Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Predstavite svoj "Arsenal''

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Predstavite svoj "Arsenal''
slavko75

mirko knezevic kaže:
....

cestitke brate ,predivan,date posluzi kako treba B)
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Limun
 Mirko vidim ja da ce da bude iveli 3 sutra dolazim na cas
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Cvele
 Lepa puskica Mirko, da te dugo sluzi! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

bela
 čestitke na izboru neka te služi dugo dugo.B)
vižlan i terier

canis aureus
 Mirko e nek je sa srećom i puno veprova padalo pred njimesrbijalov
(samoHmmm, da je neki bolji kalibar ali 'ajde šta je tu jeConfused)Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Neca92

canis aureus kaže:
Mirko e nek je sa srećom i puno veprova padalo pred njimesrbijalov
(samoHmmm, da je neki bolji kalibar ali 'ajde šta je tu jeConfused)Grin

Steta sto ga Browning ne pravi i u 8x57JS ! Grin

Mirko, odlican je! B) Bravo 2
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

canis aureus

Neca92 kaže:

Steta sto ga Browning ne pravi i u 8x57JS ! Grin

Ako ga ne prave u 8x57JS to je baš baš prava šteta!!!
Za taj sistem(PA), za kraće dužine cevi(50+-cm), za namenu tog oružja(uglavnom lov DS), za upotrebu uglavnom na kraćim rastojanjima ... 8x57JS bi bio jedan od "najuniverzalnijih" kalibara a zbog relativno kraće čaure koja omogućuje bolji rad zatvarača jer je kraći hod;
-zato što iz kraćih cevi mnogo manje gubi od svog potencijala nego npr .30-06, 7x64 i sl a svakako je blažeg trzaja i mnogo manje buke pravi i bljeska na ustima tako kratke cevi koja zna u smanjenoj vidljivosti da zaslepi te je drugi metak prilično "sporiji" a gde PA onda gubi svoju pravu ulogu;
-zato jer je 8x57JS ipak bolji izbor za uspešan odstrel DS a pogotovo na tim kraćim daljinama koje su i "prioritet" PA a zbog prečnika koji je preko 8mm i što zbog uz dobro odabranu konstrukciju zrna daje odličnu zaustavnu moć a samim tim i veću energiju na cilju, uz ne tako velike početne brzine koje omogućavaju i mekšim zrnima dublju penetraciju uz maksimalnu deformaciju uz zadržavanje svoje početne težine;
-a pošto se već koristi na kraćim rastojanjima, neće biti neke velike razlike u preciznosti kao što je neće biti ni na kojim lovnim daljinama iz kog i kakvog god oružja da se koristi
...

Hmmm
ako ga već nema u 8x57JS moj izbor bi bio u kalibru 9,3x62 jer ... lov DS, distance, prečnik zrna i zaustavna moć ... ili svakako u .308Win pre nego u .30-06SprYes
Iako ne volEm 308icuConfused smatram je za bolji izbor za PA od ovog "sunarodnika" jer kraća čaura=kraći hod zatvarača i bolje, sigurnije funkcionisanje, manji trzaj -koji je itekako važan zbog plasiranja drugog hitca, već sam spominjao manji bljesak na ustima kraće cevi i ... i najpre iz razloga što iz kraće cevi(50+-cm) .30-06 dosta gubi(... sem veće neiskorišćenosti koja se prikazuje kroz buku i plameni bljesak) i u većini laboracija je neretko jako slična 308ici pa ako ne i ista(V0,E0) uz te neželjene "efekte" koje pruža uz neiskorišćenost.
...
Dim

Podunavac
 Canise Bravo 2. Čudi me da se Bar ne pravi u kalibru 8x57 JS, pogotovo što je dosta zastupljen u Evropi gde stari dobri 8x57 JS ima još uvek mnogo poštovaoca. Premda, po mom mišljenu 308 Win. bi za PA karabin bio još bolji izbor zbog najkraće čaure. A sa municijom Norma, zrnom Vulkan od 13 grama odlična kombinacija za DS.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 I meni je čudno da ga ne rade u 8x57JS jer je evropska firma a jedan od najstarijih evropskih kalibara ali "videla žaba gde se konji potkivaju pa ...", draže im je(verovatno i isplativije) da pokriju američko tržište sa njihovim Magnumima i ShortMag pa iako ...
mada na njihovom sajtu nisam video da B.Bar rade u 9,3x62 a siguran sam da isti postoji jer sam ga malo "testirao" na strelištuConfused možda ipak prave i u ovom "zastarelom i prevaziđenom" osmaku ...

.308Win Norma Vulkan 13g je B)Yes
Dim

Podunavac
 Ko što ti reče uglavnom ga rade u američkim kalibrima i svim magnum i short magnum verzijama. Ali imam Akah katalog za 2009. godinu u kome se nudi u kalibrima 9,3x62 i 7x64. Ali starog asa nema (8x57JS), verujem na veliku žalost mnogih lovaca.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Ma, sve je to logichno, jer u Browningu radu ozbiljni ljudi, kojima je jasno da 8x57 vishe nema shta da trazi, medju ovim ostalim kalibrima u kojima se BAR pravi... Sad
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DakiNS
 E bas zato ga necu nikada kupiti sta ce oni meni da omalovazavaju tradicionalni kalibarBesan
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Limun
 Bio samkod Mirka, gledao pusku lepa je nemasta, super lezi ali je za mene cifra od 150.000 din. jos uvek velikaSiroma, a i onako ga ne prave u kalibru 8x57JSConfusedSmeko
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Cvele
 Hahaha... k'o da se bez tog 8x57 ne moze ziveti, ovaj loviti Shock Njanjanja

petar
 [xhide]Cvele, lajkujem ti ovaj poslednji post Grin[/xhide]
Just like old times!

Cvele
 Stidljiv Smeko

mirko knezevic
 Kolege zahvaljujem se jos jednom na cestitkama malo mi riknuo kompijuter otislo napajanje pa me nije bilo.
Canis nisam kriv sto ga ne prave u kalibru 8x57....Confused Sta ces kad misle da je prevazidjen. Nije los ni 30-06 posluzice nadam se...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

canis aureus
 ROFL

poslužiće naravno ali ...
Samo neka te dugo i uspešno služiB)
Dim

sheytan
 Ja poqšavao da isprovociram tebra CaEnisa, al nisam uspeo... hehehe Pametan je, ki 'čelizza! Kiss

Mirko, čestitam situlaciju, aktivno da ga koristiš 50 godina, a ondak Benellija, naravno! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

mirko knezevic
 Znam da Canis obozava 8x57,ove velike firme ne prave karbine u tom kalibru,a ovi nasi robovi inzinjeri tesko da mogu da se sete da naprave jedan lep PA pa i da bude u kalibru 8x57.
Sheytan ako mi bude sluzio 50god posle necu ni morati da prelazim na Beneli pod tolike stare dane...Grin Tad ce stolica da bude glavno sredstvo,samo da sednem negde....Grin
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
Ja lovim (predstavite svog lovačkog kera) KINOLOGIJA 316 07.05.2022. 21:10
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,648 posete www.srbijalov.com