Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
alex

vlada lovac kaže:

alex kaže:
Ja mislim da sam u dobrim odnosima sa svima nikada ne pijem nisam agresivan SmileSmile jojjj jedva cekam 3.maj da podnesem zahtev i posle sto je rekao kolega molim Boga da mi odobre

Teško da ćeš moći 3.maja, sreda je prvi radni dan posle praznikaBrzo se vraćam

Ne rade 1 i 2 maj a treci rade tako da tada planiram da predam i posle da cekam nadam se da ce brzo da bude gotovo MolitvaMolitvaMolitva
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Jank
 Alex srećno ti bilo, nije važno da li utorak ili sreda, važno je da ti odobre pa onda kupovina oružja a od jeseni zajedno sa svojim kolegama u lov....milina jedna...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 U sedištima PU (veći gradovi), dozvole potpisuje načelnik za opšte i pravne poslove i za oružje, ili lice koje on ovlasti. U manjim mestima gde su OUP ide kako je Joe napisao. Ne znam čemu uopšte ova rasprava.
Podunavac, ti si u CRO, ne znam kakvi su tamo propisi.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele

Joe the hunter kaže:

Cvele kaže:
Lalo, normalno da provera ide za svakog posebno, ali se ceka da se prikupi veci broj predmeta kako bi' se sakupila komisija od 3 clana koji resavaju dali ce ti dati ili nece ! ;)

Kolega u kojoj vi drzavi zivite gde komisija od 3 clana potpisuje odobrenje za nabavku oruzja.U Srbiji je to posao nacelnika lokalnog oup-a a u njegovom otsustvu to moze da potpise i komandir.I nema drugog nacina.Sad mozda je u vasoj drzavi drugacije, neznam.Dobar pogled

JA kolega zivim u SRBISTANU, ako niste znali... ja vam PRICAM kako je u MOM gradu, a dali hocete, ili necete da verujete, to me nije ni malo briga.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 A kod tebe, Cvele, odobrenje za nabavku ima 3 potpisa? Razmisli malo...I nemoj da nas obaveštavaš, šta je tebe briga ili nije briga, to nije način za razgovor. Malo spusti nišan.
Btw, ja bio u zabludi, da je Zaječar u Srbiji, a ispade u Srbistanu...

neca90
 Ako se ja lepo secam,ja sam na odobrenju imao potpis samo komandira policijske stanice...cini mi se da niko drugi nije potpisivao ona dva papira...Ma da je sreca pa da je ko' u Americi legalno da ti udjes u prodavnicu i kupis za sta imas para,i nikome nisi duzan da prijavis,ni porez da platis,a sto je najvaznije nisi prekrsio nikakav propis jer je to dozvoljenoJa se nadam da cu,daj Boze,doziveti da i u nasoj zemlji bude takoMolitvaB)

Cvele
 Lalo, oni odredjuju pa se to salje nacelniku da on to potpise, a ako se ne sloze neme potpisa i to je to...

kelt

neca90 kaže:
Ako se ja lepo secam,ja sam na odobrenju imao potpis samo komandira policijske stanice...cini mi se da niko drugi nije potpisivao ona dva papira...Ma da je sreca pa da je ko' u Americi legalno da ti udjes u prodavnicu i kupis za sta imas para,i nikome nisi duzan da prijavis,ni porez da platis,a sto je najvaznije nisi prekrsio nikakav propis jer je to dozvoljenoJa se nadam da cu,daj Boze,doziveti da i u nasoj zemlji bude takoMolitvaB)

e to kod nas neces doziveti kolega. pre ces doziveti da nam oduzmu sve cevi i da nam zabrane lovGlavu o zid
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

nemeza
 Na odobrenju za nabavku oružja, koje se ne daje na uvid, stoje tri potpisa ako se izdaje u OUP ili četiri ako se izdaje u PS. Referent koji prima zahtev prvi potpisuje da je dokumentacija uključujući i provera sa terena kompletna, dalje predmet ide kod "čoveka" koji pregledava istu i ako nema zakonske prepreke potpisuje, nakon toga ceo predmet ide kod Načelnika OUP na potpis, ako se izdaje u PS potpisuje Komandir PS pre potpisa Načelnika. Ako na odobrenju nema jednog potpisa odobrenja nažalost neće biti. Pozdrav. Bye

P.S. Papir koji se daje nama je odobrenje za samu nabavku koje potpisuje Načelnik ili ovlašćeno lice za to.

