Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ -18 puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ -18 puške sačmarice
lovac_ika
 Zanimljiv je ovo kalibar,ali ubedjen sam da razvaljuje na daljinu samo tako!
one shot one hitLovac 1

Podunavac
 Kalibar .410 u Magnum verziji (76) sadrži 19,5 grama sačme. Tako da mu je upotreba prilično ograničena. Kugla nije za potcenivanje, sobzirom da projektil od 10 mm promera i težine 15-ak grama izleće iz cevi brzinom preko 400 m/s. Ali ovo ipak nije kalibar za odstrel DS koja je veoma tvrda divljač. Mislim da bi dobro poslužio za odstrel sitnih krznašica namenjenih prepariranju, pošto manje oštećuje krzo od većih kalibara sa težim punjenjem.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Podunavac kalibar 410 sa tom gramazom sacme za: Prepelice,golubove,grlice,gugutke svakako moze da posluzi. Cak i jedinacno zrno od 15g nije za potcenjivanje moze to da obara svinje na blizim distancama. Kalibri 12 i 16 sa krusikovim zrnima od 18g obaraju itekako.
Ameri kazu da jedinacno zrnom kalibra 410 ima odlicne balisticke sposobnosti zbog cilindricne cevi koju puske tog kalibra imaju.
Zao mi je sto je kod nas veoma redak pa sa njim nemam nikakva iskustva pisem ono sto sam mogao da pronadjem na netu. Bye

tomapaun
 drugari mam jedno pitanje,posedujem vec duze vteme iz18mh u kalibru 30-06. e sad na uputstvu sam nasao nesto interesantrno,na unutasnjoj strani korice ima slika puske a u sklopu slike ispod puske ima i samo cev sa potkundakom ali sacmena,e sad ja nesto kontamda li postoji mogucnost da to moze da se dobije u kompletu,kao rezervni par cevi, i da li neko poseduje informaciju kod koga bi mogao da se rapitam da li moze da se poruci samo cev,ili da li neko zna d ali moze da se kod nekog puskara napravi cev. drugar ima iz18 12/70 ali sa enjektorom,pa smo probali i moja cev od karabina pasuje na njegovu glavu,ali nisam mogao da probam obrnuto zato sto njegova cev ima enjektor
'

vlada lovac
 Ja cuo da su neki to pokusavali pa im nije uspelo, licno nisam probao, bilo bi lepo da moze

dinic1991
 imam jedno pitanje. moj brat poseduje iz 18 sporting,pa ga zanima da li moze da koristi municiju bez korpice zbog onih rupica na cevi?
aleksandar dinic

Sniper Hunter

dinic1991 kaže:
imam jedno pitanje. moj brat poseduje iz 18 sporting,pa ga zanima da li moze da koristi municiju bez korpice zbog onih rupica na cevi?

Može bez problema sva municija da se puca iz puške i bez korpice samo nemoj super magnum 12/89 zbog ležišta koje je za 12/76cal

suponik
 Molim za pomoc.
Gdje da nadjem sarafe(sarafcice) koji drze nosace za remnik(2 kom) na ovoj pusci?
Ne znam da li sam se pravilno izrazio.
Znaci jedan nosac je zasrafljen sa donje strane drvenog kundaka i on ima jedan sarafcic.A drugi je nosac zavaren(zaletovan)sa donje strane cijevi i on takodje ima jedan sarafcic.E meni trebaju ova dva mala sarafa(sarafcica) koji nose alke za provlacenje remnika kroz njih.
Pozajmio sam jedan od prijatelja da bih vidio kako tacno izgleda.Ali opet ne mogu nigdje da ga nadjem(kupim)ili napravim.
Inace zivim u Podgorici.
Suponik

kikodoo
 imam iz 18 im sporting sa 5 imenjljivih cokova belom glavom
precizna puska koristim je vec 5 godina jos uvek kao nova

