Moga bi gospodin Pažin da vidi još neke kod nadležnih organa osim za Popovića!! Zna toliko puno, a šuti i igra i dalje s njima u kolu! Svaka čast predsedniče Pažin, jako ste me razočarali!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Da se njih dva nebi osetili zaboravljenim i zapostavljem likovima. NE niste zaboravljeni.
Celu godinu u ILEGALI, pa onda pažinova molba na sajt,neplaćajte članarinu LSS-u.
Vratio si nam 10% od "PAŽINKE" (NOVČANICA od 1400 din) da potrošimo za NOVU GODINU.
DALI SE KOD TEBE MOŽE BITI ČLAN AKO SE NE PLATI ČLANARINA???
Znači džabe te je slao na "tajne večere" piši propalo.
Dali će nam za iduću biti članarinu biti dovoljna "PAŽINKA" ili ćeš nam u čast uvesti "BEUKAČU" od 2000.
Pa ćeš se smejati ZDrPu kako ste vas dvojica u NS "pametni".
Dali će ti i dogodine SENTA biti kriva za sve što nevalja u savezu.
Dali če PRLE i TIHI izaći iz Margitskih podruma i reči "PROVERENO - MIN NJET". I obavestiti lovce vojvodine gde su nemilice trošene lovačke pare ove godine.
Ovo samo da znate da niste zaboravljeni čestitka kasnije
Baš su vas svi zaboravili (valda slave) samo Temuđin i ja nismo.
Vratili ste nam deo para namenjnen LoSoSi-ma, a ŠTA JE sa ostatkom "PAŽINKE" OD 1400 DIN.
Preko starog plasirane na sigurno.
Pa šta ćemo ondaK
Presaviti tabak pa onom kome treba
dok vas ne odvede Temuđin u K...
Evodija kaže:
Baš su vas svi zaboravili (valda slave) samo Temuđin i ja nismo.
Vratili ste nam deo para namenjnen LoSoSi-ma, a ŠTA JE sa ostatkom "PAŽINKE" OD 1400 DIN.
Preko starog plasirane na sigurno.
Pa šta ćemo ondaK
Presaviti tabak pa onom kome treba
dok vas ne odvede Temuđin u K...
AKO JE U PITANJU, NEMA NEGO PRESAVIJATI TABAK I ŠALJI!!!...DOSTA SE ON VEĆ IZVLAČI KAO DA NIŠTA NIJE BILO!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
INTERVJU: MILAN PAŽIN, PREDSEDNIK LOVAČKOG SAVEZA VOJVODINE Želimo LSS, ali ne ovakav i sa ljudima koji su sada na vrhu
* Šta je Lovački savez Vojvodine obeležilo u 2012. a šta ga očekuje ove godine?
- Prošlu godinu obeležilo je pre svega ustanovljenje, a potom i dodela 115 lovišta u Vojvodini, a ostala su samo četiri nedodeljena lovišta u LU Šid. LSV je u tom poslu pružio tehničku pomoć Pokrajinskom sekreterijatu za poljoprivredu, koji je nadležan za ustanovljenje i dodelu lovišta. Koliko mi je poznato, pojedina LU su, a to je manje od 10 odsto od ukupnog broja, Pokrajinskom sekreterajatu PTŠV uputila prigovor jer nisu bila zadovoljna utvrdjenim granicama. Očekujem da će se to rešiti najkasnije do aprila ove godine, jer u 2013. LSV za udruženja treba da izradi lovne osnove i godišnje planove gazdovanja. Očekujem, takodje, da iz pokrajinskog Fonda za razvoj lovstva vojvodjanska udruženja dobijaju novac koji će, izmedju ostalog, biti uložen u podizanje remiza, jer su postojeće malobrojne i nedovoljne. Bez toga nema povećanja brojnosti divljači u Vojvodini. Nažalost, iza nas je sušna, loša godina sa malo sitne divljači. Finansijski ne možemo da pomognemo udruženjima, ali ćemo, kao i do sada, pružiti im svu stručnu pomoć. * Kako ocenjete trenutno "zategnute" odnose izmedju Lovačkog saveza Vojvodine i Lovačkog Saveza Srbije?
