Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: INFORMACIJE O RADU LSS!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
INFORMACIJE O RADU LSS!
Sremac75
 Zapisnik sa 1. sednice UO LSS
http://www.ecolss...4_2010.pdf

Zapisnik sa 2. sednice UO LSS
http://www.ecolss...6_2010.pdf

Zapisnik sa 3. sednice UO LSS
http://www.ecolss...9_2010.pdf

Zapisnik sa 4. sednice UO LSS
http://www.ecolss...1_2010.pdf

http://www.ecolss...2_2010.pdf

Zapisnik sa 6. sednice UO LSS
http://www.ecolss...1_2011.pdf

Zapisnik sa 7. sednice UO LSS
http://www.ecolss...2_2011.pdf
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Materijal za redovnu Skupštinu LSS zakazanu za 27.02.2011. godine

http://www.ecolss...011_st.pdf
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
http://www.ecolss...1_2010.pdf

Ovo mi nije jasno:
Nakon sagledavanja tri prispele ponude (Delta Generali, DDOR Novi Sad i Takovo), kao i dostavljenog materijala
koji je sačinila Komisija za otvaranje ponuda za grupno osiguranje lovaca za 2010/2011 godinu, koja je radila u sastavu V. Mladenović, M. ukić i Vukasović, usledila je diskusija.
Z. Popović: Takovo daje najmanju visinu premije za smrt i invaliditet, ali najveću donaciju i pomoć u radu LSS.
M. Rudinac: Prošlog puta je ovo pitanje skunuto sa dnevnog reda. Nas kao Savez najviše interesuje šta nam ostaje.
Imajući u vidu troškove koji nas čekaju, eventualo plaćanje lovne karte MPŠV RS, suma od 2 miliona i 110 hiljada koju nudi Takovo je dobra i moj predlog je da njih prihvatimo.
Šta je predlog komisije?
M. ukić: Kao komisija mi smo samo napravili ovaj pregled ponuda, a UO treba da odluči. Svi su za ovo što je rekao Rudinac, u situaciji u kojoj smo mi, nama ovo najviše odgovara, sa ovom malom članarinom. Da prihvatimo
ponudu Takovo, koja je sa najvećim ostatkom za Savez.
A. Ćeranić: Sve tri ponude su kvalitetne. Međutim, najbolji uslovi nisu samo novčani. Nama treba pomoć jedne jake kuće koja ima i politički uticaj. Mi ćemo doći danas-sutra do izmena i dopuna ovog zakona, ali ja nisam optimista da će one biti pozitivne za Savez, naročito ukoliko ne budemo pronašli dobre saradnike, dobre poslovne partnere i prijatelje. Kad se analizira sa te tačke gledišta, imajući u vidu uticaj koji imaju, ja se opredeljujem za Delta Generali.
G. Janjić: Gledao sam sve ponude i mogu reći da moja iskustva sa Delta Generali nisu baš pozitivna. Trebalo je da
im se zapreti preko fonda i ministarstva, lično da se ode itd. Predlažem da se ove godine izabere Takovo, a dogodine ćemo videti.
Z. Popović: Stavićemo sve tri ponude na glasanje.
Z. Jovanović: Neprijatno je staviti ove tri ponude da mi glasamo. Do sada smo uvek odugovlačili. Bio je dogovor da se razgovara, izdvojili smo mišljenje, sad dobijamo informaciju da su sve ponude iste i sad opet treba UO da odlučuje. Tražo se što veći povraćaj, tražilo se 600.000 a sad se dobilo 1500.000. i 10 posto popusta kada se uplati odjednom. Stoji i to da će nam osiguravajuće kuće biti jedan od partnera kod davanja lovišta na gazdovanje. U interesu mi je da bude prihvaćena ponuda koja je najbolja za LSS. Jedna od osiguravajućih kuća će morati da nam bude partner i treba da nađemo zajedničko rešenje.
Z. Popović: Obzirom da je to i predlog komisije i većine prisutnih, stavljam na glasanje predlog da se prihvati ponuda Takovo osiguranja. Konstatujem da je jednoglasno izabrana osiguravajuća kuća Takovo osiguranje za kolektivno osiguranje lovaca u 2010/2011 godini.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Da li se to meni čini ili se UO LSS odlučio za Takovo osiguranje zato što su oni ponudili najveći povraćaj uplaćenih sredstava kroz donacije, iako su oni dali najlošiju ponudu za slučaj da se desi nesretan slučaj u lovu, odnosno za slučaj da lovac pretrpi neku povredu u lovu.
Koliko sam razumeo Takovo je ponudilo najmanje novca za naknadu lovcu kome bi se u lovu desio nesretan slučaj, ali je ponudilo najveću "donaciju-vraćanje naših para" LSS!!!

