Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
|
najic |
Objavljen 17.03.2011. 21:47
|

Član

Upisa: 183
Pristupio: 19.07.2010. 20:38
|
http://talks.guns...76585.html
a ovo 12000 dolara |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 17.03.2011. 21:54
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Ko ima kupuje, i moj drugar kupio Blaser od 10.000 evra, rezultati duplo golo, valjda nije drvo za kundak dovoljno odležalo, objasnili mu da je samo 300 godina staro, sa druge strane imam momčića sa nasleđenim zastavinim karabinom 8x57 sada sa prešrafljenom cevi 7x56 kojem ne smeta što nema titanijumsku glavu na zatvaraču u ostvarivanju izuzetnih pogodaka.
Lako je kad čovek ide sa magarca na konja a teško kad sa konja spadne na magarca, kako pucaju ti koji naviknu na lako predivno i vrhunski dizajnirano oružje kad im uvališ neku drtinu od puške, kakvu mi većina lovaca imamo.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 17.03.2011. 22:06
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
najic kaže:
nemeza upravo to pricam ali opet dva razlicita zavoda pa tula je pravila oruzje za cara petra 1
bacite oko na sledeci link i sve ce vam se samo kazati :
http://www.shotgunworld.com/bbs/viewt...;hilit=mts
Inace rekoh isprobao sam mc-5 u 20g i kolega u grupi ima mc-7 e to je masina ali nova u rusiji kosta 10000 dolara aman !!!! Uzgred pomodarstvo sta li ali bogati rusi ne kupuju tozovke nego holande,pardije merkele hajm itd..
Tačno je da su dva različita zavoda (tačnije dva različita zavoda, a tri različite fabrike), ali zar nisu upoređivane sa Italijanskim puškama nekoliko različitih fabrika.
A koja je cena novog Perazzija, a koja je bolja je diskutabilno. Što se tiče "Uzgred pomodarstvo sta li ali bogati rusi ne kupuju tozovke nego holande, pardije, merkele, hajm itd." , pitanje je da li je pomodarstvo ili je razlog koji sam naveo u zadnjoj rečenici u prethodnom postu. Ne tvrdim da su MC puške najbolje na svetu, već da po meni spadaju u sam vrh svetskog oružarstva. Treba upoređivati Ruske i Italijanske puške u istoj klasi, po dizajnu, lepše gravure, po kvalitetu materijala, po kvalitetu izrade, po upotrbljivosti, u praktičnom lovu, po izdržljivosti (ovde nisam mislio na to koja će duže da traje ako se ne čisti posle upotrebe) itd. Svestan sam da će u mnogim kategorijama Italijanke odneti pobedu, ali ne u svim kategorijama. Pozdrav.  |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 17.03.2011. 22:33
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Prema vrednijim puskama svaki lovac daje vise paznje u ciscenju cuvanju i odrzavanju pa su zato sjajnije i lepse na oko i kao kvalitetnije B) kakve veze ima lepota sa oruzjem??? na oruzju je najvazniji kvalitet celika sve ostalo se dotera za male pare a Ruski celik je neprikosnoven tako da ugladjena i skupa Italijanka nije u nikakvoj prednosti u odnosu na Rujku  |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 17.03.2011. 22:38
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
hamerles kaže:
Prema vrednijim puskama svaki lovac daje vise paznje u ciscenju cuvanju i odrzavanju pa su zato sjajnije i lepse na oko i kao kvalitetnije B) kakve veze ima lepota sa oruzjem??? na oruzju je najvazniji kvalitet celika sve ostalo se dotera za male pare  a Ruski celik je neprikosnoven  tako da ugladjena i skupa Italijanka nije u nikakvoj prednosti u odnosu na Rujku 
mora da si se šalio |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 17.03.2011. 22:41
|

