja, Opasaonica, Mojanska.
Nekada je ovaj planinski masiv bio prepun divljaci, sada je stanje katastrofalno. Srne, divokoze, tetreb,... su bukvalno nestali, nihove populacije su unistene, u poslednje vreme tetreba i nema, divokoza se zadrzi u prolazu, a o srni, medvedu, da ne govorimo.
Ne slazem se da je divljac istrebljena od strane lovaca (nelovaca), misljenja sam da je unistavanje stanista glavni razlog smanjenja brojnog stanja divljaci.Na podruciju masiva Komova, šume su unistene, nemilosrdna sjeca suma unistila je stanista, kako za srne, tako za tetreba , divokozu, medveda,... Necu da kazem da nije bilo krivolova, ali moja su zapazanja da je unistavanje stanista glavni razlog nestanka pojedinih vrsta...
dusan priložio:
46166.jpg

DusanD.

dusan
 [img][/img]
dusan priložio:
45260.jpg

DusanD.

dusan
 [img][img][/img][/img]
dusan priložio:
dsc09036a.jpg

DusanD.

dusan
 [img][/img]
dusan priložio:
a.jpg

DusanD.

Vasojevic
 Nije lov i krivolov smanjio broj divljaci na Komovima. Tu je primijenjeno sistematsko unistavanje divljaci,24 sata,365 dana u godini. Tacno je i za sjece suma i prasuma. Bruka i sramota sta se radi od onakvih prirodnih ljepota. Hiljade sumskih puteva i vlaka,lomovi,opste krcevine. Do svake posjecene smrce,buldozer je napravio put. I to ostaje tako,sto bi rekli....postaje tradicija. Tako je na svakoj planini u okruzenju. Vlada neka svijest o zivotu od danas do sjutra. Ne daj Boze da ne pucas srnu,jer ce je drugi pucati,ili da ne 'omlatis' dva jareca dvizeta, ispred kerova,lovackom puskom,'dvojkom',u po' bijela dana.Tako. Pozdrav za Dusana i sve lovce

Vasojevic
 i44.tinypic.com/2nl4u8h.jpg

neso
 Kučki Maglić pogled na Komovi raspona, Vermoša Valley i Prokletije

i41.tinypic.com/2hphy69.jpg

Vila vrh iznad prekrasne Rikavačko Jezero jezera, ŽIJOVO

i44.tinypic.com/210yek1.jpg

ŽIJOVO masiv od prekrasne Bukumirsko Jezero jezera

i39.tinypic.com/xft6g.jpg

i43.tinypic.com/afkbyu.jpg

Kanjon rijeke Cijvne

i39.tinypic.com/17enfq.jpg

E moj druže, Vasijeviću nemožemo da se izborimo da imamo više od 12 lovnih dana u godini. Ja znam lično šta naš predsjednik LSCG Nikola Marković radi i kolko se bori da nam ne privatizuju lovišta, da L-D. dobiju dozvole za lov na srneću divljač, divokozu, tetrijeba i naravno u razumnom broju pa onda i nebi bilo toliko krivolova kada bi ljudi smjeli legalno loviti. U Srbiji ima lovišta gdje skoro nema lovostaja pa ako i ima to je jedan ili dva mjeseca a kod nas ludilo. Kupujemo džipove, oružje, kerove, konfiguracija terena iziskuju mnogo eurića za gorivo da bi se stiglo do određenog lovišta itd . itd. Ja moj druže idem u lov u Plužine iz Podgorice i za taj vikend prođem od 450 do 500km. spavanje u lovačkom domu, hrana piće i to me košta od 150 do 200 Eura. Odem i vratim se i ništa od divljači ne vidim sem što pustim kerove da se istrče. Biće bolje ?

Vasojevic
 Dok bude Biogradska gora,kanjon Tare i Durmitor rezervisani za njima neometan lov,sigurno bolje biti nece.

Montenegrin
 Malo fotografija sa sjevera CG-planina Kovač
pogled na LJubišnju
i40.tinypic.com/15y7kfo.jpg
i43.tinypic.com/2jalo4y.jpg
rejon-Brezova glava,staniste srnece divljaci
i42.tinypic.com/2yyoakk.jpg
crkva Svetog Petra i Pavla-Boljanići
i44.tinypic.com/6ylats.jpg

Dobar pogled
Montenegrin

Nikola
 Da li neko lovi fazana u Crnoj Gori.....i dje ga ima,u kojem lovistu...vidim da je sezona od 1.10-31.1...
;) POzzZ iveli 3

duskov
 Fazana ima u Zeti (malo), na Marezi (dosta) ali je lovni zabran, u Lješkopolju i Komanima (po malo). Čitav jedan biviši veliki vinograd "agrokombinata 13 jul" naseljen je fazanskom divljači i to 1990, 1997 i 2000 godine-na Marezi. Organizovana je i čuvarska služba i fazan se "proširio" na Komane i Lješkopolje. Sada ga tu ima dosta ali na drugim mjestima se izlovljava bez obzira na lovnu sezonu. Divljaštvo!

veso
 Jutros u mom zavicaju.Idealno za lov ali se moramo strpiti do oktobra
i45.tinypic.com/n3uu.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,146 posete www.srbijalov.com