Najviše na svetu mrzim ovakve situacije. Znači, nema izvini, nema pa nisam znao, nema pa nisam verovao, nema pa prevarili (o) me, i tako dalje.
A najviše volim REZIME. A to je: Šta ćemo sad? Hoće li i dalje biti sve po starom ili će možda ipak nešto da se promeni?
NIŠTA
Svi će sedeti i čekati da ,,neko drugi,, reši stvar umesto njih. E pa drage moje kolege, ni tu u LU ni u celom svetu niko neće ništa da uradi umesto Vas, odnosno Vi ste ti koji morate da se borite za svoja prava. Srećno.
Što se mene tiče, ove godine ću se učlaniti u udruženje, a pošto imam sve zakonom propisane uslove da budem član bilo kog udruženja, koje mi najbolje ponudi, koje najbolje gazduje, koje najviše poštuje svoje članove, i koje najviše poštuje prirodu i divljač. Mi na jugu Srbije, mogu se kladiti, da ćemo izgubiti veliki broj ,,ljubitelja,, lova jer je donet zakon o zabrani lova poljske jarebice, koji je bio isključiva ,,interesna sfera,, tih ljudi, jer su Italijani upravo zbog njih dolazili (jarebice), i zbog njih davali silne pare onima koji vole Srbiju.
jutros mi priča bivši kolega iz LU da u kućici na oglasnoj tabli stoji istaknuo rešenje o mom izbacivanjiu iz LU,kakva nebuloza.takodje mi kaže i da u njemu postoji preambula u kojoj je naglašeno da je rešenje punovažno i ukoliko se neuruči,dovoljno je da stoji nekoliko dana na oglasnoj tabli,navodno piše u statutu koji je skupština usvojila
e moji indjijski lovci imate nevidljivi statut,nevidljivog lovočuvara,pazite da i vi nepostanetei nevidljivi,a za to vam je najkraći put ako nemislite kao kokošar.
pošto sam se jasno i glasno izjasnio o daljem članstvu još na skupštini,disciplinska je mogla da samo donese zaključak o obustavi postupkajedva čekam da mi uruče rešenjeneću ga ni pročitati odmah idem kod advokata.
pa zar nemaju u takvom udruženju ni para za markicu,a ni goriva da dodju lično da ga uruče
E moj indjijanac pa kriza je bato u petak su pola maticnog jata pustili u loviste verovatno nema se ni za hranu ] a zakupac kako cujem nije platio zadnje dve uplate i ako su mu smanjili zakup a i sudcki postupci u toku treba za advokata
Prica se da svinje treba nekad i nahraniti,nije im dovoljno sto pojedu par fazana koji svakodnevno iz maticnog jata uginu pa budu prebaceni u gater kod svinja.juce primecene izgladnele svinje koje su zbog gladi verovatno provalile iz gatera.ako nebude hrane mozda glavesine ovog lu dodju na ideju da pecarosima naplacuju pecanje na jezeru pored drvene kuce
Pa bas neverujem dasu toliki ...... da naplacuju pecarosima jer su oni prva odbranbena linija od izgladnelih svinja i basta pored kanala ako svinje prodju baste su ale .A onda treba platiti stetu a cime
priča se da su svinje provalile iz gatera zbog toga što su dugo hranjene kvalitetnom hranom pa nisu mogle da obuzdaju toliku energiju
a i tih nekoliko fazana koji svakog dana preminu iz matičnog jata nisu zbog uslova u kojima žive nego zbog stresa,kad vide da je neko ušao u volijeru prosto se uplaše
ma ima da plaćaju i pecaroši i deda radoje,samo da se namakne za platu fazaneristi
da li se zna otprilike koliko hiljada fazana će proizvesti indjijska fazanerija ove godine,kruže razne priče po čaršiji spominju se cifre od 5.000 do 15.000 komada,stvarno spektakularne cifreizgleda im nije palo na pamet da izračunaju koliko pilići pojedu kvalitetne hrane dok su u fazaneriji,treba to izfinansirati,samo odakle novci za hranu kad je kasica prazna,možda uleti neko od prijatelja društva sa pozajmicom da premosti dok fazani nestasaju ili će deda raša morati da plaća kiriju,bar 200 eura za kafanicu u kućici,kad može za ceo lovac da bude zakup 500E onda nije skupo ni 200E za lovačku kućicu,
da bi proizveo fazane treba da imaš jaja,da bi imao jaja treba da imaš zdravo matično jato,da bi matično jato bilo zdravo treba da živi u dobrim uslovima i da ima dobru ishranu i veterinarski nadzor,nebih postavljao slike iz fazanerije da se vidi kakva je situacija sa higijenom zbog predstavnika NVO za zaštitu životinja
u današnjem časopisu Kurir Predator izašao je i tekst o Indjijskom LU ,zahvaljujem se još jednom redakciji Kurir Predatora,iako je malo zakasnilo objavljivanje ovog teksta,za istinu nikad nije kasno.
