Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Informacije o radu LSCS

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Informacije o radu LSCS
slavaplana
 upravo se odrzava U.O. LSCS i misljenja sam da su debelo zakasnili.............

Sva nahnadna pamet i obecanja iz kabineta ako ih ima pokazuju slabost i neodlucnost koju pokazuje LSCS nemajuci petlju da preuzme odgovornost i ukljuci se u borbu za clastvo i interese lovaca koji su zaista ocekivali mnogo vise od ove garniture iskusnih ljudi...........razocarenje je blaga rec za sve sto su do sada pokazali...........

Evodija
 ELKO, dali si ti na gornjoj slici, ovaj što je sa Tomicom stiso paŽinskog, ilisi onaj levokrilni od Tomice što kao Ekrem nosi očale u kosi i preko mobilnog prati dešavanja na forumu.Jaooo

INTERMAKER
 Na sednici Upravnog odbora Lovačkog saveza Centralne Srbije, kojoj su prisustvovali i predstavnici više lovačkih udruženja, 16. decembra 2013. godine, razmatrana su aktuelna pitanja lovstva.

Poseban akcent dat je aktivnostima na ustanovljenju i dodeli lovišta na ovom prostoru Srbije, posebno znajući zahtev JP "Srbijašume", za dodelu ogromne površine lovišta. O tome će se uputiti i dopis Upravi za šume.

Dosta pažnje prisutnih privukao je i Nacrt zakona o oružju i municiji, o čemu će se izjasniti i sva lovačka udruženja sa ovog prostora.

Bilo je reči i o daljem informisanju lovaca, kao i inicijativi o putevima prevazilaženja velikog problema koja imaju lovačka udruženja kada je u pitanju nadoknada šteta od divljači.

www.lovackisavez.rs/images/photoalbum/sednica-uo-16-12-2013-1.jpg
www.lovackisavez.rs/images/photoalbum/sednica-uo-16-12-2013-2.jpg

Izvor: http://www.lovack...admore=175

slavaplana
 Jer bio Toma na U.O.??????????????

slavaplana
 LORIST TV
Sutra, utorak, 28.1.2014 godine, od 20 časova UŽIVO emisija
LOVAČKI DIVANI SA JEREMIJOM
Gost: Tomica Radosavljević, predsednik LSCS
Tema: LSCS, juče, danas, sutra
Pitanja možete postavljati na mejl: ili SMS na 060/6432222
LORIST TV možete gledati na:
www.loristtv.com
http://www.navidi.../lorist-tv
kao i na vašim android telefonima preuzimanjem aplikacije: www.lorist.co.rs/...

Lala
 Paaa, poslaću sutra nekoliko simpatičnih pitanjaca za Tomicu. On je direktan svedok i učesnik mnogih turbulentnih dogadjaja u lovstvu Srbije u poslednjih desetak godina, i verujem da ima šta da kaže, samo ako bude hteo! Po odgovorima će se moći videti koliko će biti otvoren i iskren.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank

Lala kaže:
Paaa, poslaću sutra nekoliko simpatičnih pitanjaca za Tomicu. On je direktan svedok i učesnik mnogih turbulentnih dogadjaja u lovstvu Srbije u poslednjih desetak godina, i verujem da ima šta da kaže, samo ako bude hteo! Po odgovorima će se moći videti koliko će biti otvoren i iskren.

E baš bih voleo da vidim koliko će biti iskren. Koliko sam ja mogao da saznam iz"mojih" izvora Tomica je do takoreći juče bio njihov glavni pajtos pa su se lečka ili malkice posvađali oko plena. Posle je Tomica osnovao novi Savez nebi li odvukao deo vlasti za sebe...ista priča ma o kom se savezu radilo...Chut
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

slavaplana
 Cuce se mnogo novih i za vecinu nepoznatih stvari...............

Lala
 Tomica ima sada jednu jako dobru priliku da podigne i svoj autoritet i ugled LSCS, samo ako bude pametno govorio, otvoreno, kritički pa i samokritički, jer i za to treba imati... 'coyones'.
Ionako se manje-više sve zna iz druge ili treće ruke, pa zašto da se pravimo Englezi, ili da igramo žmurke?

