Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Koja rasa gonica je najbolja za DS

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Koja rasa gonica je najbolja za DS
WILD SENSE
 Bogami ja sam se bas bas uziveo citajuci!!!B)
Svestranost

zoranp
 Zubane svaka čast na otvorenosti i na zaista lepo prepričanom lovačkom doživljaju!! Jako mi je drago da ste ovde sa nama na forumu i verujem da se ima jako puno naučiti od vas što nam verujem svima dobro dođe, a i kako naš narod kaže ... samo budala misli da sve zna!!! Još jednom bravo i da samo napomenem moje favorite..za mene su bili i ostali Posavci za svinje i lisce, poneki je gonio i Vuka, a za sve ostalo meni najdraži kratkodlaki Istarci!!Pas
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Zuban

zoranp kaže:
Zubane svaka čast na otvorenosti i na zaista lepo prepričanom lovačkom doživljaju!! Jako mi je drago da ste ovde sa nama na forumu i verujem da se ima jako puno naučiti od vas što nam verujem svima dobro dođe, a i kako naš narod kaže ... samo budala misli da sve zna!!! Još jednom bravo i da samo napomenem moje favorite..za mene su bili i ostali Posavci za svinje i lisce, poneki je gonio i Vuka, a za sve ostalo meni najdraži kratkodlaki Istarci!!Pas

Hvala na ukazanom postovanju, vama a i ostalima ovde!Bye
I srecno vam sa vasim najdrazim Gonicima! Sve je prvenstveno stvar ukusa, na koji svako ima pravo,pa onda sve drugo.B)Bravo 2iveli
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

chaki
 Prelepa prica i neretko se desava da kad se pokrene krdo i kad jurne na jednu stranu vepar mudro polako i tiho se samo izvuce na kontra stranu kao pravi gdin. Koliko li sam puta naseo na foru i uvek se cudio odakle on sad izadje. 
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Nikola Vojinovic

chaki kaže:
Prelepa prica i neretko se desava da kad se pokrene krdo i kad jurne na jednu stranu vepar mudro polako i tiho se samo izvuce na kontra stranu kao pravi gdin. Koliko li sam puta naseo na foru i uvek se cudio odakle on sad izadje.

Ne bi doziveo starost od 5 i vise godina da nije tako! Cesto se nalazi blizu krda, retko unutar sem prilikom parenja, a i tada na logi je sam! Ako se pokrece krdo, saceka i propusti da psi odu za njima, a onda poput petla fazana koji se zadnji podize, krece za krdom ili najcesce na suprotnu stranu, pazljivo i necujno poput lisice!
Posto je tema o psima, da kazem da je poguban onaj vepar koji se nauci da se pasa resava batinama ili ubijanjem, stekne iskustvo, udje u gustis, vrati se po svom tragu saceka psa koji je zanesen tragom krenuo za njim i tu mi je prostor za manevrisanje mali, a pogan ga ceka i stumba kao krpu...
Priroda, kerovi i lov!

Zuban

chaki kaže:

Da sigurno se to desava cesce nego sto mozemo da vidimo, ako ne i skoro svaki put. Ja sam vrlo retko doziveo da pokrenuto krdo dodje, potpuno do Strelaca ili kada bi se ponovo uvukli ,par stotine metara dalje, u gustis. Gde je ,posle ponovnog pokretanja krda, obicno Vepar odjednom "Nestao" ili nije vise bio sa Krdom u Gustisu...
Radi bolje slike te Kuje, Birke, zeleo bih jos da dodam slede: Ispred nje je sigurno odsteljeno 1 000 DS. Od kojih su sigurno bili 200-300 Veprova. Koji nisu hteli da sacekaju da ja "Dodjem" ili koji su odlucili da suprotno od mene napuste gustis, tako da su odstreljeni od lovaca koji su cekali na cekama ili slicno. Nekoliko nisam moga odstreliti, zato sto su oko/ispred mene bili Drugi ljudi, teraci, pomagaci itd. Inace bi cifra bila sigurno znatno veca. Ma da sam ja u potpunosti i pre- zadovoljan i sa tim odstrelima, koje sam imao. U suprotnom, bez Birkine pomoci nebih imao takve dozivljaje.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

chaki
 tako Nidzo ode onaj barak sa sa ulaznom i izlaznom ranom od 12cm jer je naleto vepru za koga se pretpostavlja da je mnogo kerova bukvalno ubio. Nalazili su kerove mrtve samo sa prerezanim stomacima kao ziletom isecenim i sva creva napolju. Tuga jedna

