Prepelica
|
Podunavac |
Objavljen 20.02.2015. 13:28
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Dolazićete u komercijalu u RH. To im je možda i plan. Da Srbiju izbace iz konkurencija, pa da preuzmu sve italijanske lovce kod sebe. A onda mogu da podignu cene. Zato RH i jeste za zabranu lova na prepelice u Srbiji, a sama ima dozvoljen lov na i mnogo dužu lovnu sezonu na prepelice.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2015. 14:51
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
MMilos kaže:
Svaka čast njemu na tituli, ali mislim da je nebitna.
Imam je i ja, pa je ne potenciram.
Inicijativa je pokrenuta odavno, a za prošli petak zakazan sastanak u nadležnom ministarstvu, a oni su se setili (ili gos'n DR, nebitno) ravno nedelju dana kasnije da sazovu sednicu!? I to je urađeno dovoljno, tj koliko se moglo?! Ma da... 
Veća vajda od Jeremijine peticije...a ni od toga nema ništa.
Da je dotični gospodin (i ostala gospoda kojima je to posao) pokrenuo peticiju (ili uradio bilo šta) kada je trebalo (neko bi pomislio logično je odmah po najavi !?!) imalo bi možda i nekog efekta, ovako je i to, kao i sve što urade - "mućni pa prospi"...
Da me ne razumete pogrešno - ovo je kritika svih tih utovljenih funkcionera tamo, ne tog gos'n dr, ili bilo koga pojedinačno...
Elem, pored ovakvog rukovodstva - skupljajte kolege slike sa lova na prepelice, to nam je što nam je!

U principu se slažem sa tobom, ali Bane je prethodni UO LSS napustio posle par meseci od postavljenja Z. Popovića, jer se nije slagao sa mnogo čime, i nije želeo ni jednu funkciju, postupajući po svom znanju i savesti. Takav stav meni govori da čovek ima principe, i dignitet.
Slažemo se i u stavu da jedan čovek ne može ništa učiniti, ali ako se već ističe masovnost LSS kao najveće NVO u Srbiji, onda treba upravo tu činjenicu iskoristiti, a ne započinjati neke jalove inicijative i solirati. Gubljenje i rasipanje energije na sve i svašta nam je izgleda specijalnost.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.02.2015. 15:13
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Na neki način sam ja ovu zbrku započeo. Bila mi je namera da barem pokušam da animiram pojedince koji imaju mogućnost da po privatnim linijama reaguju. Usput da možda reakcija lovaca možda probudi onbe mečke iz saveza, da imaju imalo volje da nešto urade u roku dva dana bi i uradili. Ovako smo samo potvrdili tu debilnu sliku učmalosti i volje da se rasteraju krpelji u lovstvu. Istina elektronska peticija je smešna, poslednji trzaj umirućih nada za bajkom od života. Imali su mogućnosti da mailom ili faksom obaveste sva LU svoje članove o inicijativi , ali ih to nije interesovalo , jbg bitno je da je podignuta dnevnica u skupštini a o potrebama lovaca i interesu za zakon o oružju i municiji neka predstavnici NVO usklađuju sa svojim idejama.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 20.02.2015. 15:41
|

