Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
DakiNS

sjeftic kaže:

DakiNS kaže:
Za triest i nešto godina bakica bila samo jednom kod čika doce Toze zbog tvrdog od tada samo meko i igraj , a kada dodje vreme za prepelize će da vam pokaže kako se pevaHaHaHa

daki to kod toze moze da bude meko ali kod mene mora da bude tvrdo da tvrdje nemoze da bude kad te ja i sniper propustimo krioz nas zavod za ispitivanje i zigosanje ima da bude ili ili

Će da te nadjemo kad dodješ u NS , nazad tje biti besplatan prevoz - KonkordijaGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

I Jevtic
 Će da te nadjemo kad dodješ u NS , nazad tje biti besplatan prevoz - KonkordijaGrin[/quote]

neznas ti kako se ja ukunjam kad dodjem negde pa sam fin kad me vidite ima da vam bude zao da me transportujeteDasa
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Sniper Hunter

DakiNS kaže:

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Ma pojačavam punjenje i gramažu,odsecam korpicu po šekijevoj ideji da stane više sačme tako da kada grune ima da bude disperzante-rasturanteROFL
[xhide]i43.tinypic.com/21eovag.jpg[/xhide]

Znaš onu olovnu ploču cca 20 kg , kada dođeš po nju ima kao slučajno da mi ispadne tebi na nogu.HaHaHa

[xhide]
Bravo Daki 1:1[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]i41.tinypic.com/2b4o5e.jpg
Disperzante korpice u cal 12 i 20 upoređivanje[/xhide]

DakiNS
 Ih sada se setih neću ni da pipnem ploču ima da okilaviš dok je odneseš ( ali to bi bilo nekorektno prema tvojoj dragojena, pa ćemo lepo na kolica samo do SJeftića a ako se usput nadje i PEZ uraaaaaHaHaHa

I Jevtic

DakiNS kaže:
Ih sada se setih neću ni da pipnem ploču ima da okilaviš dok je odneseš ( ali to bi bilo nekorektno prema tvojoj dragojena, pa ćemo lepo na kolica samo do SJeftića a ako se usput nadje i PEZ uraaaaaHaHaHa

pa taman ce biti dovoljno tih dvadeset kila olova da isprobamo tvoju puskicu nista se nesekiraj dok ti budes jeo pecenje mi cemo da je tormentujemo bice brzo gotovoROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Sniper Hunter
 [xhide]Ma PEZ je imao dobar predlog dobićeš kratež bez kundaka i sa trubom napred ko br 1[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Moj trenutni izbor korpica i čepova za cal 12
i42.tinypic.com/2pooaj7.jpg
i za cal 16
i44.tinypic.com/25qqcjm.jpg[/xhide]

PEZ

DakiNS kaže:

Pozdrav kolega Daki,tesko da cete me naci usput, jer sam malo dalje, ali to ne iskljucuje mogucnost da se vidimo pa da posle tormentacije bude RaanjGladanHarmonika naravno iveli pa kud puklo da puklo.Bye

arli
 [quote]Sniper Hunter kaže:
[xhide]Moj trenutni izbor korpica i čepova za cal 12
i42.tinypic.com/2pooaj7.jpg
i za cal 16
i44.tinypic.com/25qqcjm.jpg[/xhide][/qu

Kolega svaka čast na izboru komponenti posebno za kal16-VRH

kelt
 malko sam gledao kako to rade profesionalne linije za punjenje pa sam dosao na ideju da u moj set za punjenje dodam jos jedan alat, nazovimo ga predkrimpovanje. naime na lee load presi se ne postize zadovoljavajuca jacina zatvaranja zvezde pa je potrebno kao sto znamo dodatno krimpovanje na stubnoj busilici.no medjutim neretko se desava da usled jakog pritiska krimpovanja i vece sadrzine sacme dodje do sabijanja amortizercica na cepu a samim tim i povecava se pritisak neretko i do granice tormentacije. da bi se ipak postiglo lepo zatvaranje sa dublje utisnutim vencem a cep ostao nesabijen, kako nebi rasli pritisci potrebno je napraviti ovo.....pozzzz....
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 na snimku kolege belombeograd na temi belom vidi se kako profi masina zatvara patrone u tri operacije
1. formiranje zvezde
2. predkrimpovanje
3. krimpovanje
posle operacije predkrimpovanja patron izgleda ovako....
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]B)Hajde zakrimpuj ga sa tvojim krimperom i slikajGrin[/xhide]

kelt
 mutna jbg probacu sa aparatem
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Mutno ali nije loše, nego sada imaš jednu operaciju više ili planiraš da izbaciš poslednju na LEE presi?
Poslednja na LEE je važna i za spoljašnje peglanje čaure ,ja je nebi izbacivao,[/xhide]

kelt
 [xhide]evo ovde se vidi razlika. levo su predkrimpovane, a desno samo krimpovane.[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 ovo je najbitnija stvar koja se dobije. nesabijen amortizer. izgled je manje vazan
kelt priložio:
amortizer.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Jesi probao sa krimperom sa Siarma? Jel sabijanje na stonoj bušilici možeš da regulišeš sa graničnikom ,dok ne postigneš odgovarajuću dubinu zvezde.[/xhide]

kelt
 nemoze da se presabije jer moze samo koliko mu dozvojlava alat 2,5mm
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

DakiNS

pez kaže:

DakiNS kaže:

Pozdrav kolega Daki,tesko da cete me naci usput, jer sam malo dalje, ali to ne iskljucuje mogucnost da se vidimo pa da posle tormentacije bude RaanjGladanHarmonika naravno iveli pa kud puklo da puklo.Bye

Da ovako izađemo na crtuGladaniveli 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,479
Najnoviji član: pwn

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,614,117 posete www.srbijalov.com