Zuban

chaki kaže:
tako Nidzo ode onaj barak sa sa ulaznom i izlaznom ranom od 12cm jer je naleto vepru za koga se pretpostavlja da je mnogo kerova bukvalno ubio. Nalazili su kerove mrtve samo sa prerezanim stomacima kao ziletom isecenim i sva creva napolju. Tuga jedna

Bas steta sto sam toliko daleko od vas, a sigurno bih znao i imao "Medicinu" i za tog Vepra... Takvi Veprovi su melem za Dusu...!!!;)
pozdrav.Bye

chaki
 ma nasli mu mi medicinu koju nedelju kasnije ali vise nema veprova a ni svinja pa se tamo ne ide vise u lov. To je sve bilo pre recimo 10 i vise godina a sada je to samo teren za prelepu setnju i nista vise.

Nikola Vojinovic

Zuban kaže:

chaki kaže:

Bas steta sto sam toliko daleko od vas, a sigurno bih znao i imao "Medicinu" i za tog Vepra... Takvi Veprovi su melem za Dusu...!!!;)
pozdrav.Bye

Pozdrav Gorane,

Chakson prica o nekada najbogatijim terenima u okolini Medvedje, brdovit teren sa dosta hrastove sume, gde je nakon rata sa Kosova na ovu stranu preslo mnooogo DS, sto iz prirode, sto iz najveceg ogradjenog lovista u bivsoj Yugoslaviji, koje se nalazilo nadomak Pristine...
Za neku godinu je sve bukvalno potamanjeno, a bilo je krda od 30 i vise komada, tada su u Nis sa tih terena dolazili vrhunski svinjari, okaljeni u lovu i sa dosta odstrela, mi danas cuvamo te krvi...
Ja lovim u Nisu i okolini, vepra starijeg od 3 godine duze nisam video (odstrelio) a bilo je primeraka u medalji i to iz otvorenog lovista...
U lovu se javljaju dve situacije, kada se svinja sa loge podize kao zec, jer je vec lovljena i zna da kad je pas dosao do nje, tu su i lovci i druga ituacija kada se trudi da se po svaku cenu otarasi kerova koji je gone, sa onima sto beze je lako, ili pobegnu ili stradaju, ali sa opasnim sto cekaju pse ili ih tuku "na prvu" je malo teze, psi nisu meki i ne odustaju posle laksih povreda, ali se desava da ih dobro ugruva...
Zanima me tvoje iskustvo u takvim situacijama?!
Priroda, kerovi i lov!

Zuban

Nikola Vojinovic kaže:

Zuban kaže:

chaki kaže:

pozdrav.Bye

Pozdrav Gorane,

Chakson prica o nekada najbogatijim terenima u okolini Medvedje, brdovit teren sa dosta hrastove sume, gde je nakon rata sa Kosova na ovu stranu preslo mnooogo DS, sto iz prirode, sto iz najveceg ogradjenog lovista u bivsoj Yugoslaviji, koje se nalazilo nadomak Pristine...
Za neku godinu je sve bukvalno potamanjeno, a bilo je krda od 30 i vise komada, tada su u Nis sa tih terena dolazili vrhunski svinjari, okaljeni u lovu i sa dosta odstrela, mi danas cuvamo te krvi...
Ja lovim u Nisu i okolini, vepra starijeg od 3 godine duze nisam video (odstrelio) a bilo je primeraka u medalji i to iz otvorenog lovista...
U lovu se javljaju dve situacije, kada se svinja sa loge podize kao zec, jer je vec lovljena i zna da kad je pas dosao do nje, tu su i lovci i druga ituacija kada se trudi da se po svaku cenu otarasi kerova koji je gone, sa onima sto beze je lako, ili pobegnu ili stradaju, ali sa opasnim sto cekaju pse ili ih tuku "na prvu" je malo teze, psi nisu meki i ne odustaju posle laksih povreda, ali se desava da ih dobro ugruva...
Zanima me tvoje iskustvo u takvim situacijama?!

