Cadara kaže:
U zamrzivaču u Zrenjaninu pronađene i oduzete mrtve jedinke strogo zaštićenih vrsta ptica i sisara
...
...
...
Lice kod kog su pronađene navedene jedinke je upravnik lovišta, odnosno radnik stručne službe u Lovačkom udruženju "Grad Zrenjanin". ...
...
...
...
Ауууу.... и ово је за насловну....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pa kud baš u LU gde je predsednik udruženja donedavni predsednik LSV Milan Pažin?!? Ala je ovo neko ciljano odrukao, neko ko je tačno znao šta je u zamrzivaču kod ovog mučenika J.P.; nema šanse da je nešto drugo, ovo je neki insajder prijavio - što uopšte ne opravdava ovog upravnika lovišta kod kojeg je to nadjeno.
Em će morati odštetu da plaća, em će ostati bez licence i bez posla... Prosto ne mogu da verujem da je to on odstreljivao i držao tek tako u zamrzivaču - koji će mu pobogu TVOR u zamrzivaču?!?!
Ili da se zapita čovek odakle u Zrenjaninu, u Banatu, jarebice kamenjarke?!?
Nisu tu čista posla. Ne branim ovog J.P., ali mislim da to nikako nije on odstrelio! Ili, barem nije sve odstrelio, neko mu je to doneo i dao 'da mu čuva', verovatno... Namestili ga neki,kladim se!
I onda prijavu podnese DZPPS i RUžić, oni su dobili dojavu... Prljava igra, jako prljava, kola će se slomiti na ovom J.P., a prave cvećke koje su odigrale ovu igru će ostati u senci. Igraju se idioti sudbinama ljudi i njihovih porodica.
Mislim da je J.P. žrtveni jarac u nekoj mnogo ozbiljnijoj priči. Čini mi se da su neki mnogo jači igrači u partiji, i da je tu DZPPPS iskorišćeno da svesno ili nesvesno odradi posao za nečije interese. Ili se J.P. zamerio nekom pa ga namestili.
Šta god da je u pitanju, J.P. nije smeo ovo da drži u zamrzivaču nikako. A naročito nije smeo, jer je morao biti svestan da je on upravnik lovišta, dakle lice koje mora da zna šta se sme a šta ne sme. Ako mu je neko to i doneo 'da pričuva' (!?) onda ili nije treba primiti, ili je morao prijaviti, ili makar službenu belešku napraviti, ili obavestiti predsednika LU, lovnog inspektora, otkud znam koga... Izgleda da je nekom taj J.P. suviše verovao!
Zanimljiv je komentar na tu vest koji je postavljen od strane DZPPS, citiram ga:
' DZPPS 22. 09. 2015. 18:25
Ne čudi da je ovaj pomor pronađen u zamrzivaču upravnika lovišta. Zajedno sa lovočuvarima upravo oni najčešće organizuju krivolov širom Srbije, pa i ne čudi činjenica da se u celoj državi prijavi manje od 200 slučajeva nelegalnog lova tokom godine. Da potsetimo javnost da se u Srbiji godišnje krivolovi oko 20.000 srna i oko 150.000 jedinki raznih vrsta ptica, kao i veliki broj drugih divljih životinja. Jasno je da je to delo velikog broja krivolovaca, a ne "pojedinaca" kako problem žele da predstave perjanice lovstva i "ugledni forumaši".'
Na sve ovo mogu samo da im odgovorim narodnom poslovicom: 'budala i krivih drva je uvek bilo i biće!'. Mada moram da priznam, uprkos polupismenom komentaru (u zamrzivaču pronadjen pomor?!?; pa onda nepismeno 'potsetimo', umesto podsetimo, kako je pravilno) donedavno su za neke članove DZPPS svi lovci bili 'ubice i krivolovci', a sada su malo napredovali, pa kažu da je 'velik broj krivolovaca' (koliki je to broj, moliću? Dajte podatke!).
Napreduju momci zaštitari, lagano ali napreduju. Dok ne popiju prvu tužbu za uvredu, onda će tek rapidno napredovati u svojim olako zavrljačenim izjavama!
Znaci, ipak je cilj zabrana bavljenja lovom u svakom obliku...
Polako padaju rukavice....
Mozda ce nekom postati jasno da lovacka organizacija mora na ovako nesto da odreaguje...
Mozda bi g.Ratko Kusic, preCednik Komisije za informisanje LSV trebao da se povodom ovoga oglasi?