Lovčina

|
canis aureus kaže:
hamerles kaže:
Prema vrednijim puskama svaki lovac daje vise paznje u ciscenju cuvanju i odrzavanju pa su zato sjajnije i lepse na oko i kao kvalitetnije B) kakve veze ima lepota sa oruzjem??? na oruzju je najvazniji kvalitet celika sve ostalo se dotera za male pare  a Ruski celik je neprikosnoven  tako da ugladjena i skupa Italijanka nije u nikakvoj prednosti u odnosu na Rujku 
mora da si se šalio  Canis mislio sam na upotrebljivost u lovu da lepota nema veze sa oruzjem.  |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 17.03.2011. 22:42
|

Admin

|
zašto ti se svidela ona "belgijanka" koju planiraš da pazariš a nije IŽ43? |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 17.03.2011. 22:44
|

Lovčina

|
Zato sto je stara , kvalitetna puska i zgodnija od IZ43 pogotovo sto sam ljubitelj kalibra 16/70 inace koristim 12/70. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 17.03.2011. 22:51
|

Admin

|
imaš i "ruski neprikosnoveni čelik", IŽ43 u kalibru 16/70
da lepota lovačkog oružja nije bitna lovcu da li bi se i proizvodilo to skupo oružje sa prelepim gravurama, pozlatama, najlepšim drvetom ...?? |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 17.03.2011. 22:56
|

Lovčina

|
canis aureus kaže:
da lepota lovačkog oružja nije bitna lovcu da li bi se i proizvodilo to skupo oružje sa prelepim gravurama, pozlatama, najlepšim drvetom ...?? canis za to skupo oruzje si u pravu B) imao sam prilike da pucam iz beretine orezare kalibar 12/70 neznam koja je oznaka te puske moj kolega je poseduje i nisam bas odusevljen njom i mogu ti reci iz mog nekog iskustva da sam vise bio odusevljen puskom kada sam pucao iz TOZ63 16/70 toz daleko bolje bije. to je moje iskustvo B) |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 17.03.2011. 23:01
|

Lovčina

|
canis aureus kaže:
zašto ti se svidela ona "belgijanka" koju planiraš da pazariš a nije IŽ43? canis i TITO je lovio sa takvom zastavinom belgijankom a imao je na raspolaganju veliki broj preskupih pusaka B) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 17.03.2011. 23:13
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
canis aureus kaže:
da lepota lovačkog oružja nije bitna lovcu da li bi se i proizvodilo to skupo oružje sa prelepim gravurama, pozlatama, najlepšim drvetom ...??
Volim da vidim gravirano i lepo sređeno oružje sa biranim kundacima, ali ne patim za istim. Gravure ne odstreljuju divljač. Bitno je da puška odrađuje posao i da odgovara svom vlasniku. A i gravura može biti preterana i preći u kičeraj. Video sam par komada turskih pištolja koji su izgledali kao sprdnje. Gravure preko celog oružja bez ikakvog reda i plana, a ni oblika. A nisam ni ljubitelj plastike i tehničkih novotarija. Ne bi nosio Blaser R93 ni da mi ga neko pokloni. Za mene je sistem M98 neprevaziđen. Jedino mi Mauser M66 nije odbojan. Možda ovo nekome zvuči čudno, ali moj je ukus takav.
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 17.03.2011. 23:21
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Podunavac kaže:
canis aureus kaže:
da lepota lovačkog oružja nije bitna lovcu da li bi se i proizvodilo to skupo oružje sa prelepim gravurama, pozlatama, najlepšim drvetom ...??
Volim da vidim gravirano i lepo sređeno oružje sa biranim kundacima, ali ne patim za istim. Gravure ne odstreljuju divljač. Bitno je da puška odrađuje posao i da odgovara svom vlasniku. A i gravura može biti preterana i preći u kičeraj. Video sam par komada turskih pištolja koji su izgledali kao sprdnje. Gravure preko celog oružja bez ikakvog reda i plana, a ni oblika. A nisam ni ljubitelj plastike i tehničkih novotarija. Ne bi nosio Blaser R93 ni da mi ga neko pokloni. Za mene je sistem M98 neprevaziđen. Jedino mi Mauser M66 nije odbojan. Možda ovo nekome zvuči čudno, ali moj je ukus takav.
Sa ovim se slazem 100%
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 17.03.2011. 23:23
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
canis aureus kaže:
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 17.03.2011. 23:45
|