- Moram da priznam da odnosi na relaciji LSV - LSS verovatno nikada u istoriji nisu bili gori nego što su sada. Ovakvo stanje je neodrživo. Gotovo da mi iz LSV nemamo komunikaciju sa kolegama iz Beograda. Raniji razgovori i naša spremnost na kompromise nisu uradili plodom, a sa druge strane, vrh LSS nas ignoriše. Protiv predsednika LSS dr Zorana Popovića smo podneli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja ovlašćenja, a očekujemo da Ministarstvo pravde, koje je preuzelo predmet, odradi posao u vezi sa našom prijavom Upravnoj inspekciji zbog toga što je vrh LSS nekoliko puta ozbiljno kršio sopstveni Statut. Nema svrhe više razgovarati i pregovarati, izgleda da je to jedini način. Ipak, ponoviću po ko zna koji put: želimo da smo članovi LSS, krovni srpski savez mora da postoji, ali ne ovakav kakav je sada i ne sa ljudima koji su trenutno u njegovom vrhu. Nije tačno da mi razbijamo LSS, ali nekima izgleda odgovaraju otrcane fraze o navodnom vojvodjanskom lovačkom separatizmu. * LSV nije u sjajnim odnosima ni sa Lovačkim savezom centralne Srbije?
- Ne bih se složio, smatram da imamo sasvim korektne odnose. Tačno je da su se neki njihovi ljudi naljutili zbog toga što im nismo udovoljili kada su želeli da delegacija LSV otputuje u Kragujevac i tamo za članove LSCS upriliči polaganje lovačkih ispita, ali verujte da smo morali da budemo jako obazrivi, jer je to pravno osetljivo pitanje. Delovanje LSV je usko vezano za Vojvodinu, nismo bili sigurni da nam to neće stvoriti probleme. Ubedjen sam da su i naše kolege iz Šumadije shvatile da smo bili u pravu. Ipak, mi smo na potpuno istim pozicijama kad je u pitanju odnos prema LSS. * Za lovnu 2012./13. članarina Lovačkom savezu Vojvodine je 1.400 dinara po lovcu. Mnogi su se žalili da je to previše. Šta Vi mislite?
- O članarini će odlučivati Skupština, ali ja ću već na narednoj sednici Upravnog odbora LSV zahtevati da se napravi precizna i transparentna struktura troškova, te da se svim predsednicima udruženja i(li) delagatima Skupštine pošalje pisani materijal. A u udruženjima, neka lovci polemišu i izjašnjavaju se da li žele novine, da li žele osiguranje, šta misle o predloženom cenovniku, pa neka delegati iz udruženja na Skupštini prenesu mšljenje svojih lovaca i tako i glasaju. Podsetiću vas da je i na Skupštini lane u maju ponudjeno nekoliko opcija, članarina je mogla da bude izmedju 900 i 1.400 dinara, a većina je izglasala ovu od 1.400. * LU iz Sente od lane više nije član LSV, kao i LU "Novi Sad". Očekujete li da se takav trend nastavi?
- Ne. I ove godine očekujem ostanemo sa približno jednakim brojem članova LSV kao i prošle, a to je oko 18.000 lovaca. *Sve glasnije su najave nove izmene Zakona o divljači i lovstvu. šta mislite o tome?
- Ništa pozitivno, to nam sada nije potrebno. Da budem jasan: trenutni ZODL nije idealan, ima svojih manjkavosti, ali treba insistirati pre svega na brojnim i nužnim izmenama podzakonskih akata, tj. pravilnika koji zakon bliže odredjuju. Plašim se da bi nam novi Zakon o divljači i lovstvu stvorio i nove probleme u primeni. Dugo sam u lovstvu i iskustvo mi govori da svako novi ZODL sve više smanjuje uticaj i prava lovaca.
Lala kaže: INTERVJU: MILAN PAŽIN, PREDSEDNIK LOVAČKOG SAVEZA VOJVODINE Želimo LSS, ali ne ovakav i sa ljudima koji su sada na vrhu
* Šta je Lovački savez Vojvodine obeležilo u 2012. a šta ga očekuje ove godine?
