Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
Lala
 Nidzamotocross, što se mene tiče, lisicama treba 'stati na rep' jer stvarno već dojadiše, i nije ovde u pitanju kakve su slike razbijene divljači postavljene ili terminologija. U pitanju je nešto ozbiljnije.

Ne teram ja mak na konac - pročitaj i ti a i kolege propise koji regulišu pojedinačni lov i način izvodjenja, i pročitaj kaznene odredbe, pa onda pročitaj još jednom upise kolega, i razmisli šta bi moglo da se desi, da npr. neko od 'zelenih' pročita te upise? Ili da neko nedobronameran podnese prijavu?

Obaška što ne bih voleo da sam u ataru u kojem neko biciklom sa karabinom ide nekoliko kilometara tamo-amo, i povremeno puca.
Znam za slučajeve kad su ljudi nagrabusili zbog par prepelica, da ne pričam o drugim stvarima. I to ti, sokole nazivaš 'teranjem maka na konac'? E pa zbog takvog način razmišljanja možda i treba neko da nayebe. Dojadilo mi je već da brišem rizične upise i posle na PP da objašnjavam zašto su brisani. Naučite nešto, vreme je, a djavo je odneo šalu, samo što niko ne veruje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250
 ja te Dalibore u potpunosti razumem jer sam do skoro u mom ld jedini ja trazio dozvolu za lov lisica cekanjem,narocito u vreme zetve jer je to po meni najbolje vreme za smanjenje njihovog broja.kad sam konacno ubedio clanove moje grupe da mi se pridruze(ima nas 4 po 2 lovca i2 pratioca)nismo mogli da dobijemo dozvolu ili jesmo 3-4 puta godisnje.kako vidim i kolega Dreger ima slican problem,a sigurno i mnogi drugi.zakon je totalno sranje kao u ostalom i sve drugo vezano za ovaj nas hobi,ali ipak je zakon.mislim da je lalin prigovor dobronameran,mozda malo prestrog ali u srbiji ces sigurno pre da nayebes ti sto si lovio lisice sam nego neka dobro organizovana mesarska brigada koja ide atarom i ubija sve redom osim naravno lisica.kad u jednom izlasku vidis 10 kom. samo slepcu nije jasno kakav ce lov biti najesen.ja ti jos jednom cestitam na odstrelu pa i po cenu da nayebem zbog cestitke.zivela srbija i lovstvo u njojKolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

nidzamotocross
 Lalo, moj propust je to sto sam procitao rec "bicikl" samo jednom, i to da se je Dalibor dovezao do lovista, pa sam shvatio to kao regularno.

Mislio sam da apelujes na nelovacke fotografije i terminologiju koja nije u skladu sa etikom. Sto bi bilo teranje maka na konac. Ja se ispravljam, moja greska.

Bilo kako bilo, sto se mene tice ja bih dozvolio lov na lisice i iz helikoptera. Takodje i lov uz pomoc elektricnih vabilica, jer to je predator kome kako ti rece stvarno treba stati na rep. Ali to se samo mene tice i to je samo misljenje koje je nebitno. Ali kad se tice zelenih, onda se napravi od komarca magarac, pa mi nayebemo zbog sitnice. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

canis aureus
 mrwa22250 alal ti ćufte Odobreno
... a lisice mlade pa jošte bRez mudros' i lukavos' ...Jaooo
End, svaka čas' di nađe tak'u gospođu(suprugu) Bravo 2 .... ja moju ni s pušku ne bi' mog'o naterati Confused

A što se tiče "teranja maka na konci" potpuno se slažem sa Lalom!! jer pored toga što je taj opisani lov "sumnjivo legalan" još je više nebezbedan ... i kad dođe do pisanja prijava i oduzimanja oružja i svega ostalog što prati takve slučajeve E šta ondaK ?!?
I ja volim da lovim predatore ALI zna se kako se lovi, šta je dozvoljen/legalan lov ... ako nema dozvole za lov uticati na to da se LOV dozvoli a ne pušku o rame pa ...
i najmanje kršenje zakona je KRŠENJE zakona pa bilo komarac il magarac ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mrwa22250

canis aureus kaže:
mrwa22250 alal ti ćufte Odobreno
... a lisice mlade pa jošte bRez mudros' i lukavos' ...Jaooo
End, svaka čas' di nađe tak'u gospođu(suprugu) Bravo 2 .... ja moju ni s pušku ne bi' mog'o naterati Confused

