Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
270
 I pri prodaji polovnog oružija važi isti princip kao i za svu drugu robu odnosno zakon ponude i tražnje. Kako stvari sada stoje plašim se da je kolega "alpinest" u pravu odnosno da će ponuda rasti a potražnja za polovnim (pa i novim) lovačkim oružijem padati a samim tim i cene će ići dole pa će u cenovnom razredu od oko 300 evra imati šta da se odabere!
Već i sada neki lovci razočarani u ovu sezonu ili svoje oružije nude svoje MP27 i MP153 kupljene pre samo par meseci za cenu od 200-300 evra a do kraja godine ko zna šta će biti, jedino je sigurno da cene polovnog oružija neće skočiti!!!

Scorpion Hunter
 Tesko je naci staru dobru IZ-27 za jeftine pare. Ima novijih od nekoliko meseci za 300 evra ali o njima ne zelim da komentarisemSad
Kada bih nasao staruOsmeh IZ-27 16/70 prva serija koja je uvezena kod nas u fabrickom stanju platio bih je po ceni nove nebi zalio niti pogresio, Ko je imao ovaj model IZ-27 16/70 zna o cemu pricam to je najbolja puska koja je dosla na ove prostore i sire najbolja USSR bikerica koja postoji...

ivanfox
 Scorpion hunter ako možeš objasniti zašto su drugi iževski modeli lošiji od pomenutog modela u cal.16/70 odnosno zašto je taj model bolji od ostalih bok pušaka,voleo bih da čujem nešto što nisam Confusedznao.

Scorpion Hunter

ivanfox kaže:
Scorpion hunter ako možeš objasniti zašto su drugi iževski modeli lošiji od pomenutog modela u cal.16/70 odnosno zašto je taj model bolji od ostalih bok pušaka,voleo bih da čujem nešto što nisam Confusedznao.

Druze to je najbolja,najzgodnija, najkvalitetnija IZ-27 ona je i proslavila taj model bok puske...

canis aureus
 hehehe
Imao sam baš tu IŽ27 16/70 sa ejektorima, dve obarače i fiksnim, 1/2 i 1/1, čokovima ali bijade LUX izvedba sa dubokim gravurama na metalu i lepo odabranim oraJom crvenkaste boje i crnih godova ...Frown
Vrlo skladna, lakša i manje robusna od po kalibru jače dvana'J'stice pa možda iz tog razloga je "pokretnija" i lakše se nanosi na cilj a ni po čemu drugom nije bolja od robusnije, zbog kalibra, 12ice(iz tog doba) koja je inače morala da bude "jača" zbog kalibraConfused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Scorpion Hunter
 Nisam mislio da je bolja od 12tice iz tog doba. Samo je bolja od svake made in Rusia... Skladnija od 12tice svakako jeste. Veoma ubitacna puska koja daleko nosi sacmeni snop.

canis aureus
 B)
iveli 3ZivioRodjo
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Gajger
 Da li se problem sa odvijanjem cokova posle izvesnog pucanja javlja jos kod nekog ili je to problem samo kod ove moje prangije.. Gotovo posle svakog lova moram da ih dotezem i to se poprilicno odviju..

sabatti

Gajger kaže:
Da li se problem sa odvijanjem cokova posle izvesnog pucanja javlja jos kod nekog ili je to problem samo kod ove moje prangije.. Gotovo posle svakog lova moram da ih dotezem i to se poprilicno odviju..
meni se odvijaju redovno na mp153 iz tog razloga cu i da je promenim,trenutno bas imam nisko misljenje o ruskim puskama

sabatti

sabatti kaže:

Gajger kaže:
meni se odvijaju redovno na mp153 iz tog razloga cu i da je promenim,trenutno bas imam nisko misljenje o ruskim puskama
zaboravi da dodam da mi se M tj polucok ne odvija sada u cemu je fora ne znam,nisam nikoga ni pitao jer sam odlucio da promenim pusku.

Gajger
 Pa i meni se odvija samo jedan, ovaj drugi nikad do sada nisam dotezao, mozda im je to mana, ko zna!

hunter 1991
 Pozdrav kolege,hteo bi da pitam za vase misljenje,kada sam kupio pusku pre 3 meseca,onaj menadzer u snajperu rece mi kad drzis pusku rasklpoljenu uvek odpusti kljuc,ima neko malo dugmence koje se spusti nadole i kljuc se vrati ulevo i kaze tako treba kad je rasklopljena a posto je ja drzim rasklopljenu u koferu sta vi mislite o tome?pozz

Miroslaw
 tacno, kako opruga kljuca ne bi ostala napregnuta..ima pravo covek lepo ti je rekao...

