Prve vesti očekujem tek za vikend, teško da će biti nekih izlazaka do vikenda, možda sporadično po neki.
Činjenica je da ove godine nema one euforije kao ranije. Kriza u društvu, natezanje sa 'zaštitarskim mudžahedinima' i onim Milanom bin Ružićem, manjak divljači... sve to se odrazilo na lovce kojima je lov prepelica bio jedan od 'najsladjih', zbog svvoje dinamičnosti.
Čekamo vikend, pa ćemo videti kakve vesti stižu.
mi sutra belezimo 2. izlazak.Prvi je bio mrsav,ali se sutra nadamo boljitku jer se bas cuju... mala ekipica nas 6.Ali pored mnogo pucanja jos jedna sitnica je meni jako lepa u ovom lovu,a to je rad pasa koji dolazi do izrazaja kroz mnogobrojne marke.Pozdrav ljudi i dobar pogled
Naravno, Junior, najlepša stvar u lovu prepelica je upravo rad pasa, a odstrela , ako ima, dobro je, ako nema opet dobro; a najbolje je ako ima lepih promašaja, onda ima materijala za zezanje do prekosutra.
Kako kaže prognoza izgleda da naredni dani baš i neće biti naklonjeni lovcima, predvidjaju velike sparine i jutra bez rose. Daj Bože da grešim.
Jutrosnji lov ujedno i prvi izlazak na prepelicu u ovoj lovnoj sezoni mogu reci nikada bolji prepelica kao u prici pevaju sa svih strana strnjika za 10-ku,a rose ko da je kisa pala.Iako sam bio nesto skeptican i u lov sam izasao eto jer sam obecao mada mi je bilo "ustati ili odustati"prelomilo ovo prvo i verujte mi pokajao bi se da sam odustao!Nas pet u lovu i 4 NKD-a dva stara vuka za lov prepelica pasova Dona i moj Brik i dva mlada koji su jos u fazi oblikovanja i obuke ali su svi bili na visini zadatka.Prepelice su dizali skoro na svaki korak sto je nas zbunjivalo i ostavljalo u neverici za prvi izlazak i posle prvog kruga nisanske sprave nastelovane i paznja na visem nivou sto je rezurtiralo sa jako lepim odstrelom,a i naravno lepim i promasajima
I najzalije mi je bilo sto nisam poneo foto aparat da uslikam jako smo puno nasli uginulih prepelica posto je na pola strnjike posejana boranija i uz sami rub boranije i strnjike sto dokazuje da se nemilice prska jakim insekticidima,a sada mi je i jasno zasto se ta ista boranija samo nocu prska jos ni jednom nisam video da je danju tretiraju
Naravno, Junior, najlepša stvar u lovu prepelica je upravo rad pasa, a odstrela , ako ima, dobro je, ako nema opet dobro; a najbolje je ako ima lepih promašaja, onda ima materijala za zezanje do prekosutra.
Kako kaže prognoza izgleda da naredni dani baš i neće biti naklonjeni lovcima, predvidjaju velike sparine i jutra bez rose. Daj Bože da grešim.
mi lovimo u blizini potoka.Smenjuju se strnjika i kravarica i nadam se da ce biti rose...
ali ja jutros ne odoh telefon nije zvonio..nesto se poremetilo i kad sam se probudio bese kasno!Za malo se nisam za doope ujeo a ovi moji kazu da ih je bilo fest.Mozda veceras izadjemo opet pa odem i ja da proverim
Evo sad nova prognoza za vikend, RHMZ, u subotu posle podne i u nedelju ceo dan jaki pljuskovi, nepogode, i sve ostalo.
Ne da se prepeličarima da krenu...
E pa lepo da čovek popizdi... Džaba sva priča oko toga da treba debelo paziti šta se radi u lovu na prepelice, i naročito šta se sve kači na internet. Evo najnovijeg primera (doduše ne iz Srbije, nego iz Bosne) kako postoje ljudi kojima ni dve vijuge mozga ne rade kako treba, i koji ne razmišljaju dalje od nosa. niti vode računa kakve će posledice njihovih postupaka biti. Bahato do bola!
Izvesni Božo Grgić, za kojeg se navodi da je lovočuvar u mestu Odžak u bosanskoj Posavini je sačinio jedan snimak lova na prepelice, posvemu sudeći turističkog lova. Ništa čudno osim što se na snimku koji traje 10 minuta svo vreme u pozadini čuju vabiice kako prašte. Snimak je objavljen 03. avgusta ove godine na sajtu 'STOP krivolovu nad pticama' (zapamtite datum). Da nevolja bude još veća, jednog od gostiju u lovu snimatelj (ili vodja grupe) upućuje kako da podigne pticu iz marke rečima 'Idite slobodno ispred nje, MINISTRE!'. Sa drugim učesnikom u lovu snimatelj ili vodja grupe vodi urednu konverzaciju na nemačkom, pa se pretpostavlja da je u pitanju strani lovac turista! Eto i takav jedan 'bistar momak' snimi sve to, a onda taj snimak lepo osvane na internet sajtu 'STOP krivolovu nad pticama' na kom razapinju lovce zbog svega i svačega i koji su pokrenuli onaj veselnik Milan (bin) Ružić i njegovo Društvo za zaštitu i posmatranje ptica Srbije (DZPPS) koji već par godina bespravno (?) špartaju lovištima i uhode lovce, traže zabranu lova ove ili one vrste... Posle mi možemo pričati koliko god hoćemo da nisu svi lovci krivolovci, i da lovci vode brigu o divljači, džaba priče kad vam zaštitarski talibani samo podmetnu pod nos ovakve i slične snimke. Nisu nama zaštitari protivnici, najveći protivnici lova i najveći saradnici zaštitara su pojedinci unašim, lovačkim redovima!
Evo link pa pogledajte snimak, pored lepog rada pasa na snimku, snimljen je i ulov, a vabilice samo gruvaju. B U D A L A S T O!!! Zašto kažem budalasto? E pa zato što je snimak napravljen još pre 5 godina, a ovi 'zeleni talibani' sad koriste priliku da preko tog snimka i dalje ocrnjuju lovce! A još je budalastije praviti ovakve snimke i kačiti ih na YouTube!
Jutros, nas 4 lovca i 1 nkd koji je radio perfektno, uspesno odstrelili i pronasli 19 ovih koka... Mnogo je pucano i promasivano ali smo prezadovoljni... Sutra nas ceka novi lovni dan pa da izvucemo prosek za ovaj vikend Kako je stanje kod vas? Lovite ih? o.O
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П.
Večeras je bila emisija na RT VOjvodina 1, naziv je 'Nebo pez ptica', a sutra je na N1 'Ravnica bez ptica' o krivolovu u Srbiji, posebno u Vojvodini. Stavio sam na naslovnu stranu najavu i linkove još pre dva dana a ne čitate.
Dobro si me podsetio , bio sam juče u jednom relativno kratkom jutarnjem lovu. Tabla koju smo lovili nije velika pa smo je dva puta prešli za dva sata. Moja matora baba bretonka od 9 leta i stotinak kilograma (crno joj se piše za 29. posle poskupljenja mesa) odradila kompletan lov bez ijedne komande . Istina onako debela i bez kondicije radila je usporeno ali zato krajnje efikasno , tako da je učinak bio duplo bolji nego kod ostalih kolega (ima nešto i u pogađanju) .. U svakom slučaju prelepo sveže jutro puno rose i prepelica.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