Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
sheytan
 Evo kako vrtu Keltevi kreemperi:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_6456.jpg

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_6454.jpg

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_6458.jpg

Jedini logichan komentar biH biJo:

Grin

Kolce iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]Čestitke na uspešnoj izradiB) znači posle probe ide serijska proizvodnjaGrin[/xhide]

kelt
 da naravno Veseloserijska, ali samo malo da ovo vreme popusti. jucer sam se do Shekija pola vozio a pola skijao,Pilotmora da sam i njemo izgledao ko ludak kad me video po onom kijametu i sve sa letnjimFrown gumama. nego ovih dana sam cuo od nekoga da su prilikom punjenja kao mericu za barut, koristili ulozak od patrona sellier &bellot. imao sam jedan taj papirni patron pa rekoh da izmerim, umesto 1,55 koliko pise na uputstvu ono...Shock
kelt priložio:
belot_1.jpg

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

bturjane
 Kolega nasao sam one providne poklopce za rol zatvaranje pravi ih nas covek 100 din-100 kom.
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
da naravno Veseloserijska, ali samo malo da ovo vreme popusti. jucer sam se do Shekija pola vozio a pola skijao,Pilotmora da sam i njemo izgledao ko ludak kad me video po onom kijametu i sve sa letnjimFrown gumama. nego ovih dana sam cuo od nekoga da su prilikom punjenja kao mericu za barut, koristili ulozak od patrona sellier &bellot. imao sam jedan taj papirni patron pa rekoh da izmerim, umesto 1,55 koliko pise na uputstvu ono...Shock

Kelt nije čudno za starije serije zlatibora i kružno zatvaranje, čaura sa uložkom, gevelot kapisla, baš toliko je trebalo baruta za 34g olova ,imam još malo toga baruta mislim jednu kutiju trošilo se inače 90-tih bez problema se punilo sa mericama , a kao sto znaš da serije nisu iste nemoj da te čudi što ovaj današnji meri toliko,zato i imamo vagicu danas ,mada sam ja na mojoj merici nekada koja je bila od belot patrona isto imao i 1mm kartona u plusuGrin zimsko punjenjeIndjijanac[/xhide]

kelt

bturjane kaže:
Kolega nasao sam one providne poklopce za rol zatvaranje pravi ih nas covek 100 din-100 kom.
ko ih pravi druze i jel znas ovde dali ih neko ima
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac

kelt kaže:

Zemo jel ovakvo bilo punjenje u Plani (Starom Selu), pa se čoveku zaglavila nova puška?Grin
Tri prsta 2Kolce

Gajger

kelt kaže:

bturjane kaže:
ko ih pravi druze i jel znas ovde dali ih neko ima

Kolega prodavnica CUCA u Kragujevcu, hala jezero.. vrlo su povoljni i solidnog kvaliteta! Oni ih licno prave, imaju i plasticne cepove bez korpice mislim da su 200din 100 komada! Kad sam bio pre nekih mesec dana nisu imali sa korpicom trenutno u radnji ali mislim da proizvode i njih i da verovatno sad i njih imaju na stanju!

Scorpion Hunter

kelt kaže:

Kelt druze ne vidim gresku u ovoj mericiHmmm jer sama merica ima sigurno pola grama znaci da je kolicina baruta u njoj prihvatljiva, mozda cak i ispod mere Hmmm jer za kalibar 12 ide 1,7 ili 1,8g onaj stariji barut oko 2gB)

kelt

Scorpion Hunter kaže:

kelt kaže:

Kelt druze ne vidim gresku u ovoj mericiHmmm jer sama merica ima sigurno pola grama znaci da je kolicina baruta u njoj prihvatljiva, mozda cak i ispod mere Hmmm jer za kalibar 12 ide 1,7 ili 1,8g onaj stariji barut oko 2gB)
merica je najpre tarirana na vagi, baruta je ono netto, tako se nekad punilo i ja to znam ali ovo sam objavio da ljudi znaju da se vise ne puni isto kao i nekad
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

bturjane
 Ovo ladno vreme daje coveku dosta vremena da izmislja "poslove "po kuci eto sinoc rasturim jedan Krusikov GOLD HAWK i izmerim barutno punjenje cifra 1,85 g e sad pitam one vise upucene zasto je toliko baruta i iz licnog iskustva dajem komentar kad sam njega pucao iz moje kragujevke on ima trzaj kao trap od 24g i nema neki prasak kao standardni metak 32-34g
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Podunavac
 Blag trzaj ima zbog male mase projektila od 14 grama. A u odnosu na njega sačmena municija (većina) ima tvrđe zapertlovan patron (zvezdasto) u kombinaciji sa većom masom sačmenog punjenja, pa postiže i veće pritiske.
Tri prsta 2Kolce

kelt
  i ne puni se svaki patron istom vrstom barutaStari
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Scorpion Hunter

kelt kaže:

