Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
stevin

Skorpion kaže:
Mana ovih filcanih cepova kucne izrade je sto su previse mekani. Moraju se potapati u parafin da bi otvrdnuli.
ovi su potopljeni u loj i vosak i nisu ni malo meki,naspram fabrickih.
Lisica

kelt
 kolega stevin interesuje me koji je precnik zumbe ja imam jednu i lici mi na originalnu za patrone kalibra 12,a precnika je 19.0mm pravim sa njom ali se plasim da ih potapam u parafin jer je dusa cevi 18.2-18.6. imam santimetarski filc, ali dosad sam samo pravio podloske od 2mm filca za stelovanje visine

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt

Lovac sd kaže:
i41.tinypic.com/1zx2xaf.jpg

Stiglo danas!!!

samo nek se infekcija siriGrin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Scorpion Hunter

stevin kaže:

Skorpion kaže:
Mana ovih filcanih cepova kucne izrade je sto su previse mekani. Moraju se potapati u parafin da bi otvrdnuli.
ovi su potopljeni u loj i vosak i nisu ni malo meki,naspram fabrickih.

Kada se potope odlicni su B)
Ako se ne potope mekani su. Ja sam ih potapao u loj i parafin i odlicni su.

To je sto se tice cepova filcanih. Sto se tice kartonskih od kog kartona zumbate kartonske cepove?

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
kolega stevin interesuje me koji je precnik zumbe ja imam jednu i lici mi na originalnu za patrone kalibra 12,a precnika je 19.0mm pravim sa njom ali se plasim da ih potapam u parafin jer je dusa cevi 18.2-18.6. imam santimetarski filc, ali dosad sam samo pravio podloske od 2mm filca za stelovanje visine

Ovo su original
i43.tinypic.com/vhzrph.jpg
ali i kod njih varira debljina od 18,45mm pa čak i do 18,78mm
i43.tinypic.com/20p93pv.jpg
tako da ja mislim da će da radi i sa 19mm mada radi sigurnosti proširi jednu zumbu na 18,5mm,čaure su unutrašnjeg prečnika preko 19mm.[/xhide]

stevin
 19mm. sto se tice kartoncica nisu losi od starih registra!
Lisica

Scorpion Hunter
 Ja sam kartonske cepove zumbao od kartona od onih starinskih kosulja sto su upakovane zajedno sa kartonom. Bas je cvrst i jak odlican za zumbanje doju kao oni iz prodavnice...

kelt
 evo kako radi i sa breneke jedinacnim projektilom. samo sto nisam imao onu masinicu za skracivanje caura, vidi se kako sam je nakrzao nožem.
kelt priložio:
breneke.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
evo kako radi i sa breneke jedinacnim projektilom. samo sto nisam imao onu masinicu za skracivanje caura, vidi se kako sam je nakrzao nožem.

Prva liga krimpovanje B) biće i original mašinice za sečenje čaura ,ipak je sa njome lakše da se radi nego sa nožem ,a i brže[/xhide]

stevin

kelt kaže:
lepo kolega,kao iz fabrike
Lisica

kelt
 malo pretrazivah po netu te nadjoh kod nasih komsija ima svasta nesto cini mi se i da su cene o.k. http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q...mp;cad=rja
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac
 Na ovome HR sajtu za prodaju opreme za reloading, kod Lee prese ima objašnjenje kako ona radi. A kad kliknete na to objašnjenje pojavi se naš kolega Sniper Hunter gde objašnjava postupak punjenja sa Lee presom I i II deo. Eto kad čovek zna znanje, brzo postane internacionalno poznat i priznat.Bravo 2 Premda je možda trebao da zaštiti autorska prava.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]To je sajt od našeg kolege Huntercro koji me je pitao da postavi klipove tako da nema problema oko autorskih prava ,B)on uvozi i LEE prese za punjenje sačmene municije ,i ostalu opremu .[/xhide]

Podunavac
 [xhide]Pa jesi li bar dobio neku proviziju ili platu za reklamu?Grin Šalim se druže, i pretpostavio sam da su snimci postavljeni sa tvojom dozvolom. Lepo te je videti kako to radiš i u drugoj državi (uskoro članici EU).B)[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Kad se samo setim, još pre par godina sam rekao za Snipera: 'ovaj će daleko dogurati!', i eto, čovek napreduje, izašao i u Loristu, pa sad kao demonstrator uvoznika LEE...
Samo da znate, ja poznajem Snipera LIČNO!!! Grin
Sad kad je postao internacionalno poznat, valjda neće zaboraviti ljude sa početka karijere?Hmmm
Šalim se, druže, samo napred! (autorska prava za naziv tvoje laboracije sačmene džebane, imam ja, jerbo sam je ja prvi krstio 'FukuSHima'!!!)
Jel da kažem kolegama, ko puni municiju po tvojim savetima? Ili da ti to kažeš? Pa nek crknu dušmani! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala Lalo (Kume )B) Grinpravi prijatelji se nikada ne zaboravljaju,na ime autorskih prava isprobaćeš novu seriju sačme FukuSHima![/xhide]

Lala
 Ne leto, kad budeš došao, pa ćemo zajedno da probamo tu novu seriju, na prepelice
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

stevin
 juce sam probao kombinaciju sa filcanim cepom rucni rad,meta je bio kanal a daljina 35-40m.fin posip,nema razlike u odnosu na korpicu.ja zadovoljan[img][/img]
stevin priložio:
1326106323048.jpg

Lisica

Scorpion Hunter
 Stevin i ja stojim iza toga da je municija sa filcanim cepovima ili plasticnim bez korpice mnogo dobra cak i bolja nego sa korpicom...

stevin
 ocekivao sam da ce biti vece rasturanje sacme na toj daljini,ali sam se zaj...!filc je ok.
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,644,887 posete www.srbijalov.com