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim
!
Zarko

car2
 Imam od skoro IZ 18 12./76 sina promenjivi cokovi nov kundak prelepa puskica i laka za nosenje prava violinaOdobreno
Kako sam je nabavio stvarno imao ulova padalo prednjom i stna i krupna divljac,jedno reci ko ima ovaku puku nije pogresio prelepa puska,evo slika iz lova na svinje ja, IZ 18 ,i terijer kombinacija bez koje nema lovai297.photobucket.com/albums/mm239/bajesasa/jaisnupiulovu_zps7776d7a6-1_zps3fea0f28.jpg

-ANUBIS-
 OdobrenoTakodje sam ponosan vlasnik ove puske IZ 18 u kalibru 12/76 sa sinom kao sto je kolega car2 rekao pred njom je padalo sve zivo (tj.padalo je uglavnom mrtvo)Sme�an sada je koristim samo u sezoni lova na prepelice ode u penziju posle kupovine PA ali za puskicu samo reci hvale laka za nosenje, lezi u ruci perfektno jedina mana kod mene je sto joj je fiksni cok full bilo bi lepo da ima jos i izmenjive cokove i sam vrh fer play lova

-ANUBIS-
 Kala�njikovNeki stari dani sa IZ18
-ANUBIS- priložio:
dsc00029_2.jpg

car2
 Ma ekstra stvar kod mene promenjivi cokovi, pre neko vece namoto cok od IZ 153 pun cok F ,lepo izgleda strci na puski bas mocno al guske padale Presre�an al skace iz saka kad pucas magnume pucao 12/76 belot 8 ,kad pogodim trava ne nice, to vece odsrelio i lisca poso negdeConfused Inace moja IZ 18 prelepa radna puska i dosta brzo prepunjavam posto ima ejektor , ma masina

-ANUBIS-
 To je mala prednost mogucnost izmene cokova zavisno sta lovis mada kada covek nauci i na jedan fiksni cok u ovom slucaju full cok nije problem pustis divljac da malo odmagli pa pucas rezultat isti iovako nema zurbe posto popravni vise nemas po meni jedina mana koja je pomenuta je odmah treba staviti amortizer kundaka radi smanjenja udarca dosta je tvrda plastika na kundaku..evo i moje lepotice samo da joj stavim jos amortizer i prava lutka
-ANUBIS- priložio:
101_4320.jpg

-ANUBIS-
 I jos jedna
-ANUBIS- priložio:
101_4321.jpg

car2
 Evo jedna slika od IZ 18 i297.photobucket.com/albums/mm239/bajesasa/IMG0094A_zps03a2bdef.jpg

Stari Lisac
 Pozdrav svima. Postoji li IZ-18 u 20kal, sa nisanskom sinom?
Cika Pera

-ANUBIS-
 Kako sam ja video ima IZ u kalibru 20 samo neznam da li je imala sinu bilo je jedno vreme i na sajtu magnuma sada gledam nema ostala im samo sport verzija moza imaju u prodavnici u svakom slucaju postoji i taj kalib[xhide][/xhide]ar

bjanko
 Postovanje svim forumasima imam nameru da kupim sporting verziju iz 18,posto sam pocetnik ako neko vec poseduje iz 18 koju preporucujete municiju da se koristi, a koju treba izbegavati i dali ona podnosi jacu municiju
Hvala svima unapred na odgovorima

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim

Lovac 1

car2
 Kolega Iz 18 je prelepa i laka puska , za pocetak probaj malo TRAP municiju da vidis kako posip i kako trza ,posle normalno klasicne patrone od 32g ,nema tu nikakve dileme .
E sad ako volis i imas magnum patrone duzine 76, nije to neki veliki trzaj, bukvalno i ne primetiskad pucassrbijalov
Inace IZ 18 u kal12 /76 radi savrseno i puca sve vrste municije ,prava puska i pravi izborOsmeh 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 200 11.02.2013. 01:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,665,234 posete www.srbijalov.com