Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
DakiNS
 Lala kaže:
Ja mislim da bi vojvodjanski lovci dobrovoljno trebali da usvoje i prihvate da se ovima plati minimum 5000 dinara, samo da ne šalju ono što nazivaju svojim glasilom! Grin

Lalo pa to "glasilo" je pravi odraz LoSoVa, bruka i sramota. Žalosno je kada neko čitav život provede pošten a na kraju kada seda glava treba da bude najmudrija poblesavi i izbruka se da će mu se generacije posle njega stidetiLovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 1.400din na ime cega????

Sramota!!!

Lala
 Kažu u onom dopisu, da su LU prošle godine dobila GPGL i konkursnu dokumentaciju, osiguranje (100 din. po lovcu), i ono što se pretenciozno zove glasilo LSV.
Ako sam ja dobro informisan, za glasilo LSV se izdvajalo oko 300 dinara po lovcu, a za planska dokumenta koja je trebao da izradi Vojvodjanski lovac doo isto toliko ili nešto više.
Pretpostavimo jedno LU sa oko 200 članova. To LU je za glasilo LSV platilo godišnje 60 000 dinara za svoje lovce. To isto LU je za izradu planskih dokumenata platilo takodje oko 60 000 dinara, a od planskih dokumenata je dobilo GPGL, koji po tržišnim cenama košta, po mojim saznanjima, maksimalno oko 20 000 dinara. Lovnu osnovu to LU nije dobilo! Gde je razlika?
Sada se ponovo indirektno predlaže to plaćanje. Dakle?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 To se zove pljačka, da ne kažem krivično delo "Prevara", čl. 208. KZ RS i sada bi neka LU mogla da tuže LSV zbog plaćanja nečega što u opšte nisu dobili.

Jedna lepa i laka parnica za naknadu štete. Milina za advokate. Toliko jednostavno da se završi u par ročišta.

Ovo drugo je ozbiljnije.

"Prevara"

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,

kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,

kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom.

(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.

(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

slavaplana
 ovi su gori od LSS!!Zato se valjda i slazu !!!Beukovic i Popovic imaju puno zajednickih projekata ,interesa i taj spoj je samo za publiku prestavljen svadjama dok privatno oni lepo saradjuju!!!

Pazine sta ti radis u citavoj ovoj prici u koju si zalutao???

1.400din da nije mozda malo???

LSCS sve to i vise od toga za 300din!!!!!!!!!!!!!!!!

DakiNS

ficha007 kaže:
To se zove pljačka, da ne kažem krivično delo "Prevara", čl. 208. KZ RS i sada bi neka LU mogla da tuže LSV zbog plaćanja nečega što u opšte nisu dobili.

Jedna lepa i laka parnica za naknadu štete. Milina za advokate. Toliko jednostavno da se završi u par ročišta.

Ovo drugo je ozbiljnije.

"Prevara"

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,

kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,

kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom.

(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.

(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.

OPA DJURDJO

Mislim da bi ovo bio neslavan kraj za jednog do pre par meseci poštenog čoveka! A za neke naknada za izvršena nedela.Zatvor

Alo LoSoVi pa zar vas ni ovo neće opametiti?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Ma sve njih tako lepo boli q.rac......

Vide ljudi da država ne reaguje ni za gore stvari, pa zašto ne bi i oni malo uživali....
Tako i treba...a lovci samo neka ćute, i treba.... i neka plaćaju...ovceeee...

Nagradno pitanje :
Šta mislite koliko će LU uopšte odgovoriti na ovaj dopis?

Nagradno pitanje br.2 :
Koliko LU će imati neki drugi predlog?

OVCEEEEEEE!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Evodija
 DANAS U PODNE POSLE ČETIRI DANA STIGAO LOVOČUVAR NA POSAO.
šJEDI U DOMU I PIJUCKA KAVU.
Nego ŠEFE, poznajemo se 30 godina,znamo se dobro.
Baš me interesuje, KO JE ONU SLINAVU GUBU, poslao da me špijunira.
Zna se ko njemu komanduje. zna se koga on izveštava.
Ne sumnjam ja u svoje prijatelje, ali mi nešto ipak SMRDI.
Kome ovo nije jasno nemora da čita. Onaj kome je upućeno biće već IZVEŠTEN na vreme.

Sremac75
 I.....?

Reče li šta ima novo u Austriji?

Ima li nekih novih snimaka sa namigivanjem?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

Sremac75 kaže:
Nagradno pitanje :
Šta mislite koliko će LU uopšte odgovoriti na ovaj dopis?

Nagradno pitanje br.2 :
Koliko LU će imati neki drugi predlog?

