Iž-43
|
Podunavac |
Objavljen 24.01.2014. 22:10
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Mislim da se Rusi nebi sa ovim složili. Ali ima ovde majstora koji znaju bolje, pa možda neko da definitivan odgovor.
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 01.02.2014. 22:59
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
da vas pitam danas u jednoj lovackoj radnji nadjem iz 43 12/76 crna glava dva obarace tora samo ima promenljive cokove i uporedim je sa 12/7 isto iz 43 tezina ista samo da li su promenljivi cokovi dobar izbor i da li pomazu i kakvi su kod rusa
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 02.02.2014. 01:30
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
ништа им не фали
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 02.02.2014. 14:30
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Nove puske IZ43 i IZ27 poluproizvodi, kojih su pune radnje sirom Srbije. Sa nizom fabrickih gresaka i ostecenjima, sto ih uvoze "cenjeni" srpski trgovci u potpunosti zadovoljavaju barski lov iz camca, mogu da posluze kao vesla. Toliko su dobro uradjenje da nije zalost velati sa njima po vodi, ko voli takvu vrstu lova a nema motorni camac pomenuti modeli su idealan izbor...
Da se odmah ogradim!
Ovaj moj po malo cinican post se ne odnosi generalno na sve 43jke i 27ice, vec samo na ove sto imam prilike da vidim u prodavnicama sirom Srbije.
Nisam naisao na pusku pomenutih modela a da joj nisam nasao niz mana, na drvenariji i na gvozdjuriji.
Da li ovi nasi trgovci misle da smo mi ovce pa uvoze ono najgore ostaje misterija. |
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 03.02.2014. 13:05
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
Rus sa promenljivim cokovima je dobar izbor cena puske u kalibru 12/76 bez ejektora sa crnom glavom i dva obaraca u pitanju je iz 43 ima samo promenljive cokove cena je 42000 i kako mogu da posluze promenljivi cokovi na pusci sta dobijamo u cemu je njihova prednost
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 03.02.2014. 14:31
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Pavle, sinovce za 42000 dinara ova puska je daleko od pravog izbora .
Ako dodas samo jos par stotina evra na ovu sumu imaces da kupis daleko bolju pusku od ove ruske cuskije.
Sakupis polako lovu i pazaris kvalitetnu pusku, ne kupuje se puska svaki dan.
Ako je u pitanju besparica, za 200 evradi imas po oglasima skoro nove Zastavine M70 sa daleko boljom zavrsnom obradom i kvalitetnijom orahovom drvenarijom.  |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 03.02.2014. 15:30
|

Lovčina

|
za te pare ima da kupiš polovnu pušku da padneš na doope. te nove ruske puške su poluproizvod, kako ih ovede nazivaju. volim rusku tehniku,ali ovo NE VALJA!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
ZleBakeRodjaci |
Objavljen 03.02.2014. 16:37
|

Mlađi član

Upisa: 23
Pristupio: 03.06.2013. 20:34
|
Ljudi koji nemaju iz-43 ocigledno ne znaju o cemu pricaju...da je poluproizvod...xaxaax strasnoo...nek je ona i poluproizvod kad ovako fino radi.Kod mene je vec 6 godina i nisam primetio da je nesto losija od drigih pusaka...ta puska ima krace cevi od svih pusaka svoje klase i tipa ali joj to bas i ne smeta da pogadja i na daljinu...e sad "ukusi su razliciti" i ne vidim potrebe da ljudi koji ne vole polozare ostavljaju komentare.....
'"SVAKA PUSKA JE DOBRA NA SVOJ NACIN"
Za Pametnog Coveka I Komarac Muzika 
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 03.02.2014. 17:57
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
ScorpiJonu 
sseki75 
ZleBakeRodjaKU
ne vidim da je iko spomenuo "položare" već modele IŽ27 i IŽ43 a 27ca je BOKerica 
Ne možeš da napišeš "ocigledno ne znaju o cemu pricaju" jer kolege kojima si se tako obratio sigurno prilično više znaju o oružju uopšte pa i o lovačkom ...
A ti pošto loviš sa IŽ43 i za očekivati je da si "prezadovoljan" sa istom a da si probao neku bolju vrlo bi se razočarao u svoj izbor ... ali možda bi to samo čuvao u sebi 
Ako ti je izbor položara probaj ako imaš mogućnosti jednu IŽ54 ili IŽ26 ili možda Merkel Suhl 47 ili ... sve su to modeli dosta stariji od tvoje nove ruskinje pa ćeš uvideti ko ne zna o čemu priča. ;)
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
ZleBakeRodjaci |
Objavljen 03.02.2014. 18:12
|

Mlađi član

|
Posto ocigledno ti i nisi upucen sta je iz -43 uopste i nemam potrebe da sa tobom raspravljam o oruziju....a koliko ja znam o lovu i oruziju sacuvacu za sebe jer ti nisi merodavan da ocenis to......ja polozaru nosim zato sto sam voleo da je kupim a ne zato sto su bolje puske bile skuplje.......LOV JE STVAR LJUBAVI I IZBORA .....
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 03.02.2014. 18:35
|

Admin

|
ZliBakinRođo nastavi da me "upućuješ" jer si otkriJo svoj veliki potencijal i još veće svoje znanje 
Nadam se da će se uputiti i ssekir75 i ScorpionHunter ... da ne živU u neznanju i zabludi!
Živ biJo

|
|
|
|
ZleBakeRodjaci |
Objavljen 03.02.2014. 18:46
|

Mlađi član

|
Sarkazam nije nacin da se edukuju mladi lovci.....
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 03.02.2014. 19:01
|