Ja sam pre 2 meseca dao ostavku na mesto sekretara a takodje sam i rekao na skupštini da neželim više da budem član takve organizacije.
Organizacije gde se rad graniči sa zonom kriminala,gde pojedinci imaju ciljeve koje će vreme pokazati,gde se kolege lovci prodaju za jednog zeca i srneći but.
postaviću par pitanja koja će vremenom sama dobiti odgovore:
Kako misle lovci Indjijskog LU da funkcionišu u tim uslovima,smanjen broj članova,zakup smanjen?
Da bi fazanerija funkcionisala u njoj treba raditi i treba da postoji bar minimum higijenskih uslova ,a pogledajte fazaneriju?
Dokle će se smanjivati broj članova,i kome to odgovara?
Da li je pojedincima cilj da LU samo vegetira da bi mogli da upravljaju motelom?
Ko sve stoji iza kokošara?
svako ima pravo na svoje mišljenje,a članstvo u LU je dobrovoljno,od mene indjijski lovci mogu da očekuju da ko me god upita za njih kažem samo ISTINU!!
Evo teksta iz današnjeg Kurirovog 'Predatora' (integralni tekst):
Nadnaslov: Iako postoji dokaz o falsifikovanje diplome, Oliver Kesić i dalje u radnom odnosu u udruženju
Naslov: Srpska praksa
Podnaslov: Umesto da odgovara za krivično delo, smenio sekretara koji je to otkrio
'U obilju podataka o nepravilnostima, kriminalu i zloupotrebama u lovstvu, kojima se nadležni organi nedovoljno bave, ovom prilikom izdvajamo slučaj iz lovačkog udruženja Fazaniz Inđije.
Predsednik LU Oliver Kesić, pred istek mandata zaposlio je sebe kao fazaneristu u lovačkom udruženju i sam sebi odredio visinu plate. Kasnije je konkurisao za lovočuvara i prešao na to radno mesto.
Sekretar Milan Brkić je otkrio da se lovočuvar Kesić zaposlio sa falsifikovanom diplomom. Kesić je i kao fazanerista, a kasnije lovočuvar ostao član Upravnoh odbora, što je gotovo neverovatno.
Pošto je nepobitno utvrđeno da se zaposlio sa falsifikovanom diplomom vrato se na radno mesto fazaneriste. U međuvremenu su prvo Brkiću oštećena kola a potom je na Skupštini u okviru treće tačke dnevnog reda tražena smena sekretara. U dugogodišnjoj praksi analiziranja kriminala u lovstvu, ali i budalaština još nismo zabeležili da treća tačka dnevnog reda na jednoj lovačkoj skupštini bude Zahtev lovočuvara za smenu sekretara LU.
U obilju, najblaže rečeno, čudnih postupaka je i odluka preduzeća Vojvođanski lovac da Kesića ovlasti da u Inđiji deli lovne karte. Kasnije je utvrđeno nezakonito pravljenje pečata udruženja od strane Kesića, kao i njegov poseban odnos prema zakupcu lovačkog doma koji duguje zakupninu za dve godine (oko 10.000 evra). Da loše nema kraja je podatak da je zakupac koji duguje pomenutu sumu odlučio da odobrovolji lovce kupovinom polovne lade nive za potrebe udruženja.
