Prepelica
|
nenad_franc |
Objavljen 05.09.2010. 22:28
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
pa ja reko to sitno,brzo leti,ni s'lasersko navodjenje ne mozes da je pogodis! al sad kad sam video da ja to znam,to jest kad smo svi videli da znamo,posto nas trojica najmladjih prvi put smo bili na prepelice,sad smo se napalili pa se spremamo opet da idemo! rotwel exstra trap bije kao sveti ilija on je iz varvarina,ja mislim da on nikad nije cuvao gonice! sad ima setera a pre toga je imao poentere,ali mozda neko od njegovih drugova cuva pa odatle ti je pznat... ja sam ovaj prvi s'leva!  |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 05.09.2010. 23:05
|

Lovčina

Upisa: 3218
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Covek ki pljunut haha mnogo lici na ovog iz Homoljskih sela... kol'ko si placao Rotweila ?
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.09.2010. 06:59
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
nenad_franc kaže:
pa ja reko to sitno,brzo leti,ni s'lasersko navodjenje ne mozes da je pogodis!  al sad kad sam video da ja to znam,to jest kad smo svi videli da znamo,posto nas trojica najmladjih prvi put smo bili na prepelice,sad smo se napalili pa se spremamo opet da idemo!
Prvi put na prepelice, pa posle dva odstrela se napalili? 
Gotovo je, zaraženi ste doživotno virusom lova na prepelice, a to je neizlečivo 
E da je sreće, pa da je sezona kao što je bila ranijih godina i da ima prepelica, šta bi tek onda bilo po pitanju napaljivanja?! Ne bi mogao čovek da vas otera iz lovišta, samo da vam doturaju hranu, vodu i municiju
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
petar |
Objavljen 06.09.2010. 10:14
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Ne treba Lalo ni da doturaju hranu, sta odstrele to pojedu...
Just like old times!
|
|
|
|
MOHOMAX |
Objavljen 06.09.2010. 13:34
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 09.04.2009. 11:42
|
Malo dobrog, kraljevskog lova...
http://www.youtube.com/watch?v=f1gXxz...1gXxzYY1us
Kolega, red je da se prvo upišeš na temi 'Predstavite se', takva su pravila
Srbijalov Admin Tim |
|
|
|
Boban |
Objavljen 06.09.2010. 15:28
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Pa drugari dobro ste se vi druzili uz taj pasulj u kolibi,
vazno je da ste izasli na teren ispucali i sto je naj vaznije
da vam je srce na mestu. |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 06.09.2010. 16:31
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
cvele,nismo ga pljuvali placao sam ga cini mi se 26 dinara u magnumu u jagodini! ma mi smo lalo svi bili zagoreli,nismo pucali skoro godinu dana pa bi se i na vrapce zarazili ali u svakom slucaju je mnogo lep lov! kod mene lalo nikad ih nije bilo nesto preterano,a deo gde ih ima cuva se za italijane,pa tako da skoro niko i ne ide! ma samo odredjena kolicina municije i nista vise,sad su dosta rosna jutra bobane,ma jelo se,pilo se i dremalo se ali i lovacki deo je odradio svoje,posmatrali se kerovi,pucalo se po malo i setalo se po prirodi  |
|
|
|
Hunter milos |
Objavljen 06.09.2010. 23:40
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 21.03.2010. 00:12
|
Eeeeeeeeeeeee takva je i kod mene bila situacija!Prvi lov cini mi se 6 promasaja! Ja mislio ma nema sanse da je pogodim! Drugi lov,podigne se prepelica ne ode 5m od mene a meni vec obe cevi garave!!!Eeeeee al sada je pustim malo,pa da vidis kako padaju!!! Nije da se hvalim,ali za drugi put bio sam jedan medju uspesnijima taj dan!Dal je sreca ili znanje...?????? ....ja mislim da je ovo drugo... hehehehe  |
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.09.2010. 14:54
|