A što se tiče "teranja maka na konci" potpuno se slažem sa Lalom!! jer pored toga što je taj opisani lov "sumnjivo legalan" još je više nebezbedan ... i kad dođe do pisanja prijava i oduzimanja oružja i svega ostalog što prati takve slučajeve E šta ondaK ?!?
I ja volim da lovim predatore ALI zna se kako se lovi, šta je dozvoljen/legalan lov ... ako nema dozvole za lov uticati na to da se LOV dozvoli a ne pušku o rame pa ...
i najmanje kršenje zakona je KRŠENJE zakona pa bilo komarac il magarac ...
fala lepoiveli za ovo prvo a i u ovom drugom se slazemo.kolega dalibor treba da nadje jos jednog lovca koji ima volje da lovi lisice,ode lepo kod upravnika lovista i trazi dozvolu za lov predatora.ukoliko se desi da mu isti ne zeli izdati dozvolu a svi uslovi su ispunjeni da trazi napismeno zasto ne moze istu da dobije.neka mu potpise obrazlozenje i udari pecat lu i sa tim papirom da se obrati nekome ko je iznad upravnika lovista.i nasa je borba trajala nekoliko godina ali smo se izborili.dobijamo dozvolu petak,subota nedelja 1 lovac i 1 pratilac.idem veceras pa ako bude uspeha vidimo se ovde.Odobreno

mrwa22250
 taman medju lisicama krenula prica kako vikendom na strnjikama moze lako da se izgubi glava i ja pomislih od ulova nema nista,jedna mlada i neiskusna izadje na strnjiku pred sam mrak.strnjika visoko pokosena cas je vidim,cas ne vidim.krece prema obliznjem gustisu i ja vabljenjem pokusavam da je zaustavim.staje i okrece se u mom pravcu,dize glavu,pucanj i pogodak u koren vrata.daljina 130 koraka,22-250 i jopet pad u vatri.Dim
mrwa22250 priložio:
3265lov_14072013_019.jpg

dragand
 svaka cast kolega odusevljavate me sve vise i vise Bravo 2

dreger
 Kolege sve cestitke za odstrele,svaka cast.i ja bih rado isao u lov al niko ni da se nasali pa da me pozove.a sto se tice dozvola i nacina izlazaka u lov na lisice (predatore) toliko sam puta pisao na raznim temama i forumima da mi je vise mrsko da se ponavljam,mogu samo kratko za gospodu upravnike i druge sto vode lov."
dajte vi nama dozvolu bez uslovljavanja a lovocuvari nek nas kontrolisu."

Hunter forever
 Mrwa bravo , svaka cast ide vam od ruke.

Dreger svaka cast na poslednjoj recenici. Pozdrav.
marka Engleski poenter marka

Vuki

dreger kaže:
Kolege sve cestitke za odstrele,svaka cast.i ja bih rado isao u lov al niko ni da se nasali pa da me pozove.a sto se tice dozvola i nacina izlazaka u lov na lisice (predatore) toliko sam puta pisao na raznim temama i forumima da mi je vise mrsko da se ponavljam,mogu samo kratko za gospodu upravnike i druge sto vode lov."
dajte vi nama dozvolu bez uslovljavanja a lovocuvari nek nas kontrolisu."

Tako je majstore , birokratijom u lovsvu doveli su i dovesce do minimuma sitne divljaci na jedinici povrsine 100ha , Invazija predatora , podstaknuta vakcinacijom iz godine u godinu satire sitnu divljac , tako da ni popuna iz fazanerija nece nadomestiti izgubljeno potreban je prosecan odstrel 2-3 lisice na 100ha da bi se odrzala ravnoteza , o kunama , sakalima i ostalim ldomacim lutalicama da ne govorimo...za prave lovce nema limita u izdavanju dozvola za lov predatora...

