Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kugla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kugla
canis aureus
 Eeee tako DA!
ondaK se potpuno slažem jer imadoK sličnih iskustava po zimskom vremenu sa Belomom a isprobavasmo i Gualandi ... i 'nako je ko što u prethodni upis staviK Confused
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Cvele
 Cadara, ja mislim na patron original Brenekke, koji proizvode Nemci, on je oko 500din...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

ivanfox
 Gde ima da se kupi kod nas original Brenekke i koja ga firma uvozi,jel zna neko?Prilicno je to jaka cena za metak koji ne bi smeo da se ispaljuje iz malo jaceg coka,mislim ako ima standardnu konstrukciju a trebalo bi da je tako.
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

arsa
 Koliko ja znam kod nas niko ne uvozi municiju Breneke, ni jedinacna zrna ni karabinsku. A da ne sme da se ispaljuje iz "jacih" cokova tu nisi u pravu prijatelju. Sme da se ispaljuje i iz punog coka, provereno...Pozdrav!!!
lovac Joca i Luka srbijalov

Cvele
 Ne znam koja firma uvozi taj metak, ja sam ga vid'o i ima ga u prodavnici Ritam+ u Nisu...

Cadara
 To je jako skupo 500 dinara, to je deračina garant.
Ja sam kupovao pre par godina Rottveil Original Brenneke 12/70 tačno 160 dinara komad, 1600 dinara pakovanje od 10 komada. Baš toliko da poskupi ne mogu verovati. I 250 dinara je puno ali ajde koji komad i da čovek uzme.
U zrenjaninu je od B&P gualandi kugla, crna čaura 100 dinara komad a od istog proizvođača big game 90-100 dinara.

shikaree
 img801.imageshack.us/img801/4372/img0069fy.jpg

Valjda se misli na ovaj Rottweilov brenneke skroz desno!

Cadara
 Da to je Rottweilov brenneke skorz desno dva komada, levo je gualandi kugla u pakovanju rotweilla exakt, ove žute su isto gualandi kugle, kako ti se pokazao sauvestre?

arsa
 Ja mislim da je Ivanfox pitao za municiju Brenekke , a ne za municiju sa kuglom breneke, RWS sa breneke zrnom imate gde hocete i cena za 12\76 mu je oko 290 dinara, a Breneke municija sa Clasik kuglom ili rubin projektilom kao i ostale iz brenekea kod nas niko ne uvozi...

shikaree
 E to sam i pretpostavljao, zato sam i stavio sliku, jer sam primjetio da ne pričamo o istom!
Cadara, od ovih koje koristim ( a to su uglavnom te na slici) najbolje mi se pokazala Fiocchi nova slug sa Gualandi projektilom, najpreciznija je, Exact je tu negdje. Sauvestre mi je u probi bio zadovoljavajući, iako nije ni približno precizan kao ove Gualandi kugle. Brenneke mi se još pokazao najnepreciznijim od svih navedenih. Sauvestre u lovu praktički nisam stigao niti opaliti, jer mi je kao drugi metak, tako da nije isproban!

arsa
 http://www.franko...=f_s_marke

Evo celokupan program kugli i podkalibara iz Brenneke radionice-punionice;). Voleo bih da cujem neko iskustvo od nekog ko je probao ova cudesa jer mislim da je vrhunskog kvaliteta. Nije RWS Cllasik jedini hebem ga....Confused

ivanfox
 Bas su lepe te kugle i kuglice Arso...a verojatno i ubojite propisno.Ma nabavicemo i to ko i one predjasnje samo da ima u "šta" da ih arčimo!
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

marlin
 Prvo sam naručivao iz Italije 30eura 12-76 sauvestre,pa sam prešao u Grac 25eura,e sada ovde malko jeftinije...pa ako neko ima šemu da mu neko donese,,,,,Confused
http://www.meyson...r,3,82.cfm

Cvele
 arso, upravo jedan od tih metaka ciji si link izbacio je oko 500 din u Nisu... ne mislim na kuglu Brenekke koju postavljaju, nego na proizvodjaca...

canis aureus

shikaree kaže:
E to sam i pretpostavljao, zato sam i stavio sliku, jer sam primjetio da ne pričamo o istom!
Cadara, od ovih koje koristim ( a to su uglavnom te na slici) najbolje mi se pokazala Fiocchi nova slug sa Gualandi projektilom, najpreciznija je, Exact je tu negdje. Sauvestre mi je u probi bio zadovoljavajući, iako nije ni približno precizan kao ove Gualandi kugle. Brenneke mi se još pokazao najnepreciznijim od svih navedenih. Sauvestre u lovu praktički nisam stigao niti opaliti, jer mi je kao drugi metak, tako da nije isproban!

