Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Indjijanac
 ja nepričam o novcima nego o zakonitosti rada ćerke firme koja se prenosi na LU članove,uz takvu podršku održava se čovek koji je trenutno nanaeo nemerljivu štetu LU,zapušteni su svi objekti,zapuštena fazanerija i matično jato što znači da i proizvodnja dolazi u pitanje,naplata od zakupca takodje,tako da se svi potencijali kojim raspolaže ovo LU guše,ostaje članarina kao oslonac ekonomske održivosti a takodje i broj članova je najavljen da se smanji na 50 tako da se trenutno intenzivno radi na izbacivanju što više članova.
ako je interes saveza da ostane bez LU onda ja tu nemogu ništa,čak mogu da se zahvalim na takvom stavu jer su mi otvorili oči i bukvalno me naveli na razmišljanje da je ovo LU izgleda osudjeno na propast,ukoliko se lovci nepredomisle i nereše nešto na skupštini,ali i posle bilo kakvog ishoda Indjijske skupštine,odlučio sam da se neprihvatim nikakvih funkcija i rada u ovom LU,jednostavno sam se u mnogo ljudi razočarao i neželim da saradjujem sa nikim ko menja svoj stav zbog srnećeg buta ili jednog zeca na farove.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Evodija
 Bravo 2 Posle prilično dugog odsustvovanja, vratio nam se dragi IN kolega na temu.Mada bi mogao i da je proširi, svojim zaista dobrim upisima. HaHaHa

Lala
 Ako je neko zainteresovan, kompletan materijal za skupštinu LSV može pogledati ako klikne na sledeći link:

http://docviewer.yandex.com/?c=512a1b...%D0%B5.pdf

Otkud taj materijal na tom sajtu, nemam pojma! Grin

Ima ukupno 33 stranice. U dnu strane može se odabrati koju stranicu hoćete da čitate. Meni su najinteresantnije stranice bile one od strane 25 do strane 30, koje se bave rashodima LSV, i objašnjenjem tih rashoda.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Jaooo

pilence
 Ima svega i svačega,pa sada mi je jasno zašto kriju matrijal od lovacPismoa

DakiNS
 Meni su pored Lalinih primedbi zapale za oko još neke isplaćene dnevnice koje se pominju u drugim stavkama, pa troškovi fotokopiranja, a kupuju se toneri i održavaju fotokopir aparati koje imaju u kancelarijama. Najbolja stvar koju sam pročitao je održavanje GPS antene, jel to one antene kojom "licencirani " nalazi put do LoSoVa kada se izgubi u lovištu posle špijuiranja i zaseda, ili možda služi za nešto drugo. Da nije vojsci plaćena izrada karata koje su trebali uraditi u V.Loncu, pa brate toliko se stvari izgleda preklapa da se jednostavno mora od stavke do stavke tražiti razjašnjenje jer će na kraju ispasti da je GPS , pa "vojna"karta pa renta cara lončića u stvari kompletno ustanovljavanje lovišta , a zašto su onda Loncima plaćeni onoliki novci. Pažin reče da je neomiljen u LoSoVima zato što je smanjio plate, pa kolike su onda tek bile? Ne vidim da su nešto smanjeni troškovi jer su rashodi baš , baš. nadoknađivalo se iz dnevnica. Pa tek koliko su koštale ekskurzije. A Najjača su mi sponzorstva posle "Naučnih radova". Mislim da će dobiti neki naučni radovi Nobelovu nagradu ,i to oni koji opisuju kako prazniti lovačku kasu.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zoranp
 Pet hiljada evra na popravke vozila, pa koliko su generalki oni napraviliOi...jel braćo jel može onaj čuveni piškov-mehaničar da vam radi...to bi mu dobro došloROFLROFL da se oporavi malo??GrinGrin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75

Sremac75 kaže:

Šta kažeš na donaciju LSV-a Poljoprivrednom fakultetu u iznosu od 450.000,oo dinara?
Šta kažeš o kupovini programa za izradu godišnjih planova - oko 300.000,oo dinara (koje inače radi, i koji se plaćaju, "vojvođanski licas" doo)?
Šta misliš o 9 mobilnih telefona koje MI plaćamo?
Šta kažeš pozajmljivanju zaposlenih od "VL" doo - cena oko 280.000,oo dinara?