Lovčina

|
рођаКУ, да теби чича шеки нешто објасни. и у гимназији и на факултету дипломирао сам на историји оружја. од малена сам се бактао са разним танџарама, кубурама, карабинима и сличним зезалицама. кроз руке сам протурио свашта, иако из много тога нисам пуцао из објективних разлога. елем, већ сам рекао да волим руску технику. носим тоз-34, што је, колико ја знам, руска пушка. у догледно време набавићу себи и тоз-63 јер волим петларе. иста фирма, дакле руска. носим руске сатове, возим руски мотор. немам ни један једини разлог да кудим нешто зато што је руско, што код понеких јесте случај. АЛИ, као што сам рекао за неке друге пушке да су превише нежне, тако и за иж-43 кажем да је ЦЕПАНКА!!! а то кажем из разлога што сам је пре пар месеци гледао у канони у ниш и нашао јој зилион мана. ако одбацимо естетику, која мени и није најважнији фактор код оружја (потражи моје постове у расправци око м48 па ћеш да се увериш и сам), највећа мана коју сам нашао јесу недорађени механички делови. коЊкретно, посекао сам прст вукући предњи обарач. знам ја да то није никакав посо да се среди, 5 минута турпијања, али прика, ти купујеш НОВУ пушку (или бар оно што би требало да буде пушка ). поред тога, сила окидања је била, да ти не причам. полуга за отварање исто претешко иде, пучка се тешко прелама. ајде нека и то буде због коЊзервације, али није. лоша обрада. предња површина цеви лепо има трагове тестере којом је сечена (на основној верзији иж-27 коју сам гледао у ловоспорту још је била и укриво исечена ). ником на памет није пало да је пусти 3 секунде на шајбну . кундак није кундак него тараба грђа него на м48 (ајде да то прескочимо, да кажемо да мени не лежи). брунинг имао неке штрафте, ко божемепрости америчка застава. е сад све то упоредим са мојим тоз-ом из '88, који је годинама вучен по пандурском подруму (у коме сам неки дан био и умазао се ко да сам радио генералку на трактор), а који је после чишћења заблистао као нов плавим брунингом. плаћен 200 јеврова. значи, нове руске пушке раде, то нико не спори, али за те паре могу да купим и заставин карабин и половну пушку бољу од ње, и да ми још остане пара за муницију и за карабин и за сачмару.
|
|
|
|
ZleBakeRodjaci |
Objavljen 03.02.2014. 21:14
|

Mlađi član

|
Evo da ti odgovorim posto si ti objasnio lepo sta ti smeta kod te puske.....Koristim je vec 6 godina u lovu kisa sneg sunce nebitno,e sad kundak jeste malo losije odradjen ali su druge stvari malo bolje odradjene nego kod nekih polozara...Naime nisanska sina se ne ravna sa glavom puske samim tim daje manju nisansku povrsinu i lakse nanosenje musice na divljac..Oko bruniranja ima zamerki jer je meko brunirana puska ali uz pametno odrzavanje bice kao nova ...Kod mene su glava puske i glava podkundaka fino odradjene tako da ne znam gde si ti uspeo da se iseces.....Inektori rade kao sat i ne glave kao kod nekih pusaka..Puska je laka lepo upada u rame laka je za nisanjenje ima kvalitetne cevi......Od polozara koje se kod m=nas mogu naci sigurno je kvalitetnija od Zastavinih a mozda i od nekih jos skupljih posto imam jednu MerkelSuhl 16 u posedu........
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 03.02.2014. 22:05
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Inektori? Meko brunirana?
Jedva chekam nastavak edukacije! Molim, nastavi, mladi kolega!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 03.02.2014. 23:11
|

Admin

|
Kvalitetnija od Merkel Suhl ?!
... moram priznati, ondaK stvarno nisam upućen!
Još je tema IŽ43 ili je neka druga u pitanju?

|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.02.2014. 23:15
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
E Cane Cane dožive i ti da učiš od mladjih moreee, bolje i ja da nešto pročitam o toj četrestrojki
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 03.02.2014. 23:19
|

Admin

|
ZleBakeRodjaci kaže:
Sarkazam nije nacin da se edukuju mladi lovci..... 
Sarkazam svakako nije način ali pošto si lovac 5 godina a loviš puškom IŽ43 6 godina, kako si naveo što na ovoj temi što u predstavljanju, ti bi trebao lepo da pitaš i da ispoštuješ tuđa mišljenja koliko god se ne slažu sa tvojim pa ako imaš argumente koji dokazuju da je tvoje mišljenje ... i tako kao mlad lovac da se edukuješ a ne ovako i na ovaj način kako ti ovde pišeš i "edukuješ" ...

PEZe
čovek se uči i "edukuje" dok je živ 
drago mi je što ću imati ovu priliku da se edukujem ... sigurno je neću propustiti a nemoj ni ti! ... i jedva čekam kao i tebra shey da se edukacija nastavi

|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.02.2014. 23:29
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Naravno Canise, učimo od mladjih, na mladjima svet ostaje
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 03.02.2014. 23:33
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Ko sme sad na vas administratore da krene... 
Uplašiste kolezu Rođake od lošu babu...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|