Joe the hunter

nemeza kaže:
Na odobrenju za nabavku oružja, koje se ne daje na uvid, stoje tri potpisa ako se izdaje u OUP ili četiri ako se izdaje u PS. Referent koji prima zahtev prvi potpisuje da je dokumentacija uključujući i provera sa terena kompletna, dalje predmet ide kod "čoveka" koji pregledava istu i ako nema zakonske prepreke potpisuje, nakon toga ceo predmet ide kod Načelnika OUP na potpis, ako se izdaje u PS potpisuje Komandir PS pre potpisa Načelnika. Ako na odobrenju nema jednog potpisa odobrenja nažalost neće biti. Pozdrav. Bye

P.S. Papir koji se daje nama je odobrenje za samu nabavku koje potpisuje Načelnik ili ovlašćeno lice za to.

Bravo 2 ovo je opet u nekoj drugoj drzavi ili....

nemeza

Joe the hunter kaže:

nemeza kaže:

Bravo 2 ovo je opet u nekoj drugoj drzavi ili....

Ovo je u Državi Srbiji i garantovano u svim OUP-ima jer je formular jedinstven. Pozdrav. Bye

Joe the hunter
 E sad je dosta.Znci procedura za dobijenje odobr. za nabavku vatr.oruzja je sledeca.Podnosilac podnosi zahtev u koji upisuje VRSTU oruzja koju zeli da nabavi, upisuje licne podatke,datum i potpisuje. prilaze potvrdu o plozenom ispitu za bezb.rukovanje vatr.oruzjem, izvod iz suda da s protiv njega nevodi istrazni pstupak kao i odgovarajucu taksu.Sluzbenik(referent) se potpisuje na zahtevu da je PRIMIO zahtev i stranka odlazi.Referent u krivicnoj evidenciji provereva dali je lice krivicno odgovaralo, a zatim u dezurnoj sluzbi lokalne PS daje nalog za terensku proveru(raspitivanje kod komsija i sl.).Po dobijnju izvestaj iz KE i terena kompletira predmet i nosi (iskljucivo) NACELNIKU PU ili PS na potpis.U slucju duze otsutnosti nacelnika pravo potpisa ima komandir PU ili lice koje ovlasti nacelnik.To vazi na teritoriji Rep. Srbije bez IZUZETAKA.Dobarpogled

nemeza
 Joe the hunter, napomenuo sam da se taj papir nedaje strankama na uvid, ako imaš prijatelja u OUP-u zamoli ga da ti pokaže formular.

Zamislite načelnika OUP-a nekog grada sa par hiljada zahteva godišnje koji pregledava paire u svim zahtevima-sama takva pomisao je smešna.

Na osnovu odobrenja sa svim potpisima referent pounjava obrasce za nabavku oružja koji se predaju prilikom podnošenja zahteva, koje potpisuje Načelnik ili ovlašćeno lice za to. Pozdrav. Bye

Joe the hunter

nemeza kaže:
Joe the hunter, napomenuo sam da se taj papir nedaje strankama na uvid, ako imaš prijatelja u OUP-u zamoli ga da ti pokaže formular.

Zamislite načelnika OUP-a nekog grada sa par hiljada zahteva godišnje koji pregledava paire u svim zahtevima-sama takva pomisao je smešna.

Na osnovu odobrenja sa svim potpisima referent pounjava obrasce za nabavku oružja koji se predaju prilikom podnošenja zahteva, koje potpisuje Načelnik ili ovlašćeno lice za to. Pozdrav. Bye

Kolega uz duzno postovanje prekidam diskusiju na ovu temu a veruj da sam vlo upoznat sa procedurom.Drugo gradovi su podeljeni na policiske stanice a zahteva za oruzje u beogradskim opstinama (citaj PS) i nem anesto mnogo.Naprimer opstina Novi Beograd ima vise stanovnika nego naprimer ceo Pirotski okrug pa opet nacelnik potpisuje sva odobrenja naravno samo ona koja su pred njim.Zahtevi koji nisu prosli KE ili terensku proveru i ne dolaze kod njega vec se po automatici odbijaju.Tako da od naprimer 100 zahteva mesecno njemu na sto dodje jedva 30.To je tako i verovao ili ne nema druge procedure, a sve ostalo su naklapanja i dezinformacije.Dobar pogled

Cvele
 Ne nemaza, ne vredi... ipak mi zivimo u nekoj drugoj drzavi, budi siguran u to... Frown

