Borba protiv KRIVOLOVA!
|
Lovac Stari |
Objavljen 26.03.2014. 10:46
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Slican slucaj u BiH (RS), u rutinskoj kontroli saobracaja, Plavci zaustavljaju tipa koji u gepeku ima pusku i dve Srne lepo istrandzirane i upakovane.
Sprovode ga do stanice ali prave veliku gresku!
Neoduzimaju mu mobilni, ovaj to obilato koristi, poziva advokata i druge veze.
U Policiji daje izjavu da je pronasao Srne kako sredjene visu okacene na granu drveta.
I sta mislite dali ce moci da mu dokazu i da ga osude, malo morgen. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 27.03.2014. 07:29
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
јел и ово криволов?
http://www.kurir-...ak-1294153 |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 27.03.2014. 08:15
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
У покушају!!!
...или неуспешан!!!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
alekslovac |
Objavljen 27.03.2014. 09:29
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 07.03.2014. 06:10
|
Sremac75 kaže:
У покушају!!!
...или неуспешан!!!
Krivolov je najveće zlo našeg lovstva. Krivolovci mnogo lakše mogu biti kažnjeni po Zakonu o oružju i municiji, a najveća kazna je oduzimanje oružja od takvih. Ako se oni sete da, kao u ovom slučaju ponesu nelegalno oružje, za to je zaprećena čak i kazna zatvora. Sve je super osmišljeno, sam još da se i sprovodi.
al
|
|
|
|
alekslovac |
Objavljen 27.03.2014. 09:49
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 07.03.2014. 06:10
|
Lovac Stari kaže:
Slican slucaj u BiH (RS), u rutinskoj kontroli saobracaja, Plavci zaustavljaju tipa koji u gepeku ima pusku i dve Srne lepo istrandzirane i upakovane.
Sprovode ga do stanice ali prave veliku gresku!
Neoduzimaju mu mobilni, ovaj to obilato koristi, poziva advokata i druge veze.
U Policiji daje izjavu da je pronasao Srne kako sredjene visu okacene na granu drveta.
I sta mislite dali ce moci da mu dokazu i da ga osude, malo morgen.
Sve se može kad se hoće. Odvede ih na mesto gde su bile okačene. Tehničari tamo odrade posao, zatim ispitaju pušku i dr. Kod krivičnih dela, samo treba brzo i adekvatno reagovati.
al
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 27.03.2014. 23:11
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
није. ово је недозвољено поседовање оружја и муниције, и зато се и терете. пошто је оружје било у колима могу да их терете и за трговину оружјем.
управо ово је највећи проблем на који ја стално указујем. одузимање легалног оружја НЕЋЕ спречити неког да и даље иде у криволов јер је нелегалног оружја у србији јако много. ови су ухваћени, али колико их је прошло (и тек ће да пролази)?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 28.03.2014. 05:45
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Zakon izgleda smatra da se samo lovci sa legalnim oružjem bave krivolovom, a i ostalim vrstama zloupotrebe legalnog oružja. Zato se legalno oružje oduzima jednostavno i po kratkom postupku i za najmanju sitnicu. Ispada da su oni koji imaju ilegalno oružje pametniji i da bolje prolaze.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 28.03.2014. 15:59
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
нажалост тако је, друже подунавац. коментар типа "легално је за државу, нелегално за мене". а наши вајни законодавци се све више труде да то стање још и појачају, без обзира што је % кривичних дела са употребом легалног оружја јако мали. ово јесте стари чланак, и можда је овде већ постављан, али показује нашу реалност пред којом се забија глава у песак
http://www.novost...uzana-sila
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Vuja |
Objavljen 28.05.2014. 11:50
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 15.07.2011. 14:55
|
Nisam znao gde da postavim ovo pitanje pa reko hajde ovde ću.
Da li neko zna da li lovočuvar po završenoj smeni službeno oružije treba da ostavi u prostorijama lovačkog udruženja ili može da nosi kući? |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 28.05.2014. 23:34
|

Admin

|
Trebalo bi da se ostavi u prostorijama LU!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Vuja |
Objavljen 29.05.2014. 17:05
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 15.07.2011. 14:55
|
A po tome LU treba onda da ima sef za oružije. Pitam sve ovo jer se ubeđujem sa upravnikom udruženja pa želim da znam. Hvala |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.05.2014. 18:38
|

Admin

|
Сретно!

