Polako Stane....
Prvo da obradimo "izolovani alkoholisani incidentni slučaj" i iskupljivanje pozlaćenom ikonom velike kulturno-istorijske vrednosti...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kad nece niko opet stane. Zoran Zivoinovic je neprikosnoveno i uspesno vladao situacijom u LSS. Sve do momenta dok nije poceo da brljotine svog sina ispravlja pozajmicama iz saveza. Naravno da to nije moglo da ostane tajna. Kljucni ljudi strucne sluzbe su znali za njegove poteze i poceli da ga ucenjuju i bezobrazno se ponasaju. Sto zna jedna s.sluzba zna i druga jer tesno saradjuju i bave se istim biznisima. A sto zna druga sluzba zna i njihov predsednik. E otud nema sankcija prema skandalmajstoru za incident, i ne samo to. Skandalmajstor se cenka za pare i ovome daje samo 60 dinara po lovcu, na sta Zivojinovic mora da pristane da bi platio cutanje. E tu je poceo raspad saveza. Osilila se s.sluzba, osilio se skandalmajstor i to je bio pocetak kraja i sada smo ovde gde nam se lovstvo u Srbiji nalazi. Da me neko pogresno ne shvati, ne branim Zivoinovica i ne opravdavam ga. Hocu samo da ukazem na odgovornost drugih ljudi koji su znali sta se desava a mudro cutali i prikrivali zloupotrebe, naravno time ostvarujuci sopstveni interes a na stetu svih nas.
Sremac75 kaže:
Polako Stane....
Prvo da obradimo "izolovani alkoholisani incidentni slučaj" i iskupljivanje pozlaćenom ikonom velike kulturno-istorijske vrednosti...
Jbg Sremac, kad sam seo da pisem nisam video tvoj upis i sta ti je prioritet. Ti posto si admin. uredi aki mislis da treba. Ja mislim da je krajnje vreme da se javno kaze istina i da se razoblice neki elementi.
Dali je moguće da ovoliko dugo sede ljudi u foteljama koji su unakazili lovstvo, postojili statut LSS i LSV, gde piše ko su članovi skupštine i kako se bira rukovodstvo i kako se ono smenjuje? Moje mišljenje je da netreba sve da se završi ovde na forumu pisanjem i komentarisanjem?
Rad LSV, a naročito ćerke firme Vojvodjanski lovac, se odvija u skoro potpunoj konspiraciji. Ono što izadje od informacija su uglavnom post festum informacije, toliko bajate da kad ih objave u svom glasilu ne izazovu nikakvo interesovanje, što je možda i cilj.
Ono što jedino i isključivo zaboli gospodu iz uprave saveza, jeste članarina - tj. pare.
Čim negde namirišu da ima problema sa naplatom, ili da se pojavi ili ostvari ideja o neulasku u savez, onda počinje akcija. Imam utisak da može sva divljač da nestane iz lovišta, ili da može da se dešava šta god hoće pu LU, da se oni ne bi puno potresli, ali ako nema članarine, onda je druga priča. Uostalom, uporedite ono što se dešavalo i dešava u LSS: niko se nije puno potresao, sve dok se jedan deo LU nije odlučio da članarinu za LSS ne plaća, a onda je došlo do kolapsa.
Mislim da ni LSV nije daleko od tog scenarija, ali to u ovom slučaju ide nešto sporije, pošto je još uvek jaka sprega u 'vojvodjanskoj vertikali', mada mi se čini da je i ta vertikala sada malo uzdrmana, imajući u vidu šta i kako su sve radili i imajući u vidu one odluke Ustavnog suda o ingerencijama.
Koliko ja znam, LU 'Novi Sad' nije član LSV, odnosno, nije platilo članarinu za LSV dve godine. Ni LU 'Senta' nije član, i možda još poneko LU, a u nekim LU se javlja ideja da krenu tim putem.
Ako ovo nije dovoljan signal gospodi iz LSV da nešto ne štima i da nije dobro, i da ne rade dobro, onda ih treba i pustiti da polako ostaju bez članstva (čitaj: novaca), pa će se valjda dozvati pameti. Mada, čisto sumnjam.
Eno im Vojvodjanski lovac, pa neka im namiče pare, preko lovačke grbače.
Članarina 1400 dinara (novine 300, za firmu VL još 300, osiguranje 100, članstvo u LSS pod znakom pitanja...), a za sam LSV misle da treba 500 dinara po lovcu - možda, ali je i to lepa para! Puna kapa, 500 dinara (uključujući osiguranje), i da budu srećni i veseli, a sve ostalo na tržište. Sajt LSV izgleda služi da se kaže da ga imaju, a informacija o radu saveza i njegovih organa, osim komisije za kinologiju, uglavnom NEMA.
Zar nije licemerno od strane LSV, da su se sa LSS natezali da li će dati 200 dinara, a sebi zacepili 1200 (1400 minus 200)? Pa zar je moguće da niko ne vidi tu nelogičnost? Zar je moguće da i glasovima LSV glasilo 'Lovac' bude onomad skinuto sa članarine, a da odmah posle oni iz LSV pokrenu svoje glasilo koje se plaća kroz članarinu? I to delegati izglasaju?
Zar je moguće da se obeća izrada planskih dokumenata (decidirano rečeno: lovne osnove i GPGL), da se od lovaca prikupe pare za te namene, a da onda lovne osnove ne budu uradjene? I opet sve u redu?
Zar je moguće da se ćerka firma angažuje oko ovo malo jada od lovnog turizma, da ubire svoju proviziju, a da ima slučajeva da LU korisnicima lovišta nije plaćen odstrel? I to je u redu?
