Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Divokozu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Divokozu
Joe the hunter
 Prica uz sliku kazes.Hm...Pa sramotna je malko obzirom da sam tada bio mladjan lovac ja.Znaci vreme idealno malko prohladno,Ja cio i oran da krenem u lov kad dolazi lovocuvar koji me vodi u lov a on nesretmik gluv ko top, tako oko 65 godina star.I krenemo mi i posle pola sata veranja ja baldiso, bacio bi i pusku i ranac i dvogled a on skakuce po onom kamenju ko veverica.Dozivam ga da malo odmorimo a on nista,necuje me i samo grabi uzbrdo.Jedva ga stigoh,dusa mi u nosu, cimnem ga za kaput te on najzad stade.Malo saptnjem malo mimikom saglasi smo se da malo odmorimo.Prica on nesto em tiho em slovenaci a ja neznam gdesam. Posle pola sata krenemo mi ja ga zamolim da ne brza on klimnu glavom ali posle par mnuta opet dade gas.I u toj poteri za njim izbismo na zaravan velicine ovece sobe.Pokaza mi mesto iza jednog kamena i pokaza pravac odakle mogu da naidju divokoze.Sedesmo jedno pola sat vremena i taman da ga pitam sta nam valja raditi kad na steni iznad nas na jedno 120 metara izadje 5-6 grla.Dohvati on dvogled ja nisanim on nesto mrmlja, ja cekam da mi kaze koju da pucam, on i dalje mrmlja ja se inerviram i opalim na onu koja je stajala idealno za pucane.Divokoza pade ostale nestase a lovocuvar poce da lelece ko da sam njega pogodio.Svatm ja da je to jak trofej a ja reko tamo u upravi da hocu maksimalno bronzu , pa sta ce on sad da radi i sl.Krenemo dole on kuka ja se pravim blesav.A kad smo stigli u lovacki dom tek tamo nasta lom.Trofej jako srebro skoro na granici zlata, ja nemam (i nedam) tolko para.I bilo kako bilo nagodi smo se nekao na opste zadovoljsvo i dovece se i napismo Bogu hvala.Dobar pogled

Sniper Hunter
 Kolega Joe lep dozivljaj i ulov vredi da se pamti 30 godinaB)

nenadx
 Pa desi se i iskusnima...(jos komunikacija losa),ali je reklo bi se za vadjenje iz lovista(matoro)pa si im ucinio uslugu.Vazan je hepiend
Dobar pogodak

darkon
 Vrlo zanimljiva prica i jako lep trofej(a i ona dva pored).B)

neso
 Ovu kozu sam ulovio prije nekolika dana. Ocijenjena je srebro. Čitavo ljeto sam se varakao i tražio ali nikako nije htjela blizu. Ova put je bila neoprezna i došla na 150m.

img99.imageshack.us/img99/8497/dsc00034wm.jpg

img257.imageshack.us/img257/2513/dsc00035vl.jpg

Lovac Stari
 Prelepo Neso, cestitke B).
Koliko godina?
Dobar pogled.
Dobar pogled.

nenadx
 CestitkeBravo 2
Jel bilo i slanine kraj potoka.
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Cestitke na ulovu!!B)

Boban
 Svaka cast Neso,ekstra trofejB)

Orke
 Nešo nek je sa srećom , dobar trofej .

Lovac iz Vrbova
 Nisam ih ja lično slikao...našao sam ih u svom "prirodnjačkom folderu",pa rekoh da izbacim,lepe su...B)
Lovac iz Vrbova priložio:
1111_2.jpg

Lovac iz Vrbova
 Evo još jedna
Lovac iz Vrbova priložio:
2_25.jpg

petar
 Super slike kolega...B)
Just like old times!

Lovac iz Vrbova
 Hvala kolegaSmeko
PozdravKissuF:uF

neso
 Prelijepe fotografije posebno za mene prva. Pusti još koju ako imaš.

