Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Malo rezervnih delova za LEE presu za punjenje ...nikad se nezna

i39.tinypic.com/149zczp.jpg

i42.tinypic.com/r09fkn.jpg
Kalup za sačmu od 6mm[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]A kad svo olovo pretopimo u furunčetu i propustimo kroz kalupe,izlijemo sačmicu i kugle pa napunimo metkiće ..e onda pucamo kroz ovoooo
i39.tinypic.com/ayu3wh.jpg

i41.tinypic.com/2zrnxh3.jpg

i42.tinypic.com/10qyq84.jpg

i44.tinypic.com/15mljkp.jpg

tako da bar znamo brzinu metka ako ne možemo da izmerimo pritiske ....ali smislićemo i to ,budućnost je pred nama ,tako da možemo proveriti bar donekle ujednačenost punjenja za jedinačna zrna iz sačmarica ,probaćemo i brzinu sačme ,a ovo je dobro i za budućnost ako nam odobre punjenje karabinske i pištoljske municije ...kada donesu novi zakon....nadam se uskoro ili ne" lipši magare"[/xhide]

stevin
 Sniper ,chroni je super spravica ima jedna prodaje se u beceju,oko 160 jevreja.i mene kopka brzina domace mundze!
Lisica

DakiNS
 Bata Sniperu pa ti ćeš još malo biti bolje opremljen od naših domaćih fabrikaYes
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Sniper čestitam na ponovi.Bravo 2 Sad sve imaš, samo ti još fali pokretna traka za serijsku proizvodnju.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Ma samo furunče došlo bez utikača tako da nisam mogao da isprobam da li radi ,jbg u ameriKe nisu isti utikači a ni voltaža ,moraću sutra do prodavnice da kupim utikač i da povežem žice ,da isprobam kako topi[/xhide]

DakiNS
 Bata Sniperu da ti furunče nije na 110 V

Sniper Hunter
 [xhide]Nije daki 220v pazio sam na to imam i rezervni grejač[/xhide]

kelt
 cestitke kolega na nabavci opreme. furunce je spas za livenje u kalupe ici ce sigurno mnogo brze nego da nalivas kasikom, a hrony je tek pogodak. testiracemo zajedno uz ivelipicence pozzzz...
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DakiNS
 Bata Sniperu a i ostali SPM ( samostalni punioci mundže) Kada topite olovo nemojte to da radite bez zaštitne maske, olovne pare su čudo.Stari

DakiNS

kelt kaže:
cestitke kolega na nabavci opreme. furunce je spas za livenje u kalupe ici ce sigurno mnogo brze nego da nalivas kasikom, a hrony je tek pogodak. testiracemo zajedno uz ivelipicence pozzzz...

Bata Kelt hrony meri brzinu projektila a ne brzinu ispijanja pitjencaHaHaHa

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:

Daće Bog bata kelt da isprobamo i to uskoro nadajmo se da će i Daki da bude prisutan [/xhide]

kelt
 problem sa olovnim isparenjima ne postoji ako se radi napolju. mada nije na odmet staviti i neku masku. moze hrony svasta da izmeri npr koliko brzo lete suze posle tvoje ljuteniceGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
problem sa olovnim isparenjima ne postoji ako se radi napolju. mada nije na odmet staviti i neku masku. moze hrony svasta da izmeri npr koliko brzo lete suze posle tvoje ljuteniceGrin

Prašina je opasna a isparenja su opasna u zatvorenom prostoru prašina je opasnija od pare, zato mora maska ,pogotovu u prvoj fazi kada se pretapa olovni krš u poluge ,kada se lije sačma to je "gospodski "posao[/xhide]

I Jevtic
 ja mislim da vi treba da kupite malo dakijeve ljutenice i da dodajete po malo u olovo koje lijete mislim da cete od olova dobiti metalnu sacmu

i olovo nije opasno kad se udise dobro je za prociscavanje bronhija i za probavu ROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Sniper Hunter
 [xhide]

I Jevtic kaže:
ja mislim da vi treba da kupite malo dakijeve ljutenice i da dodajete po malo u olovo koje lijete mislim da cete od olova dobiti metalnu sacmu

i olovo nije opasno kad se udise dobro je za prociscavanje bronhija i za probavu ROFL

To ću za tebe da napunim specijalno punjenje sa" Vulkanom "ima da se češeš i gde te ne svrbiROFL[/xhide]

I Jevtic
 hehehehehehehe kad bi ti mogo da pogodis znas li ti koliko sam brz a i ako si brzi neznas precice puc puc
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

DakiNS
 E kolega od vulkana ne mož da se begaGrin

Sniper Hunter
 [xhide]

DakiNS kaže:
E kolega od vulkana ne mož da se begaGrin

kaži mu Daki da fukuSHima sačma poprskana Vulkanom deluje čak i ako ga okrzne samoGrin[/xhide]

stevin
 Evo malo i za prepelice 2mm.radjeno sa diznom od 0,4!
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,453,958 posete www.srbijalov.com