Moderator

|
Evo malo da popravim utiske o prepelicama: juče sam bio u lovu u Sirigu, mestu nekih 20 km od NS. Moji stari drugari Boža (najveći prepeličar južne Bačke) i Miloš, predsednik LD 'Sirig', su obezbedili jednu extra tablu za lov na prepelice, čak su, pošto je trava poprilično visoka, lepo napravili proseke u travi širine oko 1 metar, na svakih desetak metara, tako da lovci ne moraju da budu mokri do grla, dok gaze travu pod jutarnjom rosom! Onda psi lepo pretražuju travu izmedju proseka, dok lovci idu prosekama, a ujedno imaju bolji pregled za pucanje, i mnogo lakši lov! Loše u ovom lovu je bilo jedino to što su se prepelice, kao po komandi, dizale ispred svih drugih lovaca, a ja kao uklet! Kako god da se postavim, u sredinu linije, ili sa kraja, ili bilo kako, prepelice od mene beže, tek po koja se podigla meni tako da sam mogao da pucam - na kraju sam bio ubedljivo najslabiji sa ulovom, ali mi to nije bitno, uživao sam u fantastičnom lovu, bez obzira ko je imao bolje odstrele. Meni je srce bilo puno! 
Moram još da pomenem Božine irske setere: znam ih od ranije, odlični kerovi, ali ne znam da li im je taj dan bioritam bio na vrhuncu - kerovi su radili 'za medalju'!
Prepelica je, hvala Bogu, bilo ovaj put, što i nije čudno, jer je Sirig čuven kao odlična lokacija za lov prepelica! A valjda su i ti dugo čekani preleti konačno krenuli!
A domaćini su, šta da kažem... ljudine!
Admin, Negovan, i još neki su ranijih godina lovili tamo par puta, ko mi ne veruje, neka pita njih 
Više o tom lovištu, o divljači koja se lovi, o smeštaju i komercijalnom lovu, ću napisati na temi o lovištima.
Evo jedna sličica iz jučerašnjeg lova:
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 08.09.2010. 18:36
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Aaaaa Rodjo svaka cast nemam reci,o njihovom lovistu sam i ja dosta slusao od moih kolega koi su vec bili kod njih u lovu
na raznu vrstu divljaci i svi su prezadovoljni.
Lepa ti ova fotka |
|
|
|
belegis |
Objavljen 08.09.2010. 19:16
|

Član

Upisa: 75
Pristupio: 11.05.2010. 18:53
|
Evo i ja da se nadovezem lova u SIRIGU. Ja u sirigu imam nekoliko jako dobrih drugara .presednika Milosa ,Igora ,Cvetanovica ,Obrada koi je iz siriga ali sada ne zivi vise tu i naravno MIKIJA i on je otisao u Nadalj.u sirigu sam lovio prepelicu nekoliko godina i kod njih je taj lov uvek bio na visokom nivou.fazan takodje. A najlepsi lovovi su bili u zimsko periodu LOV NA LISICE jegricka je dugacka i ima dosta trske i lisa koliko hoces.A sto se tice drugarstva tu su momci posebna prica .svi ovi lovci su dolazili kod mene u lov u zimskom periodu u lov na divlje patke i guske i uvek su bili prezadovoljni. I OVOM PRILIKOM IH SVE POZDRAVLJAM. NIKOLIC MIROSLAV-BELEGIS
Nikolic Miroslav
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.09.2010. 20:31
|

Moderator

|
Belegiš, mislim da Boža dolazi ovde na forum kao gost, ali ne mogu da ga nagovorim da se učlani , pa će pročitati ovaj tvoj post, a i ja ću Milošu i njemu preneti pozdrave od tebe, svakako ću ih videti ovih dana. Momci su stvarno odlični! Lovište si video, uz Jegričku ima odličnih terena, jedino što u jesen ima dosta pecaroša, pa bude problem za lovce. Zimi, kad se pecaroši povuku u toplije krajeve (ugrejane sobe), onda je lov pravi!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Hunter milos |
Objavljen 08.09.2010. 20:46
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 21.03.2010. 00:12
|
Lalo po fotki ODLICNO ste vi prosli,nema sta!!!!!! ;) |
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.09.2010. 20:49
|

Moderator

|
Ne žalim se uopšte , moraćemo da repriziramo još jednom 
Kad Admin vidi slike i opis lova, ima zazubice da mu krenu
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
belegis |
Objavljen 08.09.2010. 21:00
|