|
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 30.05.2014. 22:29
|

Stari član

Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
Vuja kaže:
A po tome LU treba onda da ima sef za oružije. Pitam sve ovo jer se ubeđujem sa upravnikom udruženja pa želim da znam. Hvala
Jednostavno nema ubedjivanja-Zakon kaze da mora u ``sefu`` i u prostorijama LU.Video sam kod druga neki sef kupljen na vojnom otpadu (ogroman kao da je iz Svajcarske banke Kupljen za neki manji iznos.. Kod drugih je bio izradjen kod bravara ( pocinkovani lim, stiropor izmedju zida i sefa...zbog vlage) U neka LU koriste vitrine od iverice ili punog drveta pod kljucem ...
Zvuci neverovatno, ali svi se nekako ubedjujemo sa u pravnicima (unosenje divljaci, fazana, zeca, izgradnja fazanerije..(``ne isplati se kazu``i ...da ne nabraja covek |
|
|
|
pescarac |
Objavljen 21.09.2015. 16:51
|

Član

Upisa: 83
Pristupio: 27.08.2009. 22:49
|
http://pancevo.mo...ti/hronika
A da ne bude da je policija sve odradila, mogu da kažem da je ovo bila klasična dobro organizovana akcija od strane svih činioca. naime
lovci sekcije Dubovac iz LU Kovin su krivolov prijavili stručnoj službi i do dolaska iste blokirali put za izlazak iz lovišta,
stručna i lovočuvarska služba su se na terenu stvorili za dvadeset minuta, a u medjuvremenu su pozvali lovnog inspektora i policiju. Svi zajedno su zaustavili krivolov i time sprečili dalje UBIJANJE poljskih ševa.
Napominjem da se radi o Italijanima turistima koji su dva dana legalno lovili prepelice i posle tog legalnog lova sutradan nastavili da krivolove u drugom lovnom reviru.
Ovo je očigledan primer da su sami lovci najbolji zaštitnici divljači u svojim lovištima i da u većini slučajeva razna društva za zaštitu ptica i životinja zbog malog broja krivolovaca okrivljuju većinu poštenih lovaca koji se domaćinski odnose sa divljači |
|
|
|
lovacsajuga |
Objavljen 21.09.2015. 21:38
|

Član

Upisa: 86
Pristupio: 23.01.2013. 11:53
|
pescarac kaže:
A da ne bude da je policija sve odradila, mogu da kažem da je ovo bila klasična dobro organizovana akcija od strane svih činioca. naime
lovci sekcije Dubovac iz LU Kovin su krivolov prijavili stručnoj službi i do dolaska iste blokirali put za izlazak iz lovišta,
stručna i lovočuvarska služba su se na terenu stvorili za dvadeset minuta, a u medjuvremenu su pozvali lovnog inspektora i policiju. Svi zajedno su zaustavili krivolov i time sprečili dalje UBIJANJE poljskih ševa.
Napominjem da se radi o Italijanima turistima koji su dva dana legalno lovili prepelice i posle tog legalnog lova sutradan nastavili da krivolove u drugom lovnom reviru.
Ovo je očigledan primer da su sami lovci najbolji zaštitnici divljači u svojim lovištima i da u većini slučajeva razna društva za zaštitu ptica i životinja zbog malog broja krivolovaca okrivljuju većinu poštenih lovaca koji se domaćinski odnose sa divljači
Odlican primer akcije lovaca!! Korisno je da iz ovog primera i "zeleni" izvuku neku pouku,a ne da uvek napadaju lovce i generalizuju i sve krivolovce trpaju u isti koš sa poštenim lovcima..
Interesantno je hoće li se ispostaviti da je u događaj uključen i neko od "domaćih"(uvek nekako ima onih koji bi za novac prodali i rođenu majku),ili su ovi predstavnici "evropskog krema lovaca" to učinili sami..
Dejan
|
|
|
|
pescarac |
Objavljen 22.09.2015. 10:12
|

Član

Upisa: 83
Pristupio: 27.08.2009. 22:49
|
lovacsajuga kaže:
Odlican primer akcije lovaca!! Korisno je da iz ovog primera i "zeleni" izvuku neku pouku,a ne da uvek napadaju lovce i generalizuju i sve krivolovce trpaju u isti koš sa poštenim lovcima..
Interesantno je hoće li se ispostaviti da je u događaj uključen i neko od "domaćih"(uvek nekako ima onih koji bi za novac prodali i rođenu majku),ili su ovi predstavnici "evropskog krema lovaca" to učinili sami..
Pa nekako kombinovano.
Radi se o Italijanskom državljaninu koji ima kuću u selu Dubovac i fabriku u blizini u kojoj zapošljava stotinak radnika
(nije u pitanju gospodin Sartori) i koji se tu ponašao kao da je lovište, ne mogu reći njegovo jer bi se drugačije ponašao, ali mogu reći društveno pa se ponašao kako je hteo. Znači domaći italijan koji je "poprimio naše navike" (šalim se naravno)  |
|
|
|
Bacvanin55 |
Objavljen 22.09.2015. 13:56
|