Ili on smatra da informisanje lovaca znaci naruceno i dirigovano tuzakanje na UO?
Da li mu "eticki principi rada LSV" zabranjuju da se oglasi?
Ili mu treba odobrenje da iznese svoj stav?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže: Znaci, ipak je cilj zabrana bavljenja lovom u svakom obliku...
Polako padaju rukavice....
Mozda ce nekom postati jasno da lovacka organizacija mora na ovako nesto da odreaguje...
Mozda bi g.Ratko Kusic, preCednik Komisije za informisanje LSV trebao da se povodom ovoga oglasi?
Ili on smatra da informisanje lovaca znaci naruceno i dirigovano tuzakanje na UO?
Da li mu "eticki principi rada LSV" zabranjuju da se oglasi?
Ili mu treba odobrenje da iznese svoj stav?
To je sekundarni cilj, kao uvod u izmenu zakona da ko nije lovac ne može da poseduje oružije, jer primarni je cilj razoružavanje armije od oko 80 000 ljudi koji bi branili Srbiju!
Tu im pomažu i kvarna perjanica lovstva , pojedini političari i tajFuni koji će u tom prelaznom periodu da isprazne lovišta i napune džepove. Samo mi je krivo što su lovci pored očiju slepi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Jeremija Trifunović - Lorist - kaže:
"SAOPŠTENJE LOVAČKOG UDRUŽENJA GRADA ZRENJANINA
Povodom saopštenja Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Vojvodine a koje su preneli pojedini dnevni listovi 23.9.2015 godine javnosti saopštavamo da pronađene i pomenute ptice a koje su nađene u zamrzivaču našeg upravnika lovišta nisu odstreljene u lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje grada Zrenjanina niti potiču sa područja ovog dela Banata.
Naš upravnik lovišta se do pre sedam godina bavio prepariranjem i sve pronađene ptice potiču iz tog vremena odnosno donete su mu iz raznih regija (BiH, Makedonije dr) na uslužno prepariranje i čuvane su u zamrzivaču JP. Ni jedna od pronađenih ptica nije uhvaćena, odstreljena ili na bilo koji drugi način usmrćena u našem lovištu. Lako se može utvrditi da sve pomenute ptice potiču iz vremena od pre sedam ili više godina uz napomenu da pomenuti upravnik lovišta u to vreme nije bio naš radnik već se profesionalno bavio prepariranjem.
Lovačko udruženje grada Zrenjanina kao korisnik lovišta podržava sve akcije Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i inspekcijskih organa koje vode zaštiti očuvanju svih fondova divljača i biodiverziteta uopšte ponašajući se takođe u skladu sa tim intencijama i zakonskim obavezama.
U tom smislu ne vidimo razlog da se naše udruženje pominje u kontekstu bilo kakvih kršenja zakonskih odredbi koje regulišu zaštitu prirode.
Predsednik Lovačkog udruženja grada Zrenjanina
Milan Pažin"
Milan Brkić kaže:
Obzirom da je divljač čuvana u zamrzivaču nesumnjivo je namenjena prepariranju.Gde i kada je odstreljena ,ko je trebao da je prepaira i za čije potrebe ostaje da se vidi.Pošto se radi o nekim vrstama kojih nema u Vojvodini kao što je jarebica kamenjarka,pretpostavlja se das u odnekle tu donete radi prepariranja.
A evo i glasnogovornika, ili se radi o inspektoru za srndaće (preparirane posebno)...
Jes da koristi neke reči koje su pismenom čoveku nepoznate, ali ....
Šta ti je to čudno Sremac , nije li dotična individua prošle godine prodavao slonovske kljove , unatoč tome što su slonovi u crvenoj knjizi zaštićenih vrsta, gde je pored lova zabranjena i trgovina tom divljači kao i delovima iste. Stručnjak koji se pretvara da informiše lovce
(Poslednja rečenica treba da se premesti na temu vicevi)
Da, da... Video sam i ja taj oglas o prodaji noćne optike, koja je, kako se navodi u oglasu, SVEGA PAR PUTA NOŠENA U LOV. A da li je oglašivaču, vlasniku sajta i moderatorima poznato da je lov pomoću 'noćne optike', tj sa IC uredjajima, strogo zabranjen zakonom? Oglašivač sam sebe prijavio da je koristio IC u lovu SVEGA PAR PUTA?!? Čak zna i koliko dugo 'drži' baterija, proverio čovek u praksi?