Odluku o visini članarine donosi skupština LSV. Svejedno je da li LU odgovore ili ne odgovore, gospoda iz LSV će se i ovako i onako malo preznojavati kada budu na UO utvrdjivali predlog članarine. Šta ako lošim predlogom rasteraju ionako sludjeno članstvo, koje se još nije oporavilo od prošlogodišnje članarine, a evo već došlo vreme za nova plaćanja! Prazne su kase po LU, a prazni su i džepovi većine lovaca!
Osnovno pitanje je šta to savez nudi za članarinu?
Podsećam da su po ZODL (član 8.) ingerencije saveza: polaganje lovačkih ispita, ocena trofeja, obuka ocenjivača, staranje o trofejima, i predstavljanje lovaca u zemlji i inostranstvu. Lovački ispiti i ocene trofeja se ionako naplaćuju posebno, pa onda ostaje pitanje koliko košta/vredi predstavljanje lovaca?

Postoji tu i onaj subjektivni momenat tradicije, koji nije zanemarljiv, jer su mnoga LU dugogodišnji članovi saveza, koji su učestvovali u podizanju saveza, a bogami i u formiranju imovine saveza (pitanje imovine će, mislim, tek da dodje na red).
Inače, skupština LSV može na predlog delegata da uzme u razmatranje i neke druge projekcije članarine osim predloga UO LSV, koje bi mogle biti iznete i na samoj skupštini, a posle saznanja kakav će biti predlog UO LSV.
Nešto mi se 'javlja' da će redovna godišnja skupština biti extra zanimljiva, sa dosta pitanja i predloga (ne samo u vezi članarine), bez obzira što je moj uvaženi koleZa Sremac malo rezervisan i skeptičan po tom pitanju. Možda se već radi na terenu, lobira se kod dosadašnjih delegata da se obezbedi neka podrška, ali 'ajd' videćemo.
Jel mogu da rezervišem jedno mesto, makar i stajanje, za skupštinu? Ne treba mi ni bečka šnicla 'slonovo uvo', ponesem ja jedan sendvič, ali baš imam volju da čujem šta će uvaženi lovački predstavnici-delegati da kažu, i šta će na to da odgovori rukovodstvo saveza. A u krajnjoj liniji, dovoljno će mi biti da vidim koliko će se delegata odazvati! Imajući u vidu relativno slabu posećenost proslave jubileja LSV, svašta je moguće.

Evodija
 Molim ko zna da mi pomogne.
Dali se za onih 15 000 dinara,koje je dao PSŠVP (Beuković) za nabavku uniforme lovočuvarima,može kupiti Čizme i kišna kabanica, ili MORA samo svečana uniforma.Confused
Da rešimo taj problem. HaHaHa

slavaplana
 Jaooo

Evodija
 Slavo druže, HVALA!!!Dragoljupe

Lala
 Kada su poslednji dogadjaji u vezi LSV (članarina itd.), a naročito kad je u pitanju 'krčedinski sindrom' i ponašanje pojedinih ljudi u vezi sa tim, imam samo sledeću molbu:
kada su lovci, a naročito forumaši lovci u pitanju, nemojte više da pokušavate da kršite zabranu prikazanu na slici!!!

slavaplana
 Respekt

Evodija
 PAŽINEEEE!!!
Ima li šanse da se 26.01.2013. vidimo u tvom "omiljenom" lovištu u Margiti. puc puc na "Margitska Lisica".Dobro ti voliš višeZeka . To je stvar ukusa. Nije skupo, 700 dinara, za tebe je DŽ.
Nije ti daleko,časkom preko Sečnja i Plandišta. Kuvar -u je ipak daleko, a nezgodno mu fabijom. Ona je angažovana oko izjašnjavanja LU (po tri tačke???).
Nemoj da izmisliš 25. januara neko putovanje, pa da bidne "službeno sprečen" ( Zatvor )
Ti si se uhvatio u Kolce pa sad tancaj. Nema napolje.No no no
Jel znaš onu poznatu Sremsku izreku:
NEĆE se Kuvar igrati svatova , a da on NEBUDE MLADOŽENJA. Tebi će samo ostati da vičeš Keec-Kume, izgore nam kesaaa.
Rekoše neko veče- avo najpre zaposli nezaposlene ruke.