- Prošlu godinu obeležilo je pre svega ustanovljenje, a potom i dodela 115 lovišta u Vojvodini, a ostala su samo četiri nedodeljena lovišta u LU Šid. LSV je u tom poslu pružio tehničku pomoć Pokrajinskom sekreterijatu za poljoprivredu, koji je nadležan za ustanovljenje i dodelu lovišta. Koliko mi je poznato, pojedina LU su, a to je manje od 10 odsto od ukupnog broja, Pokrajinskom sekreterajatu PTŠV uputila prigovor jer nisu bila zadovoljna utvrdjenim granicama. Očekujem da će se to rešiti najkasnije do aprila ove godine, jer u 2013. LSV za udruženja treba da izradi lovne osnove i godišnje planove gazdovanja. Očekujem, takodje, da iz pokrajinskog Fonda za razvoj lovstva vojvodjanska udruženja dobijaju novac koji će, izmedju ostalog, biti uložen u podizanje remiza, jer su postojeće malobrojne i nedovoljne. Bez toga nema povećanja brojnosti divljači u Vojvodini. Nažalost, iza nas je sušna, loša godina sa malo sitne divljači. Finansijski ne možemo da pomognemo udruženjima, ali ćemo, kao i do sada, pružiti im svu stručnu pomoć.
U vezi stavova koje sam ja naglasio, imam par pitanja:
1. Da li je LSV pružao samo tehničku pomoć u procesu ustanovljenja i dodele lovišta, ili je uticao na odlučivanje, i kakva je u tom poslu bila uloga renomirane firme 'Vojvodjanski lovac'? Da li su za tu 'tehničku pomoć' LSV i/ili Vojvodjanski lovac dobili neka sredstva iz PSPŠV, i po kom osnovu? Po kom zakonskom osnovu je LSV kao udruženje gradjana i VL dobio da radi posao 'obeležavanja' granica lovišta? Da li je Dušan Kunovac, pomoćnik pokr. sekretara zadužen za lovstvo, baš zbog tih razloga, prebačen, kako čujem, na druge dužnosti?
2. Da li su prigovori i žalbe koje su LU uputila u vezi ustanovljenja i dodele lovišta vezani isključivo za granice lovišta, ili su vezani za propuste u vezi zakonitosti načina obavljanja tog posla?
3. Lovne osnove i GPGL za lovišta kojima gazduju LU članice LSV su i u 2012. godine trebale biti uradjene, naplaćeno je kroz članarinu lovaca, a trebala je da ih radi renomirana firma 'Vovjodjanski lovac'; lovna osnova važi 10 godina, pa se postavlja pitanje kako sada opet da se plaća nešto što je prošle godine već plaćeno? Koliko puta LSV namerava da proda istu priču?
4. Da li će LSV tražiti od PSPŠV da se javno objavi, ko je, koliko, i za koje namene dobio sredstva iz pokr. Fonda za razvoj lovstva, u prethodnim konkursima? To je informacija od javnog značaja za sve lovce, koji svojim uplatama pune taj Fond!
5. Kako nema para za pomoć LU? Ako LSV ima 18000 lovaca članova, a članarina je 1400 dinara, onda je LSV (ako ima 100% naplatu) inkasirao oko 25 miliona!!! I nema para?!?!?
Pa neka je naplata i 75%, opet su u pitanju ogromna sredstva (19 miliona) - i nema para za pomoć LU?!? Neka je i vraćeno 140 din., ostaje opet oko 17 miliončića!!! Pa gde potrošiste onolike novce, aman?!? Na čega?!?
P.S.
Otkud informacija da u Šidu ima 4 lovišta? Kada su ustanovljena?
Ti LALO, što mi digneš pritisak tvojim upisima ni temuđin ti nije ravan.
Čekaj PAŽINE, ova skupština LSV u maju lane???????
Jel bio IRMENJI NA NJOJ. ili je bila "tajna"
Kažeš PAŽINE ima 18000 lovaca,kome si za 3000 platio po 60 din.
Sad će ti se Yeki obratiti i pismeno preko "Dečkovog" suda.
A smetati ZDrP, neće da se skloni. Ala ste mali on vas i nevidi,nigde vas ne spominje.
Zašto ste nam vratili po 140.dinara. Da nije zbog prijave vama dvojici za utaju. Zakasnili ste prijava je ostala.
Pa tebi je Milane samo važno da daš intervju,a što pričaš laži i gluposti baš te briga.
O članarini će odlučivati skupština - koja . Vi imate kupljenih delegata, ali Skupština LSV, je sada za 50% brojnija.
Prvo I Z B O R N A SKUPŠTINA Pa da begateeeee.
