Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
veljko__
 dobro hvala
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

zele75

duskodugousko kaže:
Vidim da je kod nekih kolega lov uveliko počeo. Kod nas tek u nedelju 21.10.2012. god. ali su zato psi uveliko spremni i u punoj formi. Danas oko 16h reših da malo izvedem mog Delboy-a kako bi utvrdili gradivo i na moju sreću ponesoh fotoaparat te tako mogu i ovaj snimak da podelim sa vama.

http://youtu.be/D...

Ako ovako bude i u lovu,namirićemo se do 9h.;)

ODLIČAN 5Odobreno
zele 75

aleksa
 Odlično Dule! Vidi se da Del ima super nos i što bi se reklo šlif za fazana. Imaš dobru podlogu za nedelju, ostaje ti samo da realizuješ u šta ne sumnjam.
Iskoristiću priliku i da se malo pohvalim. U nedelju sam nakon promašaja 2 petla odstrelio trećeg na velikoj udaljenosti, bilo je minimum 100 metara.Grin Šalim se malo ali ispod 50 nije bilo. Migel je otrčao ka fazanu ali nisam očekivao ništa više od pronalaska i kratkog pokušaja da ga uhvati u usta i odustajanja od aporta. Dok sam tražio dve čaure u parložini i bio zanesen koračanjem u cilju premeravanja daljine, nisam ni primetio da nešto malo, narandžasto i guzato nosi petla ka meni. Bio je to školski aport, visoko podignuta glava, kas, fazan uhvaćen po sredini i mekano stegnut. Milina za oči i jedno pozitivno iznenađenje za mene. Nažalost, nisam poneo fotoaparat jer je ujutro padala kiša .
Već sam pisao da on goluba bačenog iz ruke donosi bez problema i to uglavnom živog ali fazana je u nedelju prvi put doneo kako dolikuje.
Nada se da to nije bila slučajnost!

duskodugousko
 Jedan snimak nastao tokom današnje šetnje.

http://www.youtub...e=youtu.be
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

aleksa
 duskodugousko,

Želim ti da ti ovako poleti i u nedelju!;)
Dobar pogled!

duskodugousko

aleksa kaže:
duskodugousko,

Želim ti da ti ovako poleti i u nedelju!;)
Dobar pogled!

Hvala aleksa, takođe! Prošle nedelje mi je jedan ovako doleteo ali nije odleteo.;)

I Jevtic
 evo ga moj keric napreduje polako sad mu je skoro peti mesec

i49.tinypic.com/2h7qw4p.jpg
i45.tinypic.com/2la7xwo.jpg
i45.tinypic.com/1hxvmq.jpg
i45.tinypic.com/xpd9ua.jpg
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

DakiNS
 Kada te prođe bol u leđima i kolenima ti se malo sagni ili čučni pa uslikaj toga lepotana kako trebaDim
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

I Jevtic
 ma daki cucnuo bi ja nego on je sad u najboljim godinama nebira pa se malo brinem da cucnem sta ge znas Grin
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

DakiNS
 Onda leđa uza zid pa da ga vidimoGrin

laki
 ja sam kupio bretonku pre dvadesetak dana, stara je cetiri godine, lepo markira, pretrazuje, radi "kule" itd...

sto se tice divljaci koja je u pokretu (povlacenju), u stanju je da dugo, bas dugo prati, zatim pronadje i markira. dobro, sve to je uredu, medjutim, nervira me jedna stvar:

veoma retko markira divljac koja nije u pokretu, hocu reci da, ako fazan,zec itd, duze vreme provedu u mestu( na logi) u stanju je da prodje cak i na metar od divljaci i nista???

u cemu je ovde problem?

ponavljam da perfektno radi pokrenutu divljac, ali ovo drugo ne stima najbolje. Jel to mozda posledica slabog nosa???

da napomenem da sam do pre nekoliko godina ziveo na Zlatiboru i posedovao samo gonice, razne... a sad sam na drugoj nadmorskoj visini te moram prihvatiti pticare, a o njima ne znam ama bas nista.

unapred hvala za sve koji imaju dobru volju da mi daju kakav-takav odgovor.

DakiNS
 Vrlo verovatno da je u pitanju slab nos pa samo markira na vizuelni nadražaj , ali neću da grešim dušu, kolega da li je tvoje kretanje i kretanje psa bilo uz ili niz vetar , ako je niz vetar onda nije u pitanju nos ako je uz vetar - ne valja.Lovac 3

laki
 ni u jednom slucaju nije bilo vetra ili je bio jedva osetan a da ne znam u kom pravcu duva, uglavnom su to skrivena mesta gde nema ni daska vetra, kako kazemo ZAVETRINA

odusevljava me kad prati miris divljaci koja je nedavno prosla, to radi tako sto ne spusta njusku na zemlju nego uzdignute glave njusi po vazduhu, i tako do 40-tak metara i pronadje sto treba. Valjda je ovo donekle za utehu.

ne bih voleo da pare koje sam dao budu i bacene.

DakiNS

laki kaže:
ja sam kupio bretonku pre dvadesetak dana, stara je cetiri godine, lepo markira, pretrazuje, radi "kule" itd...

sto se tice divljaci koja je u pokretu (povlacenju), u stanju je da dugo, bas dugo prati, zatim pronadje i markira. dobro, sve to je uredu, medjutim, nervira me jedna stvar:

veoma retko markira divljac koja nije u pokretu, hocu reci da, ako fazan,zec itd, duze vreme provedu u mestu( na logi) u stanju je da prodje cak i na metar od divljaci i nista???

u cemu je ovde problem?

ponavljam da perfektno radi pokrenutu divljac, ali ovo drugo ne stima najbolje. Jel to mozda posledica slabog nosa???

da napomenem da sam do pre nekoliko godina ziveo na Zlatiboru i posedovao samo gonice, razne... a sad sam na drugoj nadmorskoj visini te moram prihvatiti pticare, a o njima ne znam ama bas nista.