Otvoreno o svemu, pa kud puklo. Dugoročno je tako najbolje. A Tomičine kolege iz burnih dogadjaja vezanih za LSS bi verovatno mogli da se pokriju ušima, ako bi on kao jedan od glavnih aktera izneo šta je ko radio, a šta govorio. Nadam se da hoće.

DakiNS
 Ko zna Lalo ? Možda bude i kontra pitanja i podpitanja.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

DakiNS kaže:
Ko zna Lalo ? Možda bude i kontra pitanja i podpitanja.

Upravo iz tog razloga sam, druže, pomenuo i SAMOKRITIKU.

Evodija
 Dobri moj Elko!!!! Shock
Jel poneo Tomica štap?
Kako zašto? Pa na čemu će gaće da vrati iz NS.Dragoljupe

Lala
 Odgledao sam emisiju, i imam par pohvala i par primedbi.
Prvo, mislim da je ovo bila jedna od boljih Jeremijinih emisija, donekle zahvaljujući njemu, ali daleko više zahvaljujući gostu emisije Tomici.
Drugo, zaista sam prijatno iznenadjen otvorenošću sa kojom je Tomica odgovarao na većinu pitanja, i to je zaista dobro, pošto je on bio direktni učesnik i svedok skoro svih dešavanja u zadnjih desetak godina.
Treće, mislim da je Tomica pravilno locirao i označio pojednice koji su svojim činjenjem i nečinjenjem doprineli da je lovstvo u ovoj situaciji. Dobro je da je u par momenata samokritički govorio i o svojim potezima u ključnim momentima, kad je pokazao kako on reče 'bolećivost prema svojim drugarima i kolegama'. Bolećivost jeste slabost, ali je dobro kad je čovek svestan svojih slabosti. Dakle, Tomica nije prao ruke, nego je precizno objasnio svoju ulogu i hronologiju dogadjaja. Meni je povremeno bilo malo mučno slušati kakve su se sve igre igrale i kakvi prljavi potezi povlačili, i dobro je što je barem deo tih radnji sada razotkriven.

Hajde sad malo o onome što mi se nije svidelo:

Prvo, osnovno pitanje je zašto ovo što je izrečeno u emisiji nije mnogo ranije izneto pred sud lovačke javnosti? Zbog čega se ćutalo, i došlo u situaciju da bi sada svako normalan mogao da konstatuje da Tomica pati od sindroma 'naknadne pameti'. Zašto sve ovo Tomica nije izneo dok je Zoran Popović bio na funkciji, nego je čekao da iznese detalje tek sada?

Drugo, prosto je upadljivo kako Tomica izbegava da u nekom lošem kontekstu pominje LSV i neke ljude iz vojvodjanskog rukovodstva, to ide već pomalo u neprimerenu krajnost koju ne bih sad da karakterišem. Šta je razlog tome, to valjda Tomica (i ostali iz rukovodstva LSCS) bolje znaju. Posle par lepih izigravanja od strane vojvodjana, šumadinci i dalje gledaju na Pažina, Beukovića i ekipu kao na velikog batu koji će kao da ih štiti i brani, umesto da gledaju svoj posao. Ovako su stalno u situaciji da rizikuju da ih 'veliki bati' otkači uvek kada za to nadje neki svoj interes, bez obzira na interese 'malog bate'.

Treće, nije mi baš najjasnija Tomicina priča oko nekih donacija i para iz FOnda za razvoj lovstva. To mi nije delovalo dovoljno ubedljivo, pa mogu da posumnjam da tu nije bio baš najiskreniji.

Četvrto, nije mi se dopalo što po mom mišljenu 'in bianco' pohvaljuje Šormaza - to može da liči na malo šlihtanje.
Sve u svemu, dobra emisija za one koji nisu dovoljno upoznati sa turbulentnim dešavanjima u poslednjih 5-6 godina (i više), tako da je cela emisija prilično edukativna za one koji prate lovnu politiku. Takodje da kažem da smo mi na Srbijalov još odavno pisali o svemu ovome, i iznosili skoro identične priče kao što je ova koju je Tomica ispričao, ali tek sada.
Stekao sam utisak da se mnogo prljavih igara igra u lovnoj politici (a sigurno i u svakoj drugoj politici), i da je to disciplina gde pobedjuju najbeskrupulozniji likovi, a mislim da Tomica nije jedan od njih - njegov prag tolerancije je, čini mi se, mnogo viši od ajkula koje su skoro sahranile lovstvo Srbije.

