Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
darkon
 Hvala kolege, kasnim malo. Bilo je lepih lovova, nadam se da će ovi predstojeći bili isti takvi, ili 'pak još bolji...

Brka bez brkova, naravno, bude i promašaja, ali ove sezone dosta ređe nego ranijih. Meni pucanje i odstrel nije primaran, najveći užitak mi predstavlja rad pasa. Da nemam pse, nikada ne bih ni lovio sitnu divljač.

Mrwa, Sofka je sve veća, samo da sve bude ok, pa ćemo videti mališane...

Ima još snimaka iz lova, ali nisam stigao sve ni da odgledam, a kamoli da stavim u jedan kraći snimak, pa evo koja slika.

oi65.tinypic.com/b5far8.jpg

oi68.tinypic.com/309syn5.jpg

SharpShooterSer
 uh, tri vikenda izlazimo na teren. meni je prva lovna sezona, pa se jos ucim, i mucim probijajuci se kroz siblje - realno, na takva mesta do pre mesec dana ne bih zasao ni da me teraju puskom Smile
elem, prvi vikend realizacija 0, a kolege su se bas trudile da mi nameste makar jedan pogodak, i hvala im Smile lovim bez kerova, jos nisam obezbedio to.
drugi vikend prvo poluvreme, ista prica, pucam dva puta ali masim takve zicere da me sramota. na pauzi, ja dajem rucak, da razbijem maler. u nastavku, kolegini kerovi dizu fazana iz nekog kukuruza, ja sam daleko, on masi oba pucnja. fazan se podigao bas visoko, ima makar 40 metara do njega. nanisanim polako, bum - kako sam uspeo da opalim iz obe cevi istovremeno (levoruk sam) pojma nemam, al tako je bilo. pade fazan kao kamen. posle sam ja zeleo da imam goozicu od kamena kad je palo i krstenje, ali neka, vredelo je.
sad, treci vikend, isao sam u goste, vetar je bio gadan, ali prva marka i polet, opet na distanci, realizacija 100%. vrlo sam zadovoljan, i jedva cekam sledecu nedelju.
a onima koji za nas lovce kazu da smo ogranizovana grupa gradjana koja kroz sumu ide do kafane, porucio bih sledece - cek, nije to za televiziju Grin Grin Grin
M48 - 8x57
Browning XPR 243 - Leupold VX-3 3.5-10x50
K98 - 6.5x47 Lapua - Vortex Golden Eagle 15-60x52
CZ527 .223 - Hawke 6-24x56
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.
Uherski Brod 585-06 mod 2 16 cal.
AR15 22lr - Falcon 18+ 4-18x44

Tomash
 Čestitam KOLEGA!

Kada nabaviš kera, tek tad ima da isčekuješ i brojiš dane od februara do početka oktobra... U međuvremenu, imaš patke i guske, predatore tokom cele godine, od aprila i lov čekanjem, ali ništa se ne može porediti sa tim kad u oktobru u 6 sati ujutro otvoriš keru da izađe, onako u čizmama i obučen u lovačko odelo, pa on od sreće optrči 4-5 krugova po dvorištu, pa otrči brzinom svetlosti do gepeka i čeka te tu...

Ne brini za promašaje, da nije njih kako bi zezali jedni druge, eto vidiš našeg druga Lalu...a i ostane više za drugi put.

A sada malo miruj i spavaj na boku, pa u nedelju opet u akciju Odobreno

mrwa22250
 Kolega,cestitke na prvoj sezoni i lovackom krstenjuOdobreno
Kad se posle odlovljene sezone dodatno"inficiras"lovom fazana,nema ti druge nego kupovina psa jer je uspesan lov ove prelepe ptice bez lovackih pasa nezamisliv..Video si i sam koliko bi sansi za odstrel imao da te kolege ne pustaju da pucas ispred njihovih pasa.Za promasaje se ne sekiraj,toga je bilo i bice,ali ce se vremenom smanjivati ukoliko budes imao psa.Inace jako su retki lovci bez psa koji na visokom nivou love ovu divljac.
Dobro nam dosao i dobar Ti poglediveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

mrwa22250
 Krenuli jutros u 7,a vec u 9 zvoni ono g.ovno od mobilnog i peglaj na sljaku.U 10 sam na poslu a malisa mi omogucio tri lepe prilike.....
i tako.....

