Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
marlin

avast kaže:
Kolega marlin takve nisane stelujuce kao na snimku imas u magnumu i cena im je 6660din.

http://www.magnum...o=Pretraga

Zahvaljujem kolega... Odobreno

steva

Tomash kaže:

marlin kaže:

avast kaže:
Ovakvi nisani su na pusci i njihove unutrasnje mere su 7mm.
i56.tinypic.com/2cyh8nr.jpg

Ja sam poručio iz USA ove nišane,koji su na slici imali vijke sa strana i imali su mogućnosti podešavanja,međutim poslaše mi isti model ali sa magnetom i konusastim nalijeganjem na šinu,koja omogućava da se nemože skinuti sa šine nego se navlači na šinu,i da stvar još bude gora poslaše mi širinu nalijeganja preko 7mm a kod mene na 153 6mm.Platio sam ih 31dolar.Kada sam ponovo ušao na sajt da vidim dal se ja nisam zezno kad ono tamo nemaaa,ni slike niti bilo kakvog traga oko proizvoda.....
A ti nišani što sam ih poručivao i gledao koštali su oko 60 i kusur dolara,ja se zapitao...reko sigurno je novogodišnji popust što i jesam u to vrijeme naručivao....Angry

http://www.youtub...6q2TV7k1OM

Isti su ovi nišani što sam želio da imam,samo su imali podešavanje i nešto malo skuplji......ika

Za ovakve (dvodelne) nišane potrebna je prava šina, sa krivim šinama je bolje bez ovog nišana.
Pozdrav kolege!ovako nesto ja trazim za moju mp 153,stelujuci.S tim sto na mojoj postoji sina sa lastinim repom,za montazu nekog nisana.I mnogi govore da su se ti TRUGLO nisani jako lose pokazali,ali ja vise volim da vidim metu golim okom nego kroz neki reddot,aimpoint..ali svaka cast!da NE SKRECEMO SA TEME,POZDRAV!
stevan

270
 Juče iskoristio lep dan da malo probam jedan MP 155.
U suštini puška lepo funkcioniše sa svim gramažama, okidanje i kočnica rade bolje nego na MP 153 a trzaj je neznatno jači mada se lepo kontroliše!
Šina je prava i dobro ratifikovana sa sačmenim snopom!
Kundak je dosta dugačak pa je meni koji imam 190cm na granici da bude predugačak ali ne smeta puno!
Završna obrada unutrašnjih hromiranih delova i zatvarača podnošljiva ali brun cevi i obrada unutrašnjosti glave (sanduka) lošija od MP 153.
Balans i ergonomija je bolja nego kod MP 153 ali ipak dosta zaostaje za drugim proizvođačima.
Trajnost i izdržljivost će tek da pokaže, nadam se da će biti približna staroj verziji a u slučaju da ne bude bar su delovi i opravke za ovu pušku daleko niže cene nego za druge strane PA.
Nadam se da će uvoznici imati sluha pa da ponude i samu pušku sa cevima raznih dužina a i nabavku rezervnih cevi koje na ovom modelu ne moraju da se dodatno upasuju! Sa na primer dve cevi od 61cm i 71 cm bila bi prilagođena za sve lovne situacije a opet jeftinija od naj jeftinijih stranih PA sa jednom cevi!!!
Ipak kao radna puška za čamac, zimski lov barske divljači i štetočina, kao i druge vrste lovova gde ne može da se previše pazi na oružije je sasvim u redu! Odobreno
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

DakiNS
 Šina je prava i dobro ratifikovana sa sačmenim snopom!

Kolega šta si pod ovim mislio?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

270
 Daki ko je koristio 153-ojku shvatio je!Grin
Znači da je šina prava i pravo zaletovana po sredini cevi tako da sredina sačmenog snopa po vertikali pada tačno na pravac nišanjenja preko šine!!!

DakiNS
 Kolega a šta znači onda rektifikacijaConfused

270
 Kolega Daki, sačmeni snop osim što po vertikali mora da pada na sredinu pružanja šine on ima određena odstupanja i po horizontali.
Ovo zavisi od same šine, oblika kundaka, načina držanja puške...ali šina je jedan od bitnih činilaca odnosno njen ugao po horizontali.
Sačmarica sa dobrom šinom i koja nam dobro leže dimenzijama kundaka trebala bi da sačmeni snop smešta tako da od tačke nišanjenja 1/3 bude ispod a 2/3 iznad ove tačke nišanjenja.
Zato šina ima hoprizontalni nagib koji ako nije dobro određen plus ako nam još kundak ne leži dobro rezultira podbačajem ili prebačajem sačmenog snopa od mesta nišanjenja.
Nadam se da sam sad bio jasniji!

DakiNS
 Kolega ne žesti se znam ja dobro o čemu pišeš samo si upotrebio pogrešnu reč.iveli

270
 Ma ne žestim se, lakše mi bilo da kažem ratifikovana (trebalo retifikovana), shvatiće ljudi, nego da pišem ovoliko.
Al eto ti me natera da sve ispišem. Grin

DakiNS

270 kaže:
Ma ne žestim se, lakše mi bilo da kažem ratifikovana, shvatiće ljudi, nego da pišem ovoliko.
Al eto ti me natera da sve ispišem. Grin

Upravo si tu i pogrešio jer prava reč je rektifikovana. Ali drago mi je da si izuzetno lepo dao objašnjenje što će pomoći i edukovati kolege koji to nisu znali.Bravo 2

steva
 Pozdrav kolege!Ja bih samo da pitam u vezi mp 155,jel izasla u pvc varijanti i 89?Hvala unapred...
stevan

rokvic
 jeste izasla je ..... Magnum jagodina.. je ima.. cena koliko se secam nesto preko 6000 din....

steva
 hvala rokvic,da u magnumu je 64000 din,malo nesto preko 60000 srbijalov .Ali posluzice jos moja 153.Ziveli...
stevan

avast
 U magnumu mp 155 polimer 12/76 je 60000din a 12/89 je 64000din.
i50.tinypic.com/2r7ol1c.jpg

Bigman86
 Da li neko zna, gde moze da se nabavi reducir magacina za Baikal MP155?
Verovatno bi odgovarao i onaj od 153-jke. Po prodavnica kazu da su 153-jke stizale sa reducirima i da su tako prodavane ali da ih u slobodnoj prodaji nemaju.
Posto ja uz 155-icu nisam dobio reducir, a hteo bih da ga imam jel moze neko da me uputi gde da nabavim?

PEZ
 Kontaktiraj "Snajper" u BG oni su generalni zastupnici IZ-a...
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

DakiNS
 Ma kupi na pijaci vešalicu i eto reducira

mrwa22250
 posto su malobrojni oni koji nisu izvadili reducir iz 153-ki pitaj nekoga od njihSmile
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

sheytan
 ^ Tj., treba probati, vrlo mogutje da odgovara! A moze se napravi jaaaako prosto, i ne mora bash da bude savrsheno verna kopija! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele
 Ja sam 153-jku kupio s' reducirom, ali u kutiji, a ne u magacinu Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,967 posete www.srbijalov.com