Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Crvena Zastava - Puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Crvena Zastava - Puške sačmarice
rk
 Kakva crna nova zastavina polozara, sto bi neko dava za nju 300e kada moze da nadje savrseno ocuvanu za 100-150e polovnu.Nove zastavine LP ne postoje prestala je proizvodnja i sve to sto nadjes u prodavnicama su ostatci nekih ranijih serija. IZ 43 je po mom misljenju bolja puska, a ponovo nove iz ne mogu da se porede po zavrsnoj obradi sa nekim od ranijih serija ili posebno sa IZ 54 IZ 58.
To bolje drvo ne znaci nista jel kakvo god da je nije neko spektakularno, i za 100e dobijas kundak da biras.
RK

Miroslaw
 Velika je steta jer nemamo domaceg proizvodjaca sacmarica. Mislim.. puska je odavno izmisljena nema tu sta da se pametuje potrebno je samo malo volje i pametnih ljudi koje nasa zastava ocito nema. Pa zar je toliko tesko uzeti model polozare i bok sacmare od nekog priznatijeg svetskog proizvodjaca i prekopirati, napravis spolja malo drugaciji izgled baskule i kundaka, uzmes kvalitetne celike i solidno drvo i to je to. Jesam ja ovo mozda malo da kazem banalno napisao ali sta ima tu posebno da se pametuje, pogledajte koliko su Turci otisli daleko sa svojim puskama a realno da nasa zastava pravi puske npr kao huglu i da budu i skuplje kod nas verujem da bih se skoro svaki lovac opredelio za kupovinu nase puske pre nego strane a imamo solidne karabine i jos da imamo neke solidne sacmare to bi bila super kombinacija i za izvoz i za domace trziste.

Sniper Hunter

Miroslaw kaže:
Velika je steta jer nemamo domaceg proizvodjaca sacmarica. Mislim.. puska je odavno izmisljena nema tu sta da se pametuje potrebno je samo malo volje i pametnih ljudi koje nasa zastava ocito nema. Pa zar je toliko tesko uzeti model polozare i bok sacmare od nekog priznatijeg svetskog proizvodjaca i prekopirati, napravis spolja malo drugaciji izgled baskule i kundaka, uzmes kvalitetne celike i solidno drvo i to je to. Jesam ja ovo mozda malo da kazem banalno napisao ali sta ima tu posebno da se pametuje, pogledajte koliko su Turci otisli daleko sa svojim puskama a realno da nasa zastava pravi puske npr kao huglu i da budu i skuplje kod nas verujem da bih se skoro svaki lovac opredelio za kupovinu nase puske pre nego strane a imamo solidne karabine i jos da imamo neke solidne sacmare to bi bila super kombinacija i za izvoz i za domace trziste.

E kolega ali drugi nemaju "tajfune" sumnjive privatizacije i malverzacije ,ja mislim da neko pokušava sistemattski da uništi sve što ima bilo kakvu vrednost u ovoj zemlji ,a da dodamo još uz to našu poslovičnu tačnost ,preciznost i odgovornost na poslu .....a ovo solidno....ja bih dodao, imali smo

zoranmunja
 Pozdrav svima.Podneo sam zahtev za lovačku pušku i nadam se pozitivnom ishodu molbe pa bih sve zamolio da mi preporuče kupovinu puške hamerles do nekih 200e.hvala svima.Dobar pogled
Dim

rk
 Pa u ovoj temi a ne bismo otisli u o trebalo bi svi da ti preporuce sacmarice Crvena zastava, a ako hoces da se opredelis za neku od njih trebalo bi da uzmes njihovu polozaru, obrati paznju da nema lufta u baskuli, da suc evi ok i to bi bilo to nemoj da dajes vise od 150 e za nju i to je to.
Kada budes imao jedno 150 e viska uradis novi kundak i bog da te vidi imaces puskukoja ce te jako dugo sluziti.
RK

rk

Sniper Hunter kaže:

Miroslaw kaže:

E kolega ali drugi nemaju "tajfune" sumnjive privatizacije i malverzacije ,ja mislim da neko pokušava sistemattski da uništi sve što ima bilo kakvu vrednost u ovoj zemlji ,a da dodamo još uz to našu poslovičnu tačnost ,preciznost i odgovornost na poslu .....a ovo solidno....ja bih dodao, imali smo

Ne bi se ba slozio sa svim ovde kolega vise bi sa ovim u drugom delu.
Nisu " tajfuni" projektovali nase neuspele modele nisu oni pravili kundake koji ni za veslo ne mogu da posluze.
Zastava je pre 30-40 godina radila u koperaciji sa beretom a pre toga za belgijskim firmama i da je srece ne bi nikad izmislila model M80 LP, Huglu nije izmisljao toplu vodu vec prave kopiju jednog poznato i priznatog modela B25.
Pri cemu to prodaju po prihvatljivoj ceni.
RK

Miroslaw
 pa to ti pricam rodjo nema tu mnogo da se pametuje treba da se radi.

