Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
kimi
 Ako ovako nastavi sa (ne)vremenom nećemo se baš radovati za otvaranje lova.

Sve je suvo, nema rose !!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

AcaNik
 Тако суво је било и 2013 па је била одлична сезона Smile
Значи само да буде још вољних за лов на препелице а нас двојица смо спремни.

moravac 1
 Nema pravila....kod nas pored Morave bez obzira na to kakva je godina...ekstremno susna kao 2013-ta ili kisna 2014-ta svaki izlazak je bio prica za sebe....Cenzurisano
srbija

AcaNik
 Код нас је прошле године било као пиринчана поља. Што се и могло видети на сликама.
Проблем је што сваке године све мање њих хоће да иде на препелице. Зато сам и предлагао да се дозволи појединачан лов на њих.

gavra bakos

AcaNik kaže:
Код нас је прошле године било као пиринчана поља. Што се и могло видети на сликама.
Проблем је што сваке године све мање њих хоће да иде на препелице. Зато сам и предлагао да се дозволи појединачан лов на њих.

Aco, tvoj predlog je na mestu . I ja se zalažem za to ,ali ne samo za lov na prepelice nego i na patke i štetočine!!!Dakle samostalni lov uz pratnju lovačkog psa!!!
gavra bakoš

AcaNik
 Тако сам и био предложио, на препелице и патке и гуске.

lovacbp
 Eh puste želje...Cry
Lično smatram da bi bilo i više divljači kada bi se odobrio pojedinačan lov na pojedine vrste iz razloga što kolege koje vole da nepošteno love lovac kad nikog nema, ovako nikada ne bi znali ko ih snima iz šume, a ko iza brega Foto

AcaNik
 И ловочувари би више били на терену ;)

lovacbp
 Oni uvek uspeju da nemaju vremena za teren Confused zato bi bilo super kad bi bilo više ljudi u ataru.

mrwa22250
 Odlican predlog,a svi ljubitelji pasa znaju zasto.Ne mozes naci jos dvojicu svecom da ih trazis.Za prvih par izlazaka jos i nekako,a kada je lov najlepsi(sredina septembra)nema sanse.
Mislim da svi znate ali nije na odmet da ponovim:OBAVEZNO DOSTA VODE I ZA VAS I ZA PSA!!!
Mnogi misle da su im psi spremni ali je ocekivana jutarnja temperatura za vikend 1.i 2.avgusta izmedju 20-25c,a na toj temperaturi ni najspremniji pas nece raditi duze od pola sata,sve posle toga je mucenje i opasnost od toplotnog udara je velika.Pristedite svoje pomocnike jer je to tek pocetak lova sa njima,a treba se druziti 7 meseci.Steta je da dobar pas"izgori"vec u prvom lovu.Ovo je narocito opasno za pse koji su u radnoj kondiciji i koji teze pokazuju znake umora.Nemojte cekati da se pas onesvesti vec prekinite lov cim pocne glasno dahtanje i pena u uglu usana.
Mi pretrazujemo laganim korakom,a oni galopom.Ako nas oblije znoj,zamislite kako je njima koji nemaju znojne zlezde vec se rashladjuju dahtanjem.
Posle lova ZBRINITE SVOJE PSE pa tek onda u kafanu.pas 3
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Marko_1986

mrwa22250 kaže:
Odlican predlog,a svi ljubitelji pasa znaju zasto.Ne mozes naci jos dvojicu svecom da ih trazis.Za prvih par izlazaka jos i nekako,a kada je lov najlepsi(sredina septembra)nema sanse.
Mislim da svi znate ali nije na odmet da ponovim:OBAVEZNO DOSTA VODE I ZA VAS I ZA PSA!!!
Mnogi misle da su im psi spremni ali je ocekivana jutarnja temperatura za vikend 1.i 2.avgusta izmedju 20-25c,a na toj temperaturi ni najspremniji pas nece raditi duze od pola sata,sve posle toga je mucenje i opasnost od toplotnog udara je velika.Pristedite svoje pomocnike jer je to tek pocetak lova sa njima,a treba se druziti 7 meseci.Steta je da dobar pas"izgori"vec u prvom lovu.Ovo je narocito opasno za pse koji su u radnoj kondiciji i koji teze pokazuju znake umora.Nemojte cekati da se pas onesvesti vec prekinite lov cim pocne glasno dahtanje i pena u uglu usana.
Mi pretrazujemo laganim korakom,a oni galopom.Ako nas oblije znoj,zamislite kako je njima koji nemaju znojne zlezde vec se rashladjuju dahtanjem.
Posle lova ZBRINITE SVOJE PSE pa tek onda u kafanu.pas 3

