Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Puške sačmarice, češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Puške sačmarice, češke proizvodnje
MMilos
 Bio sam spreman ja da odem do subotice jos u subotu, ali me je on zamolio da kupovinu odlozimo za kraj sezone da bi imao cime da lovi... i citiram "puska je tvoja i nikome je drugome necu prodati".
i jbga...
Malopre salje ama i kaze "cocek mi daje 40eur vise dosao bi u pobedeljak, dacu je tebi za toliko ako hoces"... i ja kazem necu.
Mada, kakav je karakter ne bi me cudilo da joj nesto fali...ko zna sta je sve slagao.

DakiNS
 Čovek je bez obraza i bolje što nisi od njega pazario ,pošto se od takvog lika svašta može očekivati. Čak mislim da je 90% njegove priče laž. Imaju tipovi što svašta valjaju po oglasima i najčešće stave sliku nečega što je najpoželjnije po nekoj minimalnoj ceni , kada ga nazoveš odgovor je najčešće da je to prodato ali će ti zato ponuditi gomilu nepotrebnih stvari.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kimi
 Zna li neko koliko je teška puška super brno sa sačmenim cevima u kalibru 12/70?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

MMilos
 Oko 3.6 kg.
Ima neka na prodaju? Smile

kimi

MMilos kaže:
Oko 3.6 kg.
Ima neka na prodaju? Smile

Ne znam druže, malo sam gledao po netu i učinilo mi se da je "tenk" pa me zanimalo koliko je teška.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

AJDUK

mrwa22250 kaže:
Danas se u ovoj sprdnji od drzave na rec pljuje i za mnogo manje,pa cak i za dzabe.ika

Lepo receno Odobreno

MMilos
 Kolege, zna li ko šta o Brno 501 seriji pušaka?

Čuo sam (od jednog eminentnog poznavaoca oružja sa foruma Smile ) da nisu nešto kvalitetne, pa rekoh da se raspitam još malo, jer su jako lepe, a i na oglasu se pojavila jedna 501.6 sa selektivnom obaračom, mobil čokovima, ejektorima, čudima moderne meKanike Smile

sheytan
 A po chemu ti je ona bolja od ZH??? Jedino shto je lepsha... ZH ti radi OK, imash dva obaracha, od kojih jedan radi kao da je jedini Grin , obe su nehromisane, i obe nisu bash najbolje sveCke pooshke... Confused

Vidim, pishesh da je sa mobil-chokovima??? To su pushke od pre dvadesetak godina, da nisi mozda pogreshio? Oglas sam negde video, ali se ne setjam tog detalja...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

MMilos
 Tako čovek napisao, i meni beše čudno...Nigde nisam našao da taj model ima mobil čoci, sem kod njega u oglasu.

Eve:

"prodajem bokericu Brno M-501, kalibar 12, jedna selektivna obaraca, promenljivi cokovi, bela glava, automatska kocnica, ejektori.
Cena je fiksna, licima sa dozvolom!"

Pa ne znam da l je bolja, zato se i raspitujem... Smile
Znam samo da je lepša, izgleda mi manje kabasta (možda i lakša, nisam našao podatak o težini)...čak malo liči na žabarq Smile

sheytan
 Mozda su promenljivi tako shto mozesh da birash osh pucash polu ili poon chok, promenom redosleda opaljenja cevi... Smeko

Drugo, mozda je lik neshto boodzio??? Ako jeste, to je jaaaako opasno, po meni!

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

MMilos

sheytan kaže:
Mozda su promenljivi tako shto mozesh da birash osh pucash polu ili poon chok, promenom redosleda opaljenja cevi... Smeko

Vrlo mogućo! Smeko

Svuda piše da su cevi 70cm i da su standardne lovaće - 1/2 i 1/1.
Jako je zanimljiv položaj selekcije, ispod obarača ima neka poluga (valjda je za to).

