Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Iž-43

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Iž-43
Podunavac
 Mislim da se Rusi nebi sa ovim složili. Ali ima ovde majstora koji znaju bolje, pa možda neko da definitivan odgovor.
Tri prsta 2Kolce

pavlepavlaka
 da vas pitam danas u jednoj lovackoj radnji nadjem iz 43 12/76 crna glava dva obarace tora samo ima promenljive cokove i uporedim je sa 12/7 isto iz 43 tezina ista samo da li su promenljivi cokovi dobar izbor i da li pomazu i kakvi su kod rusa
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

ssekir75
 ништа им не фали
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Scorpion Hunter
 Nove puske IZ43 i IZ27 poluproizvodi, kojih su pune radnje sirom Srbije. Sa nizom fabrickih gresaka i ostecenjima, sto ih uvoze "cenjeni" srpski trgovci u potpunosti zadovoljavaju barski lov iz camca, mogu da posluze kao vesla. Toliko su dobro uradjenje da nije zalost velati sa njima po vodi, ko voli takvu vrstu lova a nema motorni camac pomenuti modeli su idealan izbor...

Da se odmah ogradim!
Ovaj moj po malo cinican post se ne odnosi generalno na sve 43jke i 27ice, vec samo na ove sto imam prilike da vidim u prodavnicama sirom Srbije.
Nisam naisao na pusku pomenutih modela a da joj nisam nasao niz mana, na drvenariji i na gvozdjuriji.
Da li ovi nasi trgovci misle da smo mi ovce pa uvoze ono najgore ostaje misterija.

pavlepavlaka
 Rus sa promenljivim cokovima je dobar izbor cena puske u kalibru 12/76 bez ejektora sa crnom glavom i dva obaraca u pitanju je iz 43 ima samo promenljive cokove cena je 42000 i kako mogu da posluze promenljivi cokovi na pusci sta dobijamo u cemu je njihova prednost
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

Scorpion Hunter
 Pavle, sinovce Stari za 42000 dinara ova puska je daleko od pravog izbora .
Ako dodas samo jos par stotina evra na ovu sumu imaces da kupis daleko bolju pusku od ove ruske cuskije.
Sakupis polako lovu i pazaris kvalitetnu pusku, ne kupuje se puska svaki dan.

Ako je u pitanju besparica, za 200 evradi imas po oglasima skoro nove Zastavine M70 sa daleko boljom zavrsnom obradom i kvalitetnijom orahovom drvenarijom. Odobreno

ssekir75
 za te pare ima da kupiš polovnu pušku da padneš na doope. te nove ruske puške su poluproizvod, kako ih ovede nazivaju. volim rusku tehniku,ali ovo NE VALJA!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

ZleBakeRodjaci
 Ljudi koji nemaju iz-43 ocigledno ne znaju o cemu pricaju...da je poluproizvod...xaxaax strasnoo...nek je ona i poluproizvod kad ovako fino radi.Kod mene je vec 6 godina i nisam primetio da je nesto losija od drigih pusaka...ta puska ima krace cevi od svih pusaka svoje klase i tipa ali joj to bas i ne smeta da pogadja i na daljinu...e sad "ukusi su razliciti" i ne vidim potrebe da ljudi koji ne vole polozare ostavljaju komentare.....
'"SVAKA PUSKA JE DOBRA NA SVOJ NACIN"
Za Pametnog Coveka I Komarac MuzikaHarmonika

canis aureus
 ScorpiJonu Odobreno
sseki75 Bravo 2

ZleBakeRodjaKU
ne vidim da je iko spomenuo "položare" već modele IŽ27 i IŽ43 a 27ca je BOKerica Stari
Ne možeš da napišeš "ocigledno ne znaju o cemu pricaju" jer kolege kojima si se tako obratio sigurno prilično više znaju o oružju uopšte pa i o lovačkom ...
A ti pošto loviš sa IŽ43 i za očekivati je da si "prezadovoljan" sa istom a da si probao neku bolju vrlo bi se razočarao u svoj izbor ... ali možda bi to samo čuvao u sebi Confused
Ako ti je izbor položara probaj ako imaš mogućnosti jednu IŽ54 ili IŽ26 ili možda Merkel Suhl 47 ili ... sve su to modeli dosta stariji od tvoje nove ruskinje pa ćeš uvideti ko ne zna o čemu priča. ;)
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ZleBakeRodjaci
 Posto ocigledno ti i nisi upucen sta je iz -43 uopste i nemam potrebe da sa tobom raspravljam o oruziju....a koliko ja znam o lovu i oruziju sacuvacu za sebe jer ti nisi merodavan da ocenis to......ja polozaru nosim zato sto sam voleo da je kupim a ne zato sto su bolje puske bile skuplje.......LOV JE STVAR LJUBAVI I IZBORA .....

canis aureus
 ZliBakinRođo nastavi da me "upućuješ" jer si otkriJo svoj veliki potencijal i još veće svoje znanje Grin
Nadam se da će se uputiti i ssekir75 i ScorpionHunter ... da ne živU u neznanju i zabludi!
Živ biJo iveli 3
Dim