To bi značilo da je ta ponuda, koja je prihvaćena, bila najbolja za LSS a najlošija za lovce koji plaćaju to osiguranje!
Molim odgovor!!!

Ako je ovo tačno to znači da je UO LSS doneo odluku koja je štetna za lovce, a korisna za LSS, iako osiguranje plaćaju lovci a ne LSS!
Molim odgovor!!!

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Z. Popović: Takovo daje najmanju visinu premije za smrt i invaliditet, ali najveću donaciju i pomoć u radu LSS.
M. Rudinac: Prošlog puta je ovo pitanje skunuto sa dnevnog reda. Nas kao Savez najviše interesuje šta nam ostaje.

A nas lovce interesuje nešto sasvim drugo, a to je: KAKO VAS NIJE SRAMOTA! Trgovina zdravljem lovaca, kockanje sa povredama! Shock Na čast onima koji ovako biraju ponudu, kad im je prvi interes šta oni dobijaju, a ne šta lovci dobijaju u slučaju povrede ili ne daj Bože smrti! Pa jel moguće, da ostali članovi UO nisu reagovali na ove izjave? Ne mogu da sumnjam u autentičnost zapisnika... voleo bih da je ovo greška...

Pa zašto nismo imali ove informacije ranije? Svaka čast onom koji je postavio ovo javnosti na uvid, na sajtu LSS!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 ...pa oni su kraljevi ..morat ću promeniti i ime i prezime, jer se stidim što se zovem Zoran Popović Stidljiv
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Malo ću manje komentarisati danas i sutra, hoću da pažljivo pročitam ceo materijal koji je objavljen na sajtu LSS - i zapisnike sa sednica UO, i materijal za skupštinu LSS.
Prosto sam zatečen činjenicom da se takav materijal sada objavljuje, da se detaljno informiše - još jednom, čestitam na davno očekivanom potezu!

Lala
 Čitao sam, naročito sam čitao zapisnike, od 4. sendice pa na dalje, gde je tačno navodjeno ko je šta rekao. Malo mi je loš osećaj u stomaku. Deo o osiguranju lovaca je SRAMAN! I neko da mi posle ovoga sa osiguranjem lovaca onda pominje LOVAČKI KODEKS, da ne govorim o nečem krupnijem?!? Nadam se da će se Skupština LSS pozabaviti takvim načinom rada, da će neko od delegata postaviti to pitanje, i pitanje odgovornosti za ovakav rad!
O delu gde se govori o predlozima pravilnika koje donosi LSS, ne mogu da komentarišem, jer nisam video predloge.
Čitao sam i materijal za skupštinu, naročito predložene izveštaje o radu predsednika, UO, i Nadzornog odbora. Ma sve je super u izveštajima, nigde kritike, sve je uradjeno na pravi način, svi su radili dobro, jedino što u lovstvu situacija ne valja. U vezi informisanja, piše u izveštaju 'održan je kontinuitet informisanja članstva preko glasila 'Lovac'...'. Vaistinu kontinuitet! Ja bih da se malo prekine kontinuitet takve vrste informisanja. 'Lovac' nek lepo ide na tržište, pa kome se dopada, neka kupuje. Što lovci moraju da finansiraju izdavanje tih par strana? Negde sam pročitao da je za informisanje i glasilo 'Lovac' izdvajano 490 dinara po lovcu, kroz članarinu LSS!? Da li sam ja to dobro razumeo, tu cifru? Pa to je katastrofa, ako je tačno. Za te pare može da se napravi extra časopis, na kunstdruk papiru, a ne ova smejurija.
Takodje, vidim da se raspravljalo o korišćenju službenih vozila, i da je bilo neke polemike, da su službena vozila koristili i ljudi koji nisu zaposleni u LSS. Taj deo zapisnika je malo nejasan, ne piše ko je koristio, i po čijoj dozvoli, i koliko.
Izveštaj o finansijskom poslovanju nisam video, pa ne bi bilo loše, kada je već počelo sa objavljivanjem informacija na sajtu LSS (pozdravljam!), da se i ovaj izveštaj nadje na sajtu.
Jedna stvar mi se dopala, iako je potencirano da se donosi zbog onih 'zelenih' koji nam prave problem večito, a to je onaj predlog Deklaracije o pravu lovaca. Ta Deklaracija ne treba da se odnosi samo na probleme sa 'zelenima'. Ima tu stvari koje su mnogo šire, a iz skorašnjeg ličnog iskustva znam, kako se čovek i lovac oseća kada mu se neka njegova ljudska i lovačka prava remete. To mi se ne čini kao loš predlog. Pitanje: da li bi kršenje te Deklaracije, ako bude doneta, povlačilo sa sobom neke sankcije? Ili ostaje samo kao slovo na papiru?