Ima još....

Zašto svim sednicana UO LSV prisustvuje i direktor "Vojvođanskog lovca" doo?

Ko to pokušava da obmane lovce kada kaže da UO LSV vrši i dužnost Skupštine "Vojvođanskog lovca" doo?
Samo Skupština LSV može vršiti dužnost Skupštine "Vojvođanskog lovca" doo!
E...ali onda bi se računi morali polagati Skupštini LSV-a, pa bi trebalo objasniti kako je napravljen gubitak u 2011. od oko 800.000,oo dinara.....a ovako UO sve aminuje i ....bajka od života!
Lovci osnivaju "VL" doo, uplaćuju osnivački kapitak od oko 1.500.000,oo dinara, daju automobil na korišćenje bez naknade, daju verovatno i neki od onih 9 mobilnih telefona, daju prostorije na korišćenje bez naknade, kupuju program za izradu godišnjih planova, plaćaju pravne usluge za sistematizaciju, ugovore o delu i dr, kupuju GPS uređaj..........i ko zna šta još, a onda "VL" doo za sve što radi dostavlja fakturu LSV-u koji to redovno i ažurno plaća našim novcima!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 "Želim da ukažem na razloge koji su opredelili komisiju za materijalno finansijksa pitanja, a potom i Upravni odbor da Vam dostave ovakav predlog članskog doprinosa i njegovu osnovu strkutru:

- Visina članskog doprinosa za Lovački Savez Srbije od 200,00 dinara utvrđena je i prihvaćena od strane svih regiona u Srbiji, koji bi, za razliku od prethodnog perioda u istom iznosu plaćali svi lovci u Srbiji, ali samo za finansiranje zajedničkih poslova utvrđenih Zakonom o divljači i lovstvu za čije je obavljanje potrebno maksimalno tri radnika u stručnoj službi ovog Saveza.

- Za osiguranje lovaca od posledica nesrećnog slučaja nezgode u lovu predviđena su sredstva u iznosu od 100,00 dinara kao i prethodne godine.

- Za izdavanje glasila Lovačkog Saveza Vojvodine koji bi se štamao u 6 dvobrojeva i dostavljao na kućne adrese svih lovaca, predviđena su sredstva od 300,00 dinara, što znači 50,00 dinara po primerku od čega su 25,00 dinara priprema i štampanje a 25,00 dinara PTT troškovi. Šta je bilo opredeljujuće da se ide na ovaj predlog za izdavanje glasila Lovačkog Saveza Vojvodine? Pre svega činjenica da dobar deo članstva nema mogućnost pristupa internetu i sajtu Lovačkog Saveza Vojvodine. Dva broja Informatora koja smo izdali u prethodnom periodu dostavljana su na adrese Lovačkih udruženja i Lovačkih društava, ali su primedbe sa terena bile da informator nije stigao do lovaca, odnosno onog kome je pre svega namenjen.

- Za finansiranje aktivnosti Lovačkog saveza Vojvodine (Skupština, Upravni odbor, Komisije, Stručna služba, Lovno streljaštvo, Lovna kinologija, Naučno istraživački rad i td.) planirana su sredstva u iznosu od 500,00 dinara.

- Za izradu planskih dokumenata ( Lovne osnove, Godišnji planovi gazdovanja, priprema potrebne dokumentacije za konkurisanje radi dobijanja lovišta na gazdovanje i dr. ) planirana su sredstva u visini od 300,00 dinara. Pozitivna iskustva Lovačkih Udruženja za čije su potrebe u prethodnom periodu rađenja planska dokumenta a čija je izrada finansirana iz članskog doprinosa opredelili su da se za te namene u 2012.godini izdvoje sredstva u iznosu od 300,00 dinara.

Na bazi ovako predloženog članskog doprinosa sačinjen je predlog Finansijskog plana za 2012.godinu.