ZleBakeRodjaci
 Sarkazam nije nacin da se edukuju mladi lovci.....Odobreno

ssekir75
 рођаКУ, да теби чича шеки нешто објасни. и у гимназији и на факултету дипломирао сам на историји оружја. од малена сам се бактао са разним танџарама, кубурама, карабинима и сличним зезалицама. кроз руке сам протурио свашта, иако из много тога нисам пуцао из објективних разлога. елем, већ сам рекао да волим руску технику. носим тоз-34, што је, колико ја знам, руска пушка. у догледно време набавићу себи и тоз-63 јер волим петларе. иста фирма, дакле руска. носим руске сатове, возим руски мотор. немам ни један једини разлог да кудим нешто зато што је руско, што код понеких јесте случај. АЛИ, као што сам рекао за неке друге пушке да су превише нежне, тако и за иж-43 кажем да је ЦЕПАНКА!!! а то кажем из разлога што сам је пре пар месеци гледао у канони у ниш и нашао јој зилион мана. ако одбацимо естетику, која мени и није најважнији фактор код оружја (потражи моје постове у расправци око м48 па ћеш да се увериш и сам), највећа мана коју сам нашао јесу недорађени механички делови. коЊкретно, посекао сам прст вукући предњи обарач. знам ја да то није никакав посо да се среди, 5 минута турпијања, али прика, ти купујеш НОВУ пушку (или бар оно што би требало да буде пушкаConfused). поред тога, сила окидања је била, да ти не причам. полуга за отварање исто претешко иде, пучка се тешко прелама. ајде нека и то буде због коЊзервације, али није. лоша обрада. предња површина цеви лепо има трагове тестере којом је сечена (на основној верзији иж-27 коју сам гледао у ловоспорту још је била и укриво исечена Glavu o zid). ником на памет није пало да је пусти 3 секунде на шајбну Glavu o zid. кундак није кундак него тараба грђа него на м48 (ајде да то прескочимо, да кажемо да мени не лежи). брунинг имао неке штрафте, ко божемепрости америчка застава. е сад све то упоредим са мојим тоз-ом из '88, који је годинама вучен по пандурском подруму (у коме сам неки дан био и умазао се ко да сам радио генералку на трактор), а који је после чишћења заблистао као нов плавим брунингом. плаћен 200 јеврова. значи, нове руске пушке раде, то нико не спори, али за те паре могу да купим и заставин карабин и половну пушку бољу од ње, и да ми још остане пара за муницију и за карабин и за сачмару.

ZleBakeRodjaci
 Evo da ti odgovorim posto si ti objasnio lepo sta ti smeta kod te puske.....Koristim je vec 6 godina u lovu kisa sneg sunce nebitno,e sad kundak jeste malo losije odradjen ali su druge stvari malo bolje odradjene nego kod nekih polozara...Naime nisanska sina se ne ravna sa glavom puske samim tim daje manju nisansku povrsinu i lakse nanosenje musice na divljac..Oko bruniranja ima zamerki jer je meko brunirana puska ali uz pametno odrzavanje bice kao nova ...Kod mene su glava puske i glava podkundaka fino odradjene tako da ne znam gde si ti uspeo da se iseces.....Inektori rade kao sat i ne glave kao kod nekih pusaka..Puska je laka lepo upada u rame laka je za nisanjenje ima kvalitetne cevi......Od polozara koje se kod m=nas mogu naci sigurno je kvalitetnija od Zastavinih a mozda i od nekih jos skupljih posto imam jednu MerkelSuhl 16 u posedu........

sheytan
 Inektori? Meko brunirana?

Jedva chekam nastavak edukacije! Molim, nastavi, mladi kolega! Bravo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 Kvalitetnija od Merkel Suhl ?!
... moram priznati, ondaK stvarno nisam upućen!

Još je tema IŽ43 ili je neka druga u pitanju?
Dim

PEZ
 E Cane Cane dožive i ti da učiš od mladjih HaHaHa moreee, bolje i ja da nešto pročitam o toj četrestrojki
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

canis aureus

ZleBakeRodjaci kaže:
Sarkazam nije nacin da se edukuju mladi lovci.....Odobreno

Sarkazam svakako nije način ali pošto si lovac 5 godina a loviš puškom IŽ43 6 godina, kako si naveo što na ovoj temi što u predstavljanju, ti bi trebao lepo da pitaš i da ispoštuješ tuđa mišljenja koliko god se ne slažu sa tvojim pa ako imaš argumente koji dokazuju da je tvoje mišljenje ... i tako kao mlad lovac da se edukuješ a ne ovako i na ovaj način kako ti ovde pišeš i "edukuješ" ...
iveli 3

PEZe
čovek se uči i "edukuje" dok je živ Confused
drago mi je što ću imati ovu priliku da se edukujem ... sigurno je neću propustiti a nemoj ni ti! ... i jedva čekam kao i tebra shey da se edukacija nastavi Hoemo jo
Dim

PEZ
 Naravno Canise, učimo od mladjih, na mladjima svet ostaje Hoemo jo
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Ko sme sad na vas administratore da krene... HaHaHa
Uplašiste kolezu Rođake od lošu babu... Palica
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,434 posete www.srbijalov.com