Kolega SVAKA CAST na ovakvom tekstu!! Respekt veliki!!! Bravo 2
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Marko_1986
 Sa kojom sacmom kolege krecu u lov ove sezone ima li sta novo??
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

mb-bb
 Ja sam uzeo tornado 1.7mm bez korpice, 32. Taj metak mi se pokazao odlicnimprosle godine i ne bih ove godine vjezbao s nekim drugim...lovac
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

mrwa22250
 Ja i ove sezone,kao i prethodnih sest,pocinjem i zavrsavam sezonu sa Vusirovim TornadomM-90,32g ,1,7mm.Zimus me njihova 10-ka izdala u nekoliko navrata ali 6 sezona sa prepelicarkom sam vise nego zadovoljan.Gramaza mozda jeste malo jaca ali volim posle marke malo da je provozam pa nema rasturanja divljaci iako lovim sa polucokom.Kolege koje pucaju odmah po poletanju koriste manju gramazu i otvorenije cokove(1/4 i cilindar).Takve obicno zaobilazim u sirokom luku,jer ne jednom,desilo se da mlad ili pas koji nije zaustavljen na poletanje uleti u divljac i od takvih"majstora"dobije po usima,sto zna da i pored sitne granulacije sacme ostavi trajne posledice po psa.Obicno je vinovnik takve"nesrece"lovac koji nema svog psa ili ima razgonica,pa napet poput strune ceka da nekom syebe lov.Klonite se takvih za dobrobit sebe i svog lovackog pomocnika.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

MMilos
 Ja sam pre dosta koristio Krušikov metak Quaglia - 28gr, isto sa polučokom ako nosim Mp153 ili sa polučok / pun čok kombinacijom ako nosim dvocevku.
Prošle godine sam koristio Belom 32 gr i imam utisak da mi je Krušik bolje radio posao.

Zna li neko, ima li ga gde u BG?

lovacbp
 Poštovane kolege još samo sedam dana i počinje najlepši lov za mene Grin
Što se tiče pitanja za municiju, lovim sa zastavinom položarom u cal 16 i jedino što je moje pravilo jeste da ne kupujem krušika za prepelicu. Ubedljivo mi se najlošije pokazao. Svi ostali su manje više tu negde, treba malo pustiti koku i dati joj šansu, a do odstrela ako dođe lepo, ako ne dođe lepo isto, samo posle par minuta kad prođu komentari kolega na račun nišandžije Confused

Bacvanin55
 Poštovane kolege lovci!
Javljam se povodom teksta koji je napisao mrwa 22250, a tema je lov prepelica. Svaka čast za sadržaj koji je obuhvatio i brigu o psu, ali i brigu o lovcu(poneti dosta vode i za psa i za sebe). Da smo pravi ovaj tekst bi objavio i LSS, LSV na svojim sajtovima kao priremu za sve lovce koji vole ovu vrstu lova. I sve lovačke novine bi trebale da objave ovaj tekst i da vide SVI kako se brine o psu a i o lovačkim drugovima koji nemaju iskustva sa lovom na prepelice. JOŠ JEDNOM BRAVO ZA LOVCA KOJI JE NAPISAO OVAKAV TEKST!

MMilos

lovacbp kaže:
Poštovane kolege još samo sedam dana i počinje najlepši lov za mene Grin
Što se tiče pitanja za municiju, lovim sa zastavinom položarom u cal 16 i jedino što je moje pravilo jeste da ne kupujem krušika za prepelicu. Ubedljivo mi se najlošije pokazao. Svi ostali su manje više tu negde, treba malo pustiti koku i dati joj šansu, a do odstrela ako dođe lepo, ako ne dođe lepo isto, samo posle par minuta kad prođu komentari kolega na račun nišandžije Confused

Šta znam, možda im se u cal. 16 nešto izkundačilo Grin
Meni je bio super, i ako ga nađem ove godine, biće super.

Što se tiče brige za psa / kafane i sl, ja posle lova na prepelice idem pravo u krevet, a pas u hladovinu i na svežu vodu, tako da nema bojazni od kafane ;)

Dakisa
 Zbog pasa uvek prethdnih godina smo lovili parcele koje izlaze na kanal sa vodom,tako da se posle svaog kruga rashlade. eto,mi smo imali tu srecu,nadam se da ce tako biti i ove godine... i da,vusir 1,7mm se do sada pokazao naj bolje,mada s bzirom da puno pucamo cena je malo problem,ali sta sad...
lov je nacin zivota...

davorcalic

Bacvanin55 kaže:
Poštovane kolege lovci!
Javljam se povodom teksta koji je napisao mrwa 22250, a tema je lov prepelica. Svaka čast za sadržaj koji je obuhvatio i brigu o psu, ali i brigu o lovcu(poneti dosta vode i za psa i za sebe). Da smo pravi ovaj tekst bi objavio i LSS, LSV na svojim sajtovima kao priremu za sve lovce koji vole ovu vrstu lova. I sve lovačke novine bi trebale da objave ovaj tekst i da vide SVI kako se brine o psu a i o lovačkim drugovima koji nemaju iskustva sa lovom na prepelice. JOŠ JEDNOM BRAVO ZA LOVCA KOJI JE NAPISAO OVAKAV TEKST!

Pridružujem se pohvalama... Mrwin upis sam prekopirao i postavio na https://www.faceb...=bookmarks

Voleo bi da kolega Mrwa pogleda, ne zbog njegovog kopiranog upisa,već ovako... možda doda nešto....
Žena mi Makedonka....ena Shock

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,819,035 posete www.srbijalov.com