Pa vidite u tome je bila poenta, mog pisanja! Nisam zeleo nekog umalovazavati ili sebe uzdici!!! Nego s obzirom da posedujem par pasa, za tako nesto, koji su iskusni u tome(provereni) i koji dobro drze Svinju na mesto(vezu za mesto), bez da napadaju ili nastradaju. Jedan pronadje Vepra a ostali se pridrze i okrecu glasno obilan krug oko Vepra. Za takve Veprove je to "Lek" ili "Otrov" zavisno iz kog ugla gledamo. Dobar pronalazivac bez mnogo ostrine, ali ipak mora da "Mrzi" svinje i onda jos po koji "Polu-Pomagac" takodje ne pre ostri. I onda na odredjeno rastojanje i cekj.... dok mu ne pukne film i proviri iz gustisa. Vidite, ja teram svinje psima, ali u coporu imam bar 4 razlicita karaktera pasa!!! Tako da u slucaju potrebe, upotrebim takvu kombinaciju koju smatram dobrom za taj trenutak ili situaciju. To vam dodje kao Fudbalski Selektor, koji na Klupi ima Rezervne igrace i zavisno od potrebe ubaci ovog a iznese onog itd. Sto dalje znaci , da u jednoj situaciji, je neki pas "As" u rukavu a vec u sledecoj je nepozeljan itd. Iako ovo malo zvuci na "Filozofiranje" ipak je stvarnost i istina. Ovo se naravno, u prvom redu odnosi na takav "Selektivni" lov Vepra. Gde ja kao vodja pasa odstreljujem Vepra. Za teranje, je to od nesto manje vaznosti! Ma da i tu vazi, sto vise razlicitih Karaktera to bolje! Tako da gde jedan popusti ili odkaze, tu je drugi da preuzme itd.
Bye

Nikola Vojinovic

Nikola Vojinovic kaže:

Limun kaže:
Neki moji lovci ,koji su malo iskusniji od mene sto se tice lova na DS ,kazu da je veoma bitno da stene pokaze odredjenu ostrinu i da od stenaca koji su mirnije naravi nema vajda za DS. Da li tu ima istine?

To je krajnje primitivno shvatanje!!! Ne treba pas da obori i prikolje svinju, jer to bi ostar pas uradio... samo bi ga kostalo zivota, pre ili kasnije! Vidjao sam borbene pse, koji se biju sa svim kerovima redom, ali kada se sretnu sa ds podviju rep i beze!!! Dakle, temperament nema nikakve veze sa tim, jer su svinjari pre svega lovacki psi, on lovi sa mozgoma a ne na silu i na snagu, vidjao sam kerica od 10 kg ali i kerinu od 40 kg kako pronalaze i gone ds podjednako dobro, cak je mali i sitan ker u prednosti jer redje strada od ds...
Moj ti je predlog, da se manes tih savetodavaca, koji pricaju sta misle, a ne ono sto znaju ili su videli, da bi izbegao gubljenje vremena, pronadji dobru krvnu liniju svinjara, nabavi sebi stene i kreni da radis, najbolje ces nauciti iz svog iskustva!