I sad imaju obraza da ponovo ostaju na istom obrascu, ali kao šalju LU članicama pismo da se izjasne šta hoće da plate kroz članarinu, ali nigde ne kažu koliko će da košta koja stavka? Pa to je u najmanju ruku neozbiljno, zaista! O čemu onda pričamo?
Ne znam šta se mota u glavama Pažina, Beukovića, Zeremskog, i ostalih, ali koliko ja znam izgleda da će pored odliva lovaca pojedinaca (kriza, nedostatak divljači) koji će biti, mislim, oko 10-15%, imaće dodatno izgleda i odliv kompletnih LU iz članstva LSV.
O tome treba da razmišljaju gospoda iz uprave. ALi ne treba da izgube iz vida i neke 'stare zasluge' pojedinaca, koji valjda i pribor za brijanje drže u prostorijama LSV.
Imam neki osećaj, da će gospoda iz LSV relativno bezbolno da se odreknu novina (što i nije šteta), oko članarine za savez će da se cenjkaju, ali mislim da firmu Vojvodjanski lovac neće ni po koju cenu skidati sa članarine - to je 'koka koja nosi zlatna jaja', a nema direktnu kontrolu lovaca! Naprotiv, preko poslova upravnika lovišta u mnogim LU indirektno ONI kontrolišu lovce, uz naknadu od 200 000 dinara + PDV, po lovištu godišnje! Rade šta hoće, dele pare kako hoće, a račune polažu uskom krugu ljudi iz uprave LSV, pa im onda može pasti na pamet, da se lepo dogovore momci iz VL sa upraovm svog osnivača, pa možda kroz neke naknade, honorare ili nešto slično, dele 'zlatna jaja iz korpe'. Sve je moguće.
Znam da je Sremac uputio ono pismo sa pitanjima oko rada firme VL i na adresu predsednika LSV Pažina (odgovor izostao), ali i na adresu predsednika skupštine Irmenjija, gde predlaže da se u dnevni red godišnje skupštine LSV ubaci i ovo pitanje. Videćemo šta će biti (ne gajim neka velika očekivanja, ali nada ostaje).
Mala napomena: interesantno je da skoro svaki funkcioner tvrdi da uopšte ne čita i ne prati Srbijalov, ali svaki zna šta se ovde piše!
Majstori!
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo dugo obećavane slike prijema odlikovanja. Pojedini akteri su vam poznati pa se ne bih ponavljao. Za one manje upućene na slici iza gospodina Beukovića je Borislav Bogunović o kojem je pisano na temi "LU Srem" pa bil bilo uputno da oni "neupućeni" posete tu temu i vide kakve su sve igre vođene i kako je jedno udruženje sa pojedincima doživelo svoj krah iz koga ni dan danas ne može da se iskobelja.
Zašto to pišem?
Pa zato što je čovek koji je odlikovan bio logistička podrška i siguran glas "zna se kome" pa sad kada je počinio to što je počinio, "zna se ko" se distancirao od njega kao da je kužan, a do juče su bili "ko nokat i meso".
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
A naslov u novinama je takva laž da je to revija. Naročito onaj deo o unapređenju ( ako se crni džipovi, noćni lovovi i farovi mogu zvati unapređenjem lovstva ).
O plaćanju preko blatobrana da ne pričam...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Ali zato je onaj koji se M.Grbi, i mnogim ostalima, posebno dojmio dobio vernog poslušnika.
Milan Grba kaže:
A tek u Futogu 03.07.2012. kada sam ja dobio licencu...sve je odisalo svečanošću....mnogima se posebno dojmila prelijepa svečana bijela majica kratkih rukava sa reklamnim natpisom "FARMA SVINJA BEUKOVIĆ" koju je nosio prof. Miloš Beuković.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Sremac75 kaže:
Ali zato je onaj koji se M.Grbi, i mnogim ostalima, posebno dojmio dobio vernog poslušnika.
Milan Grba kaže:
A tek u Futogu 03.07.2012. kada sam ja dobio licencu...sve je odisalo svečanošću....mnogima se posebno dojmila prelijepa svečana bijela majica kratkih rukava sa reklamnim natpisom "FARMA SVINJA BEUKOVIĆ" koju je nosio prof. Miloš Beuković.
Molim vas, istine radi, moram da potvrdim i dopunim upis mog virtuelnog prijatelja M.Grbe: naime, pored navedene 'svečane' reklamne majice, bilo je tu još modnih detalja - jedne 'svečane' bermude trofrtaljke nedefinisane boje, i kao dodatak, vrlo šik plastične papuče! Bio ja tamo, video... Znam da je baš tim stilom oblačenja dotični izazvao veliku pažnju prisutnih zvanica, koji su to oblačenje kasnije biranim rečima komentarisali u neobaveznim razgovorima.
Sremac dal je moguće da nije ovo fotomontaža?
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Ne verujem jer nije naše da montiramo, samo čist izvorni materijal mene lično iznenadio je i nasmejao naziv slike .
Neki od LoSoVa su imali priliku da se distanciraju od postupaka raznoraznih individua. Pružili smo im časno ruku i ponudili pomoć u rešavanju problema, ali na žalost pobedila je sujeta, balansiranje i možda gramzivost a najviše glupost. Bilo mi je neverovatno da neko proživi tolike godine časno i pošteno da bi na kraju pokleknuo kada je to najuočljivije. Slatkorečivost i lažna obećanja pobediše sedu glavu i iskustvo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
GUBAVI, BLJUTAVI , ZLI!!!
GUBA dobio osmu dužnost. Imenovo sebe za PRECEDNIKA SKUPŠTINE LU. Sazvao Skupštinu i odredio dnevni red.
Precednik skupštine i gleda.
IZGLEDA DA SMO DOBILI PRVO PRIVATNO LU U SRBIJI
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!