Lovčina

Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
[xhide]ljudi opustite se ,slobodno mogu da kazem.reseno je sve za prepelice,u nasu korist naravno a i svi amandmani su nam prosli vezano za promenu clanova zakona o oruzju[/xhide]
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.02.2015. 16:09
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kile odakle ti ta informacija? Da li si vidovit? Upravo gledam glasanje , ni jedan amandman nije do sada prihvaćen. Za neke predložene amandmane nisu čak glasali ni predlagači. Za Šormazov prvi amandman ni on nije glasao kao ni za amandman na član 6.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 20.02.2015. 17:14
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
DakiNS kaže:
Kile odakle ti ta informacija? Da li si vidovit? Upravo gledam glasanje , ni jedan amandman nije do sada prihvaćen. Za neke predložene amandmane nisu čak glasali ni predlagači. Za Šormazov prvi amandman ni on nije glasao kao ni za amandman na član 6.
Kile, javi se Kile
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.02.2015. 17:25
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
DakiNS kaže:
SUPER!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 20.02.2015. 22:36
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Podunavac kaže:
Dolazićete u komercijalu u RH.  To im je možda i plan. Da Srbiju izbace iz konkurencija, pa da preuzmu sve italijanske lovce kod sebe. A onda mogu da podignu cene. Zato RH i jeste za zabranu lova na prepelice u Srbiji, a sama ima dozvoljen lov na i mnogo dužu lovnu sezonu na prepelice.
Nije Hrvatska usamljen slucaj u EU,u mnogim drzavama clanicama se prepelica i grlica love i dalje,a nemojte misliti da i tamo"zeleni" nisu probali da zabrane svaki vid lova,pa i ovaj.Samo sto te neke drzave imaju jake saveze koji su imali odgovor na svaku neargumentovanu glupost koju su pomenuti iznosili,a pritom su te drzave lepo oprihodovale od komercijalnog lova na grlicu i prepelicu.Ovde imamo slucaj da je vrhuska saveza vec godinama drzava u drzavi,koja je svu dobit trpala u sopstvene dzepove i svesno ignorisala drzavu kao vlasnika lovista i divljaci,od koje kao sad treba ocekivati pomoc.Vrhuska se odrzavala i jos uvek se odrzava na vlasti omogucavajuci clanovima da"kraduckaju"i svi zadovoljni,ali dokle?Drzava je dalje,dala autogol,prepustajuci savezu da kroz tada volontersku,a sada kbj.profi lovocuvarsku sluzbu,kontrolise ko,kad i kako lovi,a kako to funkcionise znamo i sami,pa je u pojedinim lovistima retkost videti bilo sta osim lisice i sakala.Da stvar bude gora,sav teret funkcionisanja profi lovocuvarske sluzbe,pao je na teret lovaca odnosno njihovih novcanika,a rezultati su vise nego skromni.Dzaba smo im kupili Nive,dvoglede,oruzje,odela.....kad su im ovlastenja blago receno nula.Jedno od resenja bi bilo osnivanje rendzerske sluzbe u okviru MUP-a,koja bi radila na sprecavanju kradje divljaci,ribe i sume koja je svakodnevna sa razmerama pandemije,ali o tome niko ni ne razmislja vec je ostavljeno lisicama da cuvaju kokosinjac
Odoh ja predaleko,a zahtev za zabranu lova na prepelice i grlice je,bojim se,samo pocetak.Evo vec se pojavila peticija za zabranu hajki na vuka a sta je sledece videcemo,verujem uskoro.
Mnogo je zloupotreba i u nasim redovima,ali to ne znaci da treba generalizovati,vec se treba potruditi da se prekrsioci zestoko kazne(kao u saobracaju i sad svi vezu pojas i pale svetla,a do skoro je to bila retkost).
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.02.2015. 00:09
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Iskreno, na osnovu svega ovoga, mislim da od zabrane neće biti ništa! Ovi zeleni su samo digli huku i buku da nas uplaše, bar sam na osnovu stotinu njihovih komentara i objava tako shvatio. Na neki način smo se i mi malo više uplašili pa ovim peticijama sada samo dokazujemo da smo slabi.
Mislim da će biti tresla se gora, rodio se miš, kao i do sada. Ostaje nam da vidimo (valjda u sredu) šta će biti.
Inače čuo sam se sa Banetom, reče da nema ništa od zabrane, što me je ohrabrilo malo.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 21.02.2015. 00:19
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Na osnovu cega? Evo Lorist je napravio i za pisanu formu peticiju i kaze do srere treba da se prikupe sto vise glasova jer u sredu odlucuju...
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.02.2015. 01:17
|

Lovčina

|
Na osnovu priče sa Banetom, malopre. ;) A i argumeni koje iznose serendajući po FB-u, su krajnje neadekvatni i glupi. Pogotovu argumenti organizacije ''Zvuk ptica'' gde možeš da pročitaš sve osim objašnjenja, zašto zabraniti lov.
I onda da se šalje poštom ili faksom ta pisana forma? Mnogo je lakše, ako već želiš da sakupiš, uzmeš sve podatke na običan papir i posle uneseš u elektronsku formu.
Inače njihova peticija ima oko 1500 potpisa, a među potpisima ima i duplikata i nekih ''čudnih'' imena za ljude Evo linka:
http://www.zvukpt...m/peticija
Tu se uostalom može pročitati nešto više o projektu, gde nema nikakvih konkretnih razloga za bilo kakvu zabranu. Još im u opisu peticije stoji:
ili prilagođavanje sezone lovastaja stanju brojnosti populacija i reproduktivnom ciklusu ovih vrsta.
Koliko ja znam, stanje brojnosti je sasvim zadovoljavajuće da bi se lov odvijao, kao što je i period i trajanje sezone sasvim u redu.
Još na njihovoj FB stranici, u albumu Prepelica (Coturnix Coturnix) stoji slika jarebice. Koja to ozbiljna organizacija može sebi da dozvoli?