Taman posla Gorane da nekog omalovazavas, mozda si malo "lenj" ;) pa nisi procitao i video da sam u predhodnim postovima u vise navrata pisao o takvim psima...
Problem je kad i takav pas strada, tj. dobije batine, radi se o prefigovanom i iskusnom protivniku!
Priroda, kerovi i lov!

chaki
 kerovi sa tih terena koje sa setom pominjem su mahom sustrimi (mesanci kako ih dole zovu izmedju kuceta i kera). Pokazalo se u praksi da su takvi kerovi bili njabolji i u nalazenju divljaci i u gonjenju. doduse tada i nije bilo tesko nauciti kera da radi svinju jer je svinja bilo MNOGO. svako brdo je imalo svoje krdo i moglo se uzivati svake godien da se nije preterivalo. Sad lovci kojima su ostali svinjari prodaju svoje kerove ili menjaju za zecare jer svinja jednostavno nema. A rajski teren i zalov i za DS.
GREOTA VELIKA

zexxx
 pozdrav kolege...nabavio sam par brak jazavicara i krenuo sa obukom trenutno nisu losi http://www.youtub...XGYbqMgXj8 sad me zanima kako dalje da ih obucavam da li da forsiram gatar ili teren sa svinjama,trenutni zenka jelenja ima 6meseci a muzijak crni 4?
samo smireno.....Grin

Matdragan
 Davno nije bilo novosti na ovom portalu pa se nsam ni ja javljao. Procitao sam sve sto je napisano i slazem se da je vrlo tesko doci do pravog svinjara a pogotovo u nasim uslovima lova Crnogorskog primorja gdje neprohodni gustisi pokrvaju teren. Mnogi vrsni svijari ili stradaju ili odustanu posle izvjesnog vremena i postanu neupotreblivi. Samo mali broj jedinki dozivi starost uz uspjesan lov d.s. Jos teze je obucit mlade pse na takvom terenu. Gater mnogo ne pomaze u obuci no samo urodjene osobine i inteligencija psa. Najuzbudljiviji lov koji sam dozivio u mojoj lovackoj karjeri je jedan pas jedan lovac i vepar samac. Vepar se ne boji ni psa ni lovca,lov i nadmudrivanje moze da potraje satima a ne zns ko koga vreba vepar psai lovca ili lovac vepra. U gustis gdje ni ptca ne moze da prodje puzeci pedalj po pedalj ide se na psa koji oblajava vepra sa jednog mjesta. Vepar dobro zna gdje je pas gdje lovac i samo vreba priliku kad ce da napane. Ponekad se malo izmakne samo par metara iodjednom krene bilo na psa a to je idealna situacija za pucanj po mogucosti u vrat,bilo na lovca a tad treba gadjati izmedju oci po mogucnosti da se devetakom osljepi i zaustavi skrene i zada hitac u predjelu vrata. Puco sam obicno na daljinama od 2 do 3 metraa u ljevoj ruci izmdju prstiju drzim 2 patrone za brzo prepunjane puske. Ovo je i vrlo opasan lov a sad i nemam vec drugu godinu psa sa kojim mogu da lovim na taj nacin mada mi i danasji psi doro oblajavaju ali sa distance tako da se veprovi izvlace a i vise traze krda te izdvoje po neku svinju da je gone.
Zivim za pjev Gonica

Nikola Vojinovic
 Na tragu DS, cekaju da budu pusteni...

img827.imageshack.us/img827/6194/caneidzoni.jpg
Priroda, kerovi i lov!

lovdzij@
 http://www.youtub...zUYJFtIwv0 nece nesto ili ja ne znam da postavim snimak.Trebalo bi da se vide moji kerovi kako napadaju vepraConfused.Kerusa je cepana vise puta,ali i dalje napada istom zestinom.pogledaj snimak na 1.48.Inace kerusa je sada stara 6 godina,i od uvek je napadala zestoko kad nadje svinje.Znaci da nema pomoci,koje se okoti ludo,ludo i umre.
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

duskov
 dobar ker je dobar oni ostali su loši i tačka. Najbolje rezultate u lovu na DS postizao sam loveći sa mješancima ali i sa jednim posavcem ili srpskim goničem.
mnogo je više onih koji ne valjaju.