Lovčina

|
Ako nastave sa uvođenjem, novih zakona i propisa, za koju godinu više i neće biti važno koju pušku imamo, jer ni jednu nećemo nositi niti koristiti u njene namene.
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 18.03.2011. 02:10
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Mislim da se udaljavamo od teme ali moracu i ja jos jedan post.
Sto se tice Ruskog oruzja,konkretno IZ ili TOZ,da izuzmemo MC,nikakve gravure niti novi kundaci tu ne pomazu i ne mogu je uciniti lepsom od fabricki uradjene Italijanke.Novim kundakom se moze postici da puska brzo i kvalitetno legne u rame sto jeste veoma bitno ali masa ce se samo neznatno smanjiti.Takodje,baskula ce i dalje ostati glomazna,visoka,ostrih ivica,monoblok takodje glomazan,cevi siroko ili visoko spojene,visoka sina,neretko kriva...Sto bi rekli ozbiljniji kriticari ruskog oruzja,da se poseces na pusku.
Moje misljenje je da rusko oruzje treba da se postuje pre svega zato sto ima nisku cenu u odnosu na konkurente ali o kvalitetu i izgledu nema previse prostora za hvaljenje. |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 18.03.2011. 08:23
|

Lovčina

|
aleksa kaže:
Mislim da se udaljavamo od teme ali moracu i ja jos jedan post.
Sto se tice Ruskog oruzja,konkretno IZ ili TOZ,da izuzmemo MC,nikakve gravure niti novi kundaci tu ne pomazu i ne mogu je uciniti lepsom od fabricki uradjene Italijanke.Novim kundakom se moze postici da puska brzo i kvalitetno legne u rame sto jeste veoma bitno ali masa ce se samo neznatno smanjiti.Takodje,baskula ce i dalje ostati glomazna,visoka,ostrih ivica,monoblok takodje glomazan,cevi siroko ili visoko spojene,visoka sina,neretko kriva...Sto bi rekli ozbiljniji kriticari ruskog oruzja,da se poseces na pusku.
Moje misljenje je da rusko oruzje treba da se postuje pre svega zato sto ima nisku cenu u odnosu na konkurente ali o kvalitetu i izgledu nema previse prostora za hvaljenje. Ja koristim po nekad IZ18 uzimam je od brata napravljena je 1965godine ispucala je dva slepera municije jer je u lov nosilo nekoliko generacije lovaca. ko zna koliko je ispalila rucno punjenih patrona exstremne jacine. nikad se nije pokvarila i radi kao sat. toliko o kvalitetu Ruskog celika B) a za Italijanke ne kazem da su ruzne ali su i one kopije Brovinga ratko koja je konstrukciono bas italijanka... Rus je Rus B) |
|
|
|
najic |
Objavljen 18.03.2011. 08:35
|

Član

Upisa: 183
Pristupio: 19.07.2010. 20:38
|
hamerles >> Ne mislis valjda ovo ozbiljno ?? |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 18.03.2011. 08:41
|

Lovčina

|
najic kaže:
hamerles >> Ne mislis valjda ovo ozbiljno ?? naj ozbiljnije ;) |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.03.2011. 10:52
|

Lovčina

|
Napisa neki poznavalac ovo,
Ako vam iko postavi pitanje šta je to, kvalitetna lovačka puška bok konfiguracije, legendarne izdržljivosti i upotrebljivosti sa dva obarača i fiksnih čokova koja vas nikada neće izdati, slobodno odgovorite to je IŽ 27.
Delim to mišljenje jer znam da uspeh u lovu ne garantuje ni lepota ni finoća izrade, ni gravura, nit orahovina od korena, već funkcionalnost u svim vremenskim uslovima, a pušku niko ne kupuje da je kući liže i glanca, sem ako nije bolesnik, već da mu kad zatreba koristi, bez nekih velikih obaveza i šrafcigera u džepu i po preporuci municije.
|
|
|