Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vuk

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vuk
Boban
 Pozdrav Lovdzija,aaaa ovaj je dobar prava vucina.B)

dragangolubovic
 U nedelju 31.10.2010 u Lovistu Arbanaska ubijen vuk. Atar sela u Dobricu, prilikom lova na zeca i fazana. U nasem lovistu a i na podrucju Toplice ima povecan broj predatora, pa cak i sakala. Skoro svake nedelje na porucju lovista se puca na vuka sto za nas predeo deluje neobicno. Moguce je da se povecanje predatora uslovljava nedostatkom hrane po planinama, a kod nas je aktuelna farma svinja, koja ima hranu za predatore, uginule zivotinje.

rade iz 27

lovdzij@ kaže:
Vranac,na vecu kolicinu.A vuk je poginuo u momentu dok je davio jednog kera,a ostali su ga napadali.Nazalost ker nije preziveoCry
Svaka cast na odstrelu ne nailazi ta zvjerka cesto.
Tri prstaLisica

spaleph
 Počeli vučiji krvavi pirovi.
U Boljevačkom kraju , u selu Podgorac-Timok u zadnjih mesec dana zaklano i pojedeno više od 20 ovaca, i koza a za kerove nezna im se broja.
U jednom danu 08.11.2010.godine zaklane 2 ovce i jedno prase na različitim mestima,(selo je ravničarsko ali razbacanog tipa tako da je od kuće do kuće razdaljina od 500 do 1000 metara).
Interesantno je da su svi slučajevi zabeleženi za vreme dana kada su ovce na paši, a prase su odneli ljudima ispred same kuće!
27.10.2010.godine mome tastu zaklane i pojedene 2 ovce na 100 metra od kuće u sred bela dana oko 14 časova, napominjem da je sredina gde se sve ovo odigrava naseljena i da se dosta radi pojoprivreda i da ljudi dosta cirkulišu i da se nikada nije desilo da vukovi napadaju stoku.
Predpoostavka je da su to vukovi koji žive na Rtnju i Maliniku a da se spištaj u potrazi za plenom,Šta činiti u ovakvoj situaciji?
Dali organizovati hajku ili pojedinačni lov na mrciništu?

Boban
 To je bas velika steta za vlasnike ovaca i drugih zivotinja,
velike organizovane hajke su u vecini slucaja neuspesne.
Ja mislim da su sacekuse u manjim grupama na razlicitim mestima uspesnije od velikih hajki.

darkon
 I ja se slazem da su manje hajke puno uspesnije.
Organizovanje velikih hajki skoro uvek ispandne lose,jer uvek ima pojedinaca koji su tu da pokvare lov.

Znaci samo provereni ljudi.
Puno puta sam u hajkama vidjao,da ljudi na ceki,budu glasniji od pogona.Zbunjen

Mislim da ce se i lov cekanjem ovde dobro pokazati,jer ih izgleda ima u velikom broju,a i odomacili su se.

nenadx
 Odomacili,kultivisali...pa setaju asfaltom...
i53.tinypic.com/208uq0z.png
Dobar pogodak

Lala
 Pa jeste, to je ta 'sitna divljač vuk', po g. Ćeraniću Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Steta za ovog sto je nastradao u saobracaju...Sad
Just like old times!

nedzad
 E Drugari Lovci, mogu da vam kazem da je ovde u nemackoj lov zabranjen na Vuka, za odstrel se ide u zatvor, a sto ce i kod nas biti ista stvar cim mi budemo usli u EU. i jos puno toga ce se promeniti sto mnogima sad to nije jasno.
Drugarski Pozdrav

nenadx
 Dobro da secakamo i tih desetak godina,nigde nezurimo.Recimo da napravimo nama mostove,pa cemo posle i za divljac.Zeleni mostovi,kako ih vec zovu u okruzenju,ce smanjiti br.nastradale divljaci na saobracajnicama,pa cemo na opste zadovoljstvo i vukova imati vise.Zar je vazno sta se lovi,cak je vuk atraktivniji za lov,od recimo srndaca.sva sreca da su nasi nadlezni to shvatili....tako da treba ocekivati lovostaj na vuka...Pa nemoze se u eu,po nasim pravilimaSmeko
i52.tinypic.com/2wnxmk8.png
Dobar pogodak

Boban
 Koliko njih nastradaju sto se nezna na putevima,ali staces takva im je sudbina ( zalosna )Yes

petar
 Steta je za bilo koju zivotinju da nastrada u saobracaju, pa makar bila i predator...tU.a
Just like old times!

nenadx
 E da....spaleph,mozda se to nije do sada desilo u Podgorcu,ali okolo jeste sigurno.Ti vukovi mogu biti i iz pravca Brezovice,Radovanske reke...,mada je svakako cudno da napadaju u naseljenom mestu.Bilo je takvih slucajeva...zna li se koliko ih je bilo i uzrast....ponekad im je dostupniji plen domaca stoka,narocito zenki sa mladjim ......Ako je to slucaj,tako izgladneli ce nastradati brzo,narocito mladi,na mrcinistu....Tako bar ja mislim.Ako si iz tog kraja konsultuj Pajkica iz sumarije,ima iskustva
Dobar pogodak

mikisa
 http://www.kupuje...ter_id=444

GrinGrinConfusedConfused

petar
 Znam za to, imam i ja dva komada od prosle godine (sala naravno)...Grin
Just like old times!

Zex
 Bogami ovom ce dobro da ide biznis,krecu hajke na vukove pa da ima svako po nekog u steku za pokazivanje ako hajka bude bez odstreljenog vuka.Grin

lovdzij@
 Znaci,ne mogu da verujemSmeanLadno covek prodaje smrznutog vukaHmmmHahahahaha
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

petar
 Jbg, ima se, moze se...Grin
Just like old times!

darkon
 No comment.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,722,188 posete www.srbijalov.com