Indjijanac

Kod mene se OriginalBrenneke kugle pokazale kao preciznije od Gualandi kugli Confused ..... probano uglavnom iz 1/2choke, Berette, IŽa, Merkela
Novije Gualandi nisam probao sem B&P koji je Odobreno
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

arsa

Joe the hunter kaže:
E sad, da nebi bilo "reko mi jedan coek", "prico mi ujka" , 'zalila se baba", odem juce i kupim 5 komada municije sto se odbija od glave divlje svinje zvane GECO Competition Slug.Otvorim jedan kad tamo nista drugo nego Rottveil Breneke K.O. kugla samo mesto filcanog ima plasticni cep sjedinjen sa proektilom.Namestim na moj poluatomat SLUG cev (51 cm)sa mehanickim nisanima pa pravc kod mog drugara u streljanu.Ponesem i dva Original Rottveil Breneke patrona cisto da uporedim obzirom da vec imam dosta pozitivnog iskustva sa tom kuglom.Elem, skuvamo lepo kafu, postavimo merac brzine i ajd prvo da merim Rottveil Breneke.Ispalim jedan i na V1(metar) brzina 392 m/s.E sad postavimo metu za GECO i to kanister plasticni punjen peskom , na petsantimetara iza kanistera fosna 5 cm a iza fosne na 10 cm cigla(stari format).Ispalim GECO i gle cuda kad tamo V1 403 m/s istina na 23 metra daljini, prosvirao kanister sa peskom razvalio dasku a ciglu napravio na zrnca.E sad mislim da jedino ako DS nose kevlar ovaj metak im nece moci da naudi.Jedina mana ovog metka je CENA koja je bezobrazno velika obzirom da u Nemackoj kosta 12-14 evra za kutiju od 25 kom.Opsti zakljucak je da je GECO brzi metak od Breneke Rottveila a taj metak je jos uvek odlican za odstrel DS te ce iGECO i te kako zavrsiti posao.I zapamtite sve sto probije tikvu odstreljuje i divljac.StariBar ovu nasu Balkansku.Ko u ovo sve ne veruje uvek moze sam da probaDobar pogled

Posto nisam imao namere da raspravljam bilo sta sa bilo kim, vec samo rekao ono sto sam ocima video , ali da ne bi bilo da lupetam moram da odgovorim bez uvrede na bilo ciju adresu. Svestan sam da nisam trebao da donosim zakljucke na osnovu jednog slucaja ali to je bilo toliko "neverovatno" da nisam mogao da ne napisem. Jos jednom , svinja je bila na daljini od jedva 15 do 20 metara.Pogodak u glavu iznad desnog oka (bez ikakvog klizanja projektila zbog kosog pogotka) na lobanji rupa kao zumbom ocrtana i jasno vidljiva dubina od oko 10 mm, a kugla ISPALA NAPOLJE IZ RUPE. Kod mene vise u pusku nece pa nek je zlatna, inace na kugli nema nikakvih oznaka osim "cal 12" pa neznam kako ste Vi kolega Joe zakljucili da je ista, jer uporedjivanjem kugle koja je u Geco patronu i RWS Cllasik vidim da se ne radi o istoj "stvarcici" . Moze bit' da je od drugog materijala jer je pravljena bas za slug takmicenja???Ako gresim , oprostite molim!!!