Zuban

lovdzij@ kaže:
http://www.youtub...zUYJFtIwv0 nece nesto ili ja ne znam da postavim snimak.Trebalo bi da se vide moji kerovi kako napadaju vepraConfused.Kerusa je cepana vise puta,ali i dalje napada istom zestinom.pogledaj snimak na 1.48.Inace kerusa je sada stara 6 godina,i od uvek je napadala zestoko kad nadje svinje.Znaci da nema pomoci,koje se okoti ludo,ludo i umre.

...u ostalom, to vazi za sva ziva bica, pa i za coveka:
[Iako mislim da je delom i Gater razlog takvog ponasanja. Bar kod odredjenih pasa. Odnosno nacin na koji se psi "Rade" u Gateru?! Cinjenicom da obicno vise pasa istovremeno rade na Vepra, psi se "Pale" previse, odnosno povuku jedan drugoga! U gateru treba prvenstveno forsirati "Solo-Lovca"!!! Koji ce sam traziti, terati i "Vezati" svinju za mesto/Postaviti je i oblajavati. Dodatni pas se samo tada pusta, kada jos mlad pas nezna koji mu je zadatak. I to obicno samo 1-2 puta. Gater nije lek za sve. Precesto unosenje u gater, obicno pokvari ponasanje psa. Jos kada se pustaju po par pasa onda tek pojedini postaju "Hrabri" i neobazrivi. U svakom slucaju ima i izuzetaka, ali nije pravilo. Ja sam posedovao vise takvih psa, koji sami nisu vredeli ni dima cigarete, a u coporu su cesto/skoro uvek bili prvi na zahvat. Takvo ponasanje se moze posmatrati kod svih rasa lovackih pasa. Za lov, a posebno za uzgoj, treba teziti ka "Solo- Lovcu"! Jer je on jedino merilo za nesto ...u coporu se i (tudja) deca radjaju...[pa na kraju neznas cije je. Na pse preneseno znaci: Na kraju neznas ko je ko i sta je u stanju da odradi.Odnosno cija je zasluga i ko je ustvari obezbedio plen./b] Karakter Solo-lovca, je od najvece vrednosti. I dobro "Kaljen", jedini je koji i kasnije u lovu, a i u u priplodu, delimicno izpunjava zahteve. Obicno su to kasnije psi koji i u coporu, znaju [b]sa mozgom loviti. I ne osvrcu se na ponasanje drugih pasa! 5 takvih pasa , vrede vise nego 20 drugih, "Pomagaca"!!!. To je bar moje iskustvo. Ja sam ranije odlazio u gater sa vise pasa. Koji su bili oko 12 meseca stari. Pustao sam svakog zasebno i posmatrao sta od svega toga uradi. Po potrebi sam pustao 1 iskusnog psa i to samo 1. put. Retko jos i 2. put. Tu sam mogao posmatrati svacije ponasanje. U sustini tu sam i "Presudio" ko je za sta i ko koliko vredi. Ponekada sam znao vratiti se kuci bez ijednog Solo-lovca, odnosno pronalazivaca. Uopste su takvi psi retka pojava, a kod Gonica mozda jos redja?! Najbolje rezultate sam imao sa psima, koji su bili "Neutralni" pri prvom kontaktu sa DS. Koji su se prema svinji ponasali neutralno, neznavsi sta sa njome zapoceti. Ne plasljivi ili slicno, vec po sistemu: Ko si ti, Sta ti tu radis, si prijatelj ili neprijatelj, uz to drzeci odredjeno (sigurnosno)rastojanje. Takvi psi su iz slucaja u slucaj sazrevali i ucili "Trajno" gradivo, korak po korak. Oni koji su iz prva nasrnuli, obicno su odmah bili "Pocepani" pa su kasnije, ili bili bez mozga ili nikada vise nisu hteli ni da pogledaju DS ! Ma da najcesce ovi Drugi. U coporu, psihicki labilni psi, mogu lakse sakriti svoje slabosti i nedostatke!
