Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Evodija
 patosiranom se ne vide Limun Limun pa neznam dal je
ve(t)rić il Lisica

Dragoljupe

Evodija
 Sutra (sreda) u 13.časova na RTV.1 Novi Sad. ima emisija LOV I PRIRODA.
Nezvanično sam saznao da treba da se pojavi i "licencirani namigivač"
Znači uzimate pauzu za ručak i pred TV.
A sada leganje.ZumHaHaHa

Evodija
 Sremac, kao što sam i najavio,Skupština je zakazana za 28.februar u NS, materijal je štampan u strogo ograničenom tiražu. Neznam dali ćeš dobiti.Dostaviću ti dosta materijala (za svaki slučaj).
U 11 ha, taman da se stigne na ručak,u poslovnom centru je.
Lovci Vojvodine, biće detaljno upoznati sa dnevnim redom i zaključcima skupŠtine u majskom broju VLG (6).
Nešto nam se ušutio informator KUPUS-AGA Stari
SudijaSRBIJA

pilence
 nigde nema materjala za skupštinu ni informacija o njoj,gde može da se sazna više,odakle si to čuo evodijo

Evodija
 Materijal stiže poštom. Gde sam čuo? u CIC-u,ako nije problem. Confused
Pa ja sam tamo privatno član.
Vidiš da sada na proslave po regonima samo šalju u ime CIC-a, ove što su privatno članovi. Stavim člansku kartu u džep i pravac proslava. Nemaju CICani vremena za nas, pa to dobro dođe "privatnicima".
Nego pilence, kada si u subotu išao na hajku što se ne javi da se vidimo. Ja znam put kako da izbegneš "licenciranog" i njegovu kontrolu, Naučio sam. Javi se pilence,kad smo već komšijeiveli 3
Ti si stara kost, vidim ja.Odobreno

Lala
 Čuo sam dobar vic: 'Ustane Lala jedno jutro, skuva kafu, upali kompjuter, kad ono na sajtu LSV postavljen kompletan skupštinski materijal! Od silnog uzbudjenja, Lala se zagrcne, prolije kafu na kompjuter, i prestane da serenda po internetu!'.

Ovo se izgleda može desiti jedino u vicu! I za materijal, i za serendanje!

Nego, šta ćemo sa lovištima u Vojvodini? Kakva se to nervoza, koliko čujem, provlači kod nekih odgovornih ljudi, možda a propo lovnih osnova, i a propo nekih žalbi i prigovora na ustanovljenje i dodelu lovišta? Jel to nije istina, ili će ono što čuh i videh kanda da ima neke posledice? Da ne zalazim u detalje, onaj ko je upućen zna o čemu pišem. A detalja ne da ima, nego ima baš, baš! Ko to NE radi svoj posao, ili ga radi loše, a možda i mimo propisa?
Šta kaže ZODL: posao ustanovljenja i dodele lovišta u Vojvodini obavlja nadležni pokrajinski organ, kao poveren posao. A ako ima žalbi, kome se prosledjuju, i ko treba da rešava žalbe i prigovore u drugom stepenu?
Ko je dozvolio i tolerisao otvaranje lova i lov bez lovnih osnova? Za manje od dva meseca počinje nova lovna sezona - a lovnih osnova koje je trebao da uradi 'zna se ko', i koje su naplaćene od lovaca kroz prošlogodišnju članarinu, nema! A planova gazdovanja ima? Na osnovu čega? Na osnovu kog to propisa se mogu izradjivati neki 'privremeni' planovi gazdovanja, kad taj termin ne postoji nigde u Zakonu? Elem, svaki godišnji plan gazdovanja jeste po difoltu privremen, jer važi samo za jednu godinu, a može se u izuzetnim situacijama korigovati!!!
Skoro je sigurno da se i u novu sezonu ulazi bez osnovnog planskog dokumenta lovišta u mnogim slučajevima, a LSV ponovo predlaže da se još jednom plati ono što je već plaćeno prošle godine, a nije uradjeno. Nema plaćenih lovnih osnova, ali zato ima obuke za stručne pratioce, verovatno plaćene, i uz dnevnice!
I za kraj: da nije neko iz PSPŠV prekršio možda član 29. iz Zakona o državnim službenicima, vezano za privredna društva, kategorisano po čl.109 t. 8, kažnjivo po čl.110? Uopšte, taj član 109. je baš zanimljiv, po svim tačkama, naročito 1. i 2.!