Lala
 Joe je u pravu.
Ove potpise, (3 ili 4) koje vi navodite, su samo delovi procedure izdavanja. Svaki referent, ili policajac, potpiše da je obavio svoj deo posla (referent pregleda da li je dokumentacija kompletna i potpisuje da je istu zaprimio, policajac na terenu obavi terensku proveru i potpisuje svoj izveštaj, lice koje proverava KE, takodje potpisuje svoj deo posla). Odobrenje potpisuje isključivo neko od starešina, ili načelnik, ili llice koje se ovlasti za to. Ako nema zakonskih smetnji, odobrenje se izdaje.
Vi brkate obavljanje delova posla oko izdavanja dozvole, sa nekakvom 'komisijom', koja se sastaje povremeno 'kad se nakupi'. Kakva bre komisija, koja će da 'čeka da se nakupi predmeta'!? A šta ako ne bude dovoljno predmeta ni za 6 meseci ili godinu dana, onda se neće sastajati? Zamisli kada bi neki organ čekao da uradi posao 'kad mu se nakupi'?!
Cvele, nisi u pravu, i samo si svojim upisom započeo bezveznu raspravu o proceduri unutar MUP, oko izdavanja dozvola. I nisi tačno napisao. Postoje, rekao sam već, i zakonski rokovi za rešavanje nekog predmeta. Ako je neko u OUP neažuran, pa ne uradi svoj deo posla na vreme, to je onda već stvar njegovih pretpostavljenih, da ga na intervenciju gradjana, upitaju zašto kasni.

Joe, Novi Beograd je toliko naoružan da im ne treba ni jedna cevka više - tamo ima dosta vojnih lica i vojnih penzionera, koji imaju cevki na pretek! A 'žestoke momke sa vrućeg asfalta' ne računam. Grin
Hvala Bogu, živimo u istoj državi, e sad, zašto u nekom delu rade/ne rade kako im se ćefne, to je drugo pitanje.
Kolega Alex je postavio pitanje oko procedure i rokova za izdavanje dozvola, dobio je odgovor, koji je tačan, nemojte ga zbunjivati dodatno, sa nekakvim 'komisijama', zasedanjem 'kad se nakupi', i predugim čekanjem.

neca90

kelt kaže:

neca90 kaže:

e to kod nas neces doziveti kolega. pre ces doziveti da nam oduzmu sve cevi i da nam zabrane lovGlavu o zid

Znas kolega kako kazu Vranjanci:"Ne se znaje,zare(kocka)igra"ConfusedI meni se cini da je to trenutno daleko od svake realnosti,mada...Videcemo,gajimo nadu i Bogu se molimoMolitvaB)

nemeza
 Joe the hunter, uz dužno poštovanje vaših godina (na osnovu vašeg predstavljanja da lovite 41 godinu pa na to dodati 18) prekidamo raspravu ali bih vas zamolio da birate reči u postu jer vidim da niko od administratora ne reaguje. Nijedna stvar koju sam do sada izneo na ovom forumu ne mogu se svrstati u naklapanja, jer za sve što iznesem imam i dokumentovano. Pravilo Pozdrav. Bye

P.S. A sad 48 sati BAN (sam sebi). Glavu o zid

Joe the hunter

nemeza kaže:
Joe the hunter, uz dužno poštovanje vaših godina (na osnovu vašeg predstavljanja da lovite 41 godinu pa na to dodati 18) prekidamo raspravu ali bih vas zamolio da birate reči u postu jer vidim da niko od administratora ne reaguje. Nijedna stvar koju sam do sada izneo na ovom forumu ne mogu se svrstati u naklapanja, jer za sve što iznesem imam i dokumentovano. Pravilo Pozdrav. Bye

P.S. A sad 48 sati BAN (sam sebi). Glavu o zid

Kolega nameza ovo oko naklapanja nije bilo upuceno vama nego svakom onom ko daje netacne informacije cega ovde ima mnogo.Svaka proizvoljna i netacna informacija spada u domen rekla-kazala ili ti naklapanja i nemoze nikome da koristi vec samo da skodi i da unosi zabunu.Zao mi je sto ste se pronasli u mom postu ali nije bilo upuceno vama.Dobar pogled

mirko knezevic
 Sta vam bi bre ljudi pa mi od PS od grada do grada svi izgleda razlicito nesto radimo.... U mom slucaju bilo je problema u pocetku jer sam imao buran mladalacki zivot pa i kad su vrsili proveru po terenu odu kod komsiluka koji me i ne voli bas toliko(rekli sve najgore o meni)i pored svih tih peripetija sam dobio dozvolu,za drugu pusku kad sam predao dozvola mi stigla za 15 dana,ovaj nacin koji pisu Lala i Joe the Hunter je i kod mene isti ista procedura potpuno,sad me zbuniste sa tim tolikim potpisima nigde nisam ni video ni cuo za to...Confused
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,264 posete www.srbijalov.com