Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov lukom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov lukom
sabatti
 Kolega Gorance nije da Odobravam ali moram da odbranim ove pripite,i ja znam da potegnem flasu i pre lova i za vreme lova a bogami i posle.Ne vidim sto bi lovcima koji piju bio uskracen lov?Pa i meni je deda davao pusku u lovu jos kao detetu,kako cete drugacije zavoleti nesto ako ne probate i ne osetite to licno.A i nisam cuo za ove utovljene fazane????Confused

gorance
 Za lisicu na mrciništu je takav luk isto idealan. Obavezna je čeka koja mora biti viša od svih okolnih uzvišenja. Lisica ima običaj da se popne na bilo kakvo uzvišenje i da osmatra i njuši okolo pre nego što priđe do mrciništa. daljina od mrciništa do čeke ne bi trebalo da bude veća od 20m. sve ostalo je isto kao i za lov sa puškom. smer vetra, apsolutan mir na čeki...
DOBAR POGLED

gorance
  Deda je kršio zakon, za takve stvari se ide i u zatvor, a oduzimanje oružja je obavezno.Obuka za rukovanje oružjem se vrši na strelištu a ne u lovu i u lovištu.Zakon nisam ja pisao ni izmislio.
Alkohol posle lova, kad je oružje odloženo.Onaj koji se ne može uzdržati nije lovac nego alkoholičar. I ja sam lovac i ako sam platio lovnu kartu i članarinu imam pravo da lovim a ne da se skrivam od pijanica koji šenluče po lovištu.
Ne čude me izjave lovaca da je nemoguće toliko prići divljači. Pogotovo što neki smrde na rakiju toliko da ih i ja namirišem na nekoliiko metara. uspu su i bučni kao da su pošli u svatove.Na kolko ih divljač oseti s obzirom da ima nekolko puta bolji njuh od čoveka?
Kad je povoljna godina i kad ima obilje hrane fazani su toliko debeli da se jedva podižu u vazduh.Takvi su obično na početku lovne sezone, barem kod mene.

DOBAR POGLED

sabatti

gorance kaže:
Deda je kršio zakon, za takve stvari se ide i u zatvor, a oduzimanje oružja je obavezno.Obuka za rukovanje oružjem se vrši na strelištu a ne u lovu i u lovištu.Zakon nisam ja pisao ni izmislio.
Alkohol posle lova, kad je oružje odloženo.Onaj koji se ne može uzdržati nije lovac nego alkoholičar. I ja sam lovac i ako sam platio lovnu kartu i članarinu imam pravo da lovim a ne da se skrivam od pijanica koji šenluče po lovištu.
Ne čude me izjave lovaca da je nemoguće toliko prići divljači. Pogotovo što neki smrde na rakiju toliko da ih i ja namirišem na nekoliiko metara. uspu su i bučni kao da su pošli u svatove.Na kolko ih divljač oseti s obzirom da ima nekolko puta bolji njuh od čoveka?
Kad je povoljna godina i kad ima obilje hrane fazani su toliko debeli da se jedva podižu u vazduh.Takvi su obično na početku lovne sezone, barem kod mene.
Kolega nisam te vredjao da bi ti meni uzvratio ovako ne secam se da na strelistu moze da se puca na fazana i da se zavoli lov,pa ako sam jedini prekrsio zakon ne bezim od toga da me neko kazni ali neko ko je nadlezan za kaznjavanje, a ne ti,ajd da izmenim upis najgori ste Vi sto pominjete u svakom upisu ove kodekse ponasanja(cast izuzecima) a i sam ih ne postujes takodje ne verujem da si strucan da odredjujes ko je alkoholicar a ko nije a ni to kome se uzima dozvola.Ja bre kad sam imao pusku bio si usran tako da nemoj da me prozivas ja bi te ljubazno zamolio.