Kao da se tenk vozio kad je potrosnja goriva nedaj boze!!!
Ista je ekipa i u LSS i u LSV stim sto su samo dresovi drugaciji!!!
Lepo su se dosetili kako da se pare lako preusmeravaju!!
To nije kradja po novom tumacenju vec preraspodela srestava!!!!
Mala preraspodela na relacici Vojvodjanski lovac - LSV !!!
Par ljudi potrosi milione na sta????
Beukovic je podmetnuo Pazina koji malo smeta a zavrsava posao a uskoro ce i izbori i veliki VEZIR Beukovic se vraca ponovo u sedlo!!!
Pazin je odradio posao !!Clanarina najveca u okruzenju!!!Lovci ovce za sisanje!!!
Svaka cast!!!Milina od zivota!!!
SUMADINCI NECE ZABORAVITI STA STE URADILI A DOCICE VREME I ZA VRACANJE !!!!!Ima kad i jos se igra!!!Plasim se da smenom POPOVICA ne dodje neko jos gori koji ce biti podoban u pocetku dok ne oseti vlast kao on koji se osilio malo vise sto je odlika malih i infrustriranih ljudi koji nikada u zivotu nisu mogli da isplivaju pa je sad vreme da se pokazu u pravom svetlu!!!
Lala kaže: INTERVJU: MILAN PAŽIN, PREDSEDNIK LOVAČKOG SAVEZA VOJVODINE * Kako ocenjete trenutno "zategnute" odnose izmedju Lovačkog saveza Vojvodine i Lovačkog Saveza Srbije?
- Moram da priznam da odnosi na relaciji LSV - LSS verovatno nikada u istoriji nisu bili gori nego što su sada. Ovakvo stanje je neodrživo. Gotovo da mi iz LSV nemamo komunikaciju sa kolegama iz Beograda. Raniji razgovori i naša spremnost na kompromise nisu uradili plodom, a sa druge strane, vrh LSS nas ignoriše. Protiv predsednika LSS dr Zorana Popovića smo podneli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja ovlašćenja, a očekujemo da Ministarstvo pravde, koje je preuzelo predmet, odradi posao u vezi sa našom prijavom Upravnoj inspekciji zbog toga što je vrh LSS nekoliko puta ozbiljno kršio sopstveni Statut. Nema svrhe više razgovarati i pregovarati, izgleda da je to jedini način. Ipak, ponoviću po ko zna koji put: želimo da smo članovi LSS, krovni srpski savez mora da postoji, ali ne ovakav kakav je sada i ne sa ljudima koji su trenutno u njegovom vrhu. Nije tačno da mi razbijamo LSS, ali nekima izgleda odgovaraju otrcane fraze o navodnom vojvodjanskom lovačkom separatizmu.
Za svadju uvek treba dvoje; po mom mišljenju, problemi su počeli onog momenta kada su lovci u Vojvodini počeli da imaju različite OBAVEZE, u odnosu na lovce iz drugih delova Srbije! Setite se, prema stenogramu sa UO LSS, da je tadašnji predsednik LSV Beuković, dva meseca pre Skupštine LSV, vidovito tvrdio da će lovci Vojvodine plaćati 1000 dinara članarinu za LSV i LSS (znao čovek šta će Skupština LSV odlučiti), dok su svi ostali plaćali 700 din - članarina je do tada bila jedinstvena na teritoriji Srbije za sve lovce! Kasnije je taj raskorak dodatno povećan - vojvodjanski lovci su 'počašćeni' članarinom od 1400, a svi ostali 500, dok je u LSCS 300 dinara!!!
(stenogrami su objavljeni na sajtu LSS)
Bilo je čak nakratko i neke priče pre izvesnog vremena u pojedinim LU, setite se, da samo članska karta LSV omogućava članski popust u vojvodjanskim lovištima, ali za te priče nema pokrića u dokumentima. Posle pisanja na Srbijalov o mogućnosti takve pojave, te priče su utihnule.
Inače, mislim da je LSV u ovom sukobu sa LSS, postupio dosta korektno, ali da su i u LSV pravili neke greške - o tome smo pisali već ranije na ovoj temi.
Lala kaže: INTERVJU: MILAN PAŽIN, PREDSEDNIK LOVAČKOG SAVEZA VOJVODINE
* LSV nije u sjajnim odnosima ni sa Lovačkim savezom centralne Srbije?
