Prepelica
|
mrwa22250 |
Objavljen 21.02.2015. 22:46
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Uzimajuci u obzir,da prosecan srpski lovac ima nesto preko 50 godina,retko ili uopste ne koristi racunar,a kamoli da vitla po forumima,rezultat je vise nego ocekivan.Ako su svi savezi,kako je receno,podrzali peticiju,zasto je ne sprovedu po LU clanicama istih tih saveza,gde bi bili obavesteni svi lovci,a ne samo clanovi lovackih foruma,koji svi zajedno ne cine ni 10%ukupnog clanstva.
Ne radi se ovde o tome ko koji forum voli,vec o tome da smo dali autogol u 90-tom minutu.I ovaj put,savezi,svi redom,dokazali su da nisu vredni pomena,a kamoli neke tamo clanarine koju traze za svoj nerad,a da bi lovcima doslo iz dupeta u glavu bice potrebna potpuna zabrana lova.
P.S.interesantno je da ona slika jarebice stoji vec duze vreme na sajtu doticne NVO,a na temi prepelica,kao da sirotani(u glavi)podsvesno shvataju da potpuna obustava lova na poljsku jarebicu nije dala nikakve rezultate,pa se lov iskljucuje kao jedan od razloga smanjenja njene brojnosti,a u Vojvodini i potpunog nestanka.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 21.02.2015. 23:16
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Имао би још један фин и тотално прихватљив начин изражавања нашег става по питању забране лова. Уз то је и сасвим у духу мирног протеста Наравно да то не може ни један савез да организује јер немају никакав утицај на ловце. Нити већина ловаца и зна ко је ко у тим савезима а мислим да многи ни не знају колико их има. |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 22.02.2015. 13:08
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Je l' stampao neko ono za fizicko podpisivanje Peticije protiv zabrane lova na prepelicu i grlicu? Ja posl'o u 2 LU predsedniku i upravniku i kol'ko znam bice odstampano i valjda ce se podpisivati ljudi... do srede
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 22.02.2015. 14:14
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Poslao ja...
Mada, mrka kapa, malo je vremena  |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 23.02.2015. 21:31
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
sheytan kaže:
Super, Zorane, baš nam takav stav treba!
Ne kolega, bolji su ovakvi stavovi!!!
http://www.telegr...000-dinara
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 23.02.2015. 22:02
|

Stari član

Upisa: 306
Pristupio: 21.08.2012. 15:22
|
Volio bih da vidim kako izgleda lov odnosno masovno pogubljenje sa "sacmarom iz olucenih cevi" kao sto piše u clanku sto je postavio kolega zoran.
Toliko o kompetentnosti novinara....
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
|
|
|
|
Acke |
Objavljen 23.02.2015. 22:11
|

Član

Upisa: 158
Pristupio: 25.10.2012. 21:59
|
Novinari nemaju veze sa lovnom tematikom niti, generalno, znanjem o lovstvu. Ali im mi dajemo prilika i prilika da se vežbaju.. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 23.02.2015. 22:20
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Moram i ja nešto da primetim :
“preduzeo radnje kojima se mogu ugroziti strogo zaštićene vrste žvotinja“
Sreća pa nije preduzeo neku konkretnu radnju!
Ma mi smo sami za sve krivi!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 24.02.2015. 06:11
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Nezna se ko je jači stručnjak, dotični lovac (inače izuzetan poznavalac lovstva u celini, i moj dobar drug he he...), ili ovaj bajni novinar, a bome ni ovi iz sudstva nisu bolji...ili se išlo na neki ublažujući član zakona he he...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 24.02.2015. 17:10
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Acke kaže:
Novinari nemaju veze sa lovnom tematikom niti, generalno, znanjem o lovstvu. Ali im mi dajemo prilika i prilika da se vežbaju..
Ovo je apsolutno tacno,ali uzimajuci u obzir organizaciju polaganja lovackog ispita i sastav prirucnika koji kandidat placa(a u kome se doticna vrsta ni ne spominje),gde bi isti trebalo da sazna nesto o odredjenoj vrsti.Za koji ku..c postoji ta famozna strucna sluzba i da li je sistem polaganja,plati i peglaj dobar.
Da se razumemo,ne branim doticnog lovca,jer ako nije prepoznao divljac,nije nikako smeo istu ni odstreliti,ali ne moze covek da se ne zapita,kuda ide lovacka organizacija sa ovakvom(nikakvom)edukacijom clanstva.Setimo se samo slucaja u Kovilju,gde od cele grupe niko nije znao da je posle 28.02.zabranjen grupni lov.I pored"briljantnog"i naravno preplacenog predavanja za "strucne pratioce-vodje grupe",jos uvek gomila njih ne ume pravilno da popuni dozvolu,slabo se poznaje oruzje,a jos slabije odrzava,a o psima ne bih puno.Dovoljno je reci da mnogi ni ne znaju sta sve od dokumenata treba da ima lovacki pas da bi uopste mogao da ucestvuje u lovu.
Sve to mi lovci znamo i svakako takvo stanje vise smeta nama samima nego nekim tamo zelenima,koji sliku o lovcu formiraju iz novina i njihovih bombasticnih naslova.
Jos jedna stvar upada u oci,a to je izostanak demantija bilo koje vrste.Pa da li je moguce da nemamo na nasoj strani niti jednog jedinog novinara koji bi hteo da saslusa i nasu stranu price i o tome napise neki tekst u svom listu.Zar su pamfleti lovackih saveza(koje opet mi placamo)jedina odbrana od cesto neargumentovanih napada na lov i lovce.Ako jesu Yebali smo jeza u ledja i nije ni cudo sto javno mnjenje ima lovca na spisku za odstrel(ili jos i nesto gore).
Sto kaze nas narod,"riba od glave smrdi,ali na zalost,od repa se cisti",pa ce tako,ako ne ove,onda svakako narednih godina,kojekakvi zeleni zabraniti stosta sto ima veze sa ovim nasim hobijem.
Ove nase glavesine,zabrana lova na prepelicu i grlicu i onako nece mnogo zaboleti(eventualno po dzepu,zbog izostanka deviza na blatobran)jer ih necete cesto videti na strnjistima.Za njih su rezervisani visoki lovovi,naravno po niskim cenama ili najcesce dzabalesku.A mi ih birali i drzimo ih tu gde su,yebo nas otac mutavi
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 24.02.2015. 17:57
|