Evodija
 PreCedniče,dobro jutro jesili stigao naKafa,jel tu i zamenik.
Vi ne krečite zgradu (ko LoSoVi), vi sebi prvo zidate,širite se polako.
Šta je ovo, svi daju intervjue po novinama a vi Chut.
A, reče Marko neki dan, LSS izlazi iz krize,novi statut pa IZBORI.
Kakve to veze ima sa vama. Za tri meseca preCedniče puniš 65 godina,i zna se peMzija (proveri).Tako je po zakonu.Confused
Vi i niste članovi LSS. Dali su članovi LSV, oni koji NE PLATE članarinu,JEL NISU. A ko je vama dvojici dao pravo da NEPLATITE članarinu LSS već da pare vratite udruženjima. Brižni domaćini.
Zašto se regionalni savezi ne odreknu svog dela članarine, i rade SVE što rade besplatno.ZATO što regione vode najbliži saradnici Zorana Živojinovića, pa da se ta stvar nikad ne reši nego da se zabašuri. Šta ste već pomislili ala ovaj brani ZDrP-a. Ima on svoju odgovornost, ali je vaša mnogo veća.A nekako mi se tiho provlačite.
Novogodišnji i Božićni praznici,pa lovci oladili malo rad u udruženjima, a vi iskoristili pa vratili pare,što NISTE vratili članarinu LSV-a, nego 900 000 hiljada na ćevape (malo i u Futog),pa zahtev, oćetel osiguranje,novine i lisca. U 90% udruženja neće ni pročitati, nego će vas precednik nazvati i pitati šta da odgovori. Ako odgovori dobro sledi "nagradica".
Milanče moj, ja još nisam čuo da te neko,poštuje,hvali i ceni ni u tvom LU "LUG", ni u LSV, ni u LSS, pa ni u CIC-u.pa se nisam zabrinuo za tebe RUKOVODIOCA. A ti čuo da mene nevolu dvojica "PLJAČKAŠA VOjVOANSKIH LOVIŠTA" pa si se dao u brigu.
Ne treba da zoveš, ima jedna GUBA, koja redovno skida moje upise i čita UO LU, tako da su informisani.
Ala vam se NE IDE IZ LSV-a. Ala vam je dobroHaHaHa

Lala

Evodija kaže:
...pa zahtev, oćetel osiguranje,novine i lisca. U 90% udruženja neće ni pročitati, nego će vas precednik nazvati i pitati šta da odgovori. Ako odgovori dobro sledi "nagradica"....

Teško da će baš puno predsednika LU ovako da postupi, jerbo sada, koliko ja mogu da vidim, postoji i kontrateg - zahtev lovaca da se davanja iz njihovih džepova maksimalno redukuju! Tim pre što je situacija u mnogim lovištima poprilično loša, sa malo divljači.
Meni se ove godine u tri navrata desilo da sam tokom lova slušao lovce kako debelo gundjaju zbog plaćanja članarine, kad za to ne dobijaju mnogo.
Predsednik nekog LU koji bi napamet prihvatio da plaća sve što mu sugerišu iz saveza, bi rizikovao da sebe dovede u situaciju da ga lovci u njegovom LU 'priupitaju za zdravlje'.

I samo još jedna sugestija: poštovanje se ne dobija položajem ili funkcijom, nego pre svega delima.

Sve ostalo što je Evodija napisao, podržavam, jer mislim da je vrlo blizu istini, to vam kažem ja, čuveni 'krivolovac' iz podunavskih lovišta! Pitajte lovočuvara M.G. i upravnika lovišta M.K.! Grin

P.S.
Ako mi ikada dodje do ruku neka blanko potpisana dozvola za lov, obećavam da ću u rubrici 'vrsta divljači' upisati da se lovi žirafa, gnu i zebra. A možda i upišem 'Kengur', pa pozovem Temudjina u goste! Grin
Neki upravnici lovišta su toliko sigurni u sebe i komotni da prosto štancuju blanko dozvole, čime dovode sebe u situaciju da im sutra neko 'smesti ježa u čakšire'. Pre ili kasnije, to će se i desiti.

Sremac75
 Ma lepo je njima sa njihovim poslušnim preCednicima!

I dokle god je tako ku(r)var je ne jedi!

A kada je Skupština?
PraviloPraviloPravilo
Palica

bogoljub
 P.S.
Ako mi ikada dodje do ruku neka blanko potpisana dozvola za lov, obećavam da ću u rubrici 'vrsta divljači' upisati da se lovi žirafa, gnu i zebra. A možda i upišem 'Kengur', pa pozovem Temudjina u goste! Grin
Neki upravnici lovišta su toliko sigurni u sebe i komotni da prosto štancuju blanko dozvole, čime dovode sebe u situaciju da im sutra neko 'smesti ježa u čakšire'. Pre ili kasnije, to će se i desiti.[/quote]

Pisali smo mi na dozvoli i Marka Kraljevića i Musu Kesadžiju i kojekakva imena koja nepostoje u 2010 godini i ništa nam niko nije zamerio.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,210,159 posete www.srbijalov.com