Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
Baron_13
 [quote]markopn93 kaže:
ljudi a sta mislite o ovoj pusci

http://www.kwikwa...dow-dx.jpg
sa optikom

http://www.grofmb..._/1_14.jpg

?????
Tri prsta 2[/quote

Sto se tice optike Norconia nije u vrhu, ali iskreno mislim da tebi ne treba neka skupa optika. Samo dobro obrati paznju da je optika cvrsta. Ja sam dosta esperimentisao sa optikama i zakljucio da nekad platis ime npr. Bushnel (mada ni ovo nije vrh) a da je kvalitet isti kao kod nekih nizeg ranga. Cak su se i neke kineske pokazale bolje nego nego neke skuplje ali je sa kineskim optikama sve kocka. Dobra optika(jaka i cvrsta)+cvrsta montaza(sto nije tesko naci) i neces da pogresis. Dakle, nemoj da se zaludjujes oko izbora marke, istrazuj (,,ponekad" je i Tasko dobar) proveravaj da ji je slika jasna, kakva je kad se vremenski uslovi promene, da li je dovoljno cvrsta i naravno kad je upucas ne sme da se raspucava posle nekoliko ispaljenih dijabola. Ovo su samo neka svojstva a ima puno toga na sta treba da se obrati paznja. MOLIM I DRUGE DA DAJU NEKE SAVETE I MISLJENJA O TOME.

Podunavac
 Izbor optike za vazdušnu pušku nije nimalo jednostavan. Današnje vazdušne puške imaju veliku početnu brzinu, što zahteva jaku oprugu i velik i težak cilindar. A to sve zajedno uzrokuje veliki trzaj. Mnogi se varaju i misle da na vazdušnu pušku može bilo koja optika. Za moderne vazdušne puške velikih početnih brzina treba robustna i izdržljiva optika. Moja bi preporuka bila Gamo 3-9x32 WR. To je optika koja je predviđena za moderne vazdušne puške i koja bi trebala da izdrži sva naprezanja prilikom upotrebe. I obavezno schok absorber. To je gumeni amortizer koji se naslanja na zadnji deo montaže, samostalno učvršćuje i amortizira deo trzaja. A izgleda ovako.
Tri prsta 2Kolce

markopn93
 Pa da ovakav odgovor sam i ocekivao zaa toliko male pare pa jos da bude i kvalitetna ne ide . "koliko ja znam"na gamo pusku bi najbolje trerbalo da pase i neka gamina optika,jel tako ?ali nigde ne mogu da nadjem neku gamo optiku ovde kod mene ih nema,ali nema veze moze i bez optike ako dobro vezbam... Pfft
Tri prsta 2
Srbin je lud , Srbin je proklet Tri prsta 2

DESPERADOS
 Bolji izbor ti je Norconia , Gamo optika na mene nije ostavila nikakav utisak , jeftino Kinesko sr... , moj kolega ima Whisper sve u kompletu kupio u Canoni , puska , optika , red dot . sve to platio preko 30.000 i mogu ti reci da ne vredi nista ta njihova optika.

Norconia 3-9 X 40
Bushnell Baner 3-9 x 40
to je to sto je provereno .

Ajde slikacu ja moju pa cu da postavim sliku .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

markopn93
 evo bas sam sad video kako izgleda Norconia 3-9 X 40 ali je malo skuplja kosta 5 390 din,ja bih nesto jeftinije, a da je malo kvalitetnije Grin !!
Tri prsta 2
Srbin je lud , Srbin je proklet Tri prsta 2

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Bolji izbor ti je Norconia , Gamo optika na mene nije ostavila nikakav utisak , jeftino Kinesko sr... , moj kolega ima Whisper sve u kompletu kupio u Canoni , puska , optika , red dot . sve to platio preko 30.000 i mogu ti reci da ne vredi nista ta njihova optika.