Mlađi član

Upisa: 34
Pristupio: 12.06.2015. 14:41
|
Neko od predhodnika je pitao za lovočuvara, da li drži naoružanje (Službeno) u kancelariji LU. Nisam u mogućnosti da Vam prikažem Dozvolu za službeno oružje ali odgovor je DA. Dužan je da posle svakog povratka iz lova vrati službeno oružje i u LU se vodi DNEVNIK ORUŽJA sa rubrikama gde se upisuje kada(vreme) je preuzeo i vreme vraćanja oružja u prostorije Lu.Pozdrav za akciju svih u Kovinu, tako se smanjuje krivolov i iznosi istina u javnost. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.09.2015. 17:32
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
pescarac kaže:
Ovo je očigledan primer da su sami lovci najbolji zaštitnici divljači u svojim lovištima i da u većini slučajeva razna društva za zaštitu ptica i životinja zbog malog broja krivolovaca okrivljuju većinu poštenih lovaca koji se domaćinski odnose sa divljači
BRAVO za Blažu i njegove kolege lovce LU Kovin!!!
Ovo je vest za naslovnu stranu, bez dileme!!!
E to je ubica ptica a ne lovac - 64 poljske ševe?!? Pa kakav je to lik, ljudi moji? Koliko patrona je morao da ispuca da bi pobio ovoliko ptica?
Ako ima pravde u Srbiji, ovom 'junaku' treba naplatiti odštetu svu odštetu i troškove postupka, oduzeti svo oružje i opremu koje ima sa sobom, oduzeti vozilo kojim je išao u krivolov, i obavestiti ambasadu Italije šta je njihov državljanin uradio, sa zahtevom da mu se u matičnoj zemlji Italiji sudi zbog ovoga! I naravno, zabraniti mu ulaz u Srbiju za pristojan broj godina!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 22.09.2015. 18:16
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
DZZPS... Neverovatni cinizam sa njihove strane,svu zaslugu pripisuju svima,sebi samo na lovcima....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
Cadara |
Objavljen 22.09.2015. 18:30
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
U zamrzivaču u Zrenjaninu pronađene i oduzete mrtve jedinke strogo zaštićenih vrsta ptica i sisara
U zamrzivaču u Zrenjaninu pronađene i oduzete mrtve jedinke strogo zaštićenih vrsta ptica i sisara
Dana 15.09.2015. Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine u prisustvu stručnog lica Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, uz podršku Policijske stanice Zrenjanin, a po prijavi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, u zamrzivaču kod J.P. pronašla je 19 jedinki strogo zaštićenih vrsta životinja i to:
divlja guska (Anser anser) – 2 jedinke
patka čegrtuša (Anas strepera) – 1 jedinka
ćubasta patka (Aythya fuligula) - 1 jedinka
patka kašikara (Anas clypeata) – 5 jedinki
morska utva (Tadorna tadorna) - 1 jedinka
pčelarica (Merops apiaster) - 5 jedinki
jarebica kamenjarka (Alectoris graeca) – 3 jedinke
stepski tvor (Putorius eversmanni) - 1 jedinka
Navedene jedinke su strogo zaštićene vrste prema Pravilniku o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divlјih vrsta bilјaka, životinja i glјiva („Sl.Gl.RS" 5/10; 47/11). U skladu sa Zakonom o zaštiti prirode („Sl.Gl.RS" 36/09; 88/10;91/10-isp.) zabranjeno ih je ubijati, hvatati, držati ili na bilo koji način pribavlјati i sl.
Lice kod kog su pronađene navedene jedinke je upravnik lovišta, odnosno radnik stručne službe u Lovačkom udruženju "Grad Zrenjanin". Posao stručne službe je između ostalog obavlјanje stručnih aktivnosti zaštite i unapređivanja populacija divlјači, a držanje mrtvih retkih i zaštićenih vrsta predstavlja upravo suprotno, ugrožavanje divljači, zaštićenih vrsta i biodiverziteta uopšte.
Prema Pravilniku o odštetnom cenovniku za utvrđivanje visine naknade štete prouzrokovane nedozvolјenom radnjom u odnosu na strogo zaštićene i zaštićene divlјe vrste („Sl. Glasnik RS“, br. 37/10), ukupna visina odštete za navedene jedinke iznosi 2.050.000,00 dinara. |
|
|