Želim da ukažem na najkrupnije pozicije Finansijskog plana za 2012.godinu

Predlogom plana ukupno planirani prihodi iznosili bi 29.719.135,00 dinara a koji se najvećim delom planiraju ostvariti od članskog dopirnosa.

Predlogom plana ukupno planirani rashodi iznosili bi 29.719.135,00 dinara, od kojih su najveći na sledećim pozicijama:

- Za članski dopirnos Lovačkog Saveza Srbije planirana su sredstva u iznosu od 3.600.000,00 dinara.

- Za glasilo Lovačkog saveza Vojvodine iznos od 5.400.000,00 dinara.

- Za bruto zarade zaposlenih iznos od 4.000.000,00 dinara što je znatno manje u odnosu na prethodnu godinu zbog osetnog smanjenja plata zaposlenih.

- Za troškove osiguranja lovaca iznos od 2.000.000,00 dinara.

- Za obeležavanje Jubileja 90 godina postojanja Lovačkog Saveza Vojvodine iznos od 900.000,00 dinara."

Milan Pažin 2012.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Milan Pažin 2013.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala

Sremac75 kaže:
Lovci osnivaju "VL" doo, uplaćuju osnivački kapitak od oko 1.500.000,oo dinara, daju automobil na korišćenje bez naknade, daju verovatno i neki od onih 9 mobilnih telefona, daju prostorije na korišćenje bez naknade, kupuju program za izradu godišnjih planova, plaćaju pravne usluge za sistematizaciju, ugovore o delu i dr, kupuju GPS uređaj..........i ko zna šta još, a onda "VL" doo za sve što radi dostavlja fakturu LSV-u koji to redovno i ažurno plaća našim novcima!

Dodajem: da li je moguće da lovci plaćaju licenciranje zaposlenih u Vojvodjanskom lovcu?! Licenca glasi na ime, i ne vidim po kom osnovu se vrši plaćanje licenci za lica koja nisu zaposlena u LSV, za čega je odvojeno oko 149 000 dinara. Podsećam: LSV ima jedno zaposleno stručno lice, a jedna licenca za planera košta 30 000 dinara (cenovnik Komore). Kome su još plaćane licence?

Koliko para je zaradila ćerka firma od lovnog turizma? Da li su svi računi plaćeni korisnicima lovišta, ili i tu ima zatezanja i nadvlačenja?

Cela priča oko Vojvodjanskog loNca je u najmanju ruku sumnjiva, a da je netransparentna, to je jasno kao dan. Zbog čega se jednom privrednom društvu sipa i šakom i kapom, kada privredno društvo valjda treba da zaradi novac, a ne da ga nemilice troši, koristeći resurse svog osnivača!
Da li je i koliko para firma VL dobila za projekte iz pokrajinskog Fonda za razvoj lovstva, i za koje namene? Ako je konkurisala i dobijala, onda je direktno umanjivan 'kolač' koji je trebao biti podeljen korisnicima lovišta!
Da li ima osnova za razmišljanje da je ta firma u stvari paravan za presipanje novca, odliv lovačkih para za nečije parcijalne interese ili u nečije privatne džepove? Sve je sakriveno od lovačke javnosti, pa počinjem da sumnjam da je jedan od motiva osnivanja ćerke firme bio upravo taj: da se prikrije šta se radi! Možda je sve u redu, ali hajde dajte na uvid!! Ionako će se saznati, pa zašto da se krije? Kolike su plate zaposlenih u ćerki firmi LSV?
Kako je moguće da u izveštajima o radu ne postoji deo koji govori o tome da li je firma koju je LSV osnovao napravila neku dobit, ili gubitak? Da li ima negde neke odluke o tome šta da se radi ako firma ima dobit, kako se ta dobit rasporedjuje, i da li se deo dobiti vraća osnivaču kao profit?
Mislim da Skupština LSV jednostavno MORA da zatraži uvid u poslovanje ćerke firme, o tome kakve odluke su donošene, i sa kakvim efektom?