Lovčina

|
Sutra je dan D... il' pukovnici il' pokojnici kako kaze jedan moj drug
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 24.02.2015. 19:40
|

Lovčina

|
Што њима не забране?
 |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 24.02.2015. 20:17
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Nemaju jurisdikciju. Samo Srbiji može da naređuje ko šta hoće. I evropa i amerika i kojekakve banana države. I izdajničke NVO koje rade protiv interesa lovaca, naroda i države.
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 24.02.2015. 21:52
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
AcaNik kaže:
Што њима не забране?

Ljudi, nemojte ni pitati koliko ovi da tako kazem SMRADOVI pohvataju ovih ptica, i prodaju Talijanima i ko zna kojima za po lule duvana
lala, pa sta
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 24.02.2015. 21:59
|

Lovčina

|
Ето решења!
Нека зелени лепо за паре које добијају откупљују ове птичице од њих и пуштају их 
Понеки пут се баш дивим самом себи како сам паметан  |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 25.02.2015. 11:17
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Ima li neko neku informaciju u vezi sa zabranom lova na prepelicu?
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 25.02.2015. 14:23
|

Lovčina

|
Na zajedničkom sastanku koji je danas 25.2.2014 godine održan u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine u Beogradu uz učešće NVO koje se bave zaštitom prirode i predstavnika Lovačkih saveza na temu zabrane lova na grlice i prepelice dogovoreno je da u roku od sedam dana svaka strana dostavi izveštaje svojih analiza brojnosti grlice i prepelice, lovnom pritisku i svim relevantnim podacima koji bi jednu takvu odluku o zabrani lova ili doneli ili odbacili.
Po dobijanju takvih rezulatata i analiza Ministarstvo će izvršiti detaljnu analizu i predložiti konačan stav po ovom pitanju.
Kako javlja naš dopisnik sastanak je protekao u vrlo fer atmosferi i korektnim nastupima svih predstavnika i uz izvanredno vođenje sednice predstavnika Ministarstva.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 25.02.2015. 16:27
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Ovakva je priča na stranici ''Liga za ornitološku akciju''
''Sastanak je održan, bili su i Lovački savezi i Uprava za šume, oba Zavoda za zaštitu prirode, NVO-i... Ukratko, lovački lobi nema valjane argumente, a NVO-i i Zavodi čvrsto stoje na podjednako čvrsto argumentovanom stanovištu da daljeg lova ne sme biti. Sada je na potezu Ministarstvo.''
''Gledao sam njihovu kontra peticiju imaju solidan broj potpisa da li ce se to uopste uzimati u obzir''
''Nisu peticije, vec argumenti presudni. Oni ih - nemaju.''
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.02.2015. 19:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Čisto sumnjam da će kojekakvi dr , mr , pr da opravdaju one silne milione koje ćapiše za stelt NIR - ove, ili su dobili novu ideju kako da uzmu još.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 25.02.2015. 20:49
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|