Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
nidzamotocross
 Daki HaHaHa
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Berserker

DakiNS kaže:
Evo i slike za one koji ne veruju u konstataciju uvaženih kolega!

Ovo me podseti na one svapske klepove...
Berserker priložio:
183801_1783985152374_968617_n.jpg

klaja

DakiNS kaže:
Evo i slike za one koji ne veruju u konstataciju uvaženih kolega!

Ovo me podseca na Lalinu patku penjacicuROFL
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071
 Ovaj Dakijev je drekavac.HaHaHasto postoGrin
Novine

strahinja87

Macvanski lovac kaže:
Lisica,bez ikakve dileme,nemoguce je pomesati ove dve vrste,ako niste videli sakala uzivo ima slika po netu,razlike su ocigledne ;)
koliko puta si video lisicu kako juri odraslu srnu?

Macvanski lovac
 Nisam nikad video lisicu koja to radi,nisam ni sakala,ali to sto ja nisam video nema nikakve veze,na slikama koje su postavljene je sasvim ocigledno da je rec o lisici,prosto je nemoguce zameniti ove dve vrste ako se ima dovoljno vremena za osmatranje,a zasto je jurila srnu moze neko strucniji da kaze,kolega mrva je dao logicno objasnjenje....to sto pokusavas da kazes je isto kao kada bi rekao "moj pas pticar je gonio zeca" kako pobogu "pticar" da goni...tako isto i lisica,to je predator,zasto ne bi poterala srnu ako je procenila da moze da se "ovajdi"?????
Rodjen da budem lovac

canis aureus
 Lisica da napadne srnu nije česta pojava ali da hoće da je napadne dešava se!(čak koliko se sećam kolega fotolovac je prikazao jedan snimak gde lisica napada na srnu)
Imao sam prilike da vidim da lisica juri mladu srnu(veliko lane) a takođe da se prikrada srni dok ista pase na detelini ... dešava se!

a na slici je lisica Confused
prilično krupna i glavata, pravi trofej, koliko se može videti sa slike, još da nije u "letnjem odelu" bila bi to prava king size lija!
Većina lisica "čudno" izgleda kada je bez zimskog krzna jer većina je zamišlja baš u zimskom krznu ... a ovako je sitnija glava pa njuška izgleda deblja i uši veće, kod starijih primeraka baš kao i kod ove može biti duža dlaka na gornjem delu glave i vrata-"kresta" pa čak i dosta belja(seda) glava ... što može još čudnije da izgleda, ali to je lija Lisica

... a da se lisica upari sa šakalom ... prirodnim putem NIKAKO!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

strahinja87
 znam da nije sakal.canis da li je moguce da se upare lisica i pas? imao je rep kao pas debeo i kratak sa malo dlaka. kod lija je koscat.
ja im secem repove jer za 3 repa dobijam kutiju municije. to me je najvise cudilo uopste nije licio na lijin rep kao da sam odesekao od lutalice

mrwa22250

strahinja87 kaže:
znam da nije sakal.canis da li je moguce da se upare lisica i pas? imao je rep kao pas debeo i kratak sa malo dlaka. kod lija je koscat.
ja im secem repove jer za 3 repa dobijam kutiju municije. to me je najvise cudilo uopste nije licio na lijin rep kao da sam odesekao od lutalice
lisica i pas -nece da bidne ali postoji mogucnost da je u nekom periodu zivota izgubila deo repa(nekad se desi i ceo rep) e sad da li u borbi sa drugom lijom ili usled loseg pogotka lovca itd.lisica je oportunista u pogledu ishrane pa ce probati da savlada i odrasle primerke srnece divljaci sto je naravno malo verovatno pod uslovom da su te jedinke zdrave.ranjenu ili bolesnu srnu savladace bez po muke ako ne odmah onda iscrpljujuci je nekad i 2 dana(slicnu taktiku ima i vuk) a podmladak srnece divljaci narocito u maju i junu predstavlja joj lako dostupnu poslasticu pod uslovom da srna nije u blizini.upravo iz tog razloga u tom periodu potrebno je obezbediti mir u lovistu jer srna koja poplasena od lovaca ili jos gore pasa ode daleko od svog podmlatka ima velike sanse da ostane bez istog.ika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

-ANUBIS-
 [xhide]Pa ako se ne varam negde sam procitao naslov je bila neka rubrika o sparivanju sakala I psa lutalice ostreljen je neki mutant izmedju te dve rase Maka Smeko[/xhide]

strahinja87

-ANUBIS- kaže:
[xhide]Pa ako se ne varam negde sam procitao naslov je bila neka rubrika o sparivanju sakala I psa lutalice ostreljen je neki mutant izmedju te dve rase Maka Smeko[/xhide]
Upravu ste kolega. Pronasao sam u lovackom glasniku UPOZORAVAMO,SOKANTNO OTKRICE SAKALI SE PARE SA PSIMA LUTALICAMA zenka odstreljena na Peljascu.Kote se dva puta godisnje kao psi

strahinja87
 Evo malo slika. Odstreljene su u junu[img][img][/img][/img]
strahinja87 priložio:
2630_1.jpg

strahinja87
 ostreljene su u razmaku od 5 min
strahinja87 priložio:
26301.jpg

strahinja87
 ne znam da postavim vise slka od jednom pa moram ovakoFrownSiroma
strahinja87 priložio:
2630fotografija0263.jpg

strahinja87
 jedna je ostreljena na 100 koraka,a druga na 125 koraka htela je da pobegne
strahinja87 priložio:
0252.jpg

Podunavac
 Srtrahinja.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

strahinja87
 ova je odstreljena istog jutra kad i ove dve na predhodnoj slici daljina 80 koraka
strahinja87 priložio:
26302630.jpg

-ANUBIS-
 [xhide]Svaka cast na otstrelu doduse malo morbidno deluju slike sa svim ti crevcima ali sta je tu je ConfusedOdobreno[/xhide]

nidzamotocross
 Anubis, to posle ide na zar. Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

neca90
 Strahinja,koji ih to kalibar ovako razbi?Lici mi na 22-250?U svakom slucaju sve cestitkeBravo 2

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,704,532 posete www.srbijalov.com