Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
nenad_franc
 pa ja reko to sitno,brzo leti,ni s'lasersko navodjenje ne mozes da je pogodis! Smile al sad kad sam video da ja to znam,to jest kad smo svi videli da znamo,posto nas trojica najmladjih prvi put smo bili na prepelice,sad smo se napalili pa se spremamo opet da idemo! rotwel exstra trap bije kao sveti ilija Smile on je iz varvarina,ja mislim da on nikad nije cuvao gonice! sad ima setera a pre toga je imao poentere,ali mozda neko od njegovih drugova cuva pa odatle ti je pznat... ja sam ovaj prvi s'leva! Smile

Cvele
 Covek ki pljunut Grin haha Grin mnogo lici na ovog iz Homoljskih sela... Smile kol'ko si placao Rotweila ?Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala

nenad_franc kaže:
pa ja reko to sitno,brzo leti,ni s'lasersko navodjenje ne mozes da je pogodis! Smile al sad kad sam video da ja to znam,to jest kad smo svi videli da znamo,posto nas trojica najmladjih prvi put smo bili na prepelice,sad smo se napalili pa se spremamo opet da idemo!

Prvi put na prepelice, pa posle dva odstrela se napalili? Grin
Gotovo je, zaraženi ste doživotno virusom lova na prepelice, a to je neizlečivo Smile
E da je sreće, pa da je sezona kao što je bila ranijih godina i da ima prepelica, šta bi tek onda bilo po pitanju napaljivanja?! Ne bi mogao čovek da vas otera iz lovišta, samo da vam doturaju hranu, vodu i municiju Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Ne treba Lalo ni da doturaju hranu, sta odstrele to pojedu...Grin
Just like old times!

MOHOMAX
 Malo dobrog, kraljevskog lova...

http://www.youtube.com/watch?v=f1gXxz...1gXxzYY1us

Kolega, red je da se prvo upišeš na temi 'Predstavite se', takva su pravila
Srbijalov Admin Tim

Boban
 Pa drugari dobro ste se vi druzili uz taj pasulj u kolibi,
vazno je da ste izasli na teren ispucali i sto je naj vaznije
da vam je srce na mestu.

nenad_franc
 cvele,nismo ga pljuvali Grin placao sam ga cini mi se 26 dinara u magnumu u jagodini! ma mi smo lalo svi bili zagoreli,nismo pucali skoro godinu dana pa bi se i na vrapce zarazili Smile ali u svakom slucaju je mnogo lep lov! kod mene lalo nikad ih nije bilo nesto preterano,a deo gde ih ima cuva se za italijane,pa tako da skoro niko i ne ide! ma samo odredjena kolicina municije i nista vise,sad su dosta rosna jutra Grin bobane,ma jelo se,pilo se i dremalo se Smile ali i lovacki deo je odradio svoje,posmatrali se kerovi,pucalo se po malo i setalo se po prirodi Smile

Hunter milos
 Eeeeeeeeeeeee takva je i kod mene bila situacija!Prvi lov cini mi se 6 promasaja! Frown Ja mislio ma nema sanse da je pogodim! Shock Drugi lov,podigne se prepelica ne ode 5m od mene a meni vec obe cevi garave!!!Eeeeee al sada je pustim malo,pa da vidis kako padaju!!! Smile Smile Grin Nije da se hvalim,ali za drugi put bio sam jedan medju uspesnijima taj dan!Dal je sreca ili znanje...?????? Confused ....ja mislim da je ovo drugo... hehehehe Smeko Yes Grin