Bojim se da će neko pre priznati da je upucao Kenedija, nego što će otkriti poslovanje Vojvodjanskog lovca. Tu i jeste problem: kad god se nešto sakriva, odmah počinje da budi sumnju, samo što to naši 'generali' neće da ukapiraju! I niko onda nema pravo da se ljuti kada, u nedostatku bilo kakvih informacija povezujemo Kuvara i Vojv. loNac! Kuvar i loNac uvek idu zajedno!
Sad ja mogu da trubim koliko hoću o zakonskoj i statutarnoj obavezi informisanja, neko može da kaže da ne sme da odaje podatke o nekom privrednom društvu. Kada je u pitanju Vojvodjanski lovac, osnivač ima sva prava, pa i pravo da podatke obelodani onima čijim parama je firma osnovana i uz čiju obilatu finansijsku i svaku drugu pomoć posluje, a uz to i uredno i debelo naplaćuje čak i neuradjene poslove (lovne osnove npr.).
Ako je ugovorom o regulisanju medjusobnih odnosa izmedju LSV i Vojvodjanskog loNca regulisano da se tako radi (da firma koristi sve resurse LSV besplatno, a da debelo naplaćuje) onda bi se kanda moglo postaviti pitanje zbog čega je neko u LSV potpisao takav ugovor, koji šteti savezu?
Ne zezam se uopšte, iako sam svestan da teško da postoji neko u Skupštini LSV koji će ovo pitanje postaviti rukovodstvu!

zoranp
 Sremac to oni naplaćuju lovne osnove svima i svake godine, pa da sudjelujemo u pomaganju onim udruženjima kojima ista izlazi ove godine...ili se zakon promenio pa se osnova radi sada u nekom drugom vremenskom roku, a ne više u deset godina JEDNOM!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

pilence
 pa to znači narodski kazano: sve im daš,novce,opremu,prostorije,vozilo i oni ti naplate kada "njihov radnik odradi nešto" i to tričavih 352.376,00 dragih nam dinarčića

DakiNS
 Rade li LoSoVi išta sem što trabunjaju ili dele telefone sa sve gratis pretplatom (verujem da je postpaid)prave konjkurenciju Telenoru . DVA zaposlena DEVET telefona. A možda je koji telefon završio i na farmi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

milenko0609
 videcemo kakv će fin.izveštaj predati za 2012god a evo i iz 2011:
http://fi.apr.gov...odina=2011
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Evodija
 To je ipak malo čudno. Confused
Čovek je svinjar. i ceo vek se bavi svinjama (nepreživarima).
Sa druge strane kaže: "Bori se za Lovce".
Pa ispadne da se bori za lOVCE. Ili ih tako smatra.
Po finansijskom izveštaju iizgleda da se bori za nOVCE.
Kuvar Respekt

Lala
 Da se zaista malo uozbiljimo, nema smisla da pored onakvih ozbiljnih stvari mi teramo šegu sa nečijim poslom. Nek' radi čovek svoj posao, i nek' mu je sa srećom.
Ono o čemu bi trebali da pišemo je gomila podataka iz skupštinskog materijala, koji pokazuju kako se radilo u LSV.