DJULE78
 Odobreno

-ANUBIS-
 [xhide]Stojim iza toga a popravke nema koliko god se trudili zato udrite po predatorima kada se god ukaze prilika a vidim da pojedinim kolegama to ide odlicno svaka cast I dobar pogled Lisica puc puc Kolce[/xhide]

mrwa22250
 hvala kolegeOdobrenoova od sinoc je bila jubilarna deseta ove sezone,u grupi mislim 15 ili 16 a ima ih jos koliko hoces..jutros oko 8h dok sam dolazio na silos na kom radim jedna stara lija mi pretrca ispred auta na 20 metara od poslednje kuce u toj ulici.na asfaltnom putu izmadju nas i susednog sela video sam jutros stene sakala kog je usmrtio auto.svrake vise ne mogu da se prebroje.koja je sansa za dobar jesenji lov?upravnici nemaju nikakav zakonski osnov za neizdavanje dozvola za lov predatora,radi se najcesce o samovolji.opet sa druge strane jako mali broj lovaca je zainteresovan za lov istih a usamljeni pojedinci ne uspevaju da se izbore.najvecu cenu placa divljac i nece proci dugo samo ce predatori i ostati u lovistuShock.P.S.ovih 15-16 lisica odstreljeno je na terenu dimenzija 2,5 puta 2km,znaci 500ha,mislite o tomeika.

Dalibor89
 Dobro jutro kako bi se reklo ko rano rani dve srece grabi, juce je bilo dosta uspesno, samo nemam sliku od trece lisice, pa samo su dve od juce stavljene. Osmeh 2imageshack.com/scaled/large/844/i8lv.jpgUploaded with ImageShack.com
imageshack.com/scaled/large/22/61yl.jpgUploaded with ImageShack.com
A ove dve su danas od ujutru. ;)
imageshack.com/scaled/large/42/fgmf.jpgUploaded with ImageShack.com
imageshack.com/scaled/large/23/ogez.jpgUploaded with ImageShack.com iveli 3

DamirKS
 Mislim da nisi dobro postavio slike bar meni nece da otvori, ali verujemo ti Grin . Svaka cast Bravo 2
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

tomo vrbas
 Nemogu da vidim slike?

tomo vrbas

tomo vrbas kaže:
Nemogu da vidim slike?
E sada se vide slikeOdobrenosvaka cast komsija na odstrelu!Bravo 2

mrwa22250
 bravo majstoreHoemo jo,kod nas su izgleda otisle u ilegalu pa sinoc i jutrosTrt Milojka.mesecina pa jurcaju celu noc,kasno izlaze a rano se vracaju ali ce mozda vec veceras neka da porani a mi spremni ko zapete pooskepuc puc

-ANUBIS-
 [xhide]7,62*39 sp 8g u 7h izasla na strnjiku daljina oko 100m I normalno pad u vatru na mestu sa dosta stete zbog velike gramaze steta sto za ovaj kalibar nema manja gramaza(cisto da pohvalim omalozavani 7,62 da je to ipak puskica za lov koja moze da nanese dosta stete I krupnijoj divljaci) Odobreno[/xhide]

mrwa22250
 Bravo 2 za pogodak,svaka cast.steta na divljaci ne zavisi toliko od gramaze koliko od brzine i tipa zrna.ja sam pretprosle nedelje skoro prepolovio mladu lisicu na vecoj daljini i sa vise nego duplo laksim zrnom,jedva sam je namestio za slikanje da se ne vidi utrobaika.nemoj puno obracati paznju na komentare kolega(najcesce dobronamerne) na tvoj izbor kalibra,ako ti odgovara i naravno ako ispunjava zakonski minimum samo opleti i dobar pogledOdobreno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,708,160 posete www.srbijalov.com