bturjane
 procitao sam sve gore navedene izvestaje kao i onaj sramni sa 4.sednice i subjektivno mogu da izjavim da mi sve ovo deluje kao trecerazredni film prosto je za ne verovati kako se oni slazu i dopunjuju i mislim da treba "da im produzimo mandat dozivotno"jer ovakvo slozno rukovodstvo odavno nismo imali,oni su jednostavno cudo tako se razumeju jedan drugog dopunjuju savetuju ma kao iz bajke stvarno vise nemam reci i to sve OD NASIH PARA
PITAM JA VAS DOKLE BRE 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

canis aureus
 svaka čast na objavljivanju zapisnika sa sednica LSS, veoma hrabro!!, jer sad vidimo te sramne dogovore koji vode svi u isti džep a ne u korist nas, lovaca!
KAKO VAS NIJE SRAMOTA????
-ničija nije do zore gorela!! a vaša dogoreva ako već nije i ugašena!!

slavaplana
 Ja sam BEZ TEKSTA!!!!
Ko nas zastuplja u skupstini i ko treba da brani nase interese to mi treba da se zapitamo!!!

Ovi rade sta hoce i kako hoce a neznam dokle ce ovako????
SRAMOTA a tek ono oko osiguranja pa to je BRUKA!!!!!!

paninm

A. Ćeranić: Došli smo u vrlo neprijatnu situaciju da je neophodan cenovnik -korisnik lovišta je dužan da ga donese,
važan nam je i zbog određivanja članarine, a cenovnik ne sme da postoji, jer cene određuje tržište. Tako smo došli do
preporučenih cena, i na tu cenu dajemo popouste za uloženi rad lovaca, dajemo povlašćenu -klupsku cenu za članove,
dakle imamo cenu i imamo popuste. Cena je zaštitnog karaktera, ne može ispod toga nijedna naša članica da donese.
Preporuka za popuste je 70%, ali samo za ona udruženja u kojima to nalaže ekonomska situacija. Bilo bi
neprimereno i jako ružno da u Beogradu i Novom Sadu popust bude 70%, ali u Lebanu je to primereno. Naglašavam
da ga ne treba povezivati sa obračunskim cenovnikom, to nema veze. Obračunske cene su one koje najviše zažive u
praksi. Molim da se u zapisnik unese da su u cenovniku date, takozvane, preporučene cene.
Z. Popović: Konstatujem da je usvojen predlog Cenovnika za lovnu 2011/2012 godinu, u svemu kao u
predloženom materijalu, jednoglasno.

e sad onaj deo gde kaze preporuka za popust 70%,ali samo za ona udruzenja u kojima to nalaze ekonomska situacija Zbunjen
moze li neko pametniji da objasni ovo?