- Ne bih se složio, smatram da imamo sasvim korektne odnose. Tačno je da su se neki njihovi ljudi naljutili zbog toga što im nismo udovoljili kada su želeli da delegacija LSV otputuje u Kragujevac i tamo za članove LSCS upriliči polaganje lovačkih ispita, ali verujte da smo morali da budemo jako obazrivi, jer je to pravno osetljivo pitanje. Delovanje LSV je usko vezano za Vojvodinu, nismo bili sigurni da nam to neće stvoriti probleme. Ubedjen sam da su i naše kolege iz Šumadije shvatile da smo bili u pravu. Ipak, mi smo na potpuno istim pozicijama kad je u pitanju odnos prema LSS.
Kako nisu bili sigurni, kada su imali tumačenje iz Ministarstva, da poveren posao polaganja lovačkih ispita mogu da vrše na celoj teritoriji Srbije?!? Pa to isto Ministarstvo im je i odobrilo cenovnik?
U ovom odgovoru nešto ne štima. Ako se držimo ovog stava, onda je LS KiM trebao da se drži teritorije Kosova?!? Znači li to da Elezović nije bio obazriv kada je obavio polaganje lovačkih ispita za kandidate iz LSCS, na teritoriji centralne Srbije?!?
Ovo je samo pokušaj zamagljivanja stvarnih razloga, zašto LSV nije izašao u susret LSCS. Duboko sam ubedjen u to.
U pravu su šumadinci što se ljute, tim pre što je baš iz LSV, ako se dobro sećam, bilo poruka da će se šumadincima pomoći!
Nemojte nam pokušavati prodati 'rog za sveću'.
* Za lovnu 2012./13. članarina Lovačkom savezu Vojvodine je 1.400 dinara po lovcu. Mnogi su se žalili da je to previše. Šta Vi mislite?
- O članarini će odlučivati Skupština, ali ja ću već na narednoj sednici Upravnog odbora LSV zahtevati da se napravi precizna i transparentna struktura troškova, te da se svim predsednicima udruženja i(li) delagatima Skupštine pošalje pisani materijal. A u udruženjima, neka lovci polemišu i izjašnjavaju se da li žele novine, da li žele osiguranje, šta misle o predloženom cenovniku, pa neka delegati iz udruženja na Skupštini prenesu mšljenje svojih lovaca i tako i glasaju. Podsetiću vas da je i na Skupštini lane u maju ponudjeno nekoliko opcija, članarina je mogla da bude izmedju 900 i 1.400 dinara, a većina je izglasala ovu od 1.400.
Meni omiljen deo intervjua!!!
Predsednik LSV je samo propustio da iznese da li je predlog UO LSV za Skupštinu bio da članarina bude 1400 dinara, i da sadrži i novine, i osiguranje, i onaj deo za Vojvodjanski lovac, za izradu planskih dokumenata!? I da li je taj predlog bio JEDNOGLASNO izglasan na UO LSV?!?!
Skupština je svojom odlukom samo potvrdila ono što je UO LSV, na čelu sa g.Pažinom, predložio, ako se ne varam?!? Ispada da su delegati bili prosto opčinjeni rukovodstvom, pa su izglasali najveći mogući ponudjeni iznos, sve u želji da rukovodstvu saveza ne zafali novaca?!?
O prenošenju stavova LU na skupštini LSV preko delegata, ne vredi trošiti reči, kao što ne vredi pričati ni o povratnim informacijama - tuga!
Zameram Dušanu Knežiću, što nije iskoristio priliku da postavi pitanja predsedniku LSV u vezi informisanja (kvalitet sajta LSV i kvalitet novina), zameram što nije postavio pitanja vezana za rad ćerke firme LSV - Vojvodjanskog lovca. Mislim da bi odgovori bili zanimljivi.
Možda o mišljenju predsednika LSV o kvalitetu glasila saveza dovoljno govori činjenica da je ovaj intervju dat listu 'Dnevnik', a ne 'Vojvodjanskom lovačkom glasniku', glodur S.P. ('expert' u oblasti lovstva!)?
* LU iz Sente od lane više nije član LSV, kao i LU "Novi Sad". Očekujete li da se takav trend nastavi?
