Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Cvele
 Ljudi, vid'o sam u oglasu, cini mi se u novini Kalibar, da neki lik prodaje opremu za punjenje municije, univerzalnu za 12 i 16cal za 3500din ?! Dal' je to moguce i kakva li je to masina Hmmm
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

eclipse4
 ja sam sam napravio masine za vadjenje kapisle i nabivnje iste kao i masinu za zaptivanje metka.

Hunter forever
 Sniper Hunter moze da pusti svoju municiju i u prodaju.Cvele ako je to to nesto je mnogo jeftino ili mi se cini sad ce sniper hunter da nam kaze on barata sa tim.Smeko
marka Engleski poenter marka

Sniper Hunter
 [xhide]

Cvele kaže:
Ljudi, vid'o sam u oglasu, cini mi se u novini Kalibar, da neki lik prodaje opremu za punjenje municije, univerzalnu za 12 i 16cal za 3500din ?! Dal' je to moguce i kakva li je to masina Hmmm
toliko kosta samo masina za pertlovanje doduse nova mozda covek prodaje one stare rucne ali ako planiras da kupis LEE presu kupi i te stare jer ce ti trebati za dopertlavanje zvezde nije lose ih imati B)

http://www.siarm.com/index.php?cPath=...h=2_105_19

pogledaj cene ovde za opremu ima i tih masinica[/xhide]

Hunter forever
 Kao sto sniper radi posle lee ide i klasicna.Kad sam gledao one snimke kako sniper puni nalozio sam se na punjenje i mislim da cu i ja puniti kad dodje vreme.

AcaNik
 Hunter druze ako pocnes sa time setices se mojih reci kolko to zna da bude zarazno.
taj sajt sto je SH dao obilazim vise nego meil pa ti vidi;)
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Hunter forever
 Grinko jednom napuni to mu udje u veneGrin

Hunter forever
 Posto vidim da nigde nema tema da pitam na ovoj. Kakvi su to pufer patroni?

Sniper Hunter
 [xhide]Kolega to su patroni koji sluze za otpustanje udarnih igala da ne bi okidao na prazno i tako rizikovao da ti udarna igla pukne koristis kod pusaka gde je otpustanje udaraca nemoguce na drugi nacin

i52.tinypic.com/250qhvp.jpg[/xhide]

Podunavac
 Samo da nadopunim kolegu da se pufer patroni proizvode i za pištolje, revolvere i karabine. Malo koštaju a mnogo vrede. Ja ih koristim za IŽ 27 jer imam jedan obarač pa ne mogu da relaksiram udarne igle prilikom zatvaranja puške. Preporučio bi ih svakome ko škljeca na prazno nakon čišćenja ili pražnjenja oružja.

nemeza
 Sniper Hunter koje kalibre puniš (nisam ćitao sve postove mošda si već pisao o tome).

AcaNik
 podunavac ovo je kljuc za cokove od IZ-27?
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Sniper Hunter
 [xhide]

nemeza kaže:
Sniper Hunter koje kalibre puniš (nisam ćitao sve postove mošda si već pisao o tome).

Kolega punim cal.16 i cal 12 za sadaGrin a kako je krenulo izgleda da ce biti i 20 cal a mozda i 36 ili.410cal ali polako[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Za kolegu Aca-nikGrin
i51.tinypic.com/rw2l5l.jpg
i55.tinypic.com/i42vlz.jpg
stigle ti igrackeGrin
A ovo je u providnoj cauri
i56.tinypic.com/nx6vwo.jpg
gualandi kugla potkalibarna 28 g[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]A sada jos malo materijala za punjenje cepovi od plute u kombinaciji sa plasticnim koji nalezu na barut i sluze za bolje dihtovanje na putu kroz cev i kombinacija pluta filc u jednom cepu
i55.tinypic.com/14vinft.jpgcal 12[/xhide]

AcaNik
 hvala SHiveli
kad ce vise taj 23

Sniper Hunter
 [xhide]A od alata da ne skrecem sa teme evo alata za kalibriranje ispaljenih caura pre ponovnog punjenja ovaj je u cal 36 ili.410
i54.tinypic.com/wk4ep0.jpg
i54.tinypic.com/qrbv9h.jpg
Prakticna spravica i nije skupa
Stavis cauru pritisnes rukom kalibrira se i izbacis je napolje
i53.tinypic.com/v3huz5.jpg
i55.tinypic.com/wh1vn4.jpg
i56.tinypic.com/2yvt3yo.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

AcaNik kaže:
hvala SHiveli
kad ce vise taj 23

Nema na cemu sta mozemo i koliko mozemo da se pomognemo![/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]jos jedna neophodna alatka za samostalne punioce sacmene municije vaga za precizno razmeravanje ova na slici je kapaciteta 100g tacnosti 100/o.o1g
i51.tinypic.com/15f61rs.jpg
Meri i g,oz ,gn.[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]i55.tinypic.com/2m4u5vq.jpg

Sacma izgrafitirana i upakovana u plasticne flase od 1l oko 7,5 kg po flasi[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,380,648 posete www.srbijalov.com