Meni sada nije jasna jedna stvar kolega kako pas lepo markira Divljač u pokretu ili tu nisam nešto dobro razumeo, a ne markira divljač koja leži. Da li tu divljač koja miruje izbija ili šta radi?

duskodugousko

DakiNS kaže:

laki kaže:

u cemu je ovde problem?

Meni sada nije jasna jedna stvar kolega kako pas lepo markira Divljač u pokretu ili tu nisam nešto dobro razumeo, a ne markira divljač koja leži. Da li tu divljač koja miruje izbija ili šta radi?

Daki,najverovatnije je mislio na divljač koja se izvlači ispred psa, pa se primiri kada oseti ili čuje psa, a pas radi kule i kada dođe blizu divljači tada markira. Onu divljač koja je veći deo dana mirovala, pas ne markira. Tako sam ja shvatio,ali neka kolega objasni.
Daki je u pravu, mnogo toga zavisi od vetra i njegove jačine, pravca..

laki
 kolega, najpre da ti zahvalim sto imas strpljenja i dobru volju da mi pomognes u necem sasvim novom...

drugo,

da te zamolim da istrajes u tome dok ne razjasnim neke osnovne stvari, problem jeste u meni,

pazi, pustim bretonku u polje, ona pretrazuje, trci, ili lagano, sve jedno.

prodje pored fazana koji je u visokoj travi i ne vidi se, nije bio u pokretu, mirovao recimo dva-tri sata na tom mestu. Ne markira, a on poleti jer ga preplasi suskanjem (ovo je jasno). Za dvadesetak dana uvek isto.

grugo:

pas pretrazuje okolinu, ja vidim dva petla i koku u kom pravcu odlaze (izvlace se), nedaleko od nas. Dovedem psa na mesto kuda su prosli pre jednog minuta, pas nanjusi njihov trag, u trenutku zastane i krece u kule. Intenzivno prati miris podignutom glavom krecuci se lagano, i sve tako dok se ne priblizi koliko treba za marku, tad zastane i markira.

Dakle, ne mora da vidi divljac, dovoljno je da namirise svez trag pokrenute divljaci i stupa u akciju, al je problem ako je fazan mirovao na mestu, 3-4 sata, spavao recimo, nije se kretao u toku noci i mirovao do jutra, i u tom slucaju moze da prodje pored njega na udaljenosti od jednog metra i ne oseti ga.
nadam se da je sad drugacije objasnjeno i da je malo jasnije.

Cira_Mali
 Moj bretonac koji je star 3 god. veoma lepo radi sve ali samo sto kratko drzi marku, samo par sekundi. Ne ceka nikakav moj znak,to mi se ne svidja. Angry

DakiNS
 Laki možda treba malo strpljenja . Jer ako fazan miruje i nema nikakvog vetra, miris uglavnom se diže vertikalno i teže ga je osetiti, dok divljač u pokretu širi miris na veću površinu i lakše ga oseti, ali skoro sam siguran da tvoj pas nema mnogo iskustva u praktičnom lovu.Do kraja ove lovne sezone biće to pravi pomoćnik.

DakiNS
 Ćiro nemoj da ti bude teško , vrati se na početak ove teme i teme Obuka lovačkih pasa. Mnogo smo pisali o tome .ika

laki

DakiNS kaže:
Laki možda treba malo strpljenja . Jer ako fazan miruje i nema nikakvog vetra, miris uglavnom se diže vertikalno i teže ga je osetiti, dok divljač u pokretu širi miris na veću površinu i lakše ga oseti, ali skoro sam siguran da tvoj pas nema mnogo iskustva u praktičnom lovu.Do kraja ove lovne sezone biće to pravi pomoćnik.

BRAVO LJUDI, to je to, kao sto rece duskodugousko rec je o divljaci koja je veci deo dana mirovala.

upravo tako, daki, miris ide "na gore", a stanista su potpuno bez vetra.

desilo se jednom prilikom, kako sam je pustio na poligon tako je krenula u kule kroz zbunje, i odjedanput stala kao ukopana, marka kao ni jedna do sada, vrlo karakteristicna po pomeranju usana, kao da se obrazi sire pa skupljaju pri cemu prilikom disanja ispusta karakteristican zvuk, kao da otezano dise. Nakon jednog minuta lagano je krenula u pravcu gde je gledala i krcnula grancicom, da bi se u tom trenutku na oko 3 metra od nje pokrenula divljac.

zakljucio sam da je skoro prosla tuda i naravno ostavila jak miris po kome ju je i pronasla.

razlicito reaguje kada markira 3-4 fazana na jednom mestu u odnosu na recimo jednog...verovatno da je tajna u jacini mirisa sto joj privlaci vecu paznju.

da li je karakteristicno za bretonce da se udaljavaju na nekih 150-tak metara od vlasnika?

u polju mogu da je drzim pod potpunom kontrolom, ali kad udje u sumu totalno poblesavi, kao da dobije nenormalan lovacki nagon, ne zna na koju ce stranu pre da krene, kao da u sumi ima neceg sto joj mnogo nedostaje. moram bas da se potrudim da bi mi dosla na poziv, dok u polju dolazi kao programirana.

malo prosirih temu, ne zamerite mi, potrebna mi je pomoc kako u startu ne bih gresio i donosio pogresne zakljucke.

hvala svima!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,540,487 posete www.srbijalov.com