BojanKG
 Dali smem iz svoje polozare zastavine m70 da ispaljujem Baschieri & Pellagri Big Game leziste metka je isto 70mm ali na parronu pise max 1050bari ? prodavac mi rekao da smem,kaze nista joj se nece desiti.. Confused
srbijalov markafazan

Joe the hunter

arsa kaže:

Joe the hunter kaže:
E sad, da nebi bilo "reko mi jedan coek", "prico mi ujka" , 'zalila se baba", odem juce i kupim 5 komada municije sto se odbija od glave divlje svinje zvane GECO Competition Slug.Otvorim jedan kad tamo nista drugo nego Rottveil Breneke K.O. kugla samo mesto filcanog ima plasticni cep sjedinjen sa proektilom.Namestim na moj poluatomat SLUG cev (51 cm)sa mehanickim nisanima pa pravc kod mog drugara u streljanu.Ponesem i dva Original Rottveil Breneke patrona cisto da uporedim obzirom da vec imam dosta pozitivnog iskustva sa tom kuglom.Elem, skuvamo lepo kafu, postavimo merac brzine i ajd prvo da merim Rottveil Breneke.Ispalim jedan i na V1(metar) brzina 392 m/s.E sad postavimo metu za GECO i to kanister plasticni punjen peskom , na petsantimetara iza kanistera fosna 5 cm a iza fosne na 10 cm cigla(stari format).Ispalim GECO i gle cuda kad tamo V1 403 m/s istina na 23 metra daljini, prosvirao kanister sa peskom razvalio dasku a ciglu napravio na zrnca.E sad mislim da jedino ako DS nose kevlar ovaj metak im nece moci da naudi.Jedina mana ovog metka je CENA koja je bezobrazno velika obzirom da u Nemackoj kosta 12-14 evra za kutiju od 25 kom.Opsti zakljucak je da je GECO brzi metak od Breneke Rottveila a taj metak je jos uvek odlican za odstrel DS te ce iGECO i te kako zavrsiti posao.I zapamtite sve sto probije tikvu odstreljuje i divljac.StariBar ovu nasu Balkansku.Ko u ovo sve ne veruje uvek moze sam da probaDobar pogled

Posto nisam imao namere da raspravljam bilo sta sa bilo kim, vec samo rekao ono sto sam ocima video , ali da ne bi bilo da lupetam moram da odgovorim bez uvrede na bilo ciju adresu. Svestan sam da nisam trebao da donosim zakljucke na osnovu jednog slucaja ali to je bilo toliko "neverovatno" da nisam mogao da ne napisem. Jos jednom , svinja je bila na daljini od jedva 15 do 20 metara.Pogodak u glavu iznad desnog oka (bez ikakvog klizanja projektila zbog kosog pogotka) na lobanji rupa kao zumbom ocrtana i jasno vidljiva dubina od oko 10 mm, a kugla ISPALA NAPOLJE IZ RUPE. Kod mene vise u pusku nece pa nek je zlatna, inace na kugli nema nikakvih oznaka osim "cal 12" pa neznam kako ste Vi kolega Joe zakljucili da je ista, jer uporedjivanjem kugle koja je u Geco patronu i RWS Cllasik vidim da se ne radi o istoj "stvarcici" . Moze bit' da je od drugog materijala jer je pravljena bas za slug takmicenja???Ako gresim , oprostite molim!!!

Kolega lako sam zakljucio ko je proizvodjac i tip kugle po tome sto su i GEKO i Rotweil fabrike koje su u sastavu istog koncerna RUAG .Drugo imam dovoljno iskustva a i znanja o tipovima kugli te tako da svi proektili koji su identicni (po obliku, tezini)sa Rotwei breneke Original KO kuglom su to sto jesu.Uputio bih vas da malo precesljate po internetu TIPOVE kugli i videcete da ih ima jedva desetak bez obzira koji proizvodjac ih proizvodi i stavlja u svoje patrone.

Joe the hunter

BojanKG kaže:
Dali smem iz svoje polozare zastavine m70 da ispaljujem Baschieri & Pellagri Big Game leziste metka je isto 70mm ali na parronu pise max 1050bari ? prodavac mi rekao da smem,kaze nista joj se nece desiti.. Confused

Nebi trebao to da radis zastavine cevi nisu tormentisane na pritisak 1050 bara.Istina od jednog ili dva meka nece nista biti.....mada?

Podunavac

BojanKG kaže:

Pritisak kod B&P Big Game Palla Gualandi je 700 bara. Tako da možeš, pošto je za kalibar 12 stara vrednost srednjeg Pmax. 650 bara, a nova vrednost srednjeg Pmax. 740 bara. Međutim gledaj da uvek pucaš iz cevi sa 1/2 čokom, a iz punog čoka samo ako moraš (drugi metak).
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,546,242 posete www.srbijalov.com