Nekako me brinu ti naučno istraživački radovi. Sve skuplji a niko ih ne vidi , da možda ne rade sa NASA na modelu nove stelt divljači, pošto su stelt radovi a i lovački novci postaju steltjeli nas lovce to oni u zdrav mozak?
Ne znam ko je prvi patentirao stelt "naučne" radove kako lovački novci postaju stelt.
Biće da je ipakZdrP vidite da LoSoVi plaćaju licencu za korištenje te tehnologije.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Toliko dobrih upisa ima na ovoj temi i toliko interesantnih pitanja, ali po pravilu se sve to razvodni i nakon istih nema adekvatnih razmisljanja, nego sve to ode u neku beznacajnu .........
O cemu se radi ??? Tesko je procitati ili je bitno nesto napisati??? Materijala za konkretne komentare koliko hoces ali se sve to zavrsi nekim razmisljanjima ili konstatacijama........koje su za temu: drugi pisu.
Ako se to desava i na ovom forumu, koji treba da predstavlja neki reprezentativni uzorak od najvise 1,5% ljudi naoruzanih lovackim oruzjem Srbije, onda su zdrp i kompanija u pravu. Treba j.bati magarce dok se koprcaju u blatu.
Gedžo, meni samo može da bude krivo što od velikog broja članova foruma iz VOjvodine, skoro niko nema tri čiste da sastavi jednu običnu rečenicu, u vezi svega ovoga što je objavljeno sada u materijalu za skupštinu LSV. Kao da nikog ne zanima gde odlaze njegovi novci! Nas nekoliko koji koliko toliko ozbiljno komentarišemo i pokušavamo da argumentovano pišemo nešto, ispadnemo malo ludi, što to radimo.
Pa njihov rodjeni savez koji plaćaju lovci, nije našao za shodno da objavi materijal za skupštinu, da ne pričam dalje! Kao da nikog ne interesuje ništa oko saveza, 'krojenja kape' lovcima, i trošenja lovačkih para? A koliko sam poruka i pitanja dobio, da li ima negde da se vidi materijal; pa kad ga nadješ, onda niko ni da bekne?
Ili je ova ćutnja znak nečeg drugog, da su ljudi digli ruke od saveza?
Možda bih ipak trebao da se zalažem da članarina za LSV ne bude 1200, kako je predloženo, neko da bude barem 5000 dinara! A mislim da je i to malo - što ih više dereš, to si važniji! Izem ti logiku lovaca...
A posle opet stara priča 'znaš Lalo, sve si ti u pravu, i jeste tako kako si napisao, ali ne bih mi da se zameramo, hajde se ti zameraj, a mi ćemo već negde i nekako smestiti svoju lovačku gu**cu, zveknemo malo tamo nekog zeca, malo onamo nešto srneće, poneko krme, a sve izmedju toga nam je čist ćar, i ne boli nas glava, jer nema šanse da nas uhvate - oni gore gledaju svoje 'lovište' u savezu, lovački biznis, a mi ovde gledamo svoje da ućarimo, i svima dobro!'.
A ceh plaćaju oni obični lovci svojim parama i divljač svojim mesom.
Tačno je Gedžo, sve češće nalećem na miniranje svake ozbiljnije diskusije nekim vickastim ili 'vickastim' komentarom, postavljanjem neke kao 'šaljive' slike, ili nekog (ne)prikladnog snimka sa YouTube. Tu onda nema više ozbiljne priče, raspline se i razvodni, pa postane glupo pisati ozbiljno.
Lala kaže:
Gedžo, meni samo može da bude krivo što od velikog broja članova foruma iz VOjvodine, niko nema tri čiste da sastavi jednu običnu rečenicu, u vezi svega ovoga što je objavljeno sada u materijalu za skupštinu LSV. Kao da nikog ne zanima gde odlaze njegovi novci! Nas nekoliko koji koliko toliko ozbiljno komentarišemo i pokušavamo da argumentovano pišemo nešto, ispadnemo malo ludi, što to radimo.
Pa njihov rodjeni savez koji plaćaju lovci, nije našao za shodno da objavi materijal za skupštinu, da ne pričam dalje! Kao da nikog ne interesuje ništa oko saveza, 'krojenja kape' lovcima, i trošenja lovačkih para?
Ili je ova ćutnja znak nečeg drugog, da su ljudi digli ruke od saveza?
Možda bih ipak trebao da se zalažem da članarina za LSV ne bude 1200, kako je predloženo, neko da bude barem 5000 dinara! A mislim da je i to malo - što ih više dereš, to si važniji! Izem ti logiku lovaca...