Šta ima veze, kad se moglo na Loristu oglašavati onomad prodaja slonovskih kljova, zašto ne bi sada mogla i noćna optika?!? Oglas je postavljen 21.09., dakle skoro tri dana već stoji, i niko tamo ne reaguje?!?
Pitam se da li je i ovaj oglas deo onog programa edukacije lovaca za koji je Jeremija dobio sredstva iz Fonda za razvoj lovstva?!? Lepo edukuje, svaka čast!
Perjanica!!!
Pošto je blaženi Jeremija poznat po piši/briši akcijama, napravio sam screenshot tog oglasa, čisto da se nadje.
Zanimljiva diskusija se otvorila na sajtu RTV u komentarima na vest iz Zrenjanina. Kaže jedan da je brojao odstreljene ptice na fotografijama na Fejsbuku, majko mila, i da je na osnovu tog brojanja zaključio da je broj odstreljenih ptica u krivolovu i veći od 150.000!!!
Ovi iz DZPPS počinju da bivaju zabavni - vragolani jedni i bećari - dali su novi doprinos ornitologiji otkrićem nove metode brojanja odstreljenih ptica: NA FEJSBUKU!!!!
Koga ne mrzi, neka pogleda, evo link, bar će se slatko nasmejati:
Administrator na RTV je siguran sam simpatizer DZPPS jer mi nije dozvolio upis dva komentara, a za treći ćemo da vidimo da li će proći.
Preuzeo sam neke podatke iz APR-a i već mi je zanimljivo....ček samo još da dobijem od pov.za info. od javnog značaja ostatak.... pogotovo za broj zaposlenih i troškove plata....,,iskopaće tebe Bili,,...
Aaaa sad su prestali da posmatraju ptice, sad posmatraju Lalu i Srbijalov hahahahaha.... Društvo za praćenje i posmatranje? E pa zreli su za posmatranje, časna reč!
Nego, kako će g.Ružić da objasni onaj neslavni neto rezultat svog rada u 2013. godini kada je DZPPS uspeo da napravi onoliko miliona dinara minusa?! Jedan zaposleni u DZPPS uspeo da napravi grdnih 48 miliona minusa u poslovanju? Koliko je to dnevno? Digitron kaže da jeto oko 130.000 dinara dnevno minusa?!?
A još će biti zanimljivije objašnjenje kako je volšebno taj minus u 2014 godini nestao iz bilansa DZPPS?!? Ko su simpatične čike koje tako dele lovu ubogim posmatračima ptica i pokrivaju 48 miliona gubitka tek tako, na lepe oči? Altruisti, ili neke interesne grupe? Tih 48 miliona dinara pokrivenog minusa, sa dodatim pozitivnim poslovanjem je skoro 500 hiljada evra, i to je neko uložio u DZPPS - sa kojim ciljem i sa kojim zadatkom? Radi poredjenja, te godine kompletan budžetski pokrajinski Fond za razvoj lovstva je bio ako se dobro sećam oko 30 miliona dinara - e pa vi vidite sad, gospodo, dokle je u stanju da se razvije hipokrizija i dvoličnost!
Pretpostavljam da ste onda nabavili i terenska vozila, i IC uredjaje za osmatranje, i ko zna šta još?
Eeeee bre, DZPPS-ovci, mene ste našli da čačkate?!? Bolje se pokrijte ušima i ćutite jer ćete proći kao Jeremija na projektu! I njemu sam na vreme govorio da se ne zaleće, pa nije hteo da čuje...
Ili da postavim koji dokument o vašem 'uspešnom' radu, eto, zateklo se nešto kod mene u arhivi? Manite se ćoravog posla u vezi Lale i Srbijalova, niste dorasli. Forumaši, ako ništa drugo, barem sa novcima ne petljaju, naročito ne sa tudjim! a ne petljamo ni sa onima koji zarad nečijeg kaprica ljudima i njihovim porodicama uništavaju živote i karijere, kao što ste verovatno učinili nesretnom J.P. iz Zrenjanina.
Sram vas bilo.
Zaštitnici prirode i ptica? Ljubav prema pticama? Hmmm... Pre nekog vremena je na nekoj TV bila emitovana serija 'Sve za ljubav'. Nešto razmišljam da ovde pokrenem seriju 'Sve za pare', mislim da bi imali sasvim zapaženu ulogu!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?