Podunavac

hunter 1991 kaže:
Pozdrav kolege,hteo bi da pitam za vase misljenje,kada sam kupio pusku pre 3 meseca,onaj menadzer u snajperu rece mi kad drzis pusku rasklpoljenu uvek odpusti kljuc,ima neko malo dugmence koje se spusti nadole i kljuc se vrati ulevo i kaze tako treba kad je rasklopljena a posto je ja drzim rasklopljenu u koferu sta vi mislite o tome?pozz

Kolega dobro ti je čovek rekao. Kod bloka za bravljenje u glavi puške imaš jenu polugu koju pritisneš prstom prema dole i vratiš ključ u početni položaj da ne trpi opruga. Isto tako treba da izvršiš okidanje svaki put pre nego što je rastaviš, da ne trpe opruge udarnih igala. Okidanje na prazno je najbolje vršiti preko pufer patrona, koje ne koštaju mnogo a čuvaju igle.
Tri prsta 2Kolce

Gajger
 A izgledaju odprilike ovako, cal. 12

i41.tinypic.com/35l6nmb.jpg

korisna stvarcica

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Ljudi imam sad vec veliki problem, naime na poklon sam dobio NOVU IZ 27EM jednoobaraca u kalibru 12/76 pred pocetak lova na prepelice tj u julu mesecu, lovio celu sezonu prepelica sa municijom Nobel Sport i puska radila odlicno, kako je dosao lov na fazane prelazim na municiju RC32 i ona nakon 10tak metaka pocinje da mi ispucava oba metka, isto se posle toga desavalo i sa nobelom, i belomom, i mirageom, jednostavno neocekivano za novu pusku... Saljem je kod Grofa na garanciju, a za to vreme lovim sa IZ12 bez problema, puskar kaze neki lim ili oprugica ne znam ne razumem se i necu da ulazim u to, navodno zamenjeno i sad je sve u redu, zadnji lov dobijam pusku, ispucavam normalno 15tak metaka i onda opet ista prica... Zanima me da li neko moze da mi objasni ima li joj leka i sta da radim, jer je glupo da imam novu pusku s kojom ne mogu da lovim, unapred zahvalan...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

Podunavac

Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Ljudi imam sad vec veliki problem, naime na poklon sam dobio NOVU IZ 27EM jednoobaraca u kalibru 12/76 pred pocetak lova na prepelice tj u julu mesecu, lovio celu sezonu prepelica sa municijom Nobel Sport i puska radila odlicno, kako je dosao lov na fazane prelazim na municiju RC32 i ona nakon 10tak metaka pocinje da mi ispucava oba metka, isto se posle toga desavalo i sa nobelom, i belomom, i mirageom, jednostavno neocekivano za novu pusku... Saljem je kod Grofa na garanciju, a za to vreme lovim sa IZ12 bez problema, puskar kaze neki lim ili oprugica ne znam ne razumem se i necu da ulazim u to, navodno zamenjeno i sad je sve u redu, zadnji lov dobijam pusku, ispucavam normalno 15tak metaka i onda opet ista prica... Zanima me da li neko moze da mi objasni ima li joj leka i sta da radim, jer je glupo da imam novu pusku s kojom ne mogu da lovim, unapred zahvalan...

Sve što je pokidano može i da se popravi, premda razumem tvoju frustraciju sobzirom da je puška nova. Dok ti je pod garancijom najbolje je da je nosiš u ovlašteni servis, a kad ti istekne garancija obrati se našem kolegi sa foruma puškaru Sjeftiću, verujem da će ti on otklonoti kvar.
Tri prsta 2Kolce

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Ma shvatam ja to ali ne vidim da je normalno da svakih 20 metaka moram da vozim pusku 150km i nazad... nema smisla... Jel se to jos desavalo nekome da je imao problem??
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

Podunavac
 Pa svakako da nije normalno da puška posle dolaska sa servisa nije ispravna. Da se ovako nešta desi u nemačkoj npr. neko bi odgovarao za takvu aljkavost. Ali brale ovo je Srbija i moraš da se pomiriš sa tim. Ja sam prošle godine kupio novu Baikal MP-27 EM-1C i do sada nisam imao nikakvih problema. Jedino je morala malo da se razradi. Skidao sam kundak da očistim i podmažem mehanizam u glavi i ejektore, pošto mi je levi bio malo iskrivljen pa sam ga ravnao. Ali sve sam ovo radio sam, nisam je nosio u servis.
Podunavac priložio:
27_2.jpg

Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Mi u stvari imamo zakon o zastiti potrosaca koji drema u nekoj fioJociHmmm Dok nam trgovci prodaju sve i svasta gledamo i cudimo se umesto da se drzimo zakona i da trazimo njegovo sprovodnjenje.
Nisu Rusi i Ruske puske krivi sto nasi uvoznici gledaju da od njih kupe sto jeftiniju pusku najgoreg kvaliteta i dam nam je prodaju po sto god moze vecoj ceni kao da je prva klasa a ne zadnja... Jaooo
Dokle viseAngry

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,123,310 posete www.srbijalov.com