Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Uredba o ustanovljavanju lovnih područja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Uredba o ustanovljavanju lovnih područja
slavaplana
 Rekao je da su u tihom strajku ili tako nesto!!!!Vidim da relacija Popovic -Ceranic ne funkcionise nikako!!!Nesto se tu desava sto Mi neznamo !!

slavaplana
 Nadam se da nesto nisam pomenuo u pogresnom kontekstu a ako jesam Ceranic ce se javiti pa ce mo to ispraviti!Mislim da upravni odbor vodi jednu politiku za sebe, Popovic drugu ,a Ceranic i strucna sluzba trecu i tu je problem!!!
17.02 je jedan veci sastana u Smederevu na ovu temu !Bice vise predsednika udruzenja ,Ministarstvo sa svojim prestavnicima i Savez kako sam razumeo!!!1

Lala
 Pa, izgleda da je bilo par interesantnih stvari u Petrovcu. Samo da se ne nadje neko u savezu, da i ovu informaciju 'tihim štrajkom' izminira, i da ne bude objavljena na sajtu LSS.
Sremac, a možda oni ne štrajkuju zbog plata? Razlog za štrajk može da bude ko zna koji drugi. Mada, zna se kako se po zakonu ostvaruje pravo na štrajk, pojam 'tihi štrajk' može da predstavlja i opstrukciju rada.
Dobro, sekretar saveza je iskoristio priliku da lobira za ostanak LU u sastavu LSS, to je legitimno, nema tu šta da se doda.
Kritika rada nadležnih u ministarstvu? Pa da li je neka vrsta tribine koja je bila u Petrovcu, mesto sa kojeg treba to raditi? Da li je LSS, naš savez (još uvek), dao neki predlog rešenja za podzakonske akte? Ili samo kritikuje? Da li je pokušano da se kroz nudjenje tih rešenja (za pravilnike), poprave nedostaci zakona, kojih svakako ima. Da li je iko iz saveza pokušao da organizuje radne sastanke sa ljudima iz uprave za šume, pa da na takvim sastancima nadju najbolja rešenja? Ja ne znam da li je bilo takvih sastanaka, opet nema informacija. Opet savez nije informisao - majku mu ljubim, u svakoj temi zapne oko tih informacija!
Ma lako je koristiti logistiku saveza za kritiku. Da je logistika saveza (konkretno LU i ljudi na terenu) iskorišćena na pravi način, lovna područja bi bila iscrtana perfektno. Ovako, moraju da se ispravljaju i doradjuju donete granice lovnih područja, a to jako usporava ceo posao crtanja lovišta, i raspisivanja konkursa za dodelu istih.
Imam utisak da ljudi u savezu na ovaj način pokušavaju da kupe vreme. A da u medjuvremenu učvrste svoje poljuljane pozicije.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mihailo
 Savez da je hteo mogao je da traži izmenu zakona jer predstavlja oko 80000 lovaca sasvim dovoljno za iniciranje izmene, samim tim i pravilnici i sve drugo bi bilo drugačije.Ovako se samo žale te nezakonit način osnivanja komore a tamo kandidovali svoje ljude, te nevalja zakon i tako ker laje vetar nosi,mažu se oči članstvu i stvara privid da nešto rade.Kakve tribine kakvi bakrači ništa od toga.

Lala

mihailo kaže:
Savez da je hteo mogao je da traži izmenu zakona jer predstavlja oko 80000 lovaca sasvim dovoljno za iniciranje izmene, samim tim i pravilnici i sve drugo bi bilo drugačije.Ovako se samo žale te nezakonit način osnivanja komore a tamo kandidovali svoje ljude, te nevalja zakon i tako ker laje vetar nosi,mažu se oči članstvu i stvara privid da nešto rade.Kakve tribine kakvi bakrači ništa od toga.

A šta ako je savez dao pozitivno mišljenje na predlog zakona, pre donošenja? Da li mi znamo nešto o tome? Opet nema informacija, mada, mogli bi malo da počnemo da kopamo u tom smeru.

peda
 Koliko ja vidim, do pocetka sezone nece biti ustanovljenje lovista, pa cemo ove godine loviti po postojecoj lovnoj osnovi i granicama, a otprilike to pise ovde
http://www.minpol...i%20za.pdf
Ako sam lepo protumacio, mada moramo da uskljđujemo rad sa svim Pravinicima
A da evo konacnog cenovnika
http://www.minpol...AKNADE.pdf

Lala

slavaplana kaže:
Evo kraceg izvestaja sa sastanka u organizaciji L.U."Trest"Petrovac i L.U."Krilas"Covdin koji su pozvali Sekretara LSS gos. Ceranica koji se odazvao pozivu i odgovarao je na pitanja o Ustanovljenju lovnih podrucja u Petrovcu na Mlavi danas od 16h!!