Član

Upisa: 75
Pristupio: 11.05.2010. 18:53
|
Lalo hvala , uprao sam se cuo sa cvetanovicem iz siriga.a sto se tice milosa ,cvetanovica,pajde opet kazem za svaku pohvalu naravno s mikijem na celu .oni su dolazili kod mene u belegis na minus 20 u lov gusaka i pataka ,a posebno je bilo na otvaranju lova na patke posto mi belegisani to organizujemo izuzetno bude i do 50-60 gostiju i dozivljaj je izuzetan ko kod je bio svi su se vratili prezadovoljni i sa dobrim uliovom,posto u belegisu ima izuzetnih terena za lov pataka i kasnije u hladnim zimskim danima i gusaka.Pa LALO kad malo zahladni ako budes hteo da se smrzavas ti i neki tvoi drugovi mozemo organizovati i jedan lep lov na PATKE I GUSKE.Eto ovom prilikom si pozvan u jedan lov da budete moi gosti jedan dan da se malo provozamo camcem dunavom i da vidite terene belegisa i naravno da se druzimo.POZDRAV.
Nikolic Miroslav
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.09.2010. 21:12
|

Moderator

|
Zahvaljujem na pozivu, Belegiš, lep gest sa tvoje strane! 
Nadam se da ću moći da dodjem, tamo posle 15.januara, recimo, kad prodje lovna sezona.
Mikija nisam dugo video, godinu dana sigurno, trebao bih i sa njim da se čujem ili vidim, nešto u vezi kerova... Koliko znam, da je iz LD Sirig, prešao u Zmajevo, pa u Nadalj, gde je i sada, ako ne grešim...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Negovan |
Objavljen 08.09.2010. 23:03
|

Stari član

Upisa: 263
Pristupio: 08.02.2009. 14:12
|
Lalo loviosam u Backoj palanci,Srbobranu,Nadlju kod Mikija i kod Mikija u Sirigu tu smo imali najbolji lov.Tereni ekstra prepelica kolko hoces ekipa naravno dobra i raspolozena za lov.Zaboraviosam lov kod Lale i Rancera sa Adminom koji je bio solidno dobar sobzirom na pocetak sezone. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.09.2010. 07:33
|

Moderator

|
Negovane, em je bio početak sezone, em je ova godina prilično loša za prepelice, i što se tiče vremenskih prilika, i što se tiče raspoloživih parcela sa strnjikom. Preleti prilično kasne, po mojim info, mislim da su oni pravi cugovi konačno počeli pre par dana (?), znači, cela sezona kasni jedno 2-3 nedelje! Biću sigurniji u proceni, posle vikenda, pošto ću i subotu i nedelju biti u lovištu, a očekujem i informacije iz nekoliko drugih lovišta. Na vraga, evo opet zahladjenje, kišurine... Sinoć je NS bio poplavljen, nije se moglo voziti ulicama, provala oblaka bila, danas dosta hladno, i ceo dan će kiša da lije u Vojvodini... Mora nešto da zasere vikend! 
Mogu ti samo reći, Negovne, da je taj dan kad smo ti, Admin, Rančer i ja lovili, bio jedan od uspešnijih u avgustu, ali u odnosu na prethodne godine nije ni 50%, kako ume i treba da bude.
Biće prilike, da popravimo rezultat
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
rokvic |
Objavljen 10.09.2010. 15:44
|

Član

Upisa: 184
Pristupio: 22.02.2010. 07:06
|
kako vidim bas ni u jednom L.D ne cvetaju ruze sto se tice prepelica...ali kako kaze lala bice bolje...pre 2 dana sam bio sa psom na treningu...lepa strnjka ...siroka nekih 40-50m a dugacka nekih 500m mozda malo jace....isterali jednu prepelicu ...tuga..Za vikend cemo u lov ako ne bide opsteg potopa... lalo juce sam u gradu ostao blokiran 1h zbog one kisurie....od sada kada krenem u centar nosim na krovu vojni desantni camacB) |
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.09.2010. 15:53
|

Moderator

|
Rokviću, skoro sam siguran da su krenuli cugovi! Šibaj u nedelju u lov, prognoza je da neće biti kiše, a i prepelice će izaći iz kukuruza i soje i repe, na strnjiku, da jedu i da se osuše - očekujem dobar lov za vikend.
I ja sam sinoć imao problema da sa Telepa, od drugara, dodjem do stana u centru. Tih par kilometara sam vozio više od sat vremena, provlačio se - sreća, pa vozim dizel auto, ne gasi se u bari! U jednom momentu sam bukvalno plutao, prešao jezero po inerciji, točkovi nisu doticali asfalt!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|