Lala
 Evo malo da popravim utiske o prepelicama: juče sam bio u lovu u Sirigu, mestu nekih 20 km od NS. Moji stari drugari Boža (najveći prepeličar južne Bačke) i Miloš, predsednik LD 'Sirig', su obezbedili jednu extra tablu za lov na prepelice, čak su, pošto je trava poprilično visoka, lepo napravili proseke u travi širine oko 1 metar, na svakih desetak metara, tako da lovci ne moraju da budu mokri do grla, dok gaze travu pod jutarnjom rosom!Bravo 2 Onda psi lepo pretražuju travu izmedju proseka, dok lovci idu prosekama, a ujedno imaju bolji pregled za pucanje, i mnogo lakši lov! Loše u ovom lovu je bilo jedino to što su se prepelice, kao po komandi, dizale ispred svih drugih lovaca, a ja kao uklet! Kako god da se postavim, u sredinu linije, ili sa kraja, ili bilo kako, prepelice od mene beže, tek po koja se podigla meni tako da sam mogao da pucam - na kraju sam bio ubedljivo najslabiji sa ulovom,Confused ali mi to nije bitno, uživao sam u fantastičnom lovu, bez obzira ko je imao bolje odstrele. Meni je srce bilo puno! Osmeh
Moram još da pomenem Božine irske setere: znam ih od ranije, odlični kerovi, ali ne znam da li im je taj dan bioritam bio na vrhuncu - kerovi su radili 'za medalju'!Pas
Prepelica je, hvala Bogu, bilo ovaj put, što i nije čudno, jer je Sirig čuven kao odlična lokacija za lov prepelica! A valjda su i ti dugo čekani preleti konačno krenuli!
A domaćini su, šta da kažem... ljudine! Smile
Admin, Negovan, i još neki su ranijih godina lovili tamo par puta, ko mi ne veruje, neka pita njih Smile
Više o tom lovištu, o divljači koja se lovi, o smeštaju i komercijalnom lovu, ću napisati na temi o lovištima.
Evo jedna sličica iz jučerašnjeg lova:
Lala priložio:
dsci0012.jpg

Boban
 GrinAaaaa Rodjo svaka cast nemam reci,o njihovom lovistu sam i ja dosta slusao od moih kolega koi su vec bili kod njih u lovu
na raznu vrstu divljaci i svi su prezadovoljni.
Lepa ti ova fotka

belegis
 Evo i ja da se nadovezem lova u SIRIGU. Ja u sirigu imam nekoliko jako dobrih drugara .presednika Milosa ,Igora ,Cvetanovica ,Obrada koi je iz siriga ali sada ne zivi vise tu i naravno MIKIJA i on je otisao u Nadalj.u sirigu sam lovio prepelicu nekoliko godina i kod njih je taj lov uvek bio na visokom nivou.fazan takodje. A najlepsi lovovi su bili u zimsko periodu LOV NA LISICE jegricka je dugacka i ima dosta trske i lisa koliko hoces.A sto se tice drugarstva tu su momci posebna prica .svi ovi lovci su dolazili kod mene u lov u zimskom periodu u lov na divlje patke i guske i uvek su bili prezadovoljni. I OVOM PRILIKOM IH SVE POZDRAVLJAM. NIKOLIC MIROSLAV-BELEGIS
Nikolic Miroslav

Lala
 Belegiš, mislim da Boža dolazi ovde na forum kao gost, ali ne mogu da ga nagovorim da se učlani Confused, pa će pročitati ovaj tvoj post, a i ja ću Milošu i njemu preneti pozdrave od tebe, svakako ću ih videti ovih dana. Momci su stvarno odlični! Lovište si video, uz Jegričku ima odličnih terena, jedino što u jesen ima dosta pecaroša, pa bude problem za lovce. Zimi, kad se pecaroši povuku u toplije krajeve (ugrejane sobe), onda je lov pravi!