A posle opet stara priča 'znaš Lalo, sve si ti u pravu, i jeste tako kako si napisao, ali ne bih mi da se zameramo, hajde se ti zameraj, a mi ćemo već negde i nekako smestiti svoju lovačku gu**cu, zveknemo malo tamo nekog zeca, malo onamo nešto srneće, poneko krme, a sve izmedju toga nam je čist ćar, i ne boli nas glava, jer nema šanse da nas uhvate - oni gore gledaju svoje 'lovište' u savezu, lovački biznis, a mi ovde gledamo svoje da ućarimo, i svima dobro!'.
A ceh plaćaju oni obični lovci svojim parama i divljač svojim mesom.
Par puta sam u sali (u svakoj sali ima malo sale) nabacio da mozda trpimo posledice "loseg genetskog materijala"- setimo se sece knezova, pa broja poginulih ucitelja u prvom, pa broja ucitelja i popova u drugom, pa 48, pa pre i posle 66, pa...... mozda su i realna ovakva zakljucivanja i evidentna ravnodusnost!!!???
Mozda se i treba pridruziti "cobanima" jer je "ovaca" previse a "vuna i ovcje meso" su ili jos uvek sa dobrom cenom!!!???
sad si pogodio u centar!koga bole sta rade oni gore dok god se u jednom danu (recimo na fazana)odstreljuje srna po lovcu(ovi moji to zovu KOMAD).i nije im puno 15000 kad prave po 100 kila kobasica uz poznati komentar "cepaj brale ako ti neces neko ce drugi".moj atar je sa tri strane okruzen madjarskom i tvrdim da nije tako da bi srnecu divljac vidjali samo na kalendaru,a kontrola?nije bitno sto se placa iz nasih dzepova,platili bi i duplo vise samo da ostane ovakva(nikakva).da se lovi po zakonu video bi sta je osipanje clanstva(60-70%)garant samo u prvoj godini,ali izgleda da ovi gore to znaju i zato se na tom planu ne radi nista(ako ode clanstvo odose i pare).otprilike se tako razmislja od L.D. preko L.U. pa do gorepominjanih i ko ne misli tako nije normalan.a sta kad divljaci nestane-koga briga izmislice neku drugu zajebanciju jer po zapisnicima sa sednica se vidi na kom im je mestu.samo napred lovci srbije(cast izuzetcima)posle divljaci sta je sledece na redu?
Gedžo ne znam da li se tvoj komentar odnosi na moj upis, ali nije mi svejedno kada se za neka "normativna akta" koja nisu predložena u dnevnom redu (znači da su nepotrebna) i "naučno istraživački rad- nerad" koji niko ni video ni čuo (a i čemu onda služe?) Potroši preko dva miliona dinara, a za pozajmicu Šiđanima nemaju 400 000 ( pozajmica se vraća a normativno naučni rad ode u bespovrat). U svakom slučaju svom LoSoVima sa sve predsednikom želim sreću u daljnjem životu i neradu ali na nečijoj tuđoj grbači i želim im da nemaju ni jednog člana slepog pored očiju.
Ma čuj, pogodio u centar? Pa pogadjam ja u centar već par godina, ali opet poznata 'junačka' logika me ubija u pojam.
Lovački miševi koji pogrickaše divljač po lovištima, i lovačke MIŠONJE koji skrckaše desetine miliona lovačkih para, i dalje rade svoje; i jedni i drugi znaju da sam u pravu, ali im je sladje da marišu, nego da pred sobom budu čisti.
Ne znam na koga sam više ljut: na ovaj poveći broj sitnih kojima je krajnji domet 'zveknuti srnu', ili na onaj manji broj krupnijih, koji pucaju na milione dinara.
Udruženi, syebaše sve!
A još više sam ljut na one koji bi trebali da sve kontrolišu, ali tek njih zabole medjunožje. Ni prstom ne mrdaju, čak ni u situaciji kada imaju crno na belo. Onda uvek iskoče valjda neki 'višlji interesi', pa se toleriše sve i svašta, pa čak i očita kršenja zakona. Uostalom, ko je taj 'baja' koji može i sme da odobri lov bez lovnih osnova? Na osnovu čega? Kad dobijemo odgovor na ovo, onda tek možemo da krenemo dalje!!!
I onda ono što meni uništi svaku volju: 'Hajde Lalo ti uradi ovo, ili ono, jer nije zgodno da to radim ja, znaš, imam neki svoj sitan interes, a tebe već znaju da skrešeš sve u brk svima, pa ćeš ti to...'!
I onda vrhunac, neko kao dobronamerno upozorenje i briga: 'Pazi Lalo, ovaj ili onaj ne može da te smisli, namestiće te, režiraće neku igru da te syebu, čuvaj se, ali mene ne pominji ako bude frke!'. Ma ne bojte se, junaci, nikog ne pominjem, ja pišem šta ja mislim!