- Ne. I ove godine očekujem ostanemo sa približno jednakim brojem članova LSV kao i prošle, a to je oko 18.000 lovaca.
Pitanje je loše postavljeno; pa valjda se ne misli da će predsednik LSV da kaže, da očekuje gubljenje članstva?!?
Odgovor je u skladu sa pitanjem, i sadrži lepe želje. Naredni meseci će pokazati da li su želje realne.
Za nekoliko godina broj lovaca je opao sa 24000 na 18000, to je pad od 25%!!!
Ne znam na osnovu čega predsednik LSV očekuje da se pad zaustavi? Možda na osnovu rezultata rada ćerke firme? Možda na osnovu fondova divljači? Ili po osnovu 'niske' članarine? Pa u dobrom delu LU nemaju novaca ni za tekuće troškove, boje se da podignu članarinu, da ne bi imali velik odliv članstva, balansiraju na rubu bankrota, ima blokiranih računa, ponegde se, ako je tačno ono što čujem, isključuje struja i voda, ali članarina da se plati?!?
očekivanje Pažina da i ove godine ima približan broj članova teško da će biti ispunjeno iz više razloga,jedan od njih je osipanje članstva što iz ekonomskih,što zbog nedostatka divljači.a i zbog samovlašća po LU,tako da se može očekivati smanjenje članstva po LU.
drugi razlog se već vidi na terenu,pre nekoliko dana sam bio u jednom sremskom selu i u razgovoru sa jednim prijateljom prekide nas tamošnji predsednik lovačke sekcije pričom ,a potom izvadi iz džepa stranicu iz novina i pokaza je.u pitanju je bio članak iz kurira od 14.12.2012 o neinformisanosti lovaca i o trenutnim nadležnostima LSS.jasno se moglo videti iz izlaganja da će se ovaj predsednik sekcije boriti da njegovo LU nebude član nijednog saveza.
kažu da se dobar glas širi brzo a loš još brže,ukoliko savezi neporade na svojim rezultatima i rejtingu kod lovaca može se desiti da ostanu bez članstva.
Lovac neće propasti bez LU i saveza,ali će LU i savezi propasti bez lovaca!!
*Sve glasnije su najave nove izmene Zakona o divljači i lovstvu. šta mislite o tome?
- Ništa pozitivno, to nam sada nije potrebno. Da budem jasan: trenutni ZODL nije idealan, ima svojih manjkavosti, ali treba insistirati pre svega na brojnim i nužnim izmenama podzakonskih akata, tj. pravilnika koji zakon bliže odredjuju. Plašim se da bi nam novi Zakon o divljači i lovstvu stvorio i nove probleme u primeni. Dugo sam u lovstvu i iskustvo mi govori da svako novi ZODL sve više smanjuje uticaj i prava lovaca.
U vezi ZODL, manje-više mislim isto.
Jedino što mislim da aktuelni ZODL nije smanjio uticaj i prava lovaca, nego uticaj i prava lovačkih saveza, a povećao uticaj, prava i obaveze LU!!!
O uticaju običnih lovaca i njihovih prava, nije bilo velikih promena: po mom mišljenju, uticaj mizeran, a prava skoro nikakva! Odluke u lovstvu se donose u uskom krugu istih medjusobno povezanih ljudi, koji se već dugo vremena samo rotiraju. Kadrovska vrteška.
Zna čovek pratiti tok prijave protiv ZdrP-a, a kad se njemu i njegovoj bratiji godinama unazad prijavljuju nepravilnosti u LU-a koje čine njegovi članovi skupštine i čak odlikovani predsednici kojekakvih sekcija LSV-a. onda nepratiš to gospon Pažine????..kakvo razočaranje od čoveka, za mene lično OGROMNO!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Svi komplet su moj Zoki jedno veliko razočarenje. I u LSS i u LSV. Indjijanac je u pravu. Broj lovaca se smanjuje što iz ekonomskih razloga, što zbog razočaranosti u ponašanje saveza koji lovce predstavljaju.
Kada se u jedan tako lep hobi uspela upetljati para i politika i maksimalno ga iskvariti, onda je ovo dno dna.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
ficha007 kaže:
Kada se u jedan tako lep hobi uspela upetljati para i politika i maksimalno ga iskvariti, onda je ovo dno dna.
Dno dna će biti, ako počne da se dešava raskidanje ugovora za dodelu lovišta sa onim LU koja ne budu mogla da servisiraju obaveze.