Pozdrav,

radislav

nenadx kaže:
Ta populacija na Zlotu je dosta stabilna i prosirila se na pogodne terene ka Boru,na Beljanici cak i na Rtnju i zapadnije,ali opet krivolov.Eto ta koza je prebacila 5 godina,znaci tu ih paze.Pre 15tak god sam lovio na Maliniku i video lepo krdo od 12 primeraka.Nisam ih nikada lovio.Ima jedna prica po kojoj svako ko prvi put odstreli DK,dozivi neku nezgodu.Po onome sto sam cuo izgleda da ima malo istine u tome.

RADE

radislav
 Ja sam odstrielio u mojoj lovackoj karijeri do sada 5 primjeraka sve su divojarci ,ja licno nemam zelju da odstrijelim divokozu .Ali kad smo vec kod toga: Citiram nenadh za ovu pricu od prvog odstrela da se dozivi nezgoda pa se sjetih mog prvog odstrela divojarca . Odstrielio sam ga sa lovackim karabinom Stajer 7mm remigton. .Posto sam ga ugledao na daljini od 600-700m.specificnost terena mi je dozvoljavala da mu pridem samo sa jedne strane ,ali onda to ce mi bit meta od 50 do 100 m sto je vrlo tesko ipak uspio sam. Pucao sam i pogodak direktno u plecku .Mozete mislit koji adrenalin u meni prvi jarac.Nego kako sam bio naslonjen na jednu stijenu levim ramenom pucao sam iz stojeceg stava ,odjednom se od detonacije iznad moje glave odronila ogromna stijena udarila o lijevo rame niz leda i lijevu nogu .Bol je toliki bio umalo se ne komirah, ali na svu srecu samo mi je dobro sazulila kozu sa lijevog ramena i noge . Ocu da kazem ovu pricu za prvi odstrel od nenadh prvi put cujem i mislim sada da ima nesto od toga . Ustvri IMA NEKA JACA SILA OD NAS,sto kaze nas narod. Kod mene je lov tradicija u kuci lovili su mi otac i djed idjed sa strane majke ali nikad nisu u karijeri odstrijelili srnu. Srndaca da mnogo ali srnu nikada , imali su neko sujevjerje za srnu tako i ja isto nebih zelio to da pogazim nisam je nikada odstrielio niti cu. Djed mi je cak govorio LOV je za druzenje ne za ubijanje nemoj nikada pregonit sa lovom nevalja ubijat sve sto naide nece na dobro izaci. I mislim da ipak treba poslusat stare lovce oni su mnogo toga prosli - vidjeli - i iskusili.. Vratite malo film unazad vidite mozda se i vama nesto slicno dogodilo a da toga niste svjesni.
Veliki pozdrav za sve forumase od Rada iz Hercegovine i sve pohvale za forum svi ste super.....
RADE

nenadx
 Pozdrav tebi Rado.
Stari nam prenose mnoga iskustva,doduse na svoj specificni,prosti,arhaicni....nacin,pun simbolike i mudrosti,Ko ih zna tumaciti,dobro bice,ko nezna ide tezim putem.
Tako i sa sujeverjem.Mozda ima svoje uporiste u materijalnom zivotu,mozda ne...ali opstaje vekovima,pa verujem da bar ima svoju upotrebno-prenosnu vrednost.Svakako je individualnog karaktera,vid ubedjenja,koje mozda i netreba tumaciti.
Inace,uz zelje za jos lepih odstrela,skidam sesir majstore i nadam se,a verujem i ostali da ces nam docarati lovove,pa jos uz sliku sa,ako sam dobro razumeo oko dragog mi Kalinovika i okoline... ihaj.Pozdrav
Dobar pogodak

aca
 radislave delim tvoje misljenje ni ja nikad nebi pucao na divokozu.B)

neso
 Pa kako bi onda imali zlatni trofej divokoze ?

img829.imageshack.us/img829/3406/slika019z.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,682,638 posete www.srbijalov.com