Miševi! Pa nisam ja u ovu priču ušao zbog takvih jajara nego zbog sebe, jer ne mogu ćutke da gledam kako se uništava nešto što nam priroda i Bog dali!
Ili me recimo kao usput pita neki koji ne ume dozvolu da popuni, a od propisa poznaje samo onaj o prelasku ulice na zeleno, e takav neki me kao slučajno upita da li ja u poluautomatu stvarno imam graničnik, i kako 'TO' izgleda, on bi da vidi!?!? E lepo mi dodje da izvadim graničnik i da mu ga zapakujem u .... Ma muka mi je!
A kad za nekog kažem da je Gospodin Lovac, oni misle da je to moj način obraćanja, a ne kapiraju da govorim o lovačkom vaspitanju. Džaba gluvom govoriti.
Danas me zove jedan lovac, i saopštava mi kritiku oko naslovne strane portala; kaže, zbog čega nije objavljen materijal za skupštinu LSS i skupštinu LSV na naslovnoj strani - ja još počeo da mu objašnjavam da je prevelik materijal, i da može da to pogleda na odgovarajućim temama, jok bre, nakrpi čovek mene kako sajt ništa ne valja, kakav je to način da on ide i da traži po sajtu gde je tema!! Pa reko', rodjače, a zašto ne pitaš gospodu iz saveza koju finansiraš, gde je skupštinski materijal na njihovim sajtovima? Kaže momak, šta ima njih da pitam, ti ako imaš to, ti treba da postaviš na naslovnu?!? Ja zanemeo - 'ja treba da...'!
Eto, i toga ima.
... A KOJA NAM JE ALTERNATIVA...ILI DA I DALJE OVAKO RADIMO ILI DA POSTANEMO MESARI KAO VEĆINA (pa dok ide ide) ILI DA NAEMO NEKI DRUGI HOBI????..IMATE NEKI PREDLOG??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Pa ništa, Zoki, ja odoh na skupštinu da gledam predstavu za narod, tragikomediju. Barem je to besplatno, a možda neko neće smeti tamo u oči da me pogleda?
Šta misliš, da je nekome još jako stalo do toga? A šta misliš, ako bi se pojavilo par desetina, stotinak, dvesta lovaca, da li bi delegati imali petlju da glume fikuse, i da li bi rukovodstvu bilo svejedno kada bi bila veća publika lovaca koji bi samo gledali i slušali?
Kladim se da kada bi pojedinačno (pojedInično) pitao nekog da ide sa mnom na skupštinu, koliko njih bi reklo 'hajde idemo'? Ili bi svi odjednom morali 'tetki da odnesu lek'?
Prošao si ti to, Zoki, ali na nižem nivou. Znaš o čemu pričam.
Jednog drugog lovca danas pitam kako je kod njih u LS, imaju li odliv članstva, čovek mi kaže broj lovaca, ja reko' pa odliv vam je 20%, on meni ma nije toliko, ma kakvi... Izračunam digitronom, računa i on, ispade 19%, kaže borac, u jeb*te, otkud toliko?!? Eto, i toga ima!
Dokle god u ovom našem lovstvu i u ovoj našoj državi bude smatrano za 'opasnim' iznošenje svog mišljenja, nema nam spasa.
Dokle god se u lovstvu šapuće o nekim 'likovima i delima' koji navodno umeju da budu 'nezgodni', da 'nameštaju' nekog, i dokle god samo pominjanje imena 'uglednih' izaziva nelagodu, dotle smo mi u bunaru.
Kaže mi jedan lovac nedavno, kad me upoznao, kaže iz čista mira, neupitan za bilo šta: 'znaš, ne smem ja da napišem nešto za M.B. iako znam ponešto, jer sam upisao 5. stepen u Kraljevu, a učim iz njegovog priručnika'... Pa jbt., kakve to veze ima, ne propituje te on?
Kaže, nema veze, ali otkud znam da nema, možda me 'namesti'?!?
Ja na dupe sednem odmah. Paranoja.
I toga ima.
Miševi!
A što se miševi boje Vepra?
Čuo sam za slonove.....ali za vepra....????
Sremac75!*
Mladi Mićo je za 1000 eura kupio nerasta od gazde s imanja. Gazda je obećao isporuku sledeći dan.
Taj dan je gazda došao i rekao: "Žao mi je momče, nerast je crkao."
Mićo je rekao: "Dobro, vratite mi onda moj novac."
Gazda: "Žao mi je, ne mogu, već sam to potrošio."
Mićo: "Onda mi donesite crknutog nerasta."
Gazda: "Zašto?"
Mićo: "Raspisaću lutriju! Nagrada je nerast"
Gazda: "Ne možete to uraditi!"