Scorpion Hunter kaže:

kelt kaže:

merica je najpre tarirana na vagi, baruta je ono netto, tako se nekad punilo i ja to znam ali ovo sam objavio da ljudi znaju da se vise ne puni isto kao i nekad

B) Mislio sam da je tezina bruto.
Ne puni se vise kao nekad naravno zato sto je ovaj noviji barut jaci.
Imam kutiju starog zlatiborca na kojoj ise da za 12/70 ide 2g baruta kada bi sa njim punio ova merica bi bila OKB)

Stari zlatiborac mnogo dobar barutB) 2g u patron ni jedan jedini original metak ne moze da mu parira po ovako hladnom vremenu...
Sam pucanj municije napunjene sa njim je prodorniji i jaci posle njega pucati original municiju je kao kad bacas petarde Grin

kelt
 imam i ja tog starog baruta par kutija dali mi ljudi kad su culi da punim sam, samo neznam dali moze sa njim na vinchester kapislu. na uputstvu na kutiji pise da je za cauru sa uloskom i gevlot kapislu. Grin a to je vec odavno prevazidjenoZbunjen
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

sheytan
 ^ Poshtovani koleza, molim Vas da mi se za detalje obratite na PP, ili nekim droogim savremenim vidom komunikazzije!

Fala!

Smeko

Scorpion, ti, koliko se setjam, reche da vishe nikad netjesh poonjeni metak u pushq??? Onda, molim te, nemoj nestroochne savete da iznosish ovde, gde nas nekoliko poqshavamo da EDUQJEMO kolege! Neko tje pomisliti da znash o chemu prichas, i shta smo ondak uradili.... Frown
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

kelt
 joj gde je brat hamerles on je bio majka maraDragoljupe
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Scorpion Hunter

sheytan kaže:
^ Poshtovani koleza, molim Vas da mi se za detalje obratite na PP, ili nekim droogim savremenim vidom komunikazzije!

Fala!

Smeko

Scorpion, ti, koliko se setjam, reche da vishe nikad netjesh poonjeni metak u pushq??? Onda, molim te, nemoj nestroochne savete da iznosish ovde, gde nas nekoliko poqshavamo da EDUQJEMO kolege! Neko tje pomisliti da znash o chemu prichas, i shta smo ondak uradili.... Frown

Reko sam da u pusku nikad punjen metak ali sto je drugi punio NE MOJ PUNJEN tako sam napisao...
Reklo bi se da si vrlo strucan cim nisi procitao na kutiji baruta Zlatibor da za kalibar 12/70 32g sacme ide 2g baruta za kruzno zatvaranje.
NAPOMENA vazi za barut iz 70tih godina...
Seytane sto omalovazavas moj upis kad ocigledno nisi najbolje razumeo Confused ili si samo ofrlje procitao B) ili hoces da ispadnes pametan pa mi ponistavas tacne informacije Palica
Za svoj upis argumentujem slikom sa kutije baruta. Ako neko ne veruje poput Seytana

Kelt ja punim sa tim barutom i winchester kapislama jbg druge nema da se kupe radi bez problema. manje garavi cev nego nasa domaca fabricka municija prezadovoljan sam sa njim. samo mi se zalihe smanjile Cry pa moram da predjem na noviju seriju nju tek treba da isprobam..

kelt
 postovani kolega, o ovoj stvari je vrlo iscrpno pisano u proteklih 2000 i kusur upisa, verujem ja tebi da sve o tom `znas`, ali mora se primetiti da nas nekoliko budalasa koji smo kupili ili napravili opreme ohohohohooo ipak nekako imamo potrebu da neke stvari sirem auditorijumu pojasnimo i da ih na neke lose momente navreme upozorimo. kolega shejtan je u ovom poslu vec poduze i sa daleko vecim cinom i znanjem od mene, tako da sumnjam da on nezna sta pise na kutiji. No no no
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

DakiNS
 Nemoj tako Džavolčiču , inače bi nam bilo dosadno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,645,328 posete www.srbijalov.com