Poseban je kuriozitet da je Niva kupljena od bivšeg predsednika, potom fazaneriste, lovočuvara falsifikatora, opet fazaneriste i sve vreme člana upravnog odbora Olivera Kesića, ogorčeno nam kaže Milan Brkić, koji je na kraju napustio funkciju sekretara LU Fazan iz Inđije, članstvo takođe i svoju pozitivnu energiju usmerio na lovački portal Srbijalov koji pokušava da istinito informiše lovce Srbije.'
Znao sam ja da je u ovu gungulu svoje prste (da ne kažem duge) umešao i g.Milenko (da ne kažem Crni) i ekstra-profitno, visokorenomirano, privredno društvo "Vojvođanski lovac" doo Novi Sad.
Meni se čini da je ozbiljan prekršaj kada g.Milenko ili neko drugi iz ekstra-profitnog, visokorenomiranog, privrednog društva "Vojvođanski lovac" doo Novi Sad ovlasti "bivšeg predsednika, potom fazaneriste, lovočuvara falsifikatora, opet fazaneriste i sve vreme člana upravnog odbora Olivera Kesića" da izdaje dozvole za lov!!!
Zna li se ko je Zakonom i Pravilnikom ovlašćen da izdaje dozvole za lov!!!
Mogao bi neko zbog toga i malo da zaglavi!
A i bivši predsednik, potom fazanerista, lovočuvar falsifikator, opet fazanerista i sve vreme član upravnog odbora Oliver Kesić, je kandidat za par ekselans!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sve mi se nešto čini da ovo nije kraj, nego tek početak odmotavanja cirkusa u lovstvu ne samo Indjije.
Flagrantno kršenje propisa na sve strane, rad po sistemu 'kako mi se hoće' jer mi navodno niko ništa ne može, i slična razmišljanja su izgleda dojadila i onima koji su po mom mišljenju podigli prag tolerancije daleko iznad normale, pa se stvar otela kontroli.
Pominjanje čuvene firme 'Vojvodjanski lovac', koja je obavljala poslove upravnika lovišta u Indjijskom LU, je samo znak da su i novinari-istraživači shvatili odakle vetar duva. A mislim da su i neki drugi ljudi iz nadležnih državnih organa shvatili da im je dojadilo ponašanje koje je dobbbrim delom lovstvo dovelo na ove grane na kojima je sada.
Indjija je samo paradigma defomrisanog sistema lovstva u Srbiji.
Čestitim lovcima iz Indjije, za koje sam siguran da su u većini, želim mnoooogo sreće, da isplivaju iz problema u koje su ih neki ljudi uvalili; ali isto tako mislim da i oni sami snose deo krivice, jer nisu hteli ili nisu znali da reaguju na vreme.
Logika ćutanja na očigledne brljotine i politika lažne solidarnosti i nezameranja uglavnom dovedu do kolapsa.
da je ovakav tekst objavljen pre par meseci ,kada sam tražio pomoć na sve strane možda bi sve imalo drugi tok,ovako ja sam svu energiju namenjenu za to utrošio,par ljudi mi je izašlo u susret i njima sam zahvalan zauvek,a svi nadležni koji su trebali da reaguju a nisu kod mene u očima su saučesnici pomenutih ljudi,pored fazaneriste u Indjiji su za takvu situaciju zaslužni i predsednik,stari,a i nov,dobar deo UO,NO a i nekolicina lovaca pristaša takvog sistema rada.
neka oni preuzmu na sebe odgovornost za dalje funkcionisanje,a o kvalitetu lova neka svoj sud kažu oni koji su lovili ove godine u Indjiji.
ja sam svoje rekao još pre dva meseca,i neželim više da me iko povezuje sa takvim lovačkim udruženjem.
u pisanju teksta autor se nejasno izrazio,dakle Vojvodjanski lovac je upravnik lovišta u Indjijskom lu,dozvole za lov su blanko potpisane i poverene fazaneristi da ih popunjava,deli grupovodjama,a samim tim i odredjuje svake nedelje pred strojem lovaca koja se divljač lovi i ispraća lovce u lov,takodje i deli lovne karte lovcima.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?