mrwa22250
 Upravo je taj sindrom naknadne pameti meni licno najvise zasmetao.
Kad se saznalo da je "neprikosnoveni autoritet"(mislim da je 100 puta to ponovio)malcice muljao sa parama,njih 5 saziva sednicu uo.na kojoj im isti(neprikosnoveni autoritet)rece da je tacno da je izvrsio krivicno delo ali da ce pare biti vracene sa kamatama u roku od 7 dana.Ceo upravni odbor,na celu sa gostom emisije,odlucuje da prikrije krivicno delo na 7 dana da vide sta ce da se desiShockShockShock!
Ostaje nam da nagadjamo,sta bi se desilo da su pare vracene i jos sa kamatama.Da li bi javnost ikad saznala za te nezakonite transakcije i kako bi te kamate bile (ako bi bile)prikazane u fin.izvestaju.Radilo se kako rece o cifri od 200-250000 evra,odnosno dve do dve i po bruto plate tadasnje str.sluzbe(5000 000din)Jaooo-sitnica.
Gledajuci ove cifre i nedovoljno upucenima postaje jasno otkud tolika borba za volonterske funkcije u savezu svih saveza,a bogami i po ostalim savezima.O strucnoj sluzbi i njenom tadasnjem sefu ne bih trosio reci jer sam podatak da su pocasceni sa po 200 000din za dobru organizaciju skupstine CIC-a(kao da nisu vec preplaceni za svoj posao)dovoljno govori o tome,ko u stvari vlada savezom.A posto su nam ti ljudi i dalje u savezu,ja licno bih se zahvalio i rekao NE ujediniteljuStari.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala
 Ono što me dodatno iritira je Jeremijina napadna sklonost da u svakoj emisiji svojoj veliča vojvodjansko rukovodstvo ida se opasno šlihta Pažinu i Beukoviću! To je već toliko providno da počinje da bude degutantno i skoro ljigavo. Te je LSV 'motor razvoja lovstva', te vojvodjani pametno vode savez, te ovo, te ono, ma jeste, oni su najbolji i najpametniji i sjajni i bajni, a malo je falilo da sinoć pošaljem Jeremiji poruku i da ga podsetim na njegovo otvoreno pismo Pažinu, gde je napisao malo drugačije. Izgleda je mišljenje promenio onog momenta kad se dočepao izdavanja glasila saveza, što sa sobom donosi uplatu od oko oko 5 miliona dinara godišnje. Pa kako da ih onda ne hvali, čoveče?
Po nesvesnoj reakciji Tomice (pogled, grimasa, govor tela) mislim da je i njemu zasmetalo, ali možda je to samo moj utisak. Ali su i Tomica i Jeremija nekoliko puta pominjali Miloša, tako da mi je to baš smetalo.

Dopala mi se još jedna stvar, i to mi se jako dopala, kada je Tomica rekao kako treba razdvojiti lovnu struku od upravljanja lovačkim organizacijama, i da je loše vezivati finansiranje rada struke kroz članarinu.

mrwa22250

Lala kaže:

Dopala mi se još jedna stvar, i to mi se jako dopala, kada je Tomica rekao kako treba razdvojiti lovnu struku od upravljanja lovačkim organizacijama, i da je loše vezivati finansiranje rada struke kroz članarinu.