Evo još jedne opklade: ako mi neko nadje u skupštinskom materijalu stavku koja se odnosi na divljač i lovišta, ja častim! Gospoda iz LSV su izgleda slična ili ista škola mišljenja kao i njihove kolege iz LSS: neće da blagovremeno objave skupštinski materijal (iako bi morali - javnost rada), a u materijalu najmanje ima reči o lovcima, divljači i lovištima, nego se najviše bave sami sobom i medjusobnim odnosima.
U samom materijalu po sadržaju, ekipa iz LSV je izgleda momački pretekla kolege iz LSS, što je i normalno, jer je LSV u 2102./13. godini prikupio više para od LSS!! A tu je i nedostižna prednost za vojvodjane, iskazana u činjenici da imaju Vojvodjanski lovac. Takvoj koncepciji teško može neko da parira, pa kad se još na to nadoveže (neumerena?) naklonost pokrajinskih organa, onda je stvar završena. Kako rekoše neki kroz šalu: 'Što je mnogo, puno je!'. Smile
Kada se polako čita materijal za skupštinu LSV, onda postaje jasnije zbog čega verovatno nije objavljen javno na sajtu LSV. Informisanje? Paa, možda će ga objaviti (materijal) u novinama u maju, kad sve što su naumili završe, ako im se dozvoli. U samom materijalu stoji datum 05.februar; neki forumaši su ga uspeli videti 20.februara, neko je to postavio na onaj sajt (što sam postavio link) prekjuče, a skupština je 28.02. - za tri dana.
Cajtnot? Paaa, imamo par dana da elaboriramo šta sve piše u materijalu. A da piše, piše!
Pretpostavljam da će rukovodstvo LSV ignorisati primedbe koje iznosimo, i pitanja koja postavljamo. Neće im biti prvi put; samo zaboravljaju da ovo čita popriličan broj lovaca, i da niko nije glup, pa da ne ume da sabere 2+2. To što će 'ćutolozi' na skupštini mudro klimati glavama, i možda i usvojiti izveštaje o ovakvom načinu rada, dugoročno ne znači puno.
Inače, UO LSV je opet predložio skupštini istovetni iznos članarine i istu strukturu kao i prošle godine, osim što izbačen iznos od 200 din. koji je lane bio predvidjen za LSS. Očito da im se jako dopalo da imaju prepun budžet, iz kojeg će i kapom i šakom deliti donacije i trošiti na sve i svašta.
Nigde u izveštaju nisam video da su imali neku stavku 'Pomoć LU', za recimo, unos divljači, ili nešto slično. Toga NEMA, ali ima NIR (naučno istraživački rad) za čega je zbirno potrošeno 1,7 miliona!
Pored toga, pošto je u 2012. bila proslava jubileja (potrošeno blizu 800 000), i pošto je ostalo sredstava iz 2012. godine, očito je da je planiran članski doprinos u 2012. bio predimenzioniran, pa su čak i pored silnog trošenja, ostala neka sredstva. Pa zar nije logično da se u ovoj 2013./14. godini smanji članski doprinos? Neee, to im ne pada na pamet! Garantujem da će neki demagog da kaže da je u pitanju 'par kutija cigareta' po lovcu, ali ja ne vidim ni jedan razlog da nekom poklonim par kutija cigareta, da 'duvanim' one koji mogu sebi da priušte kubanske cigare svaki dan. Pa kad taj iznos od par kutija cigareta pomnožite sa brojem lovaca, onda je cifra momačka! I to ide sa računa LU, kojima je svaki iznos dobro došao, jer plaćaju i lovočuvara, i upravnika i naknadu za divljač...
Znaju ovi iz LSV dobro šta rade, znaju... Al' ne mare!
Ja jedino nisam znao da se o trošku saveza išlo na neki sajam i u Francusku, ne znam kako mi je to promaklo!
Putuje se i po Srbiji, i po inostranstvu, ali nema popuštanja lovcima i LU ni dinar od članarine, pa makar pare ostale nepotrošene. A znali su da vrate 140 din. po lovcu članarine za LSS, pošto nisu bili u stanju da ono što su i sami delimično zakuvali, isprave. Šta bi tek bilo, da nisu naterani da plate i onih 60 dinara u junu? U kakvom bi tek onda sosu bio LSV, pred državnim organima?
Ne zaboravite Futošku vanrednu skupštinu, gospodo iz LSV - ono je bila pokazna vežba, onda su vaši predlozi zaključaka bili glat odbačeni, a usvojeno je ono što je, izmedju ostaog, pisano na Srbijalov, par nedelja pre Futoga! Da li će se ponoviti taj scenario i sada, na skupštini? Jeste li sigurni da ste januarsko-februarskim jurcanjem po Vojvodini obezbedili dovoljnu podršku? Da li će kod delegata i predsednika LU prevagnuti interes njihovih LU, ili interes LSV? Šta mislite? Šta ste vi to ponudili svojim članicama, za iznos od par hiljada evra po svakom LU? Samohvalisave novine, sa bajatim sadržajem, 5-6 brojeva? Pa čak ni te novine niste svuda dostavljali!! Neuradjena planska dokumenta? Ignorisanje obaveza po pitanjima obavljanja stručne službe preko Vojvodjanskog lovca? Jesam li nešto propustio?
Aaa jesam.... Donacije sam zaboravio... Zaboravio sam i isplatu npr. 5000 dinara za nekog ko je smislio ime 'Informator' - 10 slova za 5 hiljadarki! TO pokazuje samo kako se i na sitno računa! Pa ima i za osmišljavanje dizajna 'Informatora' još nekih para plaćenih... Bzvz...
Ima tamo svega i svačega... Kakva ste to kola kupovali kad svake godine dajete 4, 5 ili 6 hiljada evra na opravku???? Pa koliko vredi taj auto, ako se opravke plaćaju toliko - bolje ga bacite!!! Obratite se proizvodjaču sa obračunatim troškovima održavanja, stavite reklamaciju da se mnoooogooo kvari!!! Ili se radi o nečem drugom?