Lala
 Paninm, mislim da se to odnosilo na veliku razliku izmedju u primanjima ljudi i ekonomskoj snazi u pojedinim delovima Srbije. U BGD i u Vojvodini je mnogo veća prosečna plata i 'bolja' situacija nego u Lebanu, npr., pa da u Lebanu bude maximalni popust (70%), a u BGD i Vojvodini da popust bude manji, jer kao, ima više para. Nema para nigde. To je jedino tačno. I sva LU će, naravno, koristiti maximalni popust.

LU Aleksandrovo
 ?ta reai sem da je predlo?eni cenovnik od strane centrale idiotluk, ali bojim se da ae tek samostalno ure?ivanje cenovnika biti totalni idiotluk, ako se uzme u obzir koliko jo? moanika i pohlepnih sedi u rukovodstvima udru?enja.

Sniper Hunter
 Sinoc sam citajuci dobio glavobolju a sada vec mi je muka ,ovo je neverovatno! Da su celni ljudi ovoliko bezskrupulozni ! stigli smo do samog dna!!!Angry

zoranp
 U lovstvu postoje samo dve stvari, štete od divljači i štete na divljači - prihod i rashod, trećeg nema.

Ovo je ako sam dobro razumeo zaključak sekretara LSS-a na deklaraciju o pravima lovaca .. e sad meni ova definicija lovstva deluje krajnje materijalistički i ako se ovako javno i oštro definiše lovstvo kao neka da kažem isključivo matematičko-financijska grana, onda nije ni čudo što nas napadaju..mislim gde je tu ekologija, zaštita, očuvanje biološke raznovrsnosti vrsta..itd..neznam možda nisam dobro razumeo, ali ova rečenica mi je baš zaparala oči i neki moj pogled na lovstvo!! Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

peda
 Sobzirom da ove sastanke lovnih oblasti organizuje LSS, smatram da ovde treba o tome pisati ili otvoriti posebnu temu po lovnim oblastima.
Evo sada dodjoh sa sastanaka lovne oblasti u Ćićevcu. Na prvi pogled, velika većina prisutnih zbunjena, predstavnici LSS pripremljeni i na kraju, nista.....
Izgleda da se još uvek nije pronašao način stabilizacije u lovstvu. Što bi rekli posle sastanka prisutni iz moje okoline, mnogo rečeno, a malo smo čuli, i naravno glavna tema i rasprava oko članarine

Otvorena je posebna tema o sastancima po lovnim oblastima.
Srbijalov Admin Tim

peda
 Sačekaćemo Slavu , mislim da ima i snimljenog materijala , pa ćemo temu aktivirati, a možda se uključe i još članova koji su bili prisutni

misa 71
 Ama drustvo pa kako vam dosada nije jasno da mi finansiramo bandu koja nema nikakve obaveze prema nama .KoTuKoga Pa zar mislite da mozda taj sto je predlozio bas Takovo nema i svoj licni interes tu ugradjen ?
Hajde da me neko ubedi drugacije . Pa kod nas svaki posao koji se sklopi ide na procenat !!!!!
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

huntero
 Sa moje strane, sve pohvale LSS na ovakvom pristupu, odnosno transparetnosti... Bilo bi dobro da se i druge strvari poput godišnjih izveštaja o radu organa i službi i finansijski izveštaj takodje javno objave... Time bi savez skinio sa sebe svaku senku sumnje u rad i poslovanje što je u ovom vremenu samo u interesu saveza i svih lovaca...
Što se tiče komentara na pojedine diskusije na sednicama mislim da ne treba izdvajati i tražiti u njima junake ili izdajnike, ipak su to ljudi koje su tamo birali i delegirali lovci iz svojih sredina... oni su u neku ruku slika i prilika lovstva u Srbiji danas...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Informacije o radu LSCS LOVAČKA UDRUŽENJA 383 04.10.2022. 23:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,795,366 posete www.srbijalov.com