pavlepavlaka
 imam jedan problem moja polozara Zastavina ima mali luft u glavi dali to moze da se popravi i zbog cega se to javlja Confused
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

PEZ
 Najbolje ti je da se obratis majstoru Jevticu, luft se otklanja a do njega dolazi usled zamora materijala(habanja nalezucih povrsina prilikom prelamanja puske) a moze do ovoga dovesti i upotreba municije pojacanih pritisaka.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Max011
 Za proizvodnj lonačke puške i karabina potreban je mašinski park istovetan proizvodnji šivaćih mašina a to je tehnika stara preko jednog veka. U zemlji Srbiji koliko ja znam nikad nije zaživela proizvodnja šivaće mašine. Grin Zato od Zastave i lovačke puške da se polako oprostimo jer ta predstava u našem pozorištu teško da će imati reprizu . Postoji mogućnost da se preko servisa izvuče po koja položara na koju će se obratiti malo pažnje prilikom sklepavanja iste pa i može neka pita da ispadne od nečega što za pitu nije... što za sumu od dvadesetak i koju iljadu predstavlja najeftiniju pušku na tržištu. Pošto braća Rusi nisu ono što su nekad bili eto nama opet Turaka u pohode Stari Efendi kać pari Tfek ? ( Gospodine pošto puška ?)
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Joe the hunter
 Gresis kolega sto se tice masinskog paraka za proizvodnbju LP i LK je dovoljna jedna glodalica i srug ne duzi od 1,5 metar i mozesd da pravis sta hoces.E sad sto se tice mentalnog sklopa tu je vec druga prica."Osvajanje" proizvodnje je jedno cudo kojim se Zastava bavi od vremena kad je nastala sa tendencijom da izmisli ne izmisljeno i da ne usvaja izmisljeno.Tako nastaje gomila promasenih oruzja tipa dvocevni "deringer" pistolj. pa mk revolver, pa pistolj 6,35, pa revolver 357 i 44 sa vrhunskim okidanjem od 30 kg, pa bokerica,pa jos svasta nesto.I sta je ostalo na kraju karabin na kome nista nije promenjeno 40 godina i neki nov model koji po kvalitetu finalne obrade i "elegancije" izgleda kao da su ga pravili osnovci na OTO(opste tehnicko obrazovanje).A imaju masinski park kakav ima malo fabrika oruzja u evropi i mogu da prave sta pozele.

kelt
 Najveci problem u Zastavi a i u celoj ovoj nasoj drzavi je 70-godisnja negativna selekcija rukovodecih kadrova. zato memojte da

se cudite kad dodju nasi ljudi sa rada u inostranstvu puni para i u lepim kolima. najbolji su kad im se smucilo ovo ovde otisli dalje. sistem braco sistem.Cry
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DakiNS
 Ima u zastavi itekako dobrih majstora. U KG i okolini i danas rade priznati i poznati majstori koji su većinom potekli iz Zastave. Kod nas je uvek bio problem kada se neko ističe kvalitetom rada, jer se prvi nađu povređeni neznalice i neradnici po prirodi i iz koristoljublja podrepaši pa buše i burgijaju sve dok im samo pertle ne vire iz (( šefova. Uvlačeći se prigrabe bolje plaćena radna mesta i posebno šefovska pa ne dozvoljavaju pravim majstorima da pokažu šta znaju. Guše bilo kakvu inovativnost i poboljšanje jer sami nisu u stanju da isto smisle i naprave.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 zato je zastava i pukla, a i gomila drugih firmi.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

vojkan
 Bravo 2[quote]DakiNS kaže:
Ima u zastavi itekako dobrih majstora. U KG i okolini i danas rade priznati i poznati majstori koji su većinom potekli iz Zastave. Kod nas je uvek bio problem kada se neko ističe kvalitetom rada, jer se prvi nađu povređeni neznalice i neradnici po prirodi i iz koristoljublja podrepaši pa buše i burgijaju sve dok im samo pertle ne vire iz (( šefova. Uvlačeći se prigrabe bolje plaćena radna mesta i posebno šefovska pa ne dozvoljavaju pravim majstorima da pokažu šta znaju. Guše bilo kakvu inovativnost i poboljšanje jer sami nisu u stanju da isto smisle i naprave.

Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

kelt
 Upravo tako Daki samo ti dobri majstori kad sve vide zivot im se smuci pa u najcescem sucaju odu u privatnike i radje drndaju neky starudiju negoda trpe mediokritetske sefove i inzinjere
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

ssekir75
 to ej dobro. ko bi ljudski sredio stare dobre puske da nije njih?

usput, da li si ovo ti na slici sa lulom?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Sniper Hunter
 Nije to kelt na slici to je jedan Engleski aristokrata koji povremeno dolazi na druženja sa članovima Srbijalov portala .

kelt
 Pfftuaaa aristokratija ziveo socijalizamSmean
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

ssekir75
 ozbiljno pitam, pusim lulu

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 75 24.02.2026. 22:11
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,478
Najnoviji član: Velicko

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,429,074 posete www.srbijalov.com