Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
mrwa22250
 pre dve sezone svojim ocima sam gledao kako moj grupovodja odstreljuje 3 lisice za nepunih dva sata.na pedeset metara od ceke sa koje je pucao pasla je srna i samo bi na pucanj podigla glavu.posle treceg pucnja je lagano odsetala kao da se nista nije dogodilo.i meni se nekoliko puta desilo da nekoliko minuta nakon odstrela lisice izadje srneca divljac ili jos jedna lisica.ika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ssekir75
 ma znam ja to, ali ajde ti ubedi polupismene seljake, i to na njihovoj teritoriji... Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

mrwa22250
 posto prosli vikend opet nisam poneoFotoGlavu o zidveceras kad sam krenuo na teren prvo sam njega spakovao.sedeo sam na nekoj cuki u suncokretu i pratio jednu dolinu gde je voda proletos progutala usev pa je tu sad livada sa prilicno niskom travom.pred sam mrak spazih na jednoj nedavno pokosenoj livadi udaljenoj nekih 500-600m lisicu kako lovi.spustam se kroz dolinu i krecem prema njoj kroz kukuruz.kada sam prisao na nekih 250m gledam kroz dvogled i jos uvek je vidim.nastavljam polako do ivice kanala odakle bi trebalo da imam dobar pogled na livadu i kad sam stigao od lije ni traga ni glasa.cekam desetak min.mrak vec polako pada i u jednom momentu vidim je kako ide ivicom livade kroz malo vislju travu.namestam stap i vec se kajem sto nisam poneo 30-06(njemu trava ne predstavlja problem)gledam kroz optiku i u jednom momentu imam cisto vrat i glavu.kratka pauza,pucanj i karakteristicno "tup".gledam dvogledom vec se dobro smracilo,nista se ne mrda.prelazim kanal i koracam 175 koraka,pogodak u vrat(zauska) i naravno pad u vatri.22-250,PPU 55gr.
mrwa22250 priložio:
3265slike_28_06_009.jpg

nidzamotocross
 Mrwa22250 Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 ^^ OdobrenoBravo 2
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

-ANUBIS-
 [xhide]mrwa22250Odobreno Bravo 2[/xhide]

Podunavac
 Svaka čast, lep pogodak.Odobreno
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 hvala kolege,idemo ujutro po josLisica

nidzamotocross
 Dobar pogled. Odobreno
Lisicu sam poslednji put video jos Januara. Tacnije njih dve, i to na tref. Od tada im nema ni traga ni glasa. Tek po neki otisak u blatu. Jako, jako slabo ih ima, ne znam zbog cega. Confused

mrwa22250
 kod nas ih ima u abnormalnim kolicinama najvise zahvaljujuci tome sto nisu jestive ali sta da se radi.predlozicu upravi ld.da probamo do zime da ih hvatamo mrezama pa ako si zainteresovan mozemo se dogovoritiSmekopozdrav

nidzamotocross
 Hehe, ma nisu mi ni potrebne, ali nekako mi zao s jedne strane sto ih ne vidjam. Ali mislim da su zecevi srecni, i te kako. Smile

lakistrike95
 Znaci krenulo je, moracu da izadjem malo da vidim vole li zvuk vabilice Smile

nidzamotocross
 Mlade i neoprezene, one najvise vole vabilicu. Odobreno

lakistrike95

nidzamotocross kaže:
Mlade i neoprezene, one najvise vole vabilicu. Odobreno

Takve najvise volim... Prosle godine mi dve dotrcale u 15 sekundi. Grin

ssekir75
 mrwo svaka čast!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

ssekir75
 http://www.youtub...D6h9sh5CU8

canis aureus

mrwa22250 kaže:
posto prosli vikend opet nisam poneoFotoGlavu o zidveceras kad sam krenuo na teren prvo sam njega spakovao.sedeo sam na nekoj cuki u suncokretu i pratio jednu dolinu gde je voda proletos progutala usev pa je tu sad livada sa prilicno niskom travom.pred sam mrak spazih na jednoj nedavno pokosenoj livadi udaljenoj nekih 500-600m lisicu kako lovi.spustam se kroz dolinu i krecem prema njoj kroz kukuruz.kada sam prisao na nekih 250m gledam kroz dvogled i jos uvek je vidim.nastavljam polako do ivice kanala odakle bi trebalo da imam dobar pogled na livadu i kad sam stigao od lije ni traga ni glasa.cekam desetak min.mrak vec polako pada i u jednom momentu vidim je kako ide ivicom livade kroz malo vislju travu.namestam stap i vec se kajem sto nisam poneo 30-06(njemu trava ne predstavlja problem)gledam kroz optiku i u jednom momentu imam cisto vrat i glavu.kratka pauza,pucanj i karakteristicno "tup".gledam dvogledom vec se dobro smracilo,nista se ne mrda.prelazim kanal i koracam 175 koraka,pogodak u vrat(zauska) i naravno pad u vatri.22-250,PPU 55gr.

OdobrenoBravo 2
... di bi tebe bijo kraj da imadeš pravi kalibar 'mesto ovog nepravog ....... Grin
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mrwa22250
 mozda i nabavim jos neki bolji ali malisa me kupio za sva vremena narocito za peglanje po Lisica.posto je zetva kod mene u punom jeku ocekujem da cemo nas dvojica imati posla ovog vikenda.iveli

mrwa22250
 kao sto rekoh dodje i vikend ali zbog zetve i celodnevnog rada na silosu nisam imao vremena za izlazak.juce pade malo kise tako da smo danas imali prilicno mrtav dan.dogovaram se sa lepsom polovinom da izadjemo veceras na strnjike da vidimo hoce li biti lisica.izlazimo kasno oko 20h na strnjiku koja ima breg i dve doline.zauzimamo busiju na bregu i osmatramo.nakon svega 10-tak min.primecujem kretanje na suprotnoj strani strnjike,ali zbog visine otkosa(slama nije pokupljena)ne vidim dobro.na strnjiku izlaze 3 mlade lisice i pocinje igra,daljina oko 250m i ja odlucujem da probam da ih dovabim blize.vabim rukom (video foru na netu)ali one uopste ne reaguju.nakon dvadesetak sekundi zena mi skrece paznju na kretanje u kukuruzu,gledam dvogledom i vidim jos jednu lisicu (odrasla zenka)koja kao omamljena trci pravac na nas.vabim jos par sekundi,ona se priblizava i staje na nekih 60 m.mislim da me osetila,stoji iza otkosa i vire joj samo vrhovi usiju.pojavljuje se glava,pucanj i pogodak(naravno pad u vatri).
mrwa22250 priložio:
3265lov_07072013_013.jpg

mrwa22250
 gledam prema mestu gde su se igrale one mlade,dve su pobegle a jedna stoji na ivici kukuruza,sada je malo blize oko 170m okrece se bokom prema meni polagano trci,zastaje i vraca se na strnjiku(mlada neiskusna).pocinje da lovi insekte i u jednom momentu penje se na otkos koji je sve vreme zaklanjao,pucanj-pogodak u kicmu koji je skoro prepolovio i jopet pad u vatri
mrwa22250 priložio:
3265lov_07072013_012.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,708,181 posete www.srbijalov.com