Mićo: "Mogu, samo gledajte! I nemojte nikome reći da je nerast uginuo."
Mesec dana kasnije gazda sretne Miću i pita ga šta je bilo?
Mićo: "Ništa posebno. Raspisao sam lutriju. Uplatni listić je bio 1200 dinara.
Prodao sam ih 18.000 i zaradio 21 600 000 dinara"
Gazda: "Zar se niko nije žalio?"
Mićo: "Da. Samo tip koji je dobio glavni dobitak. Vratio sam mu njegovih 1200 diara i pokazao crknutog nerasta. Nije se bunio!!!
Mićo sada radi u ........... - i možda "radi" Vas.
P.S.............. samo rade svoj posao. I uvek nadju nove (L)ovce!...
A da ne pričam o naučno istraživačkim radovima
E sad kakve veze ima poljoprivredni inženjer (smer: ratarsko-povrtarski) sa Programiranjem baze podataka za lovce???
Možda mu je preporuka to što radi u PSPŠV???
Pa kud baš on....a i cena mu je na nivou!!!
Vertikala???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Autorski ugovor na ime isplate lica aković Dara koja je angažovana za istraživanje realnog prirasta zeca.Gde je bruto 394.425, neto isplata 300.000, porez na autorske ugovore 44.964 i doprinos za autorske ugovore 49.461.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ima ukupno 33 stranice. U dnu strane može se odabrati koju stranicu hoćete da čitate. Meni su najinteresantnije stranice bile one od strane 25 do strane 30, koje se bave rashodima LSV, i objašnjenjem tih rashoda.
Za one koji se ne snalaze baš najbolje na forumu, evo ponovo linka gde se može pogledati skupštinski materijal.
Skupština je za dva dana, pretpostavljam da su vas vaši delegati upoznali sa materijalom, da ste na osnovu toga doneli odluke koje će vaši predstavnici prezentovati na skupštini saveza?
Naravno, pod uslovom da uopšte znate ko vam je delegat, i pod uslovom da steuopšte videli skupštinski materijal, i pod uslovom da je bio neki sastanak u vezi toga, i pod uslovom da je neko uopšte pročitao materijal, i pod uslovom da je neko pitao lovce šta hoće!
A kako ste odgovorili na onaj dopis iz LSV, iz januara, kad su vas pitali šta hoćete da bude u članskom doprinosu (bez navodjenja iznosa po stavkama)? Ili ni ne znate da je taj dopis poslat, i da je na njega odgovoreno?
Ja se zalažem da treba za LSV dati minimum 5000 dinara po lovcu, a možda i više! Možda će tek tada neko postaviti pitanje 'šta mi to plaćamo, i šta to dobijamo za uzvrat?'!
Sve mi se čini da se ovih dana održavaju sastanci po lovačkim udruženjima,gde su pozvani učesnici samo oni koji *netalasaju* jer treba progurati predlog članarine od 1200 dinara ,a da se niko ne pobuni oko toga,da lovci nebi posumnjali gde odoše novci.Lala je u pravu treba dati članarinu savezu 5000 dinarčića,pa to je samo 3 fazana i 100 kila kuruza po 1 lovcu
ja stvarno neznam šta da radim od tolikog sastanjčenja nemogu glavu da dignem , čak sam toliko zbunjen da sam zaboravio ko je i delegat t.j. delegati ustvari kada bolje razmislim nisu me upoznali ni ko su delegati ma ni materijal nebih video da nije ovog sajta a i sastanci štaće nam da se samo raspravljamo ...ma to će sve da reše naše perjanice (ne )školovane.
E toliko iz mog L.D.
nisam neki expert ali mi se cini da je kod mene malkice naopacke.za dva dana skrojice nam kapu u LSV,zatim ce 01.03.biti upravni odbor L.U. na kojem ce se zakazati skupstina,pa kad ona prodje ide skupstina L.D. i onda ide prica "ne mozemo mi tu nista ovi gore su vec doneli odluku,skupstina izglasala itd.zar nije trebalo obrnutim redom?ne znam,ponavljam nisam expert?
Trebalo je biti obrnuto: LSV Pošalje mesec dana ranije skupštinski materijal L.udruženjima, LU da sekcijama(zborovima da pogledaju i dogovore se) pa nazad na nivo udruženja(pa se tamo usaglase,odluče i daju smernice svom delegatu?
Nije mi jasno kakvi su ono troškovi pod 29.4: 200.000din (tereni za obuku pasa) čijih pasa i čiji tereni????.
sve sam video al da planiraju prihode od kamata, pa još(2012-650.000din a sad u 2013- 500.000din) jel to kamatna stopa u Srbiji opada ili se sa glavnice malo uštinulo?
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!