Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
AcaNik
 Ни поменуо нисам ни једног човека, већ савезе! Јединог назови човека којег редовно пљујем то је шормаз!
Иначе од забране лова на препелице нема ништа и то сам и написао пре пар месеци!

ssekir75
 код нас такав тип лова није баш популаран и све се то може лако решити забраном туристичког лова странаца. еее, али ту су паре, а њих се ни држава ни савези не одричу лако. зато и мислим да ће да буде управо овако ко што ми човек рече. забрана на грлице, а на препељиц јок јер се ту збирају паре.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Cvele
 A na grlicama se ne "Zbiraju"? Suncokret, kraj avgusta i pocetak septembra, prohladno jutro i grlica k'o osica, padaju Italijani i na to Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Macvanski lovac
 Mozda je nesto moralo da se ukine,da bi i druga strana bila zadovoljna,pa je izbor pao na grlice.....nego,pevaju li prepe,kod mene su primecene pocetkom meseca.
Rodjen da budem lovac

ssekir75
 друга страна ће бити задовољна само кад се тотално укине лов и забрани поседовање оружја. што значи никад. од свега поменутог ја биК најрадије "жртвовао" италијане, ал шта ћеш кад дају паре па после ови "фарбани" оплету по нама домаћима...

у суботу били на чекање, чује се покоја препељиц, али зато грлица колко оћеш.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

AcaNik
 Друга страна ће бити задовољна само кад добије непресушни извор новца! Није њима у интересу да се лов сасвим забрани јер онда нема ни пара од ''донатора'' ;)

ssekir75
 што се мене тиче, могу да добију нешто друго. женске особе, које иначе предњаче у овој "заштитарској" галами на ловце... за оне друге немам афинитета, јбг, ја сам старомодних схватања Confused

Cvele
 Jos 52 dana Vreme Smeko

MMilos
 Kao 52 godine Smile

AcaNik
 Само да се псић опорави до тада како треба и ми смо спремни Smile

gavra bakos
 U prošlogodišnjem lovu odstrelo sam prepelicu i pas mi je uredno aportirao. Nije davala znake života i stavio sam je u mrežicu. Kada sam otišao kući prepelica je oživela.Pregledao sam je i konstatovao da joj je samo malo okrznuto krilo i to na zglobu (prvom prema telu) .obzirom da imam male unuke, stavio sam je u kavez ,nahranio i napojio.Za divno čudu ona je još uvek živa ,vesela ,dobro jede i leti pošto je puštam po sobi.E, sad ono naj interesantnije , svako jutro oko 04 i 30 počinje da pućpuriče sve do 6, 6 i 30 h.Rado bih jevratio u prirodu ali se plašim da li bi opstala obzirom da ne leti onim intenzitetom kako bi trebalo . Veoma je pitoma i da se uhvatiti. Šta predlažete kolege lovci, (talandaru i slično zaboravite!!!!)
gavra bakoš

vlada lovac
 Nabavi 4-5 zenki japanske prepelice da mu prave drustvo

Cvele
 Nema ovde takvih lovaca koji bi ti predlozili talandaru! Verovatno bi ti svi predlozili da je vratis u prirodu, ali ako je vec tako da je oslabila u letenju to bi bilo kobno po nju... Frown

DakiNS
 Samo ti nju odnesi na neku zaparloženu parcelu , tu je trava gusta ima dovoljno mesta za skrivanje i semenki , a i za par dana biće u kondiciji za duži let , za sada joj je dovoljno da preleti petnaestak metara.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

moravac 1

Cvele kaže:
Nema ovde takvih lovaca koji bi ti predlozili talandaru! Verovatno bi ti svi predlozili da je vratis u prirodu, ali ako je vec tako da je oslabila u letenju to bi bilo kobno po nju... Frown
Uh druze kako bih voleo da si upravu.Kolce
srbija

MMilos
 Ako je pustiš možda i pretekne, u kavezu sigurno neće dugo...

vlada lovac
 [xhide]Moje mišljenje je da ona ne bi opstala ni nekoliko dana posle puštanja, 10 meseci je već u kavezu, a možda je bila svega par nedelja stara u prošlogodišnjem lovu, pa se kao mlada zato lako i pripitomila i prihvatila kavez, vodu i hranu. Ako se posle puštanja čak i snadje za hranu, za vodu neće, nastupaju letnje vrućine bez vlage i rose, a u naj boljem slučaju preživela bi do ponovnog otvaranja lovne sezone, a pitanje je i koliko je oštećenje na krilu i da li je samo krilo povredjeno. Tačno da nije dozvoljeno držanje divljači u zatočeništvu, ali opet kažem to je moje mišljenje, da je bila kraći period u kavezu pa onda vraćena opstala bi, ovako neće[/xhide]

ssekir75
 нек седи ту где је, на радост деци а и за њен дужи живот. у природи неће дуго с повређеним крилом. а и питома је па ће још лакше да страда. ако је толико већ у кући, нема бојазни да "неће још дуго".

AcaNik
 Јуче су се баш лепо чуле препелице Smile

Dakisa
 jos 9 dana... ko ce docekati... puska sredjena,municija vec kupljena,pas u odicnoj formi,samo da pocne. Kolege jel ih ima ove gdine kod vas ,uvece se porilicno cuju,uglavnom u repi za sada.
lov je nacin zivota...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,372,664 posete www.srbijalov.com