Živela SLOGA!
Prijatna kafa! Kafa
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Nemoj da ljudima preseda prva kafica???

Ti odma sabajle zapitkuješ da ljudi ni kafu ne mogu da popiju????Kafa

Evodija
 Gospodine IRMENJI, neka njih neka.
Nemoj ti više zakazivati Skupštinu LSV,da se sramotiš,kad već nemaš pravo.
Napravićemo i mi jednom pravi STATUT, da ne bude vlast u rukama jednog prevaranta. Dobićemo i mi MARKA TICU, koji će zakazati Skupštinu LSV. A daće bog i jednog Slavu, koji će to da objavi, pa da delegati znaju dnevni red.
Ne mora 30 dana ranije ko LoSoSi, ali je malo 20 minuta pre Skupštine ko LoSoVi.
Kad već nećete da Lala, objavi, ako volijete Slavu,mogu da vam sredim, kod njega samo se javite,Nemojte ispod žita.
Nećemo otvarati novu temu, sve će stati ovde.
Oćetel na tu tajnu Skupštinu zvati kojeg gosta,zovite makar one koji vas za dobar ručak baš nahvale. Da ste: PERJANICA SRPSKOG LOVSTVA? SIMBOLI VOJVOANSKOG PROSTORA? NAJUSPEŠNIJA REGIJA U SRBIJI? STABILAN SISTEM LOVSTVA U SRBIJI?......
Šta vas košta par šnicli i udri hvali. Respekt HaHaHa

Lala
 Znam ime i prezime barem jednog gosta koji će biti na skupštini LSV; iz Beograda je, a njegova izjava ima u onom čudu od glasila saveza povodom jubileja.

pilence
 Pa zar neče biti u Futogu? Znači opet kisela voda i sendvići?

Sremac2011
 A tek ovi što su džukci....cccccc
Pa taja će mi ostati gladan na Skupštini!
Ali ima dnevnica.....
PUŠKU PA U FRUŠKU!

bogoljub
 Dok taja dobije dnevnicu ti imaš veliku šansu da postaneš siroče.Umreče taja od gladi ako Inđijanac ne pošalje koji eurokrem.Indjijanac
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Lala
 Jaooo što je 'sladak' materijal za Skupštinu LSV!!!
Vidi se da je pedantno pripreman, bez šale!

Usput, ako neko hoće da 'UNAJMI RADNIKA', ima ta mogućnost - LSV je unajmljivao zaposlene u Vojvodjanskom lovcu!!! Ko bi rek'o! Lepa cifra je potrošena na stavku 'Iznajmljivanje radnika...' ! Ne piše za koje poslove - da nisu možda okopavali baštu - ili je to za 'obuku za stručne pratioce'?Grin

Ima još: za čuveno glasilo LSV u 2012. dato oko 3,5 miliona, za 2013. godinu 5,4 miliona plan! Koliko se samo drva za ogrev moglo kupiti za te pare, a ne da se ljudi greju na novine!Frown

Da para u savezu ima, ne dovodi se u pitanje: preteklo je od prošle godine preko 4 miliona dinara VIŠKA!
A i trošilo se: dnevnice milionče, gorivo 700 hiljadarki, a bogami se i doniralo! Ima jedna visokoškolska ustanova koja dobila lepu cifru, kao donaciju! Šta mislite koja? Grin
Ima tu i autorskih honorara, i ugovora o delu...
Ma lepota jedna!
Predlog članarine za sledeću godinu: 1200 din., uključeno glasilo, i Vojvodjanski lovac, isključena članarina za LSS!
Ima i deo o izgleda definitivnom razlazu LSS i LSV, sa sve analizom posledica.
Zanimljivo štivo, koje otvara puno pitanja!

Biću slobodan da, kao zainteresovani gradjanin i lovac, dosadašnji član LSV, najavim svoje prisustvo na Skupštini LSV, pošto očekujem da iz prve ruke saznam šta rukovodstvo i najviše telo LSV ima da kaže, Diskusija, a sve u skladu sa načelom javnosti rada nekog udruženja gradjana.
Neću fotografisati, obećavam!
Neću ni 'serendati'... HaHaHa

Ne znam, da li da postavim slike materijala, pošto LSV izgleda smatra da ne treba lovci da vide taj materijal, pre održavanja skupštine?Hmmm

pilence
 Šta jel ove godine opet proslava 91 godišnjica savežaTri prsta?