Hunter milos
 Lalo po fotki ODLICNO ste vi prosli,nema sta!!!!!! ;)

Lala
 Ne žalim se uopšte Grin, moraćemo da repriziramo još jednom Smeko

Kad Admin vidi slike i opis lova, ima zazubice da mu krenu Smean

belegis
 Lalo hvala , uprao sam se cuo sa cvetanovicem iz siriga.a sto se tice milosa ,cvetanovica,pajde opet kazem za svaku pohvalu naravno s mikijem na celu .oni su dolazili kod mene u belegis na minus 20 u lov gusaka i pataka ,a posebno je bilo na otvaranju lova na patke posto mi belegisani to organizujemo izuzetno bude i do 50-60 gostiju i dozivljaj je izuzetan ko kod je bio svi su se vratili prezadovoljni i sa dobrim uliovom,posto u belegisu ima izuzetnih terena za lov pataka i kasnije u hladnim zimskim danima i gusaka.Pa LALO kad malo zahladni ako budes hteo da se smrzavas ti i neki tvoi drugovi mozemo organizovati i jedan lep lov na PATKE I GUSKE.Eto ovom prilikom si pozvan u jedan lov da budete moi gosti jedan dan da se malo provozamo camcem dunavom i da vidite terene belegisa i naravno da se druzimo.POZDRAV.
Nikolic Miroslav

Lala
 Zahvaljujem na pozivu, Belegiš, lep gest sa tvoje strane! Bravo 2
Nadam se da ću moći da dodjem, tamo posle 15.januara, recimo, kad prodje lovna sezona.
Mikija nisam dugo video, godinu dana sigurno, trebao bih i sa njim da se čujem ili vidim, nešto u vezi kerova... Koliko znam, da je iz LD Sirig, prešao u Zmajevo, pa u Nadalj, gde je i sada, ako ne grešim...

Negovan
 Lalo loviosam u Backoj palanci,Srbobranu,Nadlju kod Mikija i kod Mikija u Sirigu tu smo imali najbolji lov.Tereni ekstra prepelica kolko hoces ekipa naravno dobra i raspolozena za lov.Zaboraviosam lov kod Lale i Rancera sa Adminom koji je bio solidno dobar sobzirom na pocetak sezone.

Lala
 Negovane, em je bio početak sezone, em je ova godina prilično loša za prepelice, i što se tiče vremenskih prilika, i što se tiče raspoloživih parcela sa strnjikom. Preleti prilično kasne, po mojim info, mislim da su oni pravi cugovi konačno počeli pre par dana (?), znači, cela sezona kasni jedno 2-3 nedelje! Biću sigurniji u proceni, posle vikenda, pošto ću i subotu i nedelju biti u lovištu, a očekujem i informacije iz nekoliko drugih lovišta. Na vraga, evo opet zahladjenje, kišurine... Sinoć je NS bio poplavljen, nije se moglo voziti ulicama, provala oblaka bila, danas dosta hladno, i ceo dan će kiša da lije u Vojvodini... Mora nešto da zasere vikend! Sad
Mogu ti samo reći, Negovne, da je taj dan kad smo ti, Admin, Rančer i ja lovili, bio jedan od uspešnijih u avgustu, ali u odnosu na prethodne godine nije ni 50%, kako ume i treba da bude.
Biće prilike, da popravimo rezultat Smile

rokvic
 kako vidim bas ni u jednom L.D ne cvetaju ruze sto se tice prepelica...ali kako kaze lala bice bolje...pre 2 dana sam bio sa psom na treningu...lepa strnjka ...siroka nekih 40-50m a dugacka nekih 500m mozda malo jace....isterali jednu prepelicu ...tuga..Za vikend cemo u lov ako ne bide opsteg potopa... lalo juce sam u gradu ostao blokiran 1h zbog one kisurie....od sada kada krenem u centar nosim na krovu vojni desantni camacB)

Lala
 Rokviću, skoro sam siguran da su krenuli cugovi! Šibaj u nedelju u lov, prognoza je da neće biti kiše, a i prepelice će izaći iz kukuruza i soje i repe, na strnjiku, da jedu i da se osuše - očekujem dobar lov za vikend.
I ja sam sinoć imao problema da sa Telepa, od drugara, dodjem do stana u centru. Tih par kilometara sam vozio više od sat vremena, provlačio se - sreća, pa vozim dizel auto, ne gasi se u bari! U jednom momentu sam bukvalno plutao, prešao jezero po inerciji, točkovi nisu doticali asfalt!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,470 posete www.srbijalov.com