Bravo 2-ovo treba pozdraviti,ako ista od toga bude.Nesto slicno je (valjda)mislio i Sormaz,kad rece da se radnici str.sluzbe prebace u Jelen doo.Sledeci potez bi trebao biti izmestanje lovocuvarske sluzbe iz lu.Eto ustede lovcima,a strucna i lovocuvarska sluzba da zaradi svoje plate.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala
 Dobar deo sinoćnjeg razgovora izmedju Jeremije i Tomice se odnosio na Zorana Živojinovića, koji je učestvovao u velikoj proneveri lovačkih para.
I u prethodnoj emisiji je Šormaz rekao, a i sinoć je i Tomica pomenuo, da od vraćanja proneverenih para nema ništa jer su firme kojima su pare uplaćene u medjuvremenu nestale. Dakle, nema odakle da se namiri šteta koju je pretrpeo LSS, a radi se o cifri od oko 200.000 evra, ili čak i više, a sa kamatama se ta cifra enormno uvećava.
Koliko sam ja upoznat, a mislim da je to zvanično rečeno pre godinu dve u LSS, da je za Zoranom Živojinovićem raspisana potraga jer je navodno 'nedostupan organima gonjenja'.
Valjda ponet celom sinoćnom pričom, Jeremija je sinoć 'ladno izjavio da je pre nekoliko dana bio sa Živojinovićem, da su razgovarali, i da će ga uskoro dovesti pred kamere, čim malo otopli, da će snimati u nekom lovištu intervju!?

Pa bre ljudi, jesam li ja lud, ili će biti normalno da lice za kojim policija traga zbog pronevere dodje i daje intervjue? Jeremiji je sigurno poznata činjenica da je Živojinović tražen, pa me zaista jako čudi sve ovo. Tomica tu sedi, i ne komentariše... Da se prekrstim!
Ali ovo je zemlja Srbija, zemlja čuda i neslućenih mogućnosti!

Sremac75
 Ја сам само мало пратио интервју, али сам чуо када је Томица Радосављевић рекао да се у последње врема када оде у ЛСС осећао "КАО ШТО КАЖЕ МИЛОШ, КО ДА СУ ДОШЛИ НЕМЦИ"!

"Милош" је вероватно Милош Беуковић, па ми је нејасно шта то Милош Беуковић има против Немаца, и каква је то генерализација анимозитета, да не кажем говор мржње, према целом једном поново највећем европском народу, који се последњих година речју наших политичара легитимише као један од највећих пријатења Србије у свету.Hmmm
А када они тако кажу онда је то сигурно тачно! ;)

Шта би на ове речи Милоша Беуковића, једног утицајног ловног ауторитета и ВАНРЕДНОГ професора на пољопривредном факултету, рекла госпођа Меркел у светлу "зеленог светла" приступним преговорима???Jaooo
Све се плашим да је неко преко Амбасаде Немачке не обавести о овоме!Chut

До сада смо знали да се замерао са Хрватима, али да је толико јак да удари и на Немце....то је већ нееешто!!!Kalanjikov

Али када се зна да је Први ловац (Шормаз) стање у ловству суседне Македоније назвао КАУБОЈШТИНОМ, може се закључити да смо преко Виших ловних савеза решили да заратимо са целим светом!
ЈУРИШ....."неки ћете и да погинете, а неки ћемо и да се вратимо!"puc pucKalanjikov
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 emisija je bila vise nego dobra..............

ko je shvatio sta je receno shvatio je.............

postavlja se pitanje da li LSS moze sam sebe da reformise.......ja kazem da ne moze sa ovim kadrovima a dok se ne stvore uslovi za to proci ce vode Moravom i Dunavom jos mnogo....................

Lala

Sremac75 kaže:
Ја сам само мало пратио интервју, али сам чуо када је Томица Радосављевић рекао да се у последње врема када оде у ЛСС осећао "КАО ШТО КАЖЕ МИЛОШ, КО ДА СУ ДОШЛИ НЕМЦИ"!

"Милош" је вероватно Милош Беуковић, па ми је нејасно шта то Милош Беуковић има против Немаца,...

I meni je to isto zaparalo uši, u više navrata je rečeno 'Kao što kaže Miloš...'.

Skoro momentalno mi je u tom kontekstu pominjanja Miloša i Nemaca sinula rečenica koja se u pola glasa izgovarala po Bačkoj jedno duže vreme: 'Ot'šli Nemci, došli Sremci', ali je to isto tako generalizacija koja nije prihvatljiva.
Uvek je problem u pojedincima a ne u pripadncima jednog naroda, etničke grupe ili stanovnika jedne regije. To tvrdim kao osoba koja ima 50% sremsko-karlovačke krvi. Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački glasnik LSCS LOVAČKE NOVINE 16 18.05.2016. 22:52
INFORMACIJE O RADU LSS! LOVAČKA UDRUŽENJA 409 19.10.2011. 11:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,722,360 posete www.srbijalov.com