Tomash
 Bravo Mrwo, kod mene danas bio jedan gost sa kerom, koji se bas razume u njih, mislim da znas koji od njih dvojice Mapetovci , malo se zahebao sa mundžom, svaka prilika za pucanje....kad ono puška samo Klik Jaooo

I tako tri puta, ko' onomad što ga krenulo u Bezdanu kad sam ja eskivirao Nervozan , ali izvadila ga keruša, ona je skinula barem tri kile danas dok nije krenula da ide uz njega (posle xx kilometara), ispratila sina sa markom i sekundom(ne znam tačno ko je kome sekundirao, ali oboje su njegovi kerovi, jedno njegovo, drugo od njegovih) uhvatila ranjen zicer kolege iz grupe, iz prelepe marke moga Dripca od Poentera, a tu promašenu zicer koku je ispratio naš cenjeni kolega forumaš, do mesta sleta sa sve kerušom.....i šta ćeš, ....ta ranjena koka koju je bretonka držala u nosu...kreće,......kad ono opet Klik Jaooo , i šta će ona jadna....., vidi nema ništa od njega i skače i hvata koku u poletanju posle klika, tj. kad je videla da od njega i matore zalihe kartonaca nema ništa.

Do doručka se odužilo, kerovi svi popadali. Prvi put posle 4 godine ovde sam video odvezane kerove za doručak, onako lipsale, preumorne, da ni meso sa ražnjića neće da uzmu, (sem jednog koji ni doručak ne može da presedi, i odlovio je još malo posle doručka), a bogme se i naradio, samo Bog da ga poživi i potomke da mu vidimo za koju godinu Smile

Svakako, prelep lov, puno prilika za pucanje, kerovi radili vrhunski, a mi..... može se reći zadovoljavajuće...tako da je bilo lepo (sem što sam ja ukakio doručak, tj zaboravio da kupim vegetu i so Shock)

Fali nam jedan od naših kerova u grupi koji nas je na žalost napustio, i to od vrhunskog lovca, i to se baš oseti...ali na sreću...nađe se poneki gost da pripomogne da pokrijemo teren, pa nam vadi prosek, pa čak i ako je na obarači samo klik.... Gazi moj gost, kao ja od 33, a barem je duplo stariji, i on od mene, i njegova keruša od mog dripca.

O dripcu više neću neću pričati, nek pričaju drugi Smile

DakiNS
 Eh al me Tomash nahvali , bolje bi prošao da me je kudio. Polako dolazim do odluke da menjam Krušik za nešto pouzdanije . Ova kutija ( pitanje je da li samo ona , jer sam kupio petnaestak kutija odjednom) bila je puna neispravnih patrona. Dance udubljeno ko lavor ili rub danceta duplo širi od norme pa ne možeš pušku zatvoriti . U svakom slučaju tri puta klik u odsutnom trenutku je i za mene previše. Na samom, početku pucalo se kao u priči . Na žalost iako u centru događaja jer je većina fazana poletala ispred mene ali u stranu prema kolegama , pa nisam hteo da pucam . Jedva pred kraj ogaravih cevku . Toplo vreme potpomognuto jakim vetrom , odsustvo vode , težak teren , izmorili su pse do krajnjih granica , iako se ni mi nismo bolje osećali . A i godine starosti su imale bitan uticaj . Tomash i njegov Meda junački su gazili kao najmlađi , mi svi ostali barem dva puta stariji što od Tomaša , što naši psi od njegovog omladinca stisli zube i pratili tempo ( sutra ćemo tek da platimo ceh). Doručak , standardan , ali za nas , neki bi se i čudili koliko mesa na ražnjićima ispečemo , ali klopa uz vatru u prirodi , pokrije i nedostatak soli , ali zato Perino belo klizi kao da smo samo so jeli .Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Svaka cast becari,nego se pitam ima li jos negde fazana osim u Ridjici i Petrovaradinu.Vec skoro dva meseca se lovi a izvestaja iz lova nikad manje tako da nas nekoliko privatizovalo temu.Confused

Tomash
 Ali neke stvari u životu čoveku samo lov može doneti....

Ja sam poznat da volim pivce, svako pivo je lepo....ali onako.....ALI kada se lepo izmoriš, posle teškog terena...Danas je bio Najlepši gutljaj piva što sam u životu okusio, pa iako je bio iz plastike (što bi rekao Lala : PVC). Tako se i Dakiju na fajrontu svidelo Perino belo domaće vino.

Isto tako, video sam ljude koji vole "Vulkan", ali samo se kod nas može videti atrakcija u vidu čoveka koji ga maže na krišku hleba kao ajvar, i uz to zaliva domaćicom dok trsi neusoljen ražnjić...

Godine iskustva...