Ma, ima ovde materijala i mogućih pikanterija koliko hoćeš, samo kad se čovek malo zadubi...

Sremac75

Lala kaže:
UO LSV je opet predložio skupštini istovetni iznos članarine i istu strukturu kao i prošle godine, osim što izbačen iznos od 200 din. koji je lane bio predvidjen za LSS.

Nisam baš siguran da je struktura članarine ista kao i prošle godine...to nigde izričito ne piše.

Lala kaže:
Garantujem da će neki demagog da kaže da je u pitanju 'par kutija cigareta' po lovcu, ali ja ne vidim ni jedan razlog da nekom poklonim par kutija cigareta, da 'duvanim' one koji mogu sebi da priušte kubanske cigare svaki dan.

Ako smo već kod pušenja, ima i jeftinijih varijanti!ika
PraviloPraviloPravilo
Palica

Gedza66

Lala kaže:
Ako je neko zainteresovan, kompletan materijal za skupštinu LSV može pogledati ako klikne na sledeći link:

http://docviewer.yandex.com/?c=512a1b...%D0%B5.pdf

Otkud taj materijal na tom sajtu, nemam pojma! Grin

Ima ukupno 33 stranice. U dnu strane može se odabrati koju stranicu hoćete da čitate. Meni su najinteresantnije stranice bile one od strane 25 do strane 30, koje se bave rashodima LSV, i objašnjenjem tih rashoda.

Jedan od jacih utisaka iz materijala za Skupstinu LSV, na mene je ostavio Izvestaj o radu NO. Kratak, sazet i bez ikakve sadrzine. Ako su ovakvi izvestaji visih lovnih asocijacija, kakvi li tek treba da budu izvestaji organa nadzora po LU. Pa isti bi primerom i logikom stvari trebali imati samo naslov i nista vise. Racionalno i ekonomicno, pa treba se stedeti na toneru i papiru, zar ne???

A ja mislio da je uloga NO da izvrsi provere neposrednim uvidom u finansijsku dokumentaciju i da onda u svom izvestaju kaze: da, sve sto je kao rashod prikazano u finansijskom izvestaju, ima osnov u finansijskom planu i odlukama organa upravljanja.

Jedno od pitanja koje se osnovano moze postaviti je (vidi Lala u upisu 2372) : "da li je moguće da lovci plaćaju licenciranje zaposlenih u Vojvodjanskom lovcu?!", kao i pitanje: da li je ovaj rashod planiran u finansijskom planu (ili rebalansu finansijskog plana) i na kojoj poziciji i da li su ova sredstva trosena na osnovu odluke UO ili da li je za trosenje sredstava za ovu namenu i u ovom iznosu i bila potrebna odluka UO.???

Nesto se ne secam da je iko na ovom forumu komentarisao tu stavku u predlogu finansijskog plana LSV za 2012. godinu ili rebalansa istog a nesto ne verujem da bi tako nesto promaklo ovim "negativnim elementima" iz severne Srbije!!!???

Ja znam da bata Djosa69 kao predsednik LU iz Vlasotinca, ne moze da potrosi ni dinara, ako za to nema poziciju u finansijskom planu i odluku UO o tome. Vaistinu
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,261,122 posete www.srbijalov.com