DakiNS
 Poprilično sam razočaran sa LoSoVima. Pred nosom im se odigrava završni čin tragedije zvane LoSoSi , a oni slepci pored očiju ne izvlače nikakvu pouku iz toga (ili su možda suviše gramzivi). Umesto da redukuju troškove , da ne raskućavaju oni nastavljaju po starom i još hoće veću članarinu mali im je do sada bio kolač! Da li je ljudska glupost stvarno toliko beskrajna. Ajde za neke mi nije ni čudno , alavi , samo mi nije jasno gde misle i kada da se zaustave. Moraću malo detaljnije pogledati rashode.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

pilence
 e da mi je videti matrijal za skupštinu ,sad mi ništa nije jasno.kako čemo platiti članarinu savezu srbije i što 1200 dinara,mnogo je kume mnogo

Lala
 Izgleda da više neće biti moguće uplaćivati članarinu za LSS preko LSV. Zato je prošlogodišnjih 1400 dinara umanjeno za deo namenjen LSS (200 din.), pa je ostalo 1200 dinara za LSV, dakle, na nivou prošle godine.
Ako neko LU želi da bude član i LSS i LSV, onda mora da plati dve članarine (600 za LSS i 1200 za LSV), a uplate mora da izvrše odvojeno na račun svakog saveza. Visine članarina su još uvek u formi predloga, dok ih skupštine ne usvoje.
Struktura članarine za LSV (pretpostavljam da je ovo tačna struktura):
- 300 din. za glasilo (opciono?)
- 300 din. za VOjvodjanski lovac (opciono?)
- 100 din. za osiguranje
- 500 din. za rad saveza

Prve dve stavke sam stavio da su pod znakom pitanja, jer nemam saznanja kako su se izjasnila LU po Vojvodini u vezi onog dopisa iz LSV, šta LU žele da plate kroz članski doprinos.
Dakle: od odluka delegata LU na skupštini LSV će zavisiti koja će članarina biti: može da bude 500 dinara minimum (bez ičega, pa i bez osiguranja), a može da bude još tri kombinacije (500 plus neka od stavki, u igri su moguće cifre 500, 600, 900 i 1200).
Moguće je i da skupština izglasa najveću ponudjenu opciju, ali mislim da se onda ulazi u zonu rizika da se ili ne uplati članarina za kompletan broj lovaca po LU, ili da se uplati akontacija neka, pa da se odugovlači sa uplatom ostatka, ili da neka LU posle odluke skupštine procene da dobijaju malo muzike za puno para, pa jednostavno prestanu da plaćaju bilo šta, jer su u igri poprilično veliki iznosi za svako LU. Ti iznosi im još kako remete stabilne finansije.

Svako LU treba dobro da izvaga svoj interes. Šta plaća, a šta dobija zauzvrat, članstvom u LSV? Da li su sva obećanja data u vezi prošlogodišnjih 1400 dinara ispunjena? Da li uopšte LSV kao savez ima neke ingerencije u poslovanju LU? Da li ima mesta bojazni da će izlaskom iz LSV nešto veliko izgubiti, ili da će ostankom u LSV nešto veliko dobiti?
Ne znam, svako razmišlja za sebe. Možda ne bi bilo loše pitati za iskustvo Dragana Todorovića iz Sente, kako je prošao prvu godinu bez LSV. Koliko ja znam, sasvim dobro mu ide!
Ima isto tako i primer LU Vlasotince, u južnoj Srbiji, koje je već dve godine van sistema LSS, i njima sasvim dobro, bio ja, video. Imaju više divljači u lovištu (ze, srna, divlja svinja) nego što ima u nekim lovištima u Vojvodini!!!

pilence
 a jeli,ko uplati i jednima i drugima može da mu se dogodi da dobije oba glasila

Lala
 Jeste, kolega, može da dobije oba glasila, pa da ima duplo uživanje! A posle čitanja oba glasila, može da upali kompjuter, pa da na Srbijalov razmenjuje utiske!Pa ovi iz oba saveza više vremena provedu na Srbijalov, nego što čitaju rodjeno glasilo!Grin

bogoljub
 Može da mu se dogodi da nedobije ni jedno.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,243,681 posete www.srbijalov.com