Norconia 3-9 X 40
Bushnell Baner 3-9 x 40

Kolega Gamo je španska firma. A Bushnellova serija Baner se pravi u Kini, Maleziji, Indoneziji.... Nije loša ni turska optika Optima 3-9x32. Ko prodaje Hatsan vazdušne puške verovatno ima i Optima optike.
Tri prsta 2Kolce

dexilon
 E ljudi moji, dolazi novosadski sajam lova i ribolova, pa sad lepo odem na njega i kupim neku lepu vazdusaru ;) . Ako bog da da bude gamo hunter extreme pa da se to pazari Grin. Ako ne onda ce verovatno pasti hatsan 125 ili mozda cak diana 350 Smile
Hatsan 125 ili 125th , dijabole 4,5 ili 5,5 sta je bolje i za sta ?

Dare_Makedonija

Podunavac kaže:

DESPERADOS kaže:

Norconia 3-9 X 40
Bushnell Baner 3-9 x 40

Kolega Gamo je španska firma. A Bushnellova serija Baner se pravi u Kini, Maleziji, Indoneziji.... Nije loša ni turska optika Optima 3-9x32. Ko prodaje Hatsan vazdušne puške verovatno ima i Optima optike.

Ma podunavac druze ja uopste smatram da vazdusnoj pusci ne treba optike. Ja licno pucam sa vazdusnu do nekih 30 metara i nista vise. a za tu daljinu ne vidim sta ce nekome optika. I bolje bez optiku taman se covek malo navezba da nisani.
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

Dare_Makedonija
 Inace ja bih jednu ovakvu. Feinwerkbau 300s[imghttp://img846.imageshack.us/img846/9595/fwb300s.jpg][/img]

Dare_Makedonija
 img846.imageshack.us/img846/9595/fwb300s.jpg

DESPERADOS
 Ma jasno , optika je potrebna samo na jacim i brzim vazdusarama , na obicnim nema potrebe za optikom jer ionako ne prebacuju 30 metara.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
img846.imageshack.us/img846/9595/fwb300s.jpg

Dare odlična puška, ali isključivo za streljanu i to ozbiljnije strelce za takmičarske potrebe. Za rekreativno streljaštvo treba lakša i jeftinija puška sa klasičnim nišanima. Diopterski nišani su precizniji ali i ograničene iskoristivosti.
A što se tiče optike tu se slažem sa tobom. Nema potrebe za optikom na tim daljinama. Premda nije loše da se ima. Ko voli i ko može (financijski).
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 Podunavac slazem se sa tobom. Dok sam se aktivnije bavio sa streljastvo imao sam par prilika da pucam sa ovakvu pusku. Naravno bio sam uodusevljen. Ali zamoje finansijske standarde je previse. Ipak ja ostajem pri moju prvu ljubav zastavinu vazdusaru

Dare_Makedonija
 Kolega Darkon bi imao naravno vise da nam kaze o ove puske jer se on takmicio sa ovakve lepotice ili sa ainschitz. 

Dare_Makedonija
 Ja bi mogao vise o ovu [img]http://imageshack.us/photo/my-images/831/zastavam81vozdusna.jpg/[/img]

Dare_Makedonija
 [img<script src='http://img831.imageshack.us/shareable/?i=zastavam81vozdusna.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img831.imageshack.us/img831/463/zastavam81vozdusna.jpg</noscript>][/img]

dexilon
 Ajde ljudi hitno pomagajte, hatsan 125 ili 135 ? 125 mi se vise svidja jer ima duzu cev, a 135 jer je mislim jeftiniji i ima drvenu konstrukciju ? Molim hitno za odgovor, bio sam danas na sajmu i nisam mogao da odlucim . Tj 125 nije bilo na sajmu ali je 135 bio za 22 hljade zajedno sa red dot stvarcicom. A 125 cu ici da proverim u ns magnumu. MOlim za misljenje hitno .
Hatsan 125 ili 125th , dijabole 4,5 ili 5,5 sta je bolje i za sta ?

Dare_Makedonija
 135 kad bih se ja pitao. vise volim drvene kundake

Podunavac
 Slažem se sa Daretom. Lepša je 135-ica zbog drvenog kundaka. Još i ako je jeftiniji...B)
Tri prsta 2Kolce

klaja
 jel neko citao u kalibru sto je neki lik postavio pitanje koja je bolja vazdusna puska za lov na zeca, gamo ili slavija heheh..

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,115 posete www.srbijalov.com