Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
duskodugousko
 Kako je sutra predaja lisicjih koza u nasem LU, danas smo drugar i ja resili da fotografisemo nas ulov ove zime. Naime, uprava naseg LU je resila da stimulise odstrel predatora na taj nacin sto ce svaki lovac koji u tekucoj sezoni odstreli 8 i vise lisica, imati besplatnu clanarinu za narednu godinu. Nama je to poslo za rukom ali pre svega zahvaljujuci tandemu srpskih gonica sa fotografije bez kojih ovakav ulov ne bi bio moguc.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko
 Psi su bili malo nervozni tokom fotografisanja ali uspeli smo nekako da se namestimo.

duskodugousko
 Odstreljeni predatori tokom ove sezone.

nidzamotocross
 Svaka cast. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

dreger
 Dusko svaka cast za vase LU,tako se pravilno radi i gazduje lovis tem.kazi samo koje je to LU ,pa mozda se jos neko ugleda na vas.ja sam tu brojku ove sezone dobrano premasio ali kod mene nema nikakve nagrade.ovaj lisac i lisica su pali pre neko vece u razmaku od nekih 10-ak minuta.(daljina:lisica 85 koraka,a lisac 70).www.dodaj.rs/f/D/rt/4n0AWIMc/sdc11015.jpg

PEZ
 K'o po obicaju, cim se kolega dreger pojavi na forumu bude i neka slicica sa odstreljenim lisicama.
Bravo majstore Odobreno
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

veljko__

dreger kaže:
Dusko svaka cast za vase LU,tako se pravilno radi i gazduje lovis tem.kazi samo koje je to LU ,pa mozda se jos neko ugleda na vas.ja sam tu brojku ove sezone dobrano premasio ali kod mene nema nikakve nagrade.ovaj lisac i lisica su pali pre neko vece u razmaku od nekih 10-ak minuta.(daljina:lisica 85 koraka,a lisac 70).www.dodaj.rs/f/D/rt/4n0AWIMc/sdc11015.jpg

Bravo 2OdobrenoBye
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

duskodugousko

dreger kaže:

Svaka čast kolega! Pratim već duže vreme tvoje uspehe i moram priznati da ih opasno tamaniš.Odobreno
Radi se o LU "Rajac"Ljig. Lovci su oduševljeni ovakvim podsticajem a bilo je i dosta uspeha te zato mislim da sledeće god. sličnih podsticaja neće biti jer izgleda da nije rentabilno za LU. Mislim da nisu ni svesni koliko se zečeva i fazana sačuva kada se značajno smanji broj predatora u lovištu.

aleksa
 duskodugousko, čestitam na odstrelu ovoliko predatora!
Koliko vidim, vi ste zaslužili članarinu i frtalj što bi se reklo jer ovde ima čak 10 lisica. Posebno čestitam onome ko je odrao ovolike lisice jer znam koliko je to pipav posao, zahteva i vreme i živce a i adekvatan alat.
Nisu ni ti iz LU naivni čim su tražili kože verovatno imaju dalji plasman istih.
Naravno, čestitke i svim ostalim lovcima koji su ove sezone odstrelili ovog predatora!

BOJK
 Kolega dreger i kolega dusko svaka vam cast, samo tako nastavite Bravo 2
dusko, a sta je tvoje LU radilo sa kozama, ako znas bas me zanima?

dalibor

dreger kaže:

Kolega sve pohvale. Bravo 2
Hunting is a passion! Pas

duskodugousko
 Hvala. Što se lisičjih koža tiče, nezvanično sam načuo da LU ima kupca koji otkupljuje kože po ceni od 500,00 din. po komadu.

DakiNS
 Pametni ljudi spojili ugodno sa korisnim .Bravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

duskodugousko

DakiNS kaže:
Pametni ljudi spojili ugodno sa korisnim .Bravo 2

Iznenađen sam odlukom da podstiču odstrel lisica, budući da su prošle godine ukinuli sve podsticaje za odstrel predatora. Nadam se da će ovakvi podsticaji važiti i narednih sezona.

DakiNS
 Da imamo saveze kakve nemamo, neko bi sebi dao truda pa naravio poslovni dogovor za članove saveza o sezonskom sakupljanju koža koje bi se isporučivale u kontigentu . Time bi podstakli odstrel štetočina , olakšali lovcima plaćanje članarine a i nešto bi ostalo para LU u ovim teškim vremenima. A o koristi lovištima da i ne pišem.

PEZ

duskodugousko kaže:
Hvala. Što se lisičjih koža tiče, nezvanično sam načuo da LU ima kupca koji otkupljuje kože po ceni od 500,00 din. po komadu.

Dule i kod mene u mom LU su pustili "buvu" navodno se otkupljuju lisicje koze, odnese jedan moj prijatelj lisicinu kad Trt Milojka za potrebe neke "organizacije",(dal je bilo neko ispitivanje, sta li je, tako mi bar rece ovaj drug) bilo potrebno samo 10, a njegova bila 11 ili 12 tako da nista od otkupa.
Inace nisam cuo u skorije vreme da neko otkupljuje lisicje koze, bar ne u mom kraju.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ
 Daki nekada su se otkupljivale koze i zeceva i veverica tako mi barem pricali deda i otac, steta sto se danas to ne radi, kako kazes spojilo bi se lepo i korisno.
P.S.

DakiNS
 Ima negde u mojim pričicama kako sam kao dete sa bratom sakupljao svračija jaja za bodove, kao i kljunove vrana . Nekada su sve štetočine bile bodovane , pa se bodovima plaćala članarina a višak bodova se isplaćivao lovcima solarno.

PEZ
 Znam Daki imam negde i na papiru (odluke sa skupstine LU) iz tog doba gde se tacno znalo sta i koliko bodova(poena) vuce i mislim da je svaki lovac bio duzan da ima odredjeni broj poena.
P.S.

DakiNS
 Da to sam preskočio. Kod nas bilo je čini mi se obaveznih 100 bodova po članu sve preko se isplaćivalo lovcima. A oni su odlučivali da li će ostaviti za članarinu ili ne

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,709,945 posete www.srbijalov.com