Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: B&P

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
B&P
Podunavac
 Sve fabrike sačmene municije prave svoju municiju i u kalibru 16. Samo je izbor jako mali. Kalibar 12 je vremenom evoluirao prema kalibru 12/76 Magnum. Nove puške u kalibru 12 se redovno tormentuju na pritiske veće od standardnih i zato kalibar 12 ima mnogo laboracija sa raznim težinama sačmenog punjenja i početnih brzina. Od standardnih 12/70, preko 12/70 municije povišenog pritiska, 12/70 semi magnum do 12/76 magnum. To kod kalibra 16 ne postoji, nego isključivo 16/70 standardnih propisanih tormentacija i zato je manji izbor municije.
Tri prsta 2Kolce

Miroslaw
 Izbora ima kolega sasvim dovoljno, manje nego za kal 12 ali sasvim dovoljno za kal 16.

Podunavac
 Naravno da je dovoljno, ali u odnosu na kalibar 12 je veoma slab. Bez obzira na ograničenje veazano oko maximalnih pritisaka proizvođači su mogli malo više da se potrude oko ponude municije u kalibru 16. Ali očigledno ne žele (ili im se financijski ne isplati) sobzirom na opšti pad popularnosti kalibra 16. Neka se vlasnici kalibra 16 ne uvrede ali ovo je surova istina. Ne tvrdim da je taj pad popularnosti opravdan, ali je nepobitna činjenica. Ako se ovakav trend nastavi za 20-ak godina će biti raritet kao sada kalibar 28.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 ipak je 16 puno rasprostranjeniji nego što je 28 bio. ceo istočni blok je više koristio 16, a i nemci i austrijanci. biće toga još. a ako uzmemo u obzir modu i tržište, ko zna...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

hercegovac

ssekir75 kaže:
ipak je 16 puno rasprostranjeniji nego što je 28 bio. ceo istočni blok je više koristio 16, a i nemci i austrijanci. biće toga još. a ako uzmemo u obzir modu i tržište, ko zna...

Možda se desi i neki 16 magnum?

Nikola M

hercegovac kaže:

ssekir75 kaže:

Možda se desi i neki 16 magnum?

Mozda kolega.. ja sam za i svidja mi se ta ideja da se ozivi taj kalibar. Jer mislim da nije zasluzio da predje u raritet
Dobar Pogled
lovac

DakiNS
 Neće otići u zaborav sve dok lovimo sa tim kalibrom. I pored svoje dvanaestice sredio sam i šesnaesticu jer mi je lov sa njom , posebno prepelice i fazan mnogo lepši , da li zbog lakoće puške ili nekog posebnog šmeka,ali uživam kada petlara starija od svih nas na forumu, propeva u mojim rukama u lovu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lovacsajuga

DakiNS kaže:
Neće otići u zaborav sve dok lovimo sa tim kalibrom. I pored svoje dvanaestice sredio sam i šesnaesticu jer mi je lov sa njom , posebno prepelice i fazan mnogo lepši , da li zbog lakoće puške ili nekog posebnog šmeka,ali uživam kada petlara starija od svih nas na forumu, propeva u mojim rukama u lovu.

Šta reći...
Msm,Daki majstore!!!
Dejan

sheytan

DakiNS kaže:

I OD GAZDE??? Pa, el tada postojalo vatreno oružje??? Hmmm

Grin

Svaka čas', svidja mi se pritča! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Ja lično nemam ništa protiv kalibra 16. I ja sam ga imao onomad. I danas mi je žao što sam prodao tu pušku, ali nisam imao izbora. Međutim činjenica je da se u današnje vreme ne može naći puška u kalibru 16 (ako zanemarimo braću Ruse). Ja ne videh ni jednu novu italijansku ili neku drugu zapadnu pušku u kalibru 16. Što se tiče uvođenja kalibra 16/76 magnum i to je malo verovatno. Sobzirom da se magnumi rade u kalibru 12 i 20 teško da će se neko nakaniti da ga radi i u kalibru 16. To što u Srbiji ima mnogo pušaka u kalibru 16 i što ih lovci rado koriste, proizvođačima oružja i municije ne znači ništa. Mi smo kap vode u moru. Kalibar 16 neće nestati, ali će postati prava retkost.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 podunavac, koristi se 16 u celom istocnom bloku. znam nekoliko madjara i ceha motorista koji su i lovci, i pricali su da im je i 16 dosta zastupljen. po njihovoj prici rekao bi i vise nego kod nas. za rusiju nisam siguran, ali svakako i tamo ima svoje poklonke cim se jos prave puske u tom kalibru. ne znam kako je kod tradicionalnih austrijanaca, oni 16 smatraju za svoj kalibar. kakko god, nece 16 bas tako nestati i postati retkost. bar ne u narednih 20-30 godina.