Ti si bre BANOVAN na 7 dana zbog bezobrazluka!
sabatti (Banovan 29.12.2011. 19:25) Datum isteka: 05.01.2012. 19:25 Razlog: Vređanje kolege na temi "Lov lukom"!
Srbijalov Admin Tim!*

gorance
 Ja nikog ovde nisam prozvao...ako si se sam prepoznao to je tvoj problem a ne moj....
Alkohol će kontrolisati nadležni i to vrlo brzo, tako da će neki verovatno morati i na lečenje....
Ovo je tema o lovu lukom a ne o neophodnosti upotrebe alkohola u lovu...
Pošto vidim kakvim stepenom kulture raspolažeš s obzirom na izraze koje koristiš, ispod časti mi je da sa takvima uopšte i diskutujem.
Pojedinci nedostatak inteligencije nadoknađuju psovkama.
O tvom lovačkom društvu i odnosu lovaca prema divljači govori i brojnost divljači u vašem lovištu.
DOBAR POGLED

sabatti

gorance kaže:
Ja nikog ovde nisam prozvao...ako si se sam prepoznao to je tvoj problem a ne moj....
Alkohol će kontrolisati nadležni i to vrlo brzo, tako da će neki verovatno morati i na lečenje....
Ovo je tema o lovu lukom a ne o neophodnosti upotrebe alkohola u lovu...
Pošto vidim kakvim stepenom kulture raspolažeš s obzirom na izraze koje koristiš, ispod časti mi je da sa takvima uopšte i diskutujem.
Pojedinci nedostatak inteligencije nadoknađuju psovkama.
O tvom lovačkom društvu i odnosu lovaca prema divljači govori i brojnost divljači u vašem lovištu.
I sve ovo znas bas si obavesten a i inteligencija je na nivou.Budi ti upola posten i korektan kao ja a samo stoti deo inteligentan i uspeces donekle u lovu i zivotu..ika

sabatti (Banovan 29.12.2011. 19:25) Datum isteka: 05.01.2012. 19:25 Razlog: Vređanje kolege na temi "Lov lukom"!
Srbijalov Admin Tim!*

gorance
 http://www.youtub...pcCxy6BVew
Na ovom klipu se vidi probojnost strele.
Takođe se vidi i vreme za koje divljač iskrvari i ugine.
Naravno uz dobar pogodak.
Oštećenje mesa je minimalno.
Ovde je korišćen mehanički vrh, mada bi ja za lov krupnijih divljih svinja pre odabrao klasičan lovački vrh sa tri sečiva tipa: NAP crossfire. NAP hellrazor ili NAP razorcaps. Za lov na meku srneću divljač mehanički vrhovi su odlični.
Strela sa lovačkim vrhom se sasvim drugačije ponaša od strele sa vrhom za metu. Obavezno treba vežbati i sa lovačkim vrhovima kojima lovimo. Kod nekih lovačkih vrhova mogu se koristiti i vežbovna sečiva. Inače ja obično prvo postavim vrh na strelu, stegnem ga pa posle lepim pera. Trudim se da mi pravac pera bude u osi sa sečivima.
Ovaj sport nije ni malo jeftin. strela sa lovačkim vrhom je oko 25e.Strela sa najmanjim oštećenjem je neupotrebljiva jer može biti opasna po onoga ko gađa. karbonske strele se lakše oštećuju od aluminijumskih i potencijalno su opasnije.

Gorance, Srbijalov Admin Tim ti zahvaljuje na smirenosti i snazi za ignorisanjem nepristojnih upisa.Bravo 2B)
Srbijalov Admin Tim!*

DOBAR POGLED

Scorpion Hunter
 Pozdravljam ovaj viteski lovBravo 2
Kolege strelci, Koliko puta moze da se koristi jedna strela? Dali je moguca zamena vrhova i koliko kostaju vrhovi?

Gorance zasto je strela opasna po samog strelca kad je to prakticno nemoguce?

