Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: PRVI PARTIZAN

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
PRVI PARTIZAN
nenad_franc
 prelistah celu temu, ali ne nadjoh ovo sto mene interesuje Confused po cemu se vizuelno razlikuje grom od sp zrna? dobio sam ppu municiju u kalibru 7x57r, ali nije u kutiji... pa bih voleo da znam koja su zrna Smile ako vec negde pise, a ja nisam vide, ne zamerite, posto idem preko telefona Stidljiv

canis aureus
 gornji PPU SP
donji PPU GROM
naravno, oba u 8x57JS Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ...
ov' levi SP a desni onaj drugi Yes

Uglavnom je vizuelna razlika u olovnEm vr'u koji je kod SP veČi i prilično vidljiviji Confused kako kod 8x57JS tako i kod 7x57R, koliko se sećam i kako bi moralo bit'.
Ako tvoja mundža ima i zelenu boju oko kapisle ondaK bi 99% morala biti SP jer mislim da GROM nije nikada imao boje oko kapisle.
Dim

jakajez
 Ukalibru 7/57R kapisle nisu obojene.

lp

canis aureus

jakajez kaže:
Ukalibru 7/57R kapisle nisu obojene.

lp

... a nekada su bile baš kao i kod sve ostale lovne municije iz PPUa tj kapisle nisu bile obojene već prostor oko kapisle Stari
Dim

nenad_franc
 i konacno se docepah do interneta B) sad cu da izbacim slike da vidite zrna... razlikuju se po ovom nazubljenom delu na spoju sa caurom i po kolicini olova na vrhu... nije neka znatna razlika, ali je ipak primetna... e sad ne znam dal je to razlika izmedju dve serije, ili je jedno grom a drugo SP...

nenad_franc
 a zaboravio sam da napomenem, da je na oba metka obojeno oko kapisle Confused

canis aureus
 oba SP 100% !
Yes
Dim

nenad_franc

canis aureus kaže:
oba SP 100% !
Yes

pu, a ja se taman ponadah da je jedan od njih grom... Grin i ovi ce da zavrse posao Grin

nenad_franc
 hvala kolega, na pojasnjenju Stari

canis aureus
 PPU k'o PPU Confused
nekad iznenadi ...
i41.tinypic.com/1zd11ye.jpg
i43.tinypic.com/117bvvt.jpg
-DS 100njak kg na daljini oko 80-90m pogodak u rebra, zrno pronađeno u plećki s druge strane. DS pala na mestu pogotka, posle par sekundi ustala i otrčala 20tak metara i otale više nije ustajala.

... a nekad iznenadi ...
i44.tinypic.com/30blaa9.jpg
-DS 100njak kg na daljini 160-170m pogodak u plećku, košuljica zrna nađena u džigi a olovni deo u lopatici druge plećke. DS po pogotku u beg kao da joj nije ništa ... pala posle 180-200m odprilike.

... naravno, u oba slučaja 8x57JS 12,7g Respekt
Dim

ssekir75
 druže kanise, bi li ti kao "univerzalno" ppu zrno za ovaj kalibar izabrao ovo sa slike ili grom?Hmmm
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

canis aureus
 Ovo na sliKi je obični SP i u odnosu na GROMa je razlika k'o doope i oko Confused
"Univerzalno"?!?
Hmm Hmmm
oba mogu biti univerzalna samo moraš znati Di da gađaš!
Nekada ćeš biti zadovoljniji sa efektom jednog a nekada efektom drugog ... sve u zavisnosti gde pogodiš!
Moja najveća zamerka PPU mundže je nejednak kvalitet od serije do serije i velika odstupanja od serije do serije ... a zamerka na SP je uglavnom izostanak izlazne rane tj izostanak prostrela pa je i krvni trag dosta teže pratiti ako divljač malo dalje odnese sa mesta nastrela.
Opet, ako GROMa pošalješ u manje tvrdo moraćeš poduže da tragaš za tom pogođenom jer će izostati veća deformacija zrna a samim tim o okolnog tkiva već će ga "profulat" k'o "špicoka".

Ako loviš sa čeke u mogućnosti si da pogodiš dosta preciznije ... tad GROMom po sred plećke pa iako ne pa'ne "u vatri" neće daleko odneti a opet krvi će biti i iz vazduha da se prati trag!
A ako oš SPom ondak tik iza plećke po rebrima da udari u plećku s druge strane ili ako stoji živinče ka tebi ondaK recimo tik ispred plećke da opet zrno završi u plećki s druge strane ili bar okolini iste.
SP će češće da DA pad na mestu nastrela zbog veće predaje energije na telo divljači ali nekad iako si siguran u pogodak nećeš moći lako naći krvni trag ako već divljač nije na mestu pala.

... 'bem li ga Jaooo
Pošto lovim s čeke i znam di treba da smestim kuršum ... Confused
a već ako je pogonski lov u pitanju i manje distance ondaK SP!
Ako'š manje mesa da bacaš kerama ondaK GROM.
Ako'š loviti samo srneću diBljač onda samo dobro upucaj karabin na bilo koje od ova dva zrna i to je to, oba će završiti pos'o valjano ... s tim što GROMom možeš i u plećku i neće biti velike štete a SP obavezno izbegavaj da gađaš plečku.
I tako ...
Dim

270
 Ma za 8x57IS-T-Rex je od PPU SP-majka Jana za sve što hoda Jevropom!
Još da nisu ovi iz PPU bili inovatori J..em ih radoznale i željne novih trendova, pa zadržali stari SP RN, ma idi begaj, puna bulja šimiqa!
Ja nešto nisam eksperimentisao mnogo sa raznom municijom, jerbo šta god da turiš u pušku u ovom kalibru od lovačke municije radi ili MNOGO DOBRO ili DOBRO DA NEMOŠ DA VERUJEŠ!!!
Bye
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

ssekir75
 eee,taj stari sprn imao moj stric. mnogo lep metak, moram da bačim pogled kad odem u selo da li je ostalo koje kutijice ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

ssekir75
 народе ловачки, једно питањце: има ли неко СИГУРНУ информацију чији барут користи ППУ? питам, јер се на једном ловачком форуму протегла прича да се користи увозни белгијски барут и увозне босанске каписле из горажда.

Podunavac
 Ja mislim da je barut iz Lučana. Milan Blagojević.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 и ја то мислим, јер не верујем да би главни аргумент против ППУ (прљање цеви при опаљењу) био узрокован белгијским барутом.

sheytan
 ^ Glavni argument protiv PPU dzebane je to shto je PPU, tj. domatja! Stari

A bratja Shokci ga troshu sve u 4x4 i pitau el ima josh... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 ... belgijski sumnjam da može ovoliko da garavi kol'ko može ovaj lučanski a ni bilo koji drugi Confused ... JaoooGrin
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Prvi Damski lovački klub u Srbiji LOVAČKA UDRUŽENJA 69 26.08.2016. 22:37
Moj prvi lovački pas KINOLOGIJA 13 03.07.2014. 20:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,892 posete www.srbijalov.com