a sada je red da Admin Power svu ovu pisaniju o 16ici prebaci u temu o kalibru 16 Stidljiv
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Miroslaw
 Koristi se kal.16 dosta u Engleskom pa i Americi (iznenadjen sam). Mnogo puta smo govorili i razmatrali hoce li ili nece biti ponovo kal.16 u redovnoj proizvodnji, pogotovo o tom stvaranju 16/76 i gledano sa realne strane i nece no gledano iz ugla menadzmenta budite sigurni da hoce. Kal 16 je brend samo treba sacekati blago zasicenje trzista i eto ga ponovo i to nema veze sa tim da li ima 20/76 i 12/76 bitno je samo da tako moze da se ostvari dobit.

ssekir75
 upravo takoBravo 2

lovacsajuga
 Poštovane kolege , nismo li malo skrenuli sa kursa,odnosno teme?
Naravno tu su naši mr.admini ali ajmo se vratit na BP.
Šta mislite o tome?
Dejan

hercegovac

Miroslaw kaže:
Koristi se kal.16 dosta u Engleskom pa i Americi (iznenadjen sam). Mnogo puta smo govorili i razmatrali hoce li ili nece biti ponovo kal.16 u redovnoj proizvodnji, pogotovo o tom stvaranju 16/76 i gledano sa realne strane i nece no gledano iz ugla menadzmenta budite sigurni da hoce. Kal 16 je brend samo treba sacekati blago zasicenje trzista i eto ga ponovo i to nema veze sa tim da li ima 20/76 i 12/76 bitno je samo da tako moze da se ostvari dobit.

Baš tako.ika

Tomash
 Danas sam se jako razočarao u BP.
Ceo dan sam pucao F2 Fibre 3,1mm i metak je jednostavno anemičan, i to po ovako toplom vremenu.
Zec samo nastavi kroz oblak dima oko sebe, i štura dalje.

Uzmem od kolege Belom 6-cu za drugi metak, i posle još jednog promašaja BP-om na 30-35m, drugi metak na sigurno 50-tak metara belom, dum i na mestu salto.

Kolega je sa Iž27 skidao vrane danas na sigrno mnogo većim daljinama, pomenutim belomom i ostavio nas sve u čudu...

Svaka čast za domaći Belom, ovo je jako prijatno iznenađenje, a Baschieri....arivederci.

Kale1204
 Anemican?? Mozda neadekvatan ali anemican ne verujem...Probaj sledeci put gornji (sa korpicom)na ovog linku pa onda sudi.
http://www.baschi...mp;lang=en
Imao sam slicnu situaciju situaciju sa RC-om

canis aureus
 hehehe anemičan Grin
za Norisa Čaka anemična je mundža svaka Jaooo ...... HaHaHa

preko decenije lovim sa B&P granulacijama 4 i NAROČITO 2 i nEsam primetiJo da je anemičan end slabačak ni za zeca ni za petla ni za liju ... a eto sad prvi putA čujem da nije ni za "patku" ....Selja
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Tomash
 Granulacija je 4(10).
Probalo ga je i nekoliko kolega iz grupe koji inače pucaju RC-om, i pitali su me šta ti je bre ovo?!?

Da otklonimo sumnju, pucali smo na limenku piva na nekih 30-35m i rezultat je da nema rezultata, limenka oborena, ali ne i probušena.
Ipak je to toliko tanko da je smešno.

Probali RC Serie oro fibre, isto njihova 4-ka, probija.
Belom 6-ca takođe.

Prošle godine sam koristio isključivo F2 Classic i bio zadovoljan, doduše sa korpicom i u granulacijama 0(6) i 2(8) i bio je extra.
Ovo sad...ne znam šta je...
I oseti se da je trzaj baš slabašan, dal je felerična kutija, vlaga...ebem li ga, ali ja sam bio besan, jedina stvar koja me je iznervirala za čitav dan...

Ima Gordon čauru, ima deklaraciju uvoznika, znači nije falš, patron je loš.

canis aureus
 Ta ondaK to ne'e kako Boga zapovedi No no no
tu nešto ne miriše na dobro ali okvalifikovati ovu izvrsnu municiju kao lošu to je preterano! Pre će biti da je neki drugi uticaj, kao što je neadekvatno skladišćenje municije, dovelo do tog problema .... bit' će da je felerična Confused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,630,009 posete www.srbijalov.com