Nevezano za ovo, misliš da može da se "nabudže" čokovi?!
Mada, i ja pitam gluposti...Srbija - zemlja mogućnosti Grin

sheytan
 Neki su me ubedjivali da moze, lichno sam i video na poluautomatu, ali mislim da je na dvocevkama apsolutno suludo i poqshati! Shock

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

krilas
 Kolega i imenjace, ako nije tajna a na kojoj si pusci video to"budzenje" cokova?
Siroma

sheytan
 Nebitno koja je. izgleda kao produzetak cevi... Mislim da je navoj rezan spolja, ali nemoj me drzati za rech... Chim sam je video, odmah sam se sklonio! Grin

Mislim da moze tako na svaq poluautomatsq, ali uopshte joj ne bih verovao... Shock

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

krilas
 Ako se ne varam, ranije (nesecam se da li 2014 ili 13.) 270 win je pisao na tu temu, da je tako nesto radjeno, tj da je na jednoj MC 21 12/70 sa punim fiksnim cokom, cev prvo skracena pa posle je "nabudzen" navoj (e tu neznam da li se radi o spoljnom ili unutrasnjem) za menjanje cokova, i kaze da to radi ! Ja sam jos onda trazio da pokaze neku foto od te puske i da mi kaze ko je izvrsio te radove, kao da li puska funkcionise bez problema, ali od tada vise nema vesti, danas sam saznao od kolege Daki-ja ( inace adm) da je on banovan. Ali mene interesuje bilo koja informacija o napred navedenoj "operaciji"!Novine
Siroma

MMilos
 Elem...nazvah majstor Mitketa iz Trofeja i covek kaze da serija 501 i nije bas najsrecnija i da se kvari. Pogotovo ova sa jednim obaracem koja je na oglasu. Isprica mi nesto o napinjanju zludaraca o losim izvlakacima i o selektoru koji uglavnom ne valja.
Verzija sa dva obaraca i nekako ali sa jednim je za zaobici...
Kaze da ima uednu iz Vrbasa koju ne moze da popravi, tj stalno se javlja problem sa selekcijom a jedan ejektor ne radi vec neko vreme...

AcaNik
 Ако ти је Митке рекао да то не ваља, буди сигуран да не ваља!!! Не би ме изненадило, знајући њега и да има да ти покаже пар комада да видиш у чему је проблем ;)
Видиш њега би могао да питаш јер може да се убаци чок ;)

neno1971
 Kolege imam jedan problem koji se ne odnosi direktno na pusku vec na grivnu na cevi. Posedujem IZ 18 Sporting verziju sa jednom cevi, ali posto je nosim i u lov odlucio sam se da postavim remnik. Posto se radi o jednocevki preporucili su mi grivne Uncle Mike, sto sam ja i uradio i ugradio. Nakon nekoliko izlazaka primetio sam da prednja grivna odnosno polumeseci setaju, zanima me na koji nacin bih mogao da fiksiram polumesece. Da li postoji neki lepak ili ti neki nacin, lemljenja, varenja ili ti nesto slicno. Hvala unapredOdobreno
nebojsa savkovic

PEZ
 Komplikovano.
Lepljenje - ne znam kolko je pouzdano
Lemljenje- klasično lemljenje kalajem mislim da takođe ne pije vodu
Hartletovanje- mislim da je izvodljivo s tim što bi to trebao odraditi neko ko je vičan tom poslu u supronom može biti više štete nego koristi
Varenje- zavisi da li se radi CO2 ili klasičnim Elektro aparatom Smean - ova varijanta tek ne dolazi u obzir -NIKAKO

Na kraju šta preostaje, puškicu pod mišku pa u lov (nije ona toliko teška da bi joj trebao remnik). Dobar pogled!
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

AcaNik
 Ако је та гривна као што је носач лампе онда ставиш гуму испод и стегнеш Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 89 29.12.2014. 11:35
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,611 posete www.srbijalov.com