Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Razrada ideje double ball za cal 16
i40.tinypic.com/x0nzhd.jpg

i39.tinypic.com/bi9uvp.jpg

i41.tinypic.com/hsq49c.jpg

dve kugle po 14g korpica clayboster,pašu qglice unutra ko saliveneGrin,kružno zatvaranje ,i opleti po papiruGrin[/xhide]

kelt
 ovo izgleda ekstra jos kad bi se nekako moglo izliti da budu spojene sa 10cm zice, tako da se ne razilaze mnogoB)
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DakiNS
 Ma ekstra izgleda i bez vezivanja, samo mi jedno nije jasno, a to je gde biste to koristili osim za naučne svrhe na strelištu u papirnu metuGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

I Jevtic

kelt kaže:
ovo izgleda ekstra jos kad bi se nekako moglo izliti da budu spojene sa 10cm zice, tako da se ne razilaze mnogoB)

moze sniper sad usavrsava to stavlja zicu od armature ona je meksa nije kruta da pukneROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:

Mislio sam i na to burgijuca pa u stubnu a onda ona tanka žica što koriste za ramove za pčele...ne manjkaju idejeGrin

Daki pa za u metu naravno,u lovu je zabranjeno,neznam na predatore samo kao npr vuka??Ali za to imam karabin ,ovo je više malo radi eksperimentisanja ,znaš kad pop nema posla...Grin[/xhide]

DakiNS
 Ajde da vam onda dam ideju . Tanka sajlica kao za pecanje pa okrugla rasečena olova isto za pecanje a jeftina, lepo stisneš i gotovo. Ovako mislim da nećeš imati dovoljno burgija ,jer olovo je gadno za bušenje, posebno ako su burgije tanke.

Sniper Hunter
 [xhide]Rasečena se raspadaju nego ne mora rupa skroz samo mala ,pa napraviš čvor na žici pa onda letomer i malkice podgreješ ivicu rupe,misli bata Sniper 100na satGrin[/xhide]

kempi
 Da nepetis ganglije rastegni malo feder od hemiske olovke i to je to !(PROBANO) jer sve sto se u jednom momentu moze zateci pukne i odvoji se kugla od kugle znaci mora feder!

vlada lovac
 [xhide]Ideje su OK ali ja to ne bi vezivao, mislim da nema potrebe, trebale bi biti jedna blizu druge bez preteranog rasipanja[/xhide]

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Razrada ideje double ball za cal 16
i40.tinypic.com/x0nzhd.jpg

i39.tinypic.com/bi9uvp.jpg

i41.tinypic.com/hsq49c.jpg

dve kugle po 14g korpica clayboster,pašu qglice unutra ko saliveneGrin,kružno zatvaranje ,i opleti po papiruGrin[/xhide]

Nije ti loša ova ideja. A koliki je promer kugli? Ako bi se vezale međusobno sajlom, ona bi morala da bude velike čvrstoće da ne puca, a morala bi da bude i dobro učvršćena unutra da se ne čupa. Slažem se sa kolegom Vladom da nema potrebe za sajlom. Sajla bi možda u smislu preciznosti napravila više štete nego koristi. Spajanje sačmenih projektija sajlom je izum prvenstveno namenjen oružjima za vojno-policijsku upotrebu. Amerikanci prave metak sa ako se ne varam 6 krupnih kuglica međusobno povezanih tankom a jakom čeličnom sajlom. Ali ovakva municija je namenjen za male daljine.
Tri prsta 2Kolce

PEZ

DakiNS kaže:

pez kaže:

DakiNS kaže:
Ih sada se setih neću ni da pipnem ploču ima da okilaviš dok je odneseš ( ali to bi bilo nekorektno prema tvojoj dragojena, pa ćemo lepo na kolica samo do SJeftića a ako se usput nadje i PEZ uraaaaaHaHaHa

Pozdrav kolega Daki,tesko da cete me naci usput, jer sam malo dalje, ali to ne iskljucuje mogucnost da se vidimo pa da posle tormentacije bude RaanjGladanHarmonika naravno iveli pa kud puklo da puklo.Bye

Da ovako izađemo na crtuGladaniveli 2

Kolega Daki, verovatno da bi ja izgubio,mada nikad se nezna,ali vazno je ucestvovati.
Pozdrav sa juga

Sniper Hunter
 [xhide]Podunavac prečnik je 15,2mm,probaću sve predložene ideje,naravno ako radi bez raznih žica ,sajlica biće najbolje iveli 3[/xhide]

kelt
 druze probaj odma dok lijes da u kalup stavis sajlicu sa cvorom da nemoze da se izvuce . pa onda na drugi kraj isto cvor pa u kalup. ima da bude zaebalo vek.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
druze probaj odma dok lijes da u kalup stavis sajlicu sa cvorom da nemoze da se izvuce . pa onda na drugi kraj isto cvor pa u kalup. ima da bude zaebalo vek.

Probaću sve kombinacije Kelt mada ova tvoja ideja nije loša,ali neznam koliko je izvodljiva zbog forme kalupa.[/xhide]

Jank
 Qq lele.....kugle. sajle, kajle, sve će gi potepate od sabajle......ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 [xhide]Stiglo danas ,kalupi za PPkugle i za LEE slug kuglu cal12 od 28g a za nekog "Tiganjče"Grin (klikaj 2x za veće slike)

i39.tinypic.com/2eq3orb.jpg

i40.tinypic.com/34taec2.jpg
slug

i42.tinypic.com/167uog6.jpg
PP od 8,3mm ili .330
i39.tinypic.com/24p9cuh.jpg

Odoh da isprobam PP
[/xhide]

DakiNS
 Koliko vidim bata Sniperu rasturićeš sve domaće fabrike mundžeB)

Jank
 Toooo Snipere majstore nad majstorima....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala momci trudimo seGriniveli 3

I evo rezultata,slike govore više od reči
i39.tinypic.com/mm4yeq.jpg
FukuSHima reaktor za topljenje je nahranjen polugama koje spremih za sačmu,ujedno mi je bila prilika da isprobam leguru ,PP kugle su izutetne tvrdoće.

(Po uputstvu)

Pre livenja potrebno je kalup dobro odmastiti alkoholom i uz pomoć štapića za uši ,zatim uz pomoć šibica izdimiti ga i to obe strane kao naslici dole
i41.tinypic.com/vi1so2.jpg
pomaže da se liju kuglice bolje i da se ne hvataju za kalup,isti mora biti dobro zagrejan,u početku dok je hladan ne liju se sve kuglice identično,ja sam ga podgrevao na plamenu pored šerpe u kojoj sam držao otopljeno olovo.

i44.tinypic.com/2uivfb5.jpg

i42.tinypic.com/34o3vbc.jpg
Posle dostizanja temperature lije se izvaredno i kuglice su vrlo lepe i bez deformacija ,normalno spojene su ,i potrebno ih je pojedine posle hlađenja odvojiti nožem
i43.tinypic.com/8yyur4.jpg

i40.tinypic.com/k2eolj.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]i41.tinypic.com/291mhlk.jpg
gotove izlivene kuglice
i40.tinypic.com/20fxjx4.jpg
a onda smo ih grafitirali
i42.tinypic.com/ka0p49.jpg

i41.tinypic.com/hs10g6.jpg
levo grafitirane
i41.tinypic.com/11i396f.jpg

i40.tinypic.com/sgu45z.jpg
Za kratko vreme količina dovoljna za bar 50 metaka ,idealna stvar za trening u praktičnom pucanju.[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,479
Najnoviji član: pwn

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,614,118 posete www.srbijalov.com