/EDIT:

Mrwo,

Kod nas Petrovaradinu imaju par prirodnih staništa, a mi opet unosimo duplo više nego što iznesemo, tako da svake nedelje imamo uspešan lov....
Nije svugde tako kao kod nas i kod tebe, do duše ti tvoji fazani su sa fakultetom, a kod nas je većina sa osnovnom školom, možda se nađe pokoji brucoš, ili svršeni fakltetlija Smile

DakiNS
 Zaboravio si pomenuti i jaukanje dotičnog posle konzumacije Vulkana.ROFL

Tomash

DakiNS kaže:

Zaboravio si pomenuti i jaukanje dotičnog posle konzumacije Vulkana.ROFL

A jaukanje je prekinuo novom kriškom namazanom Vulkanom i i novim nizom sa ražnja...

Ej bre....svaki lov je lep, pa i kada se maša, pa i kada puška kaže klik, pa čak i za one koji nemaju kera(privremeno) ili ga nemaju u opšte....
Druženje je jedno posebno iskustvo, a kad ima zaCenzurisanoncije i zajedništva....

Ma ko šiša posao...ko o tome misli...TO JE BRE NAŠ DAN!
Pa i da nema divljači, samo nek smo svi zajedno, mozak na ispaši, kerovi na okupu, a vatra posle svega......Šta nam u životu više treba..

ssekir75
 неко питао, код нас фазана има доста. некад их надмудримо ко пре две недеље, некад они нас ко јуче... било их је али су се дизали подалеко. моја група прошла лоше, оборена два, само једног смо нашли. други је пао у такав трњак да није било ни помисли да се нађе, иако изгубисмо пола сата туда. међутим, оно што радује је да смо по овој ветропичини опет видли неколико зеЦОва тамо где им место није, и то на терену који се ретко обилази. друга група је прошла одлично.

даки, причаш о крушиковим картонцима? колегу је лагао сваки час. међутим, његов отац и ја нисмо имали НИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ КЛИК. увек је било бум. све набавке радио ја, дакле иста радња. на крају је почела да лаже и друга муниција па се показало да је до пушке (иж 27). могуће да је то што си ти купио негде овлажило, јер ми баш доста пуцамо картонца и имамо добра искуства, а могуће да је и тебе почела пушка да *ебава.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 Godinama pucam Krušik, letos , sam u kalibru 16 prvi puta naleteo na takav slučaj , od pune kutije samo sam dva mogao ispaliti , ne od zabrekle čaure nego zbog metalne ivice danceta koja nije dobro urađena , nisam mogao ni pušku zatvoriti. U kalibru 12 samo jedna patrona je imala takav rub danceta, ostale tri su dance imale uvučeno preko 2 mm unutar čaure, ostale patrone su ok , a ona malo naduvana je stajala dosta dugo u prsluku , i po kiši , pa je povukla vlagu i zadebljala , a na žalost izgubio sam kalibrator. To je alatka koja je nekada bila neizostavni deo lovačke opreme . Na jednom kraju imao je tri kandže kojima se kačilo dance čaure i tako se izvlačila iz cevi , u sredni je imala kalibrator a na drugom kraju nazubljene platne koje su bile bušene u ekscentar pa kada se otkine dance sa kartonske čaure , time se izvlačio kartonski valjak koji je zaostao u ležištu.

Podunavac
 Daki nikako da se navikne na celovit metak. On kad je počinjao da lovi vrhunac inovacije su bile kremenjače. Taman se prešlo sa fitiljača. Pa tako i on navikao. ROFL
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Eh rodjo nekada je 80% lovaca punilo municiju , jer je fabrička bila skupa , a i da se ne baca (čaura). Malo su vodili evidenciju koja je koliko prepunjavana pa su se dešavala kidanja danceta od kartona , a ta alatka je bogom dana za sve nezgode vezane za kartonsku mundžu. Ne mogu na netu čak ni sliku alatke da nađem.

Finnskogen
 alo Daki jel moze ovo cemu da posluzi Smeko
Finnskogen priložio:
2000036576.jpg

DakiNS
 Naravno da može , posebno ako je na belom pampur od pluteiveli

Lovac-80

mrwa22250 kaže:

Svaka cast becari,nego se pitam ima li jos negde fazana osim u Ridjici i Petrovaradinu.Vec skoro dva meseca se lovi a izvestaja iz lova nikad manje tako da nas nekoliko privatizovalo temu.Confused

ssekir75
 даки, где си набавио картонац у кал 16? а иначе знам о чему говориш (слика).

иначе занимљив снимак. морад а је фазан дивљакSmean

https://www.faceb...246901578/
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 16 su plastikaneri , a slika alatke je dobra. Fazan je naj , ne treba ti bolji kućni ljubimac.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,544,042 posete www.srbijalov.com