Scorpion Hunter

http://www.youtube.com/watch?v=hpcCxy...pcCxy6BVew
Pretpostavljam da je ovo probojnost strele ispaljene iz nekog jakog samostrela !!!Cisto sumljam da je ovolika probojna moc dobijena iz obicnog lukaNo no no...

gorance
 Meni je na recurve luku od 38 libri pukla karbonska strela prilikom odapinjanja i rasekla mi levu ruku. sreća pa povreda nije bila velika. jednom mi je nok bukvalni proleteo kroz strelu i rascepio je.
ovo se desilo jednom kolegi.
strela može da se koristi više puta. sve dok se ne ošteti. neki lovački vrhovi takođe mogu. mogu i da se oštre. kod prostrela sa vrlo brzim lukovima strela može i da udari u kamen ili neko drvo pa da se polomi. karbonska strela posle udara u drvo se obično rascepi.aluminijumska se iskrivi. barem su moja iskustva takva.
svima koji se interesuju za ovaj sport mogu samo da kažem da ako nisu spremni na velika odricanja, trud i ulaganja, bolje i da ne počinju. kupovina luka je samo početak. trebaju strele, nišani, rest, okidač,stabilizator,quver,
kasnije će trebati i oprema za podešavanje luka,alat,presa,vaga za luk,alat za lepljenje pera, mašina za sečenje shaftova....
da bi se postiigla kondicija i preciznost potrebno je najmanje dva puta sedmično trenirati... a i da bi se očuvao kontinuitet.
DOBAR POGLED

gorance
  probojnost iz luka nije ništa slabija od probojnosti samostrela
DOBAR POGLED

gorance
 na početku klipa ima objašnjenje. luk je mathews monster xlr 8

DOBAR POGLED

gorance
 http://www.youtub...iy6uPyQU0U
ovde ima test penetracije. kompaund od 90 libri

DOBAR POGLED

Scorpion Hunter

gorance kaže:
probojnost iz luka nije ništa slabija od probojnosti samostrela

Ako su slicne probojnosti luka i samostrela onda je ovo svinjce sa snimka gadjano iz neposredne blizine sa nekoliko metara. To je neko moje misljenje ne mora da je tacno..
Ovaj nacin lova mi je nepoznat do te granice da mi postaje zanimljiv. Viteski je svakako i tu nema diskusije. Lako je snajperom ubiti divljac sa strelom je to dosta teze, ja to cenim Bravo 2

gorance
 i sa 30m će strela ispaljena iz luka od 70 libri ovako probiti svinju. strela ispaljena iz takvog luka sa lovačkim vrhom probija čeličnu ploču od 5mm. amerikanci većinom zbog nedostatka kondicije love sa slabijim lukovima.
kolega je sa lukom od 65 libri sa daljine od 15m pogodio svinju tešku 80kg ukoso u but, strela je prošla dijagonalno, izašla na plećki udarila u kamen i polomila se.
ja sam planirao da malo eksperimentišem sa teškim strelama. sa FMJ dangerous game , težine od 15,5 grejna po inču. spine 300. ako uspem da ih nabavim.
samostrel mi nije interesantan jer se sa njim gađa kao i sa puškom.
DOBAR POGLED

Scorpion Hunter
 Zanimljiva probojna moc Hmmm Koja je cena nekog amaterskog luka, za koji nije potrebna nabavna dozvola voleo bih da vezbam gadjanje lukom? Cisto rekreativno, mozda nekad i u srbiji pocne lov lukom? Osmeh

gorance
 http://www.youtub...re=related
DOBAR POGLED

gorance
  u srbiji još uvek treba odobrenje za luk isto kao i za pušku. po novom ZOM u koji je već godinama u proceduri neće trebati.
recurve luk amaterski može se naći već od 100e pa naviše. lovački ima za 350 pa na dalje i to vrlo kvalitetnih. kompaund primenljiv u lovu je od 400e pa na dalje... mene je koštao opremljen compaund 1000e. strele za metu su od 6-12e komad. lovački vrh je oko 10e, okidač lovački od 40-100e.rest od 50-100e, nišan od 50-200e.....ITD,ITD.....
DOBAR POGLED

Scorpion Hunter
 Postoje li neki lukovi bez ovih nisana itd??? Klasicni?Osmeh

Scorpion Hunter
 gorance brate kad ovako naucis da gadjas javi se Grin
http://www.youtube.com/watch?v=gqFcTp...re=related

iveli 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,438,323 posete www.srbijalov.com