Potpisao sam ovu peticiju, ali ona je samo bezvezni korak našeg drugarskog foruma, Lorista, da se pridobije pažnja i članstvo. Samo pokazujemo da smo slabašni i da nemamo podršku. Setili smo se kad je nož došao do koske? Još i lažu da su dobili saglasnost od saveza (?!)
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 21.02.2015. 08:56
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Bezveze je napadati drugi forum i ovo svoditi na lično i na prepucavanje.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.02.2015. 10:13
|

Lovčina

|
Ako si na mene mislio, ja nikog ne poznajem tamo, niti mi iko smeta od ljudi. Smetaju mi laži koje se serviraju i bajke u koje ne želim da verujem i o tome imam pravo da kažem svoje mišljenje. Za takvo prodavanje magle sada nije ni vreme ni mesto. Uostalom, znamo kako je bilo do sad, a koga zmija ujede i guštera se plaši.
|
|
|
|
Vuki |
Objavljen 21.02.2015. 12:29
|

Član

Upisa: 182
Pristupio: 04.04.2011. 22:00
|
oscar
Administrator
Lovac veteran
Van mreže Van mreže
Pogledaj profil E-mail Privatna poruka (Van mreže)
Odg: Korak ka zaštiti grlica i prepelica?
« Odgovor #33 poslato: Фебруар 19, 2015, 08:47:53 »
Odgovori sa citatomIzmeni porukuUkloni porukuPodeli temu
STOP ODLUCI ZA ZABRANU LOVA NA PREPELICE I GRLICE
OTVORI LINK ISPOD I POTPIŠI PETICIJU
http://loristtv.c...eticija-2/
POZOVI PRIJATELJE I PODELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Prijavi uredniku Sačuvana |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.02.2015. 13:23
|

Lovčina

|

|
|
|
|
kimi |
Objavljen 21.02.2015. 19:03
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Ne mislim na Tebe lično, a ni na bilo koga pojedinačno samo mislim da ako prođe zabrana na prepelicu da je sledeća guska pa patka i tako redom pa zbog toga bi valjalo podržati anti-peticiju da se zlo saseče na vreme.
Iskreno zabole me i da neko navlači na drugi forum, svi smo mi i tamo i vamo, zar ne?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
Vuki |
Objavljen 21.02.2015. 19:18
|

Član

Upisa: 182
Pristupio: 04.04.2011. 22:00
|
Kako da fizički potpišete peticiju ako nećete online STOP ZABRANI LOVA NA PREPELICE I GRLICE:
odštampajte obrazac peticije sa http://loristtv.c...eticija-2/ i popisujte, kad završite spiskove dostavite nam na Lorist Agencija Tome Maretića23 21132 Petrovaradin, javite nam obavezno do utorka u noć koliko ste skupili potpisa jer to moramo na sastanku u sredu prezentovati |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.02.2015. 19:28
|

Lovčina

|
Ako može samo više potpisa na jednu e-mail adresu, praktičnije je da se tako sakupljeni potpisi unesu odmah onlajn i nema potrebe za slanje poštom.
|
|
|
|
Marko_1986 |
Objavljen 21.02.2015. 21:54
|

Član

Upisa: 147
Pristupio: 12.03.2011. 21:42
|
Ja sam sinoc potpisao bio sam 619. ali danas smo vec 820. kolko su protiv da se ta atraktivna vrsta zabrani za lov. Nemogu da verujem da smo tolko napredovali!
Kao da je svima sasvim svejedno.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima  saita. 
|
|
|
|
Marko_1986 |
Objavljen 21.02.2015. 21:56
|

Član

Upisa: 147
Pristupio: 12.03.2011. 21:42
|
Ovaj smajli je u negativnom smislu jer mislim da je to premalo odaziva.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima  saita. 
|
|
|