Jedne godine sam za sebe zadrzao jedno stene Ostrodlakog Nemca. Kuja koja se zvala "Anka". U starosti od 8-10 nedelja , stajala je na divljac(nevidjeno) i sve donosila kod mene sto je negde pronasla. Iste jeseni , ponesem je sa 4-4,5 meseca u lov, pored Majke i Oca. Fantazija! Sekunda za sekundom, par stajanja, donosenje odstreljenog fazana, Patke iz vode itd. S obzirom da sam "Roditelje" imao uvek pod kontrolom(poslusnost), koji nisu smeli otici po aport , ako sam im zabranio, tj. spustio u "Down". Sa ankom sam izlovio jedno 6-8 dana. Posle toga sam ponovo odputovao u Nemacku, a Anku ostavio god Tate dole. S obzirom da je i tata voleo, redovno je sa njom vezbao "Aport"Tj. Kondicionirano donosenje. Iduce godine, smatrajuci da sam, ovom Kujom i "Djavola Prevario", jedva sam cekao pocetak lovne sezone. Doputujem u Pomoravlju i odmah sa psima(u coporu) na teren. Polje , Voda, Polje... uf,uf,ufff.. Par dana kasnije sa svima u lov. Baatooo, Dozivljaj boli glava. 1-2 "Marke", sekunde na do 60-70 metara, pretrazivanje...ma sve u vrhu. Jos odstrelim jednu lisicu iz Kukuruza, posaljem jednog od iskusnih pasa po Aport. Videvsi kako pas donosi plen, Anka pojuri njemu u susret i bez oklevanja uhvati i ona za Lisca. Uzmem lisca, polozim pse i bacim lisca par koraka . Anka pojuri, popravlja nekoliko puta zahvat i opa, pronadje Idealan zahvat, preko polovine!!! Posle lova svi sulovci mi cestitaju, hvale i zavide na takvog psa, a i ja ponosan kao "Kraljevic Marko". Sledeceg vikenda, Tata je pozvan negde u goste u lovu, ja mu dam Iskusne pse da se ne "Bruka", a ja povedem Anku u Lov. Sto sam je ujutro pustio iz Auta u Loviste, primetim neke drasticne promene u ponasanju. Rep malo pa malo povijen, pogled nesiguran i stalno nesto trazi(ocima) itd. Krenemo sa lovom, a kuja ni da se pomakne od mojih nogu. Tudji psi rade, pretrazuju itd. a ona nista. Tek 2-3 puta, pojuri do "Nepoznatog Psa i brzo se vrati meni. Taj lov je verovatno bio NAJLOSIJI LOV , od kada lovim! Nista nisam odstrelio, ni imao zadovoljstva. jos pod utiskom predhodnih radova psa, pomislim da mu nesto fali ili da je bolesna. Sutradan povedem ponovo sve pse u teren. Iskusne ostavim u Auto, I samo Ankom krenem u pretrazivanje. Posle 100 koraka od Auta, odjednom se pojavi ista slika. Pas gleda oko sebe , pogledom trazi "Pomoc" itd. Vratim se i pustim njene Roditelje vani. Sada pak sasvim druga slika. Kuja Radi, trazi , ubija se, pam "Marka" 4-5 sekunde i sve po programu...
Dodjem do zakljucka, da je kuja samo "Heroj" u prisustvo "Copora" , koji joj daje Mentalnu podrsku i hrabrost. A da je sama ustvari nesposobna, obezbediti sebi plen, a kamoli Meni ili Coporu...AngryShock
Uvek nam Dobar Pogled.
Zuban.

Nikola Vojinovic
 U potpunosti se slazem sa Goranom, samo sto ja stence vrlo rano probam, desi se da neko i kasnije proradi, zato ih cuvam do dve godine, pa ako do tada ne radi ono sto smatram da treba, ide dalje...
Urodjene osobine se kod "jake krvi" javljaju u najranijem uzrastu, pustanje sa iskusnim psom ili u grupi moze samo da naskodi, jer se DS nazestri i mladji pas bez iskustva, okurazen prisustvom drugog kera, prilazi i pravi greske!

starost 3 meseci

starost 2 godine

img7.imageshack.us/img7/6707/cane2f.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,885 posete www.srbijalov.com