mi neki dan sreli jednu u kampu na jezeru. prilično je pitoma, prišli smo joj na 7-8m, uplašila se od lampi. koliko smo čuli "čisti" kamp pa je niko ne dira. a njene rodjake u ataru dobiće pozdrav od deda toze
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
ugrabih jutros vremena da izadjem na cekanje pre posla i opet uspesan.posto sam svaki put nosio 22-250 resio jutros da malo prosetam iz 18 u cal 30-06 cisto da ne bude ljubomoran.naravno nije me izneverio,ovaj put bila zenka na istoj livadi,daljina 140 koraka,pogodak iza plecke i naravno pad u vatri.PPU grom 11g.kolega iz grupe odstrelio veceras jednu nisam stigao da je slikam malopre dosao sa sljake.
mrwa22250 kaže:
ugrabih jutros vremena da izadjem na cekanje pre posla i opet uspesan.posto sam svaki put nosio 22-250 resio jutros da malo prosetam iz 18 u cal 30-06 cisto da ne bude ljubomoran.naravno nije me izneverio,ovaj put bila zenka na istoj livadi,daljina 140 koraka,pogodak iza plecke i naravno pad u vatri.PPU grom 11g.kolega iz grupe odstrelio veceras jednu nisam stigao da je slikam malopre dosao sa sljake.
hvala,hvala bice jos,trudimo se.ova dosadna kisa i onako ce desetkovati podmladak fazanske divljaci,pa jos i gomile lisica,svraka,vrana,lutalica.ne mogu da verujem da je zainteresovanost lovaca toliko mala za odstrel predatora.mozda sam ja malo sporiji ali sam ukapirao da vecina ne puca ono sto se ne jede ali ovoliki broj lisica utamanice i ono sto im je interesantno-mislite o tome
svaka cast kolega.evo ja sam zainteresovan da idem u lov ali znas i sam kakva je situacija oko dozvola.tj iskreno ko bi sad od str.pratioca isao iz sela u grad da podigne dozvolu pa posle da je vrati samo zato sto se Dregeru ide u lov i to jos na lisice pa jos u ovo vreme.a njega samog taj lov naravno ne zanima.
stvarno je totalna budalastina sto su sakal i lisica svrstani u krupnu divljac i moraju da se love sa pratiocem,ali to je samo jos jedna u nizu budalastina.umesto da se stimulisu i nagradjuju lovci na predatore bivaju sputavani iz godine u godinu.pa posle isti ti kukaju kako nema divljaci a ne pada im na pamet da procesljaju literaturu i vide koliko na primer u proseku jedna porodica lisica utamani plemenite divljaci samo u jednoj sezoni.
u neko "srecno" vreme su se organizovano mlatile stetocine i davala municija za to. a vidi sad! jedino sto mogu da zakljucim je da vrana vrani oci ne vadi, pa i ovi zastitise stetocine...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
mrwa22250 kaže:
Čestitke na odstrel'
kak'a te more livada spopala kad se kuruz mučeni sa muariku bori ...
mrwa22250 kaže:
Čestitke na uspešnom lovu.
Ja nažalost nemam dozvolu, iako sam stalno u lovu na srndaća i vepra, a lisice i šakali se namestaju samo tako, ali ne preostaje mi ništa drugo, sem da posmatram, snimam...
Posebna priča ove godine su kune belice, kojih kod mene uvek ima, ali nikada ih nije bilo u ovolikom broju. Pre par večeri jedna me pomešala sa nečim, pa punim trkom na mene, tek na 2 metra od mene kao "pod ručnu" okrete.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?