Slavo, pa zar ti nisi napisao da ti je Popović, telefonom rekao da taj sastanak organizuje LSS? Ako dobro shvatam citiranu rečenicu, na sastanku je ispalo da su ta 2 LU organizovala sastanak, i pozvala sekretara?
Šta je tačno?

bogoljub
 Ovim država najviše dobija,pa poneki stručnjaci i na kraju možda i poneko lovačko udruženje koji hektar više.Nas je država oštetila još 1994 kada nam je uzela najlepši deo lovišta koji je pripojen Srbija Šumama.Tako da nas ništa više nemože iznenaditi.Ne razumem
Mora se nečim napuniti budžet.Dobro jutro

slavaplana
 Ceranic je posle radnog vremena dosao na poziv ova dva udruzenja na tu tribinu !Mislim da Popovic nema uticaja na Ceranica koji radi to sto radi pod kapom LSS!!Ni Savez mi u ovoj prici nije jasan a ni Popovic koji gubi konce polako!Izgled da su se u savezu debelo podelili sto ce se videti na skupstini 27 sa konacnim rezultatima!!!Mnogo je tu nejasnih stvari za koje mi obicni lovci nemamo pojma sta se u stvari desava!!!!!!Niko nema pojma sta se sprema !!!!!!Ja cu ici na sastanak u Smederevo 17.02. gde ce biti ljudi iz saveza i Ministarstva pa ce mo videti sta se tu sprema !!!!!!
Ovo oko podele lovnih podrucja mora da zazivi ali ce se uput menjati kako se propusti budu uvidjali od strane Ministarstva ali od necega je moralo da se krene !!!!!Sve ostlo je stvar dogovora Drzave i L.U.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lala
 Prvo, drago mi je da su ljudi iz ministarstva svesni da nisu bezgrešni, i da su spremni da svoje propuste ispravljaju, a još mi je draže što idu na direktnu komunikaciju sa LU! Potpuna novost u načinu rada državnih organa. Pozitivno brojanje, za ministarstvo.
To je ono što savez nije shvatao, komunikacija i informisanje, nego je komunicirao preko Lovca, i slanjem dopisa.
Razumem potpuno sekretara, da dolazi na sastanke te vrste kao taj u Petrovcu. To je isto tako dobro. A još je bolje, ako je tačna ta informacija, da sednu sve 3 strane: ministarstvo, LSS i LU, pa da se prekine 'šlajfovanje u mestu', i da se posao završi onako kako je zakon predvideo. Sad je tako kako je, zakon je takav kakav je, ali nije zakucan za vjeki vjekov, amin, nego će se menjati, nadam se na bolje.
O jedinstvenom istupu LSS i njegovih čelnih ljudi nema ni govora, i to se slažem sa tobom, Slavo. Kao da svako vodi neku svoju politiku. 

zoranp
 ,,a koje ministarsrvo mi u Vojvodini da zovnemo na tribinu našeg LU-a???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin

Lala kaže:
Prvo, drago mi je da su ljudi iz ministarstva svesni da nisu bezgrešni, i da su spremni da svoje propuste ispravljaju, a još mi je draže što idu na direktnu komunikaciju sa LU! Potpuna novost u načinu rada državnih organa. Pozitivno brojanje, za ministarstvo.

Reči čoveka iz Novog Sada. Nadam se da će svratiti na kafu da još direktnije komuniciraju. Ima samo 86000 lovaca, predlažem 3 u 1 radi lakše pripreme.
Što se tiče uredbe - ovde se više radi o bezgrešnom začeću a ne o dogovoru.
Aha

zoranp
 ...pa ko se to nama vratio...jeli bebo jel ti bilo lepo tamo daleko??

MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin

zoranp kaže:
...pa ko se to nama vratio...jeli bebo jel ti bilo lepo tamo daleko??

Uhvati me ura, kada sam mu bežao, negde iznad Jajca.
Tražiću besplatan pravni savet od (pri)pravnika.
Samo da ne potpisujem neku dozvolu blanko i uplatim akontaciju od 80000.

zoranp
 ..pa što si skroz do Jajca išao, dobro te uro zadržao malo višlje Smeko.. mogao si i tu blanko da potpišeš koju.. uri!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin
 Potpisujem.
Aha

zoranp
 ...oš hemisku , možda ti je ta već pri kraju (nadam se ).. Njanjanja
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sniper Hunter
 Momci Van teme Ne odoravamAdmin Power

zoranp
 StidljivChut
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

marcony
 temudjine sta ti misliš dali bi mogao "neko" iz saveza doći kod nas na skupštinu u LD Jelen,odma(h) da ti kažem neće se loviti ništa u žici jbg sve pobijeno,nego ovoko malo da se izdivani sa lovcima malo da objasni neke stvari,a usput i njemu da se objasne neke stvari i da znaš nećemo zvati Djuru

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o ustanovljavanju lovišta PROPISI O LOVU 372 27.02.2013. 18:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,937 posete www.srbijalov.com