Svako malo čujem za tešku situaciju u nekim LU, za blokadu nečijeg računa, ponegde izgleda i struja isključena, ne isplaćuju se plate lovočuvarima... Para nema! Ako se lovišta oduzmu LU, onda se do nove dodele daju na gazdovanje JP. Prema ZODL, JP ima pravo da izda delove lovišta (revire) u zakup (LU to ne može), pa ovo može biti put u privatizaciju lovstva na mala vrata!
Nije daleko od pameti da se ovaj scenario može odigrati.
Mislite o tome!
Teška situacija po LU, pored ekonomske krize, je posledica i onog usitnjavanja LU, sa malim brojem lovaca, koji će sada uvideti da su želje jedno, a surova realnost drugo, i da mikro LU ne mogu poslovati po principu ekonomske održivosti. Ima tu i krivice prethodne garniture u LSV, koja se izgleda nije utrgla da objasni ljudima gde vodi fragmentacija.
Čisto kao ilustracija: LU u Rumi se nije delilo, LU Zrenjanin je ostalo skoro jedinstveno, LU Futog se nije delilo, a to su LU u kojima predsedavaju ili su u rukovodstvu upravo sadašnji čelni ljudi LSV... Ali su se zato mnoga druga nekad moćna i velika LU delila i ustinjavala do apsurda.
Sećam se onog intervjua Zeremskog (tadašnji sekretar LSV) u 'Dnevniku', kada je rekao nešto u stilu da ko god hoće da se deli i osamostaljuje, može! Ruku na srce, onda je iz LSV bio poslat jedan kratak dopis koji je apelovao na odlaganje odluka o cepanju, a ja ne znam da li je bilo nešto više od toga. Tako sada umesto prethodnih 57 LU, ima 87, a dobar deo tih LU je u nezavidnoj situaciji, obaška što kao članovi LSV ta nova LU nemaju svoje predstavnike u organima i telima LSV, osim delegata u Skupštini!
Uvek sam mislio da dobro procenjujem ljude, jbg takav mi je posao. Ali ovoga puta sam se izgleda debelo zeznuo. Mislio sam da će stari , iskusni kadar koji je svašta u životu prošao stati na kraj marifetlucima u LSV. Iz razgovora sa Pažinom razumeo sam ga da će se desiti promene, samo nisam shvatio kakve. Promene samo u obećanjima. Verujem da će sledeća izborna skupština vratiti Pažina u Orlovat, a da će nova - stara zvezda da zasija=
Mislim da su se ovaj puta preračunali jer zaboraviše da su lovci ipak ti koji čine savez a ne šaka raspikuća. Citiraću de fichinog upisa:
po prvi put sam čuo od lovaca koji su preko 25 godina lovci da neko postavi pitanje: Zašto bi LU Srem bio član LSV, LSS i kakve mi to vajde imamo od toga.
Ovo je pitanje koje u zadnje vreme sve češće čujem. ALOOOO LoSoSi imate li vi malo zdravog razuma.? Pa najbolji vam je primer ZdrP. Zar i pored toliko godina niste shvatili da je najbolje učiti na tuđim greškama. Kažu crnogorci : Koliko si godina spvco u dupe? A ništa naučili niste. Mustafa Nadarević lepo reče : Toliko mator a već laže. Tako sam shvatio i ovaj interviju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Pozdravljam kolegu po oružju i ordenju, DULA KNEŽIĆA.
Nismo se čuli od druženja (25.11.2012).
Dule ima zainteresovanih lovaca za novine,pa mi se javi PPili pošalji broj mob.
Imam za tebe jedno pitanje: Da li je PAŽINU izrastao nos (kao pinokiu) za vreme intervjua. Kaži istinu,nemoj skrivati. Z A Š T O ???????
Pa skupština je bila 28. februara kada je doneta odluka o "PAŽINKI". NIJE BILA "MAJSKA"
Pa njega je sludio načisto, on je izvećo.
Tada 28. februara je izmenjen Pravilnik o Lov. , ali ga je PAŽIN primenio tri dana ranije (25.02.) u Bačkom P. Selu.
Dule, nemoj sad da napišeš:on je rekao februarska, a